Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Konsole
Autor Wiadomość
Rezo 

Wysłany: 22-01-09, 07:23     

Ja tam wole PC. Na konsole gry są strasznie drogie, jest ich mniej, trudniej się gra, trudniej jakieś tricki robić, a w PC prosto - klawiatura, myszka i jedziesz. Kiedyś miałem pegazusa :D . Grałem, że latałeś takim Alladynem czy co to było, trzeba tam miecz zdobyć i coś tam dalej robić, grałem też w flamingi i wiele rajdówek, ale wole PC

Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 23-01-09, 14:46     

Nie no...Grałeś w ogóle na konsoli? Miałem już nie interweniować, ale wkurza mnie takie gadanie, pewnie nawet nigdy nie grałeś w jakąś grę na konsoli, a mówisz że sterowanie jest gorsze, no to jest coś nie tak :/ . Ja miałem nieprzyjemność zagrać w Assassin's Creed na PC i tam żeby biec sprintem można sobie palce połamać, a żeby dobrze robić parkour? Katorga...A na X-Boxie za to wszystko odpowiadają dwa przyciski :] . Więc jeżeli ktoś nawet nie grał na konsoli i mi tu wciska takie brednie to się we mnie aż buzuje. Rozumiem można woleć klawiaturę i myszkę, ale żeby nawet nie spróbować zagrać na konsoli i mówić że ma gorsze sterowanie? zastanów ty się trochę co piszesz. I kwestę cen poruszyłem już wcześniej, ale oczywiście nie chciało się przeczytać.

PS. I tak jak pisałem wcześniej. Proszę aby po prostu zgłaszali się tu posiadacze konsol na forum bo ta dyskusja prowadzi donikąd. 3/4 osób nawet nie grało na konsoli i nic nie wie o rynku, a spór między pecetowcami, a konsolowcami zawsze był i pewnie będzie jeszcze przez długi czas. Tak więc koniec.

Haha...właśnie od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem XBox Live :D . Mój GamterTag to NikoBe PL. Mam konto na współkę z bratem, ale bardzo chętnie zagram z posiadaczami XBox-ów na forum przez Live ;) .
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Konq

Wysłany: 23-01-09, 22:03     

Wagner napisał/a:

Konsola jest dla tych, którzy nie mają bądź nie chcą wydawać kasy na profesjonalniejszy sprzęt jakim jest komputer. Jak widzimy po niektórych wypowiedziach w temacie posiadaczy konsol.
Oni mają gdzieś, że wychodzą bądź będą wychodzić gry z grafiką, która aktualnie konsola nie uciągnie. Chcą GRAć i nic ich nie może powstrzymać.

Tak,tak oczywiście,kwestia grafiki znów na pierwszym miejscu. Poprostu nie dla wszystkich grafika jest najważniejsza, dla mnie liczy się grywalność. Pozatym na pc platformówek coraz mniej, a z resztą mi o wiele wygodniej jest się walnąć na fotelu z padem który Imho jest o wiele wygodniejszy i lepiej leży w ręce, o wiele lepiej gra się nim w zręcznościówki ;) Ja osobiście wolę sobie odpalić grę nie martwiąc się o wymagania,bo co z tego jeżeli kupie sobie komputer za 2000 tyś. a za rok będzie już słabym sprzętem.
Według mnie poprostu do gier lepsze są konsole ,ale cóż pecetowiec powie "lepsze są komputery" a konsolowiec "lepsze są konsole".

Konq prosiłem żeby tego tematu już nie poruszać, tylko aby zgłaszali się tutaj posiadacze konsol.- Ado'o

Autor postu dostał w mordę.

Raziel 

Medale: 2

Wysłany: 26-01-09, 01:07     

Nie, żebym był rasistą (XD) ale mi jednak się na kompie lepiej gra.. myszką można swobodnie poruszać kamerą gdzie się chce, a na konsoli jakoś tak ,,niewygodnie" :P ale mimo tego, fajnie jest se zagrać na X-boxie w wieczorną niedzielę w np. GTA IV albo God of War :D nie mam konsoli, ale grałem na PSX, i ta konsola była dla mnie najlepsza :D grafiki ekscytującej nie było (i jak tu mówiono, grafika nie jest najważniejsza, lecz grywalność) to jak pisałem wcześniej... te stare gierki mają w sobie ten urok :roll: ale na X-Boxie nie można robić filmów i tutaj jest plus dla blaszaków :D ostatecznie jestem i za PC'tem i za konsolą, pół na pół ;)

Ado'o 

Wysłany: 26-01-09, 01:59     

Apropos filmików to fakt. Znaczy jest opcja nagrywania filmików z konsol w pięknej jakości, ale trzeba jakoś konsolę z kompem połączyć i trzeba chyba wówczas grać na monitorze, ale piękne bramki z Fify 09 można zgrywać na servery przez XBox Live. Albo weźmy takie Skate 2, tam nawet można profesjonalne kompilacje zrobić...nagrywasz materiały i później można je zmontować na konsoli i na końcu wysłać na server żeby inni gracze ocenili ;) . I co do PSX-a to ja do tej pory na nim gram i cały czas kupuję na niego gierki :D . Ostatnio mam na oku Final Fantasy VII, ale za bardzo kusi mnie eksluzywny dla XBoxa dodatek do GTA IV, "Lost and Damned" za który będę zmuszony zapłacić 80zł. I podoba mi się także w XBox Live możliwość pobierania darmowych demówek. Naprawdę świetna sprawa! I w ogóle sama gra przez neta. GTA IV naprawdę ma taki power przez Live :D . Tylko gorzej jak trafi się akurat na jakiegoś amerykańca, który drze mordę do headseta, na szczęście takich łatwo zgasić :D .
No dobra bo się zagadałem, a i tak większość forum to pctowcy i raczej nie interesują was moje wrażenia z XBox Live :] .
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

