Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Konsole
Autor Wiadomość
Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 21-01-09, 01:44   Konsole  

Oprócz różnego typu zabaw Off-Topic powinien także słynąć z różnego rodzaju tematów do dyskusji. Jednak tych drugich jest u nas dość mało, więc chcąc poprawić tę sytuację postanowiłem założyć temat poświęcony konsolom. Domyślam się że na forum jest dość mało posiadaczy konsol, ale jacyś pewnie są i chciałbym aby ci się w tym temacie zgłosili ;) . Na początek może ja się pochwalę moją skromną kolekcją konsol. Na tę chwilę posiadam Playstation, moja pierwsza konsola, mam już ją od 12lat i ani razu mi się nie sypnęła :] . Gamecube, pewnie dość słabo kojarzona konsola Nintendo, mam ją ok 4lat i jestem z niej bardzo zadowolony. I na końcu X-Box 360, jestem jej szczęśliwym posiadaczem od stosunkowo niedawna. Domyślam się że większość z was gra na Pecetach, ja uważam że Pecet jest dobrą maszynką do internetu i wykonywania jakiś prac, a nie do grania. Oczywiście sam też nieraz gram na blaszaku, ale jeżeli jest gra która wyszła na konsolę i na peceta wolę zainwestować w wersję konsolową. Dużo bardziej bawi mnie siedzenie na kanapie z padem przed TV niż siedzenie na krześle metr od monitora trzymając łapska na myszce i klawiaturze.
No to jeszcze mały spis moich gier na poczciwe konsolki ;) .
Playstation:
Final Fantasy VIII
Silent Hill
Soul Reaver
Tenchu: Stealth Assassin's
Wszystkie oryginalne, mam oczywiście więcej, ale to piraty, więc aż wstyd się przyznawać.
Gamecube:
Resident Evil 4
The Legend of Zelda: The Wind Weaker
Def Jam: Fight for NY
TimeSplitters: Future Perfect
Metroid Prime
NBA Street V3
Eternal Darkness: Sanity's Requiem
Super Mario Sunshine
Reident Evil Remake
Resident Evil Zero
GUN
Super Monkey Ball
Spartan Total Warrior
Star Wars Rogue Sqadron 2: Rogue Leader
Prince of Persia: The Two Thrones
Wydaje mi się że o czymś zapomniałem :] . No, ale oczywiście wszystkie oryginalne ;) .
X-Box 360:
Grand Theft Auto 4
Fifa 09
Na razie tylko tyle, ale kolekcja się ciągle powiększa i tyczy się to wszystkich platform :] .
A teraz zapraszam do pochwalenia się swoim dorobkiem innych posiadaczy konsol ;) . I w ogóle do wyrażania swojej opinii na temat grania na konsolach, o swoich doświadczeniach miłych bądź niemiłych ;) .
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Ostatnio zmieniony przez Ado'o 21-01-09, 12:41, w całości zmieniany 1 raz  

Milten Michał 

Monet: 1
Medale: 3

Wysłany: 21-01-09, 10:45     

Ado'o napisał/a:
ja uważam że Pecet jest dobrą maszynką do internetu i wykonywania jakiś prac, a nie do grania. Oczywiście sam też nieraz gram na blaszaku, ale jeżeli jest gra która wyszła na konsolę i na peceta wolę zainwestować w wersję konsolową. Dużo bardziej bawi mnie siedzenie na kanapie z padem przed TV niż siedzenie na krześle metr od monitora trzymając łapska na myszce i klawiaturze.

No! Dziękuje! XD

Ja osobiscie posiadam konsole, Nintendo Wii, iz jest to sprzęt mojej siory to i tak moge se tego używac gdy chcę. Bo Siora i tak ma gdzies, u niej chyba tylko oczy chcialy tą konsole, no ale jej wybór - moja opinia jest taka, ze jak grasz np w 4 osoby to wtedy jest no, super, Samemu jest nudno.
Posiadam także Xboxa 3600mojego starszego kumpel sie przeprowadza i pozyczyl mi Xa na jakis miesiąc, może dwa.Jak pierwszy raz go odpalilem to sie zawiodlem, i to dość mocno. No ale nie chcę robić tu żadnej kłótni, jednak i tak mało go odpalam, niestety.
No, oraz juz od roku posiadam Playstation 3 z której jestem bardziej niż zadowolony, Moze niektozi z was pomyślą teraz "Fanatyk'' Ale nie, po prostu gra na PS3, tak mi się spodobała, w ogole nie sama gra, ale konsola ogólnie, No, że czasem aż brak słów - jednym slowem. warto bylo wydać 250F. Jednak najbardziej lubie w Ps3, system trofeu i swietnie dzialający system, który ma no... Dużo mozliwości. W sumie... w domu mam też i Playstation II które kieeeeeedyś dostałem na komunie, no ale po 3-4 latach , nietstety się zepsula.I juz teraz nie widze nawet sensu kupowania nowej/naprawiania. jednak pamietam, jak czasami super sie na niej gralo.
No ale teraz czas na moje gierki :D

Playstation 3
-Lord of the Rings Qonquest. (Gdyby Online mi dzialal, bo nie wiem czemu nie dziala, byla by bardzo dobra gra.)
-Call Of Duty 4 (chyba wiadomo)
-Resistance FoM
-Resistance 2 RoM (Raise of Man, cholernie dobra gra).
-Call of Duty 5 World at War. (Niezla, iz wole CoD4. to, WaW jest spoko).
-LittleBigPlanet(pozyczylem, ale starsi powiedzieli ze mi kupią jak oddam xD - a tak to gra, jest zajebiaszcza, mimo ze na poczatku może wyglądać dziecinnie).
-Singstar (XD mojej siory).
-Crash Bandicoot(zakupione w ps3 store)
-Motorstorm(Niezbyt lubie wyscigowki ale ta jest niezla)
-Colin MCReen DIRT (trzymam ja tylko po to by sie wymienic jak cos xD )
-Far Cry 2.

