No, to czas na mnie:
Zachowanie: Bardzo Dobre
Religia - Bardzo Dobre 5
Język angielski - Dobry 4
Informatyka - Bardzo Dobry
Historia - Bardzo Dobry 5
Matematyka - Plus Bardzo Dobry +5
Język polski - Bardzo Dobry 5
Plastyka - Bardzo Dobry 5
WF - Bardzo Dobry 5
Przyroda - Dobry 4
Technika - Minus Celujący -6
Średnia mi wychodzi na półrocze 4,93.
Tak jak KzL Piąta klasa.
_________________ Młody Wiedźmin = [|| ] - 20 % ukończone. (wstrzymane). <---- A kogo to obchodzi
W planach...
WRESTLING - To jest moje życie - Komiks powstanie w okolicach Backlash albo Judgemnt Day (czyli w kwietniu albo w maju) albo ostatecznie do Extreme Rulez (czyli w czerwcu). Wszystkich, czekających na ten komiks GORˇCO PRZEPRASZAM!
Każdy kto gra w Garry's Mod'a, niech napisze, bo samemu smutno się gra Oczywiście STEAM
Ostatnio zmieniony przez PolishBoX 20-01-09, 18:17, w całości zmieniany 1 raz
No to i ja coś nabazgrolę:
Polak:5 (Jak będę laureatem w jakimś tam konkursie to na koniec roku będzie 6)
Matematyka:5
Historia:5
Przyroda:5
Niemiec:5
Religia:5
Informatyka:6
Plastyka:6 (prawdopodobnie)
Technika:5
WF:4 (...)
Zachowanie raczej wzorowe.
A poza tym to dopiero 5 klasa
A teraz dam dwa dzisiejsze wydarzenia.
...Była to 1 lekcja, historia, na której mówiliśmy o prawie rzymskim. Nasza nauczycielka podawała przykłady o tym że ktoś może się bronić. Mówiła mniej więcej tak: " Jak żona pójdzie, i poskarży się że mąż ją bije, to on może się bronić, i pokazać że wina nie leży całkowicie po jego stronie, bo on ją bije a on jak przyjdzie do domu to ona go..." lecz tu przerwał jej nasz złoty uczeń i powiedział "A ona go zdradza". Klasa razem nauczycielką porządnie się nabrechtała."
...Była to 5 lekcja, przyroda, a był to dopiero początek. Kilka minut po dzwonku wszedł nasz złoty Uczeń wołając "CZEEEKOLADA!" Po czym na chwilę zniknął za drzwiami. Wtedy odpowiedział mu ktoś słowem "Karmel!", po czym ja waląc pięścią w ławkę powiedziałem "CIASTKO!"...
Fizyka - 2
Niemiecki - 2 (a miało być 3...)
Polski - 2
Podstawy Automatyki i elektronik i- 2
Przysposobienie obronne - 3
Podstawy Elektrotechniki - 4
WF - 3
Pomiary elektryczne - 3
Matematyka - 4
Historia - 4
Geografia - 2
Zajęcia praktyczne - 4
Zachowanie - Bardzo dobre
Średnia: 3,0
Moim zdaniem oceny średnie,i takie mnie zadowalają nie są złe ani dobre po prostu normalne
Kuba75 - wierze Ci, ale co w tym śmiesznego? U mnie w klasie ja jestem takim złotym uczniem . Jak coś powiem każdy się brechta nawet nauczyciele . Jak na technice było jaki człowiek był najbardziej potrzebny czy coś takiego to mówili, że ja XD. Przedwczoraj tak wkręciłem pana od historii i chemii, że dostałem 4, a wczoraj panią od geografii (sami mi dawali odpowiedzi ).
A tak BTW. to ja kiedyś wkręciłem naszą panią od anglika ze sprawdzianem . Bo dostałem czwórę, ale zacząłem jej pokazywać, że tu się mylnęła i w złości mi dała 6, a nie 4 XD. To były jaja, mówili mi niektórzy, że głupi ma zawsze szczęście . Albo raz tak wkręciłem panią od matmy, że tak się zakręciła, że lekcji nie było tylko ze mną dyskutowała. Niby małe wkręcenie, ale jednak przychylność klasy zyskałem XD. Albo raz tak samo wkręciłem panią od polaka. No, ale to takie bzdurki .
Wiem że trochę późno ale dopiero teraz mogę powiedzieć wszystkie (prawie) oceny.
J. Polski - 4
J. Angielski - 4
J. Niemiecki - 4
Matematyka - 5
Fizyka - 3 (jedyna trója )
Chemia - 4
Informatyka - 5
Technika - 4
Geografia - 5
Historia - 5
Religia - 4
WF - 4
Biologia - jeszcze nie wiem, może jutro
Muzyka - /\
Plastyka - /\
Zachowanie - dobre
Ogólnie było by lepiej gdybym od początku semestru (I gimnazjum) uczył bym się jak teraz.
No to teraz moja kolej - Nie chce mi się tutaj wypisywać wszystkich ocen ale:
Matma - 4 (jak gdzieś chyba pisałem zawsze robię małe, głupie błędy, tak bym miał 5 )
Polak - 4
Zachowanie - B. dobre (no gdybym tak nie opuszczał i łaził na jakieś konkursy to bym może miał wzorowe)
Średnia - 3.23 - nie jest źle, bywało gorzej
Sory, że odświeżam temat, ale mam takie dwa pytania:
1. Czy u was w gimnazjach też są próbne testy w pierwszych i drugich klasach(poziomem pytań dostosowane do wieku oczywiście) i czy dostajecie później za nie oceny?! Takie egzaminy próbne to może i dobre(można zobaczyć jak to się będzie odbywało w trzeciej klasie itp.), ale stawianie za to ocen to moim zdaniem prawdziwy idiotyzm.
2. Znacie jakieś efektywne metody uczenia się? Bo takie wkuwanie to jakoś mi nie idzie, a po tygodniu i tak nic z tego nie pamiętam Bo na I semestr miałem dość słabą średnią (4.64) i boję się, że na koniec może być trochę gorsza (poza informatyką, bo z niej wypada mi 5/6 obecnie).
No to tak. Piszę jakieś tam testy w I gim, np. ostatnio był jakiś z j. polskiego. Co do wkuwania to nie którzy mają pamięć fotograficzną, spojrzą na kartkę i umieją. I również zależy z czego. Uczysz się słówek z j. angielskiego to przepisujesz je na kartkę i uczysz gdzie wlezie, a jeśli chodzi o inne przedmioty z książki to raczej ja Ci nie pomogę (jeśli wiecie o co chodzi XD).
Czas odświeżyć temacior.
Zachowanie: Bardo dobre
Religia - 6
Język angielski - 6
Historia - 5
Matematyka - 5/6 Zależy od wyników dzisiejszej klasówki.
Język polski - 5
Technika - 5
WF - 5
Przyroda - 5
Średnia: 5.2 lub 5.3
Religia : 5 (ledwo)
Geografia : 5 (sam nie wiem jak. Pierwsze półrocze - 4 a oceny w drugim : 6, 4, 4 )
Historia : 6 (dał mi jednak ocenę celującą)
Informatyka : 6 (prezentacja się opłaciła)
Biologia : 5 (ledwo. Prezentacja + dwie lekcje - dwie odpowiedzi ustne)
Angielski : 5 (That was easy )
Chemia : 4 (niestety)
J.Polski : 4 (BARDZO wymagający nauczyciel)
Matematyka : 4 (już na 5 nie wyciągne)
Fizyka : 5 (jeden z trójki w klasie )
Muzyka : 5 (znów prezentacja zadziałała)
WF : nie klasyfikowany (hehe, tak kiepsko był )
Zachowanie : Bardzo dobre
Średnia : Od historii zależy. 4,9 lub 4,8
BĘDZIE PASEK !!!!!
EDIT : Pan od historii dał mi 6. Więc mam średnią 4.9
Ostatnio zmieniony przez Lestek147 17-06-09, 10:24, w całości zmieniany 1 raz
Historia: 4/5 -jak na mnie słabo... W podstawówce miałem same szóstki...
Chemia: 4/5 -nawet nieźle...
Biologia: 3 -lepiej niż rok temu
Geografia: 3/4 -tak jak rok temu...
WoS: 6 - wiedzę o społeczeństwie mieliśmy tylko w pierwszym semestrze... Z kartkówek był czwórki, klasówek piątki i szóstki... Skąd więc te "6"??? Za aktywność
Fizyka: 2- na semestr był niedostateczny i miesiąc temu też było jeszcze zagrożenie... Uff... Udało się!!!
Angielski: 2 - zdolny, ale leniwy... Tak zawsze mówi o mnie anglistka...
Polski: 3 - za prace twórcze na klasówkach... Z domowymi leżę i kwiczę...
Niemiecki: 2 - nie chciało się uczyć... W wakacje poprzednie zapierniczałem aby mieć dobry start z niemca, ale lenistwo w szkole zweryfikowało mnie...
Matematyka: 1 - poprawka w sierpniu Od samego początku mi to groziło... Teraz mam za swoje...
W-F: 5 - chyba jedyny przedmiot na którym zapier****m od pierwszej do ostatniej minuty... Niestety. Szkoła z sukcesami sportowymi i szóstki są zarezerwowane dla reprezentantów... