Co sądzicie o tym rpg? Według mnie fajny lecz momentami nudny a w ogóle to zbyt łatwy. Grafika jest bajkowa, a jej mocną stroną to elementy które tworzą własne życie. Grę zaczynamy jako mały chłopiec, którego wioskę splądrowali i zniszczyli bandyci. Cudem zostaliśmy uratowani, pomogła nam tajemnicza postać o imieniu "Maze". Przez dzieciństwo trenujemy w tzw "gildii", a gdy nasza postać kończy 18 lat zaczynają się prawdziwe przygody Możemy mieć: mieć własną żonę, własny dom, zostać burmisterzem, być właścicielem burdelu, zmieniać fryzury, mieć tatuaże i wiele wiele innych które już po przeczytaniu zachęcają do zagrania w Fable. Powinno wam się spodobać (fanom gothica, gdyż ów gra jest do niego podobna). Parę screenów
Grałem w to. Nie podoba mi się Mój kumpel mówi, że jest super , a ja zamierzam zagrać jeszczę raz (nie przeszedłem żadnego questa, bo n ie spodobał mi się ogólnie system gry) i może spojrzę na Fabla innym wzrokiem
Hmmmm... Nie podobają mi się Screeny ale opis gry zmienia moje zdanie Chętnie bym zagrał.... A przynajmniej zobaczył bym czy by mi pasowało.... Dał bym tej grze tak z widzenia 9/10
Ta gra jest super! Z początku podchodziłem do niej niepewnie
ale mój kumpel ją kupił widziałem ja u niego przelazłem do momentu gildii i... wtedy się wciągnąłem tak ,że kupiłem własną wersje. Moja ocena to 9,9/10 Dlaczego? Bo gra jest stanowczo za łatwa!
Przyznam sie bez bicia ze nie umialem pokonac Jacka Rzeznika XD ale mialem malo napoji uzdrawiajacych a potem to juz mi sie nie chcialo grac od nowa XD
Ja w to grałem... fajne w miarę ale nie potrafiłem rozkochać Lady Grey;/ więc chodziłem do własnego burdelu i tam się zabawiałem... GRAJ JEST SPOKO... a ten cały JACK jest spoko choć myślałem z początku że to taki miły grubasek co w rzeźni pracuje z fartuszkiem i tasakiem hahaha... Gra wkręca ale jest KRÓTKA i nie można zapisać kiedy się chce;/ ale biorąc pod uwagę wszystko to 9/10 polecam wam ją
no cuz powiem wam szczeze co mysle otej grze...
plusy gry:
- troche fajny ekwipunek
- kto ma dobra wyobraznie moze w to grac
- i ma troche fajne misje i dialogi
minusy:
- dziecinne wykonane
- za krutka gra
- za latwa
- czasami glupie zadania np. pierwsza idz i zbiez ( jakos juz niepamietam O 3 zlote monety
dla mnie 4/10 ale dla milosnikow fantazji polecam
_________________ Teraz bede rzadziej na forum Bo Mody Niechca zadnych zabaw na Off-topicu a wlasnie od tego jest ten dzial...
Największym plusem jest tu swobooodaa i możliwości Już pierwszą misje można wykonać na pare sposobów ;P Można mieć dom, żone, sklep i wiele innych żeczy, ale tu wkracza minus - krótko się tym cieszymy. Wedłóg statystyk grę przeszłem w jakieś 8h ;/ Dobrze że potem możemy jeszcze grać dalej...
Plusy:
+ Dobro i zóooooo
+ Swoboda wyboru
+ Wybory wpływają na przyszłość
+ Otwarty świat
+ Ciekawy system rozwoju postaci
Fable to fajna gra i przyjemna mnie się podoba, tylko zastanawiam się co będzie jeśli założymy maskę na koniec bo nigdy tego nie robiłem ? może ktoś powiedzieć please
Nic. Po prostu się pojawiaże "zło, bo pogromca Jacka Rzeźnika stał się jego następca, ale jest nadzieja bo zawsze gdy pojawia się zło, pojawia się też bohater." i to koniec.
Fable to dobra gra i czesto przechodzę ją ponownie. Fabuła może nie jest wybitna ale wystarczy żeby przykuć mnie na dłużej do monitora. Do grafiki też nic nie mam, ale podejrzewam że gdyby teraz wydano gre z taką grafą niestety mało kto by się nią zainteresował [ u mnie teraz panuje głupia moda na ocenianie gier po grafice]. Pamietam że kupiłem pare lat temu Fable w Platynowej Kolekcji za 60 zł i potem zobaczyłem Fable w Biedronce za dyche to mnie mało szlak nie trafił. Jeśli ktoś jeszcze nie grał w Fable to wiele traci.
Grałem jako zły i dobry i szczerze powiedziawszy gra ta jest bardzo fajna pod względem grafiki i sposobu jej wykonania, jednak nie podobało mi się, że nie było w niej ,,swobodnego łażenia".
