To ja mam dla was wiadomość. Ja nie mam podziału na 2 semestry, a na, uwaga, 3 trymestry (jeden się już skończył, drugi w marcu). Dzięki temu nie mam śródokresu ani żadnych takich.
Jestem w I Gimnazjum, nie znałem na początku nikogo, wszyscy obcy, tylko ja z mojej pipidówy. Teraz mam takich dwóch kolegów, z którymi się trzymamy i kolegujemy (oraz dobrze uczymy ). Moje oceny na pierwszy trymestr:
Religia - 5
Polak - 4
Historia - 4
WOS - 5
Anglik - 5
Niemiec - 5
Matma - 4
Fizyka - 5 (mój ulubiony przedmiot)
Biologia - 5
Gegra - 4
Muzyka - 4
Technika - 5 (gdyby mi się chciało miałbym 6)
Infa - 5
WF - 4
Zachowanie - 4
Średnia - 4,57
I trymestr to było takie rozeznanie, więc teraz moje oceny się polepszą (mam szansę na 2 szóstki - technika i fizyka, ew. może jeszcze religia, ale to chyba tylko dzięki temu, że jestem ministrantem).
EDIT:
Jestem w klasie z profilem matma/fizyka/informatyka. Problem w tym, że jednak zwracam się w stronę prawa (wiecie, adwokaci, prawnicy etc.), więc wiecie jak to jest. A matematyka i fizyka (informatyka też) to głównie dlatego, że lubię te przedmioty i mam mało lekcji językowych.
_________________ Strzeżcie się Lorda Sithów!
"Jeżeli nie wierzysz w Szatana, jesteś moim wrogiem. Jeżeli wierzysz w Szatana, nienawidzę cię. Jeżeli w nic nie wierzysz, jesteś zmarłym."
Lordsith [na konferencji prasowej w dupie]
Ufff... nareszcie koniec pierwszego półrocza. I tym samym początek drugiego, w którym czekają mnie same przyjemności takie jak próba wyciśnięcia z ostatecznej średniej ile się da (wszak trzeba pójść do dobrego liceum...), egzaminy końcowe(wszak trzeba pójść do dobrego liceum), bierzmowanie (dlaczego...) i wiele, wiele innych atrakcji, których pozwolę sobie nie wymieniać, bo i tak nikogo to nie obchodzi...
Ale wróćmy jeszcze do pierwszego półrocza. Niestety, na własnej skórze przekonałem się, jakie konsekwencje niesie ze sobą, olanie totalne, początku roku szkolnego. Skutki wystąpiły dopiero ok. miesiąc przed końcem półrocza. W niektórych momentach, popadałem w szaleństwo ,ale na szczęście, wszystko dobrze się skończyło. Z Polskiego, fuksem udało mi się dostać 3-, poprawiłem na 4 geografie, fizykę, angielski i... sztukę Piątki też były, ale w zdecydowanie mniejszej ilości niż rok temu, bo zaledwie cztery sztuki z Historii, Wosu, W-F i Chemii. W tym tylko z Chemii, jak najbardziej mi się należała Reszta ocen to same czwórki. Cóż, nieźle jak na przeciętnego, polskiego ucznia
Poza tym, moje zachowanie balansuje między dobrym a poprawnym, ale jako że mam to w nosie, za bardzo się tym nie przejąłem
Postanowiłem wziąć się do roboty. Średnia, którą miałem na koniec w pierwszej klasie to duża skaza. Pierwsze półrocze było jako tako, niestety to w drugim się tak ośmieszyłem.
-Teraz jestem w drugiej gimnazjum, moje oceny są takie:
Angielski: 5/6
Religia: 5
WF: 5
Historia: 5
WOS: 5
Polski: 5
Geografia: 5
Technika: 5/4?
Fizyka: 4
Matematyka: 4
Chemia: 4
Biologia: 3/4 - najpewniej czwórka
Niemiecki: dodatkowy, nie liczy się do średniej; przedmiot z którego nie znam oceny, nie obchodzi mnie ona
Zachowanie: bardzo dobre
Jestem zadowolony z ocen. Mam nadzieję i będę się starał, żeby na koniec roku otrzymać świadectwo z paskiem
Ja w tym roku spadłem okropnie z ocenami, tzn. na razie w tym PÓŁROCZU, bo na to nadchodzące zamierzam się poprawić
Matematyka - 1. Moje przekleństwo, mam średnie szanse na poprawę ale robię co mogę, do wtorku, kiedy zapadnie ostateczny werdykt: 1 czy 2.
Biologia - 2.
Chemia - 2.
Geografia - 3.
Historia - 3+.
Polak - 3+.
Fizyka - 3-.
Angielski - 3.
Niemiecki - 4+.
WOŚ - 2/3.
WF - nie wiem i właściwie to średnio mnie to obchodzi.
Ja się chyba mogę pochwalić ocenami na półrocze z I gimnazjum:
Polski - 5 (jedyna w klasie, a jedna z dwóch na wszystkie 3 pierwsze klasy )
Matematyka - 5 (nie było żadnego konkursu, ale na koniec roku musi być 6)
Angielski - 4
Niemiecki - 5
W-F - 5
Informatyka - 5
Historia - 5
Biologia - 4
Chemia - 4
Fizyka - 5
Religia - 5
Geografia - 4
Plastyka - 5
Technika - 5
Nie było żadnych szans na szóstkę z czegokolwiek w tym półroczu. Ale na koniec musi byc co najmniej ta za Matmy
O jeszcze zachowanie wzorowe
Skończyłem już szkołę i czekam tylko na maturę. A oceny:
J. polski - 3
J. angielski - 3
J. niemiecki - 3
Matematyka - 3
Fizyka - 4
PP - 3
PO - 5
Informatyka - 5
WF - 4
Chemia - 5
WOS - 5
Historia - 5
Biologia - 4
Geografia - 5
Religia - 3
WOK - 4
Zachowanie: wzorowe.
Średnia 4.0
_________________ Ej, ty!!! Tak, o ciebie chodzi. Jeśli chcesz mieć ocenę z komiksu/zapowiedzi/MK, to pisz śmiało do mnie na PW. Jak mam czas, to ocenię każdy komiks, jaki zostanie mi zaproponowany.
Historia-6
WF-6(wuefiści się zlitowali... zwłaszcza nad dziewczynami w klasie, bo tylko trzech chłopaków nie ma szóstek, a dziewczyny wszystkie miały, choć kilka z nich miało po dwie aktywne lekcje w semestrze)
Informatyka-5(ocena z klasy 2)
Plastyka-5(ocena z klasy 1)
Muzyka-4(ocena z klasy 1)
WoS-4
Religia-3(chyba)
Geografia-3(chyba)
Polski-3
Angielski-2
Niemiecki-2
Biologia-2
Chemia-2
Fizyka-2
Matematyka-2
Zachowanie: bardzo dobre
Średnia na świadectwie ukończenia: ok.3,40
Średnia za trzecią klasę: ok. 3,08
Ogólnie to zepsułem sobie cały rok i jeszcze uzyskałem mniej punktów z egzaminu niż myślałem... Może jakimś cudem dostanę się tam gdzie chcę...
I postęp w porównaniu z zeszłym rokiem: Poprawki nie będzie
A oto moje oceny na koniec II klasy gimnazjum. Są całkiem niezłe, nie najlepsze w klasie, ale nie ma na co narzekać .
Polski - 4
Historia - 4 (a myślałem, że 3 będzie )
WOS - 4
Matma - 5
Fizyka - 5
Chemia - 4
Biologia - 5
Geografia - 4
WF - 4
Religia - 6 (nie wiem nawet za co )
Technika - 5
Muzyka - 5
Niemiecki - 5
Angielski - 4
Zachowanie: bardzo dobre (również nie wiem za co )
Średnia wychodzi 4,57.
Biologia: 4
Chemia: 2 (Brakowało mi dosłownie 2 setne do 3 ;/ )
EDB (PO): 3
Fizyka: 4
Geografia: 3
Historia: 4
Angielski: 4
Niemiecki: 3
Polski: 2 (Moje przekleństwo, ciesze się że mam 2 )
Matematyka: 2 ( Tutaj olałem matmę po prostu, nie uczyłem się i jechałem na dwójach, a mogło być 3 )
WOK: 3
W-F: 4
Zachowanie: Poprawna
Średnia: 3.4
Podsumowanie: Będzie to najlepsze moje świadectwo z całej mojej edukacji szkolnej
Polski - 4
Matma - 4
WF - 4
Geografia - 4
Informatyka - 5
Historia - 5
Religia - 5
Angielski - 5
Niemiecki - 5
Biologia - 5
WOS - 5 (+ wytypowanie jako najlepszy uczeń w klasie z WOS-u)
Muzyka - 5
Fizyka - 6
Technika - 6
Zachowanie: bdb
Średnia: 4,86 (czerwony pasek)
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.
Polski - 4
Matma - 4 (a liczyłem na 5)
Historia - 5
WF - 5
Religia- 4 (i tu jestem wkurzony bo ta babka ciągle nam mówi, że żeby mieć 5 z religii, trzeba mieć jedną szóśtkę )
WOS- 4
Biologia- 4
Chemia- 3 (pierwszy raz poprawiałem się z dwójki)
Angielski- 3
Niemiecki - 3
Informatyka- 5
Fizyka - 3
Plastyka - 5
Muzyka - 4
Technika - 4
Geografia - 5
Zachowanie: Dobre/Bardzo dobre. Ale prawdopodobnie dobre, bo wychowawca mnie nie lubi (jak całej klasy zresztą) ale podstaw do dania poprawnego nie ma.