VchrisV 

Monet: 14
Medale: 1

Wysłany: 26-01-09, 09:00     

Oj tak... Ja też, jak Raziel, ciągle w domu trzymam PSX XD I nie zamierzam na razie ego zmieniać, ale kto wie...
No i tak: ostatnio grałem z kumplem na Xbox(Gitar Hero, a potem Władca Pierścieni XD) i... Spodobało mi się ;) Ciągle wole grać na PC (jak wspomniał Raziel, komfortowa kamera, zaawansowane celowanie[czyt. sam celujesz])... Ale jednak fajnie tak od czasu do czasu pograć XD Ja dawno nie "odświeżałem" kompa, więc o takich grach jak choćby GTA IV mogę pomażyć(ledwo mi SA chodzi XD)... Mimo wszystko zostaję przy PC, ale konsole zdobywają kolejnego fana XD
PC- 51%
Konsole(szczególnie PSX, PS2 i Xbox)- 49%

Konq

Wysłany: 26-01-09, 16:50     

VchrisV napisał/a:
komfortowa kamera, zaawansowane celowanie[czyt. sam celujesz])..

Oj, a na konsoli nie można celować samemu xO ?

Autor postu dostał w mordę.

VchrisV 

Monet: 14
Medale: 1

Wysłany: 26-01-09, 18:50     

Konq napisał/a:
VchrisV napisał/a:
komfortowa kamera, zaawansowane celowanie[czyt. sam celujesz])..

Oj, a na konsoli nie można celować samemu xO ?

Zależy, w jakim sensie i grze :D W tych "nowszych" jest autocelowanie, ale na PSX(w które gram :D ) w MoH trzeba celować samemu(co uniemożliwia poruszanie postacią :/ )

fifka31 

Wysłany: 02-07-09, 21:41     

nie śmiać sie bo nie kture gry są jeszcze mojego brata i siostry

KONSOLE
PlayStation 2
The Sims
The sims 2
Rayman 3 Hodlum Havoc
fifa 07
Rayman M
Rayman Revolution
Neet for Speed proStreet

PSP
Daxter
Ranchet i clank
Fifa street 2
The lord of rings Tactic

ps3 i xbox 360 Brata ale o gierkach nie mam pojęcia

Archanix 

Monet: 1

Wysłany: 03-07-09, 09:02     

grałem na ps3 nie czuję większej różnicy jak z pecetem z wyjątkiem sterowania do którego nie jestem w stanie się przyzwyczaić w strzelaninach i falloucie...

Jedyne gry w jakie mi udało szczęśliwie zagrać to:
Lego Star Wars, Indiana Jones
Prince of Persia (niestety ta banalna bajka dla dzieci)

I na xboxie najnowsza odsłona dragon balla.

Jednak mimo wszystko kocham strą dobrą pecetową myszkę...
Urodziłem się 9 czerwca, to wielka data gdyż wtedy pojawiła się pierwsza kreskówka z Kaczorem Donaldem. Wiele lat później urodził się Don Rosa (też 9 czerwca) wg. mnie najlepszy rysownik tego uniwersum który wprowadził w bajkę dla dzieci łzy cierpienia i prawdziwe ludzkie marzenia.

Ado'o 

Wysłany: 03-07-09, 19:54     

Dawno się nie wpisywałem, a przy ostatnim wpisie miałem tylko 2 gry na X'a, teraz doszły jeszcze 3. Gears of War - genialna strzelaninka z widokiem TPP i genialnym multiplayerem. The Oragebox - czyli składanka gier od Valve, Half Life 2, Half Life 2: Episode 1, Half Life 2: Episode 2, Portal i Team Fortress 2. Wszystkie świetne, Half Life 2 zawiera ciekawą fabułę, dynamiczną strzelaninkę i elementy platformowe co łączy się w genialną grę akcji. Portal to świetna dawka humoru i Team Fortress 2 to genialna gra multiplayer ze szczyptą humoru :D . I od niedawna Resident Evil 5, genialna fabuła, gameplay...miodzio...tylko grać i nie gadać!
Ostatnio także zakupiłem grę na Gamecuba Super Smash Bros. Melee, jednak była uszkodzona i sprzedawca zgodził się ją wymienić ;) .
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Patryk128pl 

Wysłany: 14-07-09, 10:19     

Ja mam tylko PS2[10-miesięczny brat zniszczył :/ ,ale i tak nie grałem XD] i PSP.
Moje gry

..::PS2::..
Medal Of Honor Vanguard
Killzone
The Lord Of the Rings The Two Towers
Medal Of Honor Wojna w Europie
Call of Duty 3
Gran Turismo Concept 2002 Tokyo-Geneva
WRC 3: The Officila Game of the FIA World Rally Championship
FIFA 2004

..::PSP::..
Resistance Retribution
Untold Legends: The Warrior's Code
V.I.P.
Wiara
~Filmy~
~Opowiadania~
Krwawy dąb
"To co wiemy to kropla.To czego nie wiemy to ocean."-I. Newton
Mój rycerz xd

PatrykCXXVIII

Xardass1 

Monet: 10
Warn: 3/4

Wysłany: 08-07-10, 14:46     

Odświeżę trochę temat. Otóż z konsol mam Nintendo DS, PSP i PS3.

DS:
Metroid Prime Hunters
Iron Man
Yu-Gi-Oh
Spectrobes
Transformers Decepticons
Transformers Autobots
Transformers: Revenge of the Fallen Autobots
Transformers: Revenge of the Fallen Decepticons
Pokemon Pearl
Need for Speed ProStreet
Theme Park