Fable, jest spoczko. Fajna fabuła, i taki przyjemny klimacik, na początki niby taka bajkowość i w ogóle (sielanka ;D ), a potem, zaczyna się złooo .
Grafika jest tak specyficzna, że nie zestarzeje się tak szybko...
Największy minus, że gra jest krótka. Czekamy na Fable 2 .
Trochę się tą gierką rozczarowałem. Duża swoboda w rozgrywce, mówili. A po odpaleniu okazało się że w grze jest masa ograniczeń a fabuła jest strasznie liniowa. Ale cóż, jako zręcznościówka to bardzo fajna gra
Gra jest bardzo fajna i spodobała mi się. Ale ma dwa minusy: za krótka i za łatwa. Z łatwością przeszedłem ją jako wojownik i jako mag. Fabuła trochę liniowa, ale da się przeżyć ;P
Tak się składa że Fable 2 już jest, ale ekskluzywnie na XBoxa 360 i już raczej nie wyjdzie na PC. Podobnie jest z Fable 3, które zapowiedziano na Jesień 2010 tylko na XBoxa 360.
Są trainery i modyfikacje. Ja osobiście używałem jednego trainera, w którym się przełączało alt+tab'em i miało się kilkanaście opcji. I zanim zaczniecie mnie nazywać chaterem - używałem tylko do zmiany wieku, otyłości, i stopnia zła/dobra Za nic nie brałem super siły czy nieśmiertelności - gra i ta jest strasznie prosta.
_________________ Jako że wszyscy umieszczają w podpisach linki do swoich BatellKinght'ów(itp.), zrobionych komiksów, ja tego(na razie) nie zrobię.
A ty się tak nie interesuj i nie czytaj każdego napotkanego podpisu!
Miłego dnia życzę.
A przypomniał mi się mój ulubiony quest w Fable, czyli arena. Zaczepista była ;D
to był również mój ulubiony quest super były te walki z Hobbesami, Wilkołakami i w ogóle. Ale walki z trollami nie lubiałem (trolle to moje znienawidzone monstery w Fable). Świetna była za to ta z Królem Skorpionów (zapomniałem imienia), gdzie trzeba było trafić w jego ryj (a to nie było nawet takie proste). Fajna była też końcowa walka z Whisper, ja ją zawsze zabijałem (ach, nie ma to jak ten wkurzony spaślak Grom, miłość Lady Grey i 10000SZ )
Xardass1 miał Fable o de mnie i według mnie gra zasłużyła na ten temat. Największym plusem był wybór. Kiedy przyszedłem do Xardassa1 znalazł sobie żonę i pokazał mi coś (wiadomo co) co nas "podnieciło" . Ta gra jest świetna 9/10 pomimo krótkich przygód
Gra jest doskonala ale nie przeszedlem jej calej bo brat mi skasowal sejwa(celowo)
po pokonaniu jacka w podziemiach gildi.Fajnie ze gralem zlym to mialem zajebista bron
Ocena: 100/10
a teraz plusy i minusy(wedlug mnie)
plusy:
Zestawy(w sensie ze ubrania)
Wiekszosc ubran jest w wersji zlej i dobrej(o ile nie wszystkie)co sprawia ze itemow jest bardzooooooo duuuuuuzooooo
Zuo i dąbro(xD)
Nowa czesc simsow:
Otylosc
Zaje***e zaklecia(spowolnienie czasu(prince of persia )Szal berserkera(czy jakos tak juz nie wiem) i inne)
Bardzo fajne napady na domy a potem uciekanie lub zabijanie straznikow(w altanie fajnie sie golymi rekami walczy )
Niezbyt duzo minusuw(celowo)(no co?to tez plus!xD)
minusy
Zbyt liniowa fabula
Zbyt latwe walki(walka z krolem bandytow to latwizna wystarczy kilka unikow a potem jak wbije mieczae w ziemie napierdalac co sil baaardzo trudne)
Niemozliwosc zdobycia gildi(zapierdalamy mistrza a potem pżejmóiemy(celowo)gildie i zamieniamy nazwe na gildia homoseksualistow(troche mnie ponioslo wiem )(choc w sumie to nie koniecznie by to musialo by byc(troche to zagmatfalem(celowo))
Eh z 10 minut zmarnowalem na tego posta
Gra jest zawalista. Ja uwielbiałem grać złym. W końcu ktoś kto nie walczy o wyższe dobro i uczciwość błeh. Moja ocena to 9.5/10 bo to jednak nie gra na 10.
Na plus:
-Możliwość grania złym
-Te wszystkie bajery. Grubas,chudzielec,wpierdzielacz żywych kurczaków... Jak jesz je za szybko możesz nawet bełta walnąć.
-Żonka . Albo mąż jak ktoś jest homo.
-Starzejąca się postać
-Edycja postaci. Tatuaże itd.
-Czary. Szał bitewny czy jakoś tak. To ja lubię
-Możliwość przechwałek przed zadaniem, np zabiję wilkołaka bez zbroi albo gołymi rękami.
minusy
-szybko się nudzi
-System walki taki sobie
-Zbytnia bajkowość
"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]