Średnia: 4.13
Ogólnie: To był mój najgorszy rok w całej mojej edukacji :\. Być może jedynym plusem tego rezultatu będzie to, że w następnym roku bardziej się zmobilizuję do nauki
EDIT
Ostatecznie potwierdzone zachowanie - bardzo dobre .
Ostatnio zmieniony przez Indiana 25-06-10, 18:07, w całości zmieniany 1 raz
Polski - 4
Matma - 4 (prze krótki okres blisko było do 5)
Historia - 6
WF - Zwolniony
Religia- 5 (Tyćkę do szóstki brakowało )
WOS- 5
Biologia- 5 (średnia - 4,61 )
Chemia- 3 (Poprawiałem na 4. Dostałem 1 - i nie wiem jak rodzicom powiedzieć...)
Angielski- 5
Informatyka- 6
Fizyka - 4
Plastyka - 5 (prawie 6... jedna szóstka i bym miał.
Muzyka - 5
Technika - 5
Geografia - 4
Średnia : 4.71
Zachowanie : Bardzo dobre oczywiście
No, zakończyłem etap mojego życia zwany gimnazjum ;d
Także klasa III gimnazjum i...
Religia - 6
WF - 5
Muzyka - 5
Informatyka - 5
Polski - 5
Matma - 4
Angielski - 4
WOS - 4
Technika - 4
Plastyka - 4
Fizyka - 3
Biologia - 3
Chemia - 3
Geografia - 3
Historia - 3
Niemiecki - 3
Średnia - 4.0
Cóż, oceny może niezbyt dobre, ale mój nauczyciel historii ma chorobę psychiczną (autentycznie) i nie mogą go wywalić z roboty, bo by mógł złożyć donos... który by wygrał. A 3 zamiast 4 mam za płeć, bo niestety nie jestem dziewczyną. A tylko dziewczynom podbija oceny. Cóż, taki jego chory fetysz. Z biologii powinienem mieć 4 także, jednak moja facetka chyba nie wie co to synonimy i na klasówce zawsze obniżała mi punkty. Za to na geografii sam się nie postarałem, powinienem mieć 4 ale się zleniłem. Tak samo z niemieckim.
Gdybym trochę popracował i miał lepszych nauczycieli, miałbym sporo wyższą średnią, ale niestety.
Cieszę się, że opuszczam gimnazjum - mam doła, bo żegnam się ze świetnymi ludźmi. Na szczęście w lipcu kolejny biwak
Malbert, kolego. Jakbym ja nie był takim leniem mógłbym mieć spokojnie średnią 5,0... Ale mi się nie chce. Ostatecznie stanęło na średniej 3,4. Ogólnie rzecz ujmując czas który spędziłem w gimnazjum był po prostu chory.
A czy ja mówię, że jest inaczej? ;d Ja jestem leniem i nie raz miałem opierdziel za to, że nauczyciele się na mnie skarżą... nie, nie za to że dokuczam na lekcjach. Tylko jestem największym leniem w historii szkoły, lol. Także... u know. Podkreśleniem mojego lenistwa może być to, że nigdy nie miałem paska bo nigdy się też na nic nie starałem.
Co do czasu spędzonego gimnazjum... Pierwsza i druga klasa - goddamn! Trzecia klasa - najlepszy rok jaki spędziłem w życiu, takie jest moje zdanie. Żal mi rozstawać się z tymi ludźmi, bo, powiem wprost - było zajebiście.
Religia - 5
WF - 3 (hmmm mam same 5 i brałem udział w zawodach a mi postawił 3 za... 4 z zachowania na WF )
Informatyka - 5 (powinno być 6... ale baba wredna)
Polski - 3 (zwykle mam 5 ale się opuściłem)
Matma - 2 (normalka)
Angielski - 2 (a śmieszne jest to że jako jedyny z klasy potrafię gadać z anglikiem...)
WOS - 3
Technika - 3
Fizyka - 2
Biologia - 2 (z zagrożenia...)
Chemia - 2
Geografia - 3
Historia - 3
Niemiecki - 2 (oceny: 3,3,3,3,1,4,5-,2 i mi postawił 2... debil)
"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]
Heh, przez długi czas ten temat kompletnie zmienił sens istnienia, a że kończy się półrocze, to chyba można wypisać co każdy dostał .
III Gimnazjum
Religia - 4
W-F - 5
Polski - 4
Niemiecki - 4 ( )
Angielski - 3 (wszystko z angielskim idzie mi dobrze, tylko ta gramatyka )
Historia - 5
WoS - 4
Matematyka - 5
Fizyka - 4 (tak wiem, brat się na mnie zawiódł)
Chemia - 4
Geografia - 6
Biologia - 4
Informatyka - 5... za jeżdżenie wszystkich w SoFie gdy gramy na infie
Średnia - Licząc jeszcze 4 z techniki z II gimnazjum to 4,36.
Ogółem, nie jest źle, ale za w miarę dobry sukces uznałbym półrocze bez tej trójki z anglika