MOJ PSN : Milten_Michal

Nintendo Wii
-Sonic i Mario na Olimpiadzie.
-Rattatoile.
-WallE
-Wii Sport.

Xbox 360
-Halo 3.
-Prey. (czy jakos tak)
-Football manager 2008 (chyba tak sie nazywa)
-Tenis/Golf/Baseball(nie wiem, ktores z tych xD )

Playstation II
-LOTR Dwie wieze.
-LOTR powrot krola.
-LOTR trzecia era (najlepsza z tych trzech - szczegulnie jak grasz we 2.).
-SpiderMan 3 (jedyna ktorej nie skonczylem).
-Spiderman 2.
-KingKong.
-EdEddEddy (XD)
-StarWars Battlefield.
-Star Wars Battlefield 2 (dostalem gdy ps2 sie zpesulo... eh...)
-Colin Mcreen (jakis nie wiem, jaki xD )
-Teken 4.
-Epoka Lodowcowa 2.

Jeszcze chyba jakies mam. na Ps2, tak mi sie zdaje - no ale nie pamietam juz, a nie chce mi sie isc na dol i sprawdzac. No i tak jak Ado'o mowil, mi tez gry ciagle przychodza i wychodza, (ostatnio na ps3 oddalem AirBorne MoH, Smackdown vs Raw 2008 i Tom Clansys Advanced Warfighter 2 czy cos takiego, nie wiem...) jednak mi przychodza tylko na ps3 xD

Ostatnio zmieniony przez Milten Michał 21-01-09, 14:19, w całości zmieniany 2 razy  

Ado'o 

Wysłany: 21-01-09, 12:40     

Michał napisał/a:
Jednak najbardziej lubie w Ps3, system trofeu

System trofeów akurat został "zapożyczony" od Microsoftu. Na początku PS3 nie miało Trophiesów dopiero później Sony skopiowało i lekko przemodelowało pomysł Microsoftu, tylko że na X-ie są Achivementy, ale mniejsza oto. Gratuluję kolekcji ;) . Ja mam w planach jeszcze PSP, ale nie wiem kiedy sobie je kupie na razie muszę X-a zakatować :] .
PS. I wiedziałem że o czymś zapomniałem na Gamecuba! Mianowicie Prince of Persia: The Two Thrones. Tak się niefortunnie stało że to pierwsza część PoP-a w jaką zagrałem, oprócz 3D ;) .
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

KamilzLasu 

Monet: 34

Wysłany: 21-01-09, 13:09     

A tak się składa, że jedyną konsolę jaką mam, to moja komórka XD ?adnego PS3, PSP czy innych X-Boxów. Tylko piec :P I to mój pierwszy i ostatni post w tym temacie :)

LEGENDA

Milten Michał 

Wysłany: 21-01-09, 14:13     

Ado'o napisał/a:
Michał napisał/a:
Jednak najbardziej lubie w Ps3, system trofeu

System trofeów akurat został "zapożyczony" od Microsoftu. Na początku PS3 nie miało Trophiesów dopiero później Sony skopiowało i lekko przemodelowało pomysł Microsoftu, tylko że na X-ie są Achivementy, ale mniejsza oto. Gratuluję kolekcji ;) . Ja mam w planach jeszcze PSP, ale nie wiem kiedy sobie je kupie na razie muszę X-a zakatować :] .
PS. I wiedziałem że o czymś zapomniałem na Gamecuba! Mianowicie Prince of Persia: The Two Thrones. Tak się niefortunnie stało że to pierwsza część PoP-a w jaką zagrałem, oprócz 3D ;) .

Nie wiem czy skopiowalo czy nie, ale trofea zostaly w takim razie bardziej, ze tak powiem dopracowane od gamescore. Mozna patrzec w jakie gry kto zdobyl jakie trofea, oraz mozna porownywac lepiej np, powiedzmy.
Zdobylem 5 wiecej srebnych trofeów niż ty, ale ty masz odemnie 2 zlote wiecej. - a przedewszystkim playka moze to za ciebie zrobic. Sa tez poziomy, ja mam poziom 6, bo mam 150trofei (kuzwa jak sie to gowno odmienia xD ) moj kumpel ostatnio 666 mial, i 6 platynowych... Oraz slyszalem gdzies na necie ze mozna nagrywac swoj moment zdobycia trofeum. Ale nie wiem jak - i tylko slyszalem, wiec nie naskakujceie na mnie jezeli się myle. (ale wydaje mi sie ze tylko przy zdobywaniu platynki, no ale i tak to super). Czyli jednym zdaniem, Trofea sa bardziej dopracowanym systemem nagrod. I wcale nie ze skopiowanym. Gdyby byl to gamescore jak na Xie, to owszem, ale tu sa trofea. - w koncu jedyne co moglo zostac zaporzyczone to pomysl, nagradzania w grze. nic wiecej.

Z reszta jezeli mowimy o skopiowaniu to tak samo mozna powiedziec o padach, Mikrosoft kopiując pad Sony z Ps1. nic nie zmienil, poza YZ BA z XO/\D (XD chodzi to o przyciski jakby nie ktos nie wiedzial oco chodzi - oraz dla wiekszosci ludzi trojkat, kwadrat,kolko,X jest lepszymi znakami niz ZABY XD )) i ulozeniem tego analoga troche wyzej... Duzo go nie zmienili, taka sama prawie obudowa, ksztalt, R1,R2. Analogi prawie takie same. Start, Setup. No wiesz o czym mowie.

Ostatnio zmieniony przez Milten Michał 21-01-09, 14:22, w całości zmieniany 2 razy  

Garrador 
Arcymag arcylisz

Monet: 13
Medale: 1

Wysłany: 21-01-09, 14:19     

A ja mam tylko... ( oprócz PC, rzecz jasna ) PlayStation czyli PSX ehh stara i pomału umiera, ale gdy zalączy się by miała kolory ( jeśli wogole się zalączy XD ale raczej tak ) to jest supcio i można dłuuugo pograc ;)

moje gierki warte uznania ( czyt te NIE DLA STARSZYCH XD )
Tomb Raider 4....
i 5 :)
Silent Hill ( wyczapisty horror :D )
Resident Evil 1 ( 2 się rozpadła, a 1 to drugi horror zaraz po SH )
Klonoa ( troche dla dzieci, ale... )
Tom i Jerry ( lubie sobie kota łopatą zmiażdzyc )
Crash ( 2 wersje, niepamiętam ktory, 1 jest na 3 wysach, druga zaś na takich "poziomach" wyczapista gierka ;D )

A I BYM ZAPOMNIAL! MAM...

Pegazusa
Miałem kilka, jedno żule ukradli ( na serio XD )
a reszta się popsuła.....
Ale teraz mam nowe ( od jakiś 2 lat ) i około 300 gier
Najlepsze to:
Contra ( ahh stara dobra gra )
Mario ( poprostu klasyk )
Adventure Island ( też miodzio )
Tetris ( XD )

....

To wszystkie z tych co se pogram czasem....

"Śmierć, Zemsta i Furia to trzy podstawowe składniki Chaosu"
I believe i am pie!

Raziel 

Medale: 2

Wysłany: 21-01-09, 15:06     

Moje gry na PSX w które kiedyś namiętnie naparzałem :D

Doom 2 Hell in Earth
Duke Nukem 3D
Legacy of Kain Soul Reaver 1 i 2
Resident Evil 2
Spyro (również trochę dziecinna, ale mi się zajebiście podobała :) )
Crash Bandicoot wszystkie 3 części

Pamiętam tego Dooma najbardziej :) ehh stare dzieje, a ta gra do tej pory ma klimat :) nawet teraz grałem i przeszedłem D2... Doom 3 to już nie to samo ;) Ale również grałem w Soul Reavera, w którym główny bohater to nieumarły wampir - Raziel, stąd pochodzi mój nick :) jak również miło mi sięgrało w RE 2... ta gra też ma urok :) ogólnie w/w gry mają tą magię, przez co grzałem moje PSX ile wlazło :D

Ostatnio zmieniony przez Raziel 21-01-09, 15:08, w całości zmieniany 1 raz  

Xardas80

Wysłany: 21-01-09, 15:08     

Ja coś tam powiem. Nie mam żadnej konsoli i nie chcę mieć, mi tam PC wystarczy i się bardziej podoba XD. Może dla was to dziwne, ale każdy ma inne zdanie. Kiedyś lubiłem chodzić do kumpla i grać na Pegazusie w Maria, Robokopa... no i to wszystko, jak dla mnie PeCety są lepsze i tyle XD. Grałem w wakacje na Xboxie, ale jednak gra mnie na nim nie kręciła... nie podobała się.

Raziel 

Wysłany: 21-01-09, 15:11     

No niestety... gry na konsolę są coraz krótsze, a na PC nadal można w nie dłuuugo grać :) ale Xbox 360 czy PS3 niestety zaczynają mierzyć sięz klasycznymi blaszakami, lecz... nie mówię, że PC wyginą albo już giną :D tylko, że na rynek wchodzi coraz więcej gier które są już robione wyłącznie na Xbox, a jak wychodzą zmodyfikowane wersje na PC, to ucinają wiele wątków z Xboxa... ale gry stworzone od razu pod PC mają większy urok :)

Ado'o 

Wysłany: 21-01-09, 15:54     

To że konsole przejmują rynek widać wyraźnie po reklamie PoP-a w TV :] . "Dostępna także w wersji PC." To mój ulubiony tekst :D . I wracając do rozmowy z MM to na X-ie też można sprawdzić kto ma jaki wynik i z jakiej gry, a pad to kwestia gustu. Mi najbardziej odpowiada ten od PSX-a ;) . Chociaż X-boxowy ma lepsze rozstawienie gałek analogowych.

Raziel napisał/a:
No niestety... gry na konsolę są coraz krótsze, a na PC nadal można w nie dłuuugo grać

Co masz na myśli pisząc "krótsze"? Większość gier na blaszaka to porty z konsol i nie da się tego ukryć.
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Milten Michał 

Wysłany: 21-01-09, 16:17     

Ado'o napisał/a:
Chociaż X-boxowy ma lepsze rozstawienie gałek analogowych.

No, wlasnie tu chodzi o przyzwyczjenie, te galki inaczej. Nic procz przyzwyczajenia-bo dla mnie akurat Pad z PSX byl zawsze fajniejszy, ale to tylko moje zdanie, nie mowie ze to fakt, bo nie jest to faktem - to tylko moja opinia.

Generał 

Monet: 12

Wysłany: 21-01-09, 16:29     

Moją ulubiną konsolą był Pegazus. Gdy miałem 6 lat (to był 97. rok) to dostałem Pegazusa. Tak się cieszyłem. Grałem przeważnie w Mario. Często prosiłem mamę aby zostać w domu i nie iść do przedszkola, by móc pograć na Pegazusie. Gdy nastało trzecie tysiąclecie, wiek Pegazusa się skończył, bo dostałem komputer. Często wracam myślami do tych lat.

Wagner 

Monet: 7
Medale: 6

Wysłany: 21-01-09, 16:38     

Naprawdę niektóre fragmentów waszych postów są dla mnie śmieszne.
Developerzy ostatnimi czasami wykazują się swoją głupotą tworząc gry do tego co już dawno umarło. O czym mowa? O Waszych wspaniałych konsolach. Grając na konsoli, a co gorsze inwestując w nią, uwsteczniamy się do czasów, kiedy na rynku gier triumfowały te pod Commodore, Pegazusa etc.
Dopiero gry komputerowe (pod platformę Microsoft Windows) ujawnił ogromny skok jakościowy gier. Otworzyła się przed nimi nowa ścieżka z ogromnym potencjałem... a teraz co, zbaczają z niej by powrócić na cmentarz?
Wiecie co naprawdę kusi Developerów? Jedna i już w najbliższym czasie "beznadziejna" konfiguracja sprzętowa. Co będzie dalej? Powiedzą wam: "Zwykła wersja konsoli nie uciągnie tejże gry dlatego zalecamy Wszystkim kupić wersje Exclusive a gwarantujemy Wam, że gierka będzie śmigała jak złoto" i tak dalej i dalej.
Miałem sporo śmiechu z wiadomości, że gra Star Wars: The Force Unleashed nie wyjdzie na komputery, bo PC-ty mają za słabą moc... tymczasem pokazuje się informacja, że gra TFU wyjdzie te na PS 2 - widocznie niektórzy dawno nie orientowali się z postępem technologicznym komputerów.
Potencjał najnowszych kart graficznych jest przeogromny i jeżeli by go w pełni wykorzystać uzyskalibyśmy niewiarygodne efekty. Drugim powodem jest piractwo. Developerzy uważają, że jak będą wydawać gry tylko na konsole piractwo zniknie? Albo są chorzy psychicznie albo za starzy na tworzenie gier... Bowiem czemuś takiemu jak piractwo nie da się już w dzisiejszych czasach zapobiec i przerzuci się nawet na konsolę - narazie tego nei widać, ale przyszłość zrobi swoje.

Co do konsol. Grałem na obu i zdecydowanie Xbox jest lepszy. Nie chcę pisać dlaczego, bo zaraz posiadacze PS3 będą się gryźć ze mną, że to nie prawda, więc rozpisywanie nie ma najmniejszego sensu.

To, że uważam Xboxa lepszego niz PS3 nie oznacza, że lubię konsolę. Wprost przeciwnie, dla mnie konsole są bardzo kiepskim i NIEPOTRZEBNYM produktem. Pomijając te pady, które powinny służyć tylko do gier typu Super Mario.

Coż mogę napisać na zakończenie? Mam nadzieję, że ktoś bądź coś otworzy developerom gier oczy i wreszcie zobaczą, gdzie tak naprawdę można uzyskać lepszą jakość ku lepszej przyszłości.

VchrisV 

Monet: 14

Wysłany: 21-01-09, 19:02     

To ja się wypowiem:

W dużej mierze popieram Wagnera. I nie oskarżać mnie o "lizanie dupy", bo po prostu... Konsol nie lubię. Kiedyś pogrywałem w Pegasusa, albo na PlayStation 2... Ale potem mi się znudziło. Jest wiele fajnych gier, które na PC mogłyby pokazać jeszcze więcej(chodzi mi o min. Fable 2) potencjału. Może nie nazwałbym tego "powrotem na cmentarz", ale wg. mnie to BEZNADZIEJNY SPOSÓB NA STRATę KASY! Nie dość, że drogie, to jeszcze często nie ma czasu aby pograć(rodzice/rodzeństwo/lokator ciągle przed TV...)...

A teraz "dobra strona mocy". fajnie w domu mieć konsole, gdy komp odmówi posłuszeństwa ;) . Kolejny plus, to to, że nie trzeba ciągle kupować co nowszych kart graficznych i innych dupereli... Ale za to ciągle trzeba kupować nowe konsole :/ Kolejną zaletą jest to, że często gry z konsol otwierają oczy PC-towym developerom, i albo przenoszą grę na komputer, albo tworzą podobną.

Z konsoli to jestem tak w tyle, że w domu mam tylko stare PS(jedynkę XD). U kolegów kontaktowałem się z Xbox360, PS3 i Gamecube. Na pierwszej patrzyłem, jak kolega gra w Fable 2, PS3 też się gapiłem(LOTR trzecia era), a na Gamecube brałem czynny udział(któreś z wielu gier Star Wars) :) Mimo, iż kontaktów z konsolą mam mało, mogę stwierdzić:
wolę PC!

P.S.: Nie mowie tekstów: "konsole są do d**y!" tylko wyrażam swoje zdanie. Wszystkie gry, jakie mają wersję i PC i konsolową: grałem lub widziałem, i twierdzę: są słabsze od tych PC. Ale, to kwestia gustu...

Ostatnio zmieniony przez VchrisV 22-01-09, 13:57, w całości zmieniany 1 raz  

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21

Wysłany: 21-01-09, 19:27     

No cóż. W zasadzie to popieram Wagnera i VchrisV'a. Konsole to są maszynki do robienia forsy. Wolałbym złożyć lub kupić kompa, a następnie kupić parę gierek na niego. Po co mam kupować ekran/telewizor/monitor(niepotrzebne skreślić), konsole za 1-2 tysiące złotych, a później trzy gry za tysiaka. Lepiej kupić kompa za 2-2,5 tysiaka i trzy gry za sto PLN.

No ale żeby nie było że jestem anty i się nie znam to powiem że na konsole są jednak fajniejsze gry. FIFY Street nie znajdę na PeCeta(a chciałbym). No i są jeszcze super inteligentni developerzy, którzy zamiast zrobić grę i na PC i (dajmy na to) X'a360 wolą zrobić konwersję na "odwal się"... i oni się dziwią że komputer nie przynosi branży gier zysków... Jakby były porządne gry byłby zysk...

Powiedzmy sobie szczerze: konsole to są zabawki, które z ludzi mają wycisnąć forsę. Blaszak to jest wielofunkcyjna maszyna, która ma człowiekowi ułatwiać życie i bawić jeśli trzeba.

PolishBoX 

Wysłany: 21-01-09, 19:46     

No, to czas na mnie:

sorka, że chodzi tu o konsole, ale chciał się tylko pochwalić nowym PoP'em na PC ;)

A teraz konsolki (uprzedzam że mam je od kiedy była premiera, więc niektóre gry są dla dzieci) :

Play Station 2:
Prince Of Persia The Two Thrones
Marvel Nemesis The Rise Of The Imperfects
Disney Sing It HSM3 (od siostry)
Rachet & Clank
Harry Potter I Więzień Azkabanu
Harry Potter i Czara Ognia
Loney Tunes Back In Action
The King Of Fighters 2000-2001
From Russia Fith Love 007
Need For Speed Underground
Spider Man
The Operative : No One Lives Forever

To teraz PSP
Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfigher 2
GTA Liberty City Stories
Fifa Street 2
Ben 10 Alien Force
BomberMan Land
Brunswick Pro Bowling
Dead To Rights Reconing
Fifa 09
Dissidia Final Fantasy
Full Auto 2
GTA Vice City Stories
Hot Wheels Ultimate Racing
Metal Slug Antologhy
Mortal Combat Unchained
Naruto Ultimate Ninja Heroes
Naruto Ultimate Ninja Heroes 2
NBA 08 Block Party
Need For Speed Undercover
Prince Of Persia Rival Swords
Pro Evolution Soccer 2008
Spider Man Web Of Shadow
Tekken Dark Ressuraction
Virtual Tenis World Tour
Worms Open Warfire
Aliens Vs Predator
Xiaolin Showdown
Dragon Ball Z Shin Budokin Another Roadi
Gun Showdown

W planach...

WRESTLING - To jest moje życie - Komiks powstanie w okolicach Backlash albo Judgemnt Day (czyli w kwietniu albo w maju) albo ostatecznie do Extreme Rulez (czyli w czerwcu). Wszystkich, czekających na ten komiks GORˇCO PRZEPRASZAM!

Każdy kto gra w Garry's Mod'a, niech napisze, bo samemu smutno się gra ;) Oczywiście STEAM ;)

Dankaw 

Monet: 4

Wysłany: 21-01-09, 20:07     

Ja osobiście nie cierpię konsol - sterowanie mi nie odpowiada, a to już ogromny minus (palce mi się ześlizgują z tych malutkich joysticków, a jeszcze trzeba naciskać przyciski... zgroza)... Drugim czego nie lubię w konsolach to mniejsze możliwości! Jeżeli grasz w jakąś strzelankę i nagle ktoś pakuje w ciebie magazynek za twoimi plecami to ciężko się w ułamkach sekundy obrócić i zastrzelić dziada, z tego co wiem to nie bardzo można tam otworzyć konsolę (mówię o znaczeniu okna w którym wpisuje się kody itd.) oraz nie wszyscy mają na tyle pieniędzy, aby sobie na nie pozwolić! PC teraz można kupić na małe pieniądze i na dodatek pójdzie ci wiele dobrych, starych gier. A można jeszcze zrobić tak, że można użytkować z komputera również za pośrednictwem telewizora z dala od ekranu (no jedyny problem to rozdzielczość telewizora i monitora z którego korzystamy). No po za tym komputer ma jeszcze wiele innych funkcji więc tutaj jeden ogromny + dla PC. No i jeszcze jako, że mam dobry sprzęt go grania (myszka i klawiatura) to nie muszę plątać swoich palców we wszystkie strony świata by coś zrobić jak to jest z konsolami - po prostu kiedy ustawi się własną konfigurację klawiszy (no niestety w starszych grach nie zawsze się da) to gra staje się o wiele milsza. Czyli moje zdanie na koniec jest takie: konsole posiadają znacznie mniej możliwości niż komputer, a efekt grania na telewizorze jest do osiągnięcia również na komputerze oraz nie wszystkim pasuje sterowanie jakie jest w konsoli tak jak na przykład mi więc - wolę dobre PC!

Milten Michał 

Wysłany: 21-01-09, 21:04     

Obracac sie w sekunde... No zal, to jedynie zalezy od gry i ustawien Pada/klawiatury, mozliwosci... bo Konsole sa tworzone glownie do gier, a PC do gier i pracy (iz dla mnie tylko to drugie) i chyba musi miec wiecej opcji, nie?

Wyciskac FORSE??!!? HAHAHAH XD w Angli zajebista gra to 30F. W Game Fallout 3 za 19... Nie moja wina, ze bida w polsce, i gry stoją bardzo drogo. Ogolnie w innych krajach, są o wiele tansze.

Xardas80

Wysłany: 21-01-09, 21:16     

Milten Michał napisał/a:

Wyciskac FORSE??!!? HAHAHAH XD w Angli zajebista gra to 30F. W Game Fallout 3 za 19... Nie moja wina, ze bida w polsce, i gry stoją bardzo drogo. Ogolnie w innych krajach, są o wiele tansze.

Wiesz, MM, nie każdy żyje w "angielskiej rzeczywistości", tylko w Polsce, a w Polsce jak w Polsce - bida z nędzą i drożyzna :/ . Więc MM nie śmiej się z nas, bo my jesteśmy w Polsce!

Ado'o 

Wysłany: 21-01-09, 21:28     

MattiR11 napisał/a:
Konsole to są maszynki do robienia forsy. Wolałbym złożyć lub kupić kompa, a następnie kupić parę gierek na niego. Po co mam kupować ekran/telewizor/monitor(niepotrzebne skreślić), konsole za 1-2 tysiące złotych, a później trzy gry za tysiaka. Lepiej kupić kompa za 2-2,5 tysiaka i trzy gry za sto PLN.

MattiR nie w temacie co? Zanim zaczniesz coś pisać dobrze jest prześledzić rynek :] . NOWY X-box 360 + GTA IV kosztuje 700 zł haczykiem (ja tyle zapłaciłem), a nowy PC z GTA IV? Jakieś 3 tys. :] . I co jest do trzepania kasy? Dalej kwestia gier. Weźmy na przykład NFS: Undercover...ta sama cena na X-a i PC! No normalnie szok :] . Następnym razem radzę się zorientować na rynku zamiast pisać głupoty :] . I lecimy dalej, jak zacząłem przeglądać ile kasy ludzie potrafią wydać na jakąś głupią myszkę czy klawiaturę to od razu padam w śmiech. 500pln za myszkę? 200pln za klawiaturę? A pad jest cały czas w tej samej cenie dla przykładu do X-a 80zł :] . Jaki wniosek? Na co się buli więcej kasy? Aha! I ciągłe upgredowanie kopa to też jakiś wydatek.

Dankaw napisał/a:
sterowanie mi nie odpowiada, a to już ogromny minus (palce mi się ześlizgują z tych malutkich joysticków, a jeszcze trzeba naciskać przyciski... zgroza)

Kwestia gustu, ale dla mnie granie na klawiaturze i myszce jest prawie niemożliwe. Ile to ja już razy zginąłem w jakimś FPS-ie bo zamiast trafić w D nacisnąłem S, albo jeszcze coś gorszego. A na konsoli? Wszystko robię intuicyjnie. Nie muszę się ciągle patrzeć żeby trafić w klawisz. Myszka? Często się psują. Ja zmieniam praktycznie co pół roku, dla przykładu pada od PSX-a mam ciągle jednego od 12 lat ;) .

Dankaw napisał/a:
Jeżeli grasz w jakąś strzelankę i nagle ktoś pakuje w ciebie magazynek za twoimi plecami to ciężko się w ułamkach sekundy obrócić i zastrzelić dziada

Dlatego zazwyczaj żeby się obrócić o 180* wystarczy nacisnąć jeden przyciska, albo prostą kombinację. Weźmy na przykład Resident Evil 4 wersję na Gamecube wystarczy wychylić analog do tyłu i uderzyć w B.

Do PC nic nie mam i nie napiszę tekstu typu "nie znoszę pecetów" jak to pecetowcy zwykli pisać bo one są potrzebne! Ale do grania konsole są dużo lepsze, jak dla mnie wyścigają PC o lata i nie wyjeżdżajcie mi tu z Crysis że takiej grafy na konsolach nie ma, ale o przyjemność z rozgrywki! Na starym poczciwym PSX-ie miło mi sie gra do tej pory, a najlepszym przykładem jest tutaj Soul Reaver. Co z tego że na PC ma lepszą grafę, skoro miałem ochotę go wyłączyć po 10min. z powodu sterownia i uciążliwej kamery, a na PSX-ie? Zaliczyłem go już 2 razy i bardzo przyjemnie mi się grało.
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

CJ 

Medale: 8
Warn: 4/4

Wysłany: 21-01-09, 21:33     

jedyną konsole jaką miałem to pPEGAZUS ale już dawno nie mam i popieram waga-nie lubnie konsol! Nie można porównywać pudełka za "600zł" do dobrego kompa co pójdzie na nim wszystko xP :D oczewiście to też zależy

Boso przez GK

Ukończono
alpha |||||||||| 100%
Beta |||||||||| 60%
ostateczna wersja |||||||||| 30%

Dankaw 

Monet: 4

Wysłany: 21-01-09, 21:40     

Nie no, widzę, że tu zaczyna być nieciekawie. To po prostu kwestia gustu - ja nie lubię konsol, a inni PC i tyle

Milten Michał 

Wysłany: 21-01-09, 21:49     

Dankaw, to nie gadaj o zeczach o ktorych nie masz pojecia typu , w konsoli się nie da sie tego, a tamtego.
Xardas, przepraszam cie bardzo, że tak to odebrałeś, ale nie chodziło mi o naśmiewanie się z was, w żadnym wypadku. Chodzilo mi tylko, oto ze konsole nie ciągną tak kasy na zagranicznych rynkach. Bo tam kazdego prawie stac, a w polsce, no bida i tyle, drogo jest no i dupa, nic nie poradzi się. Chodzilo mi oto, ze wyciaganie KASY to tylko w polsce, u mnie w klasie od cholery ludzi ma nowoczesne gowienka jak Ipody, Konsole, PSP i inne takie. Nie chcialem bys to zle odebral. Przepraszam jeszcze raz.

Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16
Medale: 7

Wysłany: 21-01-09, 21:53     

Ja tam sie nie zamierzam wypowiadać w tym temacie ale chce tylko poruszyć kwestię cen. Otóż ja mojego kompa mam 3 lata. Zapłaciłem za cały komplet nieco ponad 200 zł a niedawno dokupiłem kartę za 300zł. Fallout 3 kosztował mnie stówę i chodzi mi elegancko, i to nie tylko Fallout. Sprawdzałem Bioshocka, Spider-Mana 3, Medal of Honor Airborne i inne wymagające gry które mi wpadły w ręce. Tak więc mój komp nie kosztował nawet 1000zł a to wystarczy dla każdego gracza żeby dobrze pograć w każdą grę. Tak więc, nie wyskakujcie tu że od razu PC do dupy bo co miesiąc trzeba bulić 4000zł. Ja zmieniam config co 3-4 lata i wydaję na to najwyżej kilka stów. A z technicznymi skokami nadążam. Poza tym kompy i tak mają wyższą jakośc graficzną, my już mamy nowe wersje DirectX 10 a na konsolkach dopiero co się pojawiła pierwsza wersja. ;)

PS. Do konsol nic nie mam, uważam że są spoko ale po prostu mnie roznosi kiedy widzę jak konsolowcy gadają te swoje teksty w stylu "Konsole wymiatają, PCty są do dupy, za rok już nikt nie będzie grał w ten syf". Powiem jedno: PCty wcale nie są do grania gorsze od konsol, pod wieloma względami potrafią być lepsze. A to że czasem PCty wyprzedzą na rynku konsole i na odwrót to już niczyja wina.
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Milten Michał 

Wysłany: 21-01-09, 22:00     

Ja tak nie uwazam, w zadnym wypadku. Jedynie dla mnie ps3 jest konsolą, konsolą do grania.! Ja osobiscie lubie PC, moge na nim zagrac zalozmy np JediAcademy, Tzar, Gothica... ale ogolnie gra mi się lepiej na Ps3, o wiele lepiej. Czy tez na innej konsoli. Po prostu czepire z tego wiecej zabawy - ze tak to ujmę.

Ado'o 

Wysłany: 21-01-09, 22:05     

Pumo, przykro mi, ale akurat w tym temacie to PCtowcy pierwsi zaczęli od "Nie znoszę konsol" i od swego rodzaju...rasizmu (XD) growemu ;) . Jak wspominałem lubię grać na PC, ale w przeciętniaki na które nie chcę bulić kasy, np.: Jedi Academy. I jest kilka fajnych tytułów tylko na PC chociażby Gothic. Ale nikt mi nie wmówi że PC jest lepszą maszyną DO GRANIA. Bo konsole są robione tylko do grania, a PC ma także wiele innych funkcji, więc spór nie ma większego sensu.
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Indiana 

Monet: 24

Wysłany: 21-01-09, 22:07     

Ja przyznaję że grałem tylko na dwie konsole : Pegazusa i PlayStation 1 u kolegi (w jakąś wyścigówkę) ale tylko raz. I bardzo lubiałem grę na pegazusie. Jednak i tak najbardziej lubię grać na PC. Nie ukrywam jednak że nie odmówiłbym PS3. Ogólnie to PC wyprzedzają konsole pod wieloma względami np. czy kto kolwiek wyobraża sobie Gothica 1 na Xboxa? A strzelanki to również gry przeznaczone bardziej na konsole, że o i strategiach nie wspomnę. Jednak to nie oznacza że fanatycznie nie cierpie konsol, bo jak napisałem wyżej, nie odmówił bym. Ogólnie to mi się wydaje że ci co mówią że PC upadają to się grubo mylą. Według mnie PC właśnie idą w górę, ale razem z konsolami :D .

PECECIARZE I KONSLOWOCE, Ł!CZMY SIę!
Pogońmy Linuksowców
XD (dałem taki tekst z CDA)

Wagner 

Monet: 7
Medale: 6

Wysłany: 21-01-09, 22:11     

Ado'o napisał/a:
NOWY X-box 360 + GTA IV kosztuje 700 zł haczykiem (ja tyle zapłaciłem), a nowy PC z GTA IV? Jakieś 3 tys. Smile. I co jest do trzepania kasy?

GTA IV jest bardzo źle zoptymalizowane na PC'ta. Ja na komputerze, który kosztował 1500 zł mogłem pograć na prawie najwyższych detalach (30-40 klatek w LC) pomijając, że dobrze zoptymalizowane gry jak Crysis: Warhead chodzą po prostu prześwietnie i nie muszę obawiać się o najbliższy upgrade komputera, a posiadacze konsol jeżeli nadal chcą kontynuować swoją przygodę to już niech szykują kasę na nową wersję konsoli.
A wiecie czemu GTA IV był tak zaniedbany na PC'ta?
Po wielu rozważaniach uznałem, że Microsoft i Sony chcą po prostu dobrze sprzedać swoje konsole graczom, więc mieli w rękawie Asa, którym był RockStar Games. Dla mnie GTA IV nie jest takim szlagierem jakim go pisano - dlatego sądzę, że najlepiej byłoby jakby tego na PC'ta w ogóle nie wydawali.

Ado'o napisał/a:
lecimy dalej, jak zacząłem przeglądać ile kasy ludzie potrafią wydać na jakąś głupią myszkę czy klawiaturę to od razu padam w śmiech. 500pln za myszkę? 200pln za klawiaturę?

Pad jest mniejszy i moim skromnym zdaniem mniej komfortowym - średnia cena BARDZO DOBREJ myszki sięga 60 zł, natomiast klawiatury 80 zł.
Grałem kiedyś na myszce powyżej 160 zł i mówię Wam, że tak wspaniałych wrażeń nie da się opisać. Produkt testowałem na grach Quake 3, 4 i Jedi Knight III.
Po testach nawet nie śmiałbym porównać pada z A? takimi profesjonalnymi myszkami.

Ado'o napisał/a:
Aha! I ciągłe upgredowanie kopa to też jakiś wydatek.

Upgrade nowego komputera będzie o wiele bardziej tańszy niż zakup nowej konsoli.

Ado'o napisał/a:
Do PC nic nie mam i nie napiszę tekstu typu "nie znoszę pecetów" jak to pecetowcy zwykli pisać bo one są potrzebne! Ale do grania konsole są dużo lepsze, jak dla mnie wyścigają PC o lata i nie wyjeżdżajcie mi tu z Crysis że takiej grafy na konsolach nie ma, ale o przyjemność z rozgrywki!

"Wyścigają PC o lata" - No to ciekawe w czym? Komfortem gry na padzie - nie sądzę. Grafiką? PC i w tej kwestii jest o wiele razy lepszy.
Niezależenie czy posiadamy PC czy konsole - obaj jesteśmy graczami, ale po prostu denerwuje mnie, że rynek gier komputerowych robi się coraz bardziej pusty...

Ogólnie:

Konsola jest dla tych, którzy nie mają bądź nie chcą wydawać kasy na profesjonalniejszy sprzęt jakim jest komputer. Jak widzimy po niektórych wypowiedziach w temacie posiadaczy konsol.
Oni mają gdzieś, że wychodzą bądź będą wychodzić gry z grafiką, która aktualnie konsola nie uciągnie. Chcą GRAć i nic ich nie może powstrzymać.

Ado'o 

Wysłany: 21-01-09, 22:30     

Wagner napisał/a:
"Wyścigają PC o lata" - No to ciekawe w czym? Komfortem gry na padzie - nie sądzę. Grafiką? PC i w tej kwestii jest o wiele razy lepszy.

Grafika jest raczej mało ważna, przynajmniej dla mnie. I to było takie moje...prywatne spostrzeżenie. Po prostu granie na PC-cie nie sprawia mi tyle frajdy co konsole. Gdybym miał dostać super mega wyczesanego blaszaka to bym na pewno nie odmówił, ale za tę samą cenę wolałbym zainwestować w konsolę. Podsumowując spór nie ma sensu bo każda strona ma swoje + i -, ale nikt mi nie wmówi że PC jest lepszą maszyną do gier od konsoli która po to właśnie została stworzona. Dobra może jednak wrócimy do podstaw tego tematu. Proszę aby zgłaszali się tu posiadacze konsol na forum ;) .
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Monet: 23
Medale: 5

Wysłany: 21-01-09, 22:36     

Ja nie miałem i nie mam konsoli, i ochoty na nią nie mam :D Grałem kiedyś na jednej u kolegi, zachwycony to nie jestem, czemu pajac nie strzela? Nie ten przycisk? Przecież wygląda identycznie jak ten o którym mowileś :] Nie umiem się na tym połapać, za to klawa i mycha :) rządzą :P Ja wolę PC i dla mnie konsola nie przebije go :D O cenach się nie wypowiem bo się nie znam (jak chcę mieć jakąś grę to na cene nie patrzę :) ), Wolę PCty, ale do konsol nic nie mam, jak chcecie to se grajcie :P
Witto, :D
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
CI: Braterska Złość
CII: Leże Bestii
Arcyś?
:D praca się gotuje :? zawieszony ;) planowany xD skończony

Nie chcem ale muszem! Jeśli chcesz dostać komentarz, PW!

Odpowiedz do tematu