Wysłany: 15-07-10, 16:40 Najlepsza/Najgorsza gra pod względem...
Po rozmowie z Eskelem naszła mnie taka myśl. Chodzi o t, by wymienić JEDNˇ, najlepszą/najgorszą grę pod względem danej "rzeczy" np. grafiki. Zamiast biadolić, przedstawię swoją tabelkę:
Najlepsze:
Pod względem fabuły: Planescape: Torment.
Pod względem klimatu: Silent Hill 3
Pod względem wartości: ----
Pod względem grafiki: Dragon Age
Pod względem trudności: ----
Pod względem innowacji: The Sims 3
Pod względem możliwości: Gothic
Pod względem Wielkości: Morrowind.
Pod względem mechaniki: Resident Evil 5
Najgorsze:
Pod względem fabuły: ----
Pod względem klimatu: Metin2 ( Aż ciarki mnie przechodzą kiedy 1 dzień dawno temu w to grałem, brrr. )
Pod względem wartości: GTA 3, VC
Pod względem grafiki: Planescape: Torment
Pod względem innowacji: Tzar
Pod względem możliwości: WP: Powrót Króla
Pod względem Wielkości: Dragon Age.
Pod względem mechaniki: NWN2.
Ulubiona gra: Neverwinter Night 1 ( Zonk bo nigdzie nie występuje )
Znienawidzona gra: Metin2
Uwaga! Mogą to być gry TYLKO w które OSOBIŚCIE grałeś, nie ważne w jaki sposób zdobyte i ile w daną grałeś. Może być też MMO
Kod:
[b]Najlepsze:[/b]
[i]Pod względem fabuły:[/i]
[i]Pod względem klimatu:[/i]
[i]Pod względem wartości:[/i]
[i]Pod względem grafiki:[/i]
[i]Pod względem trudności:[/i]
[i]Pod względem innowacji:[/i]
[i]Pod względem możliwości:[/i]
[i]Pod względem Wielkości:[/i]
[i]Pod względem mechaniki:[/i]
[b]Najgorsze:[/b]
[i]Pod względem fabuły:[/i]
[i]Pod względem klimatu:[/i]
[i]Pod względem wartości:[/i]
[i]Pod względem grafiki:[/i]
[i]Pod względem trudności:[/i]
[i]Pod względem innowacji:[/i]
[i]Pod względem możliwości:[/i]
[i]Pod względem Wielkości:[/i]
[i]Pod względem mechaniki:[/i]
[b]Ulubiona gra:[/b]
[b]Znienawidzona gra:[/b]
_________________ "Śmierć, Zemsta i Furia to trzy podstawowe składniki Chaosu"
I believe i am pie!
Pod względem trudności: Eye Of The Beholder (Co kolejna część to trudniejsza...pewnie i tak tej starej gry nikt nie zna )
Pod względem innowacji: Gothic (No cóż...to jakieś nowe spojrzenie na cRPG )
Pod względem możliwości: *** (Każda gra oferuje za mało...)
Pod względem Wielkości: Morrowind (Mimo że świat pusty to wielkości nie można mu odmówić)
Pod względem mechaniki: Wszystko co z mechniką DnD
Najgorsze:
Pod względem fabuły: Gothic (Sztampowość jak się patrzy ale klimat ma...)
Pod względem klimatu: Oblivion
Pod względem wartości: ***
Pod względem grafiki: Arcanum (Ale zaskoczenie będzie na koniec )
Pod względem trudności: Dragon Age (A podobno miało być trudne...)
Pod względem innowacji: Mass Effect (Innowacja jest...ale w zlym kierunku)
Pod względem możliwości: ***
Pod względem Wielkości: Drakensang (Mimo iż uniwersum spore to świat przedstawiony w grze malutki.)
Pod względem mechaniki: Mass Effect (bardziej shooter niż cRPG...)
Ulubiona gra: Arcanum (Gra twórców Falloutów. Wielki świat, jednak niedorównujący Morrowindowi. Wspanialy klimat, który również nie dorównuje klimatowi IWD oraz wspaniała fabuła, która niestety jest słabsza od PT no i grafika podobna do Falloutów. Wszystkie element prócz grafiki stoją prawie na samym szczycie to wystarczająca mieszanka aby umieścić tą grę na szczycie mojej listy)
Znienawidzona gra: ***
Dobra, coś tam napiszę. Skorzystam z rozpiski Garra, najwyżej coś dodam.
Najlepsze
Pod względem fabuły... powiedziałbym, że Torment, ale nie grałem. Więc może... Star Wars: Knights of the Old Republic.
Pod względem klimatu... tu typy mam trzy. Pierwszym jest początek Call of Ctulhu: Dark Corners of the Earth. Po prostu miazgę z człowieka robi. Drugim Fallout. Muszę tłumaczyć? Trzeci natoiast to Bioshock. Wycieczki po Rapture należą do niezapomnianych. Ale chyba jednak skłaniam się ku Falloutowi.
Pod względem wartości... ---
Pod względem grafiki...Mass Effect 2.
Pod względem trudności... Wieża Weny Kaela
A na poważnie... Soldiers: Ludzie Honoru. Masz czterech żolnierzy. Dwóch ma pistolety, trzeci ma nóż a czwarty zdobycznego Mausera. Cel- zlikwiduj Tygrysa Królewskiego. Ale gra była bardzo dobra. A pozom trudności całkiem ją uprzyjemniał.
Pod względem innowacji... powiedziałbym, że Experience 112, ale nie zagrałem. Grą niemal równą z nią jest The Path. W to już grałem i to tu rekomenduję.
Pod względem możliwości... to samo, co Garrador czyli Gothic.
Pod względem wielkości... Oblivion.
Pod względem mechaniki... ---
Pod względem humoru... Sam & Max: Sezon Pierwszy.
Pod względem gry sieciowej... Call of Duty 4: Modern Warfare.
Pod względem realizmu... Operation Flashpoint.
Pod względem przeciwników: Bioshock. Genofagi i Tatuśkowie są niesamowici.
Pod względem muzyki... cykl Hitman. Kyd i Budapesztańska Orkiestra Symfoniczna rządzą.
Pod względem spolszczenia... drugi Oscar dla Sam & Max: Sezon Pierwszy.
Pod względem przerywników filmowych... Devil May Cry 4.
Pod względem świata... Wiedźmin.
Pod względem walk... Wiedźmin.
Pod względem zadań stawianych przed graczem... To zależy jeszcze od gatunku:
RPG- Wiedźmin
Przygodówki- Black Mirror
RTS- Company of Heroes
Skradanki... Hitman, Splinter Cell, Thief: Deadly Shadows (ciężko wskazać jedną )
Pozostałych gatunków nie liczę bo dalej to wiadomo.
Najgorsze:
Pod względem fabuły... Barrow Hill. W gorszą fabularnie grę nie grałem. 10 minut i deinstalacja. Chociaż Myst dzielnie o tę lokatę walczył.
Pod względem klimatu... Myst.
Pod względem wartości... cykl GTA.
Pod względem grafiki... Baldur's Gate 1.
Pod względem trudności... Myst. Nie datego, że za łatwa, ale dlatego, że za trudna.
Pod względem innowacji... cykl The Sims. Każda następna gra, każdy dodatek nie wnosi nic i seria powoli zaczyna zjadać własny ogon. Czego jej życzę.
Pod względem możliwości... ---
Pod względem wielkości... ---
Pod względem mechaniki... ---
Pod względem humoru... Simon the Sorcerer 4. Nie dlatego, że zupełnie nieśmieszny. Oczekiwałem więcej a tu 3 momenty na rozdział. Już buracka trójka była śmieszniejsza.
Pod względem gry sieciowej... Metin 2. Brat mnie za to zabije, ale co tam
Pod względem realizmu... ---
Pod względem przecwników... Gothic. mówcie co chcecie. Jak dla mnie, bestiariusz jest tu standardowy.
Pod względem muzyki... ---
Pod względem spolszczenia... Dreamfall. Naprawdę słabiutkie spolszczenie. Chociaż pierwsze polskie wydania Far Cry i Splinter Cell 1 też sroce spod ogona nie wypadły.
Pod względem przerywników filmowych... Conspiracies.
Pod wzgędem świata... Morrowind
Pod względem walk... Morrowind.
Pdo względem zadań stawianych przed gaczem... --- (za dużo tego)
Ulubiona gra... tu też trza spojrzeć na gatunki.
RPG... Wiedźmin RPG- TPS... Mass Effect 2 (coraz więcej takich gier, trza m nazwę wymyślić )
Przygodowa... Black Mirror. Chociaż The Longest Journey też wspominam miło.
FPS... Call of Duty 4: Modern Warfare. RTS... Warhammer 40.000: Dawn of War.
Skradanka... Splinter Cell (cały cykl). Mam nawet książki Turówka... nie mogę się zdecydować pomiedzy Heroesami III a Medieval II: Total War. Logiczna... --- Menedżer pilkarski... Football Manager 2010.
Symulator: Operation Flashpoint.
Horror: Call of Ctulhu: Dark Corners of the Earth. Największe zaskoczenie...Throne of Darkness. Największe rozczarowanie... Lionheart: Legacy of the Crusader. Co za pacan dał to do Legend RPG?
Znienawidzona gra... trza spojrzeć na gatunki:
RPG... Morrowind. RPG- TPS... --- FPS... Wilczy Szaniec.
Przygodowa... Conspiracies.
RTS... Knights of Honor.
Skradanka: Detektyw Rutkowski. Boże drogi, za tą cenę mogłem sobie kupić całkiem niezłą gierę!
Turówka... --- Logiczna... Myst.
Menadżer piłkarski... --- Symulator... --- Horror... Barrow Hill. To miało wogóle straszyć?
Pod względem fabuły: Planescape: Torment (nic nie muszę dodawać)
Pod względem klimatu: Penumbra: Czarna Plaga (nie ma to jak odpalić tę grę w nocy, w pustym domu)
Pod względem wartości: Planescape: Torment ("Cóż może zmienić naturę człowieka?")
Pod względem grafiki: Gothic 3 albo Half - Life 2: Episode Two
Pod względem trudności: nie mam pojęcia, wszystkie łatwe są
Pod względem innowacji: Portal albo Team Fortress 2 (w tym pierwszym - oryginalne zagadki, w drugim - ciekawa grafika i sposób gry, mianowicie podział na klasy)
Pod względem możliwości: Garry's Mod (nikt nie zaprzeczy, nie ma to jak wsadzić G-Mana do wanny!)
Pod względem Wielkości: World of Warcraft (ano spory ten świat)
Pod względem mechaniki: Left 4 Dead (ach, te rozwalające się zombiaki)
Najgorsze:
Pod względem fabuły: Garry's Mod (eee, fabuła?)
Pod względem klimatu: World of Warcraft (siec, siec, siec! w niżej wypisanym TQ czułem jakiś antyczny klimat, a tu - null)
Pod względem wartości: Titan Quest (łup, łup, łup!)
Pod względem grafiki: Silent Hill (eee, no comment )
Pod względem trudności: nie mam pojęcia
Pod względem innowacji: Gothic
Pod względem możliwości: nie mam pojęcia
Pod względem wielkości: nie mam pojęcia
Pod względem mechaniki: Gothic 3 (wilki-terminatory <3)
Ulubiona gra: Ostatnio sporo czasu spędzam przy Garry's Modzie i Left 4 Dead, więc chyba te gry wypełnią tę kategorię. A z tych, które zapadły mi w pamięć, to będą Planescape: Torment i Penumbra: Czarna Plaga Znienawidzona gra: Znienawidzona? Tibia i Metin 2.
Wiem kurfa, że miała być jedna gra, ale nie mogłem się zdecydować.
_________________ Urodziłem się 9 czerwca, to wielka data gdyż wtedy pojawiła się pierwsza kreskówka z Kaczorem Donaldem. Wiele lat później urodził się Don Rosa (też 9 czerwca) wg. mnie najlepszy rysownik tego uniwersum który wprowadził w bajkę dla dzieci łzy cierpienia i prawdziwe ludzkie marzenia.
Pod względem wartości: Titan Quest ( to samo co w przypadku Gwyn'a )
Pod względem grafiki: Gothic 3, Half Life 2 Episode 2, Spellforce 2
Pod względem trudności: ---
Pod względem innowacji: Portal
Pod względem możliwości: Garry's Mod
Pod względem Wielkości: Gothic 3
Pod względem mechaniki: Left 4 Dead, Left 4 Dead 2
Najgorsze:
Pod względem fabuły: Metin 2
Pod względem klimatu: Tibia
Pod względem wartości: Tibia
Pod względem grafiki: Tibia
Pod względem trudności: Gothic 3
Pod względem innowacji: ---
Pod względem możliwości: Counter Strike
Pod względem Wielkości: Risen
Pod względem mechaniki: Gothic 3
Ulubiona gra: Saga Spellforce, Saga Gothic, Painkiller, obydwie części Left 4 Dead oraz css. Znienawidzona gra: Tibia, Metin 2 ( grałem w to wcześniej na Monastyrze, ale odkąd GF otworzyło wszystkie serwery, odechciało mi się w to grać, ponieważ na serwerze pojawiło się więcej noobów i botów ).
Pod względem fabuły: Gothic Saga (po prostu fabuła zaskakuje bohater nie jest jakimś nie wiadomo kim nadętym burakiem,no i nie musi ratować świata. Możesz robić co chcesz)
Pod względem klimatu: Seria Thief (Haunted House,poziom z katedrą... Kto nie grał... Niech żałuje. Klimat boski.)
Pod względem wartości: Heroes III plus dodatki (po prostu,wieczna gra)
Pod względem grafiki: Just Cause (ta dżungla widziania z samolotu... Te niebo... Ta roślinność... CUDO)
Pod względem trudności: Civilization II (na najwyższym poziomie trudności. I każdy PRO pada)
Pod względem innowacji: GTA San Andreas (nie GTA IV bo tam było mniej nowości. GTA:SA tam było najwięcej innowacji)
Pod względem możliwości: Wszystkie części GTA (tam można robić wszystko. Tam jest każdy gatunek gry no może oprócz RTS )
Pod względem Wielkości: Saga The Elder Scrolls (W Daggerfalu... Kurna parę dni świat przemierzałem )
Pod względem mechaniki: Saga Gothic (Bo świat tutaj po prostu żyje)
Najgorsze:
Pod względem fabuły: Call of Duty: Modern Warfare 2 (jak dla mnie fabuła była słaba zgmatwana,przewidywalna,zbyt efekciarska i... nudna)
Pod względem klimatu: Gothic 3: Zmierzch Bogów (sama trójka klimat miała i to dobry choć gra była taka sobie. Zaś dodatek to bez klimatyczne i beznadziejne gówno)
Pod względem wartości: Większość MMORPG. WOW,Tibia,Margonem... (jak dla mnie większość MMORPG nie ma żadnej wartości)
Pod względem grafiki: Tibia (bez komentarza)
Pod względem trudności: Total Overdose (dobra gra tylko łatwa i to za bardzo)
Pod względem innowacji: FIFA 04-10 (w ogóle nie wprowadzali żadnych innowacji tylko z 08 na 09 poprawili grafikę. Reszta to kosmetyka)
Pod względem możliwości: Call of Duty (pierwsza część. Wszystko na skryptach gra jest liniowa. Co nie zmienia faktu że gra jest za*ebista!)
Pod względem Wielkości: Counter Strike (tak małych klaustrofobicznych map to chyba nigdzie nie widziałem)
Pod względem mechaniki: Nie wiem
Ulubiona gra: Nie potrafię wymienić jednej. Dam ranking:
1.Gothic II NK
2.Heroes III
3.GTA San Andreas
4.Warhammer 40,000 Dawn of War (jedyna gra oprócz Gothica dla której zarwałem pół nocki!)
5.Call of Juarez (ulubiona sieciówka i jeszcze POLSKA gra!)
Znienawidzona gra:
1.Tibia
2.The Sims wszystkie części
3.Metin
4.Counter Strike
5.Spore
"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]
Najlepsze: Pod względem fabuły: Mafia II
Pod względem klimatu: Mafia II
Pod względem wartości: Fahrenheit
Pod względem grafiki: Nie wiem Pod względem trudności: Ta kategoria jest bez sensu Pod względem innowacji: World of Goo
Pod względem możliwości: GTA - San Andreas
Pod względem Wielkości: GTA - San Andreas
Pod względem mechaniki: Dark Messiah Might and Magic (więcej takich gier proszę )
Najgorsze: Pod względem fabuły: eee... Mafia II Beznadziejne zakończenie, które robi tylko za podstawę do DLC.
Pod względem klimatu: Pod względem wartości: Postal
Pod względem grafiki: Nie wiem
Pod względem innowacji: Każda Fifa
Pod względem możliwości: Znowu Mafia II Aż się prosi żeby coś w mieście robić, a tu żadnych misji, tylko główny wątek.
Pod względem Wielkości: ---
Pod względem mechaniki: ---
Ulubiona gra: Mafia II/Star Wars Knights of the Old Republic
Znienawidzona gra: Nie gram w takie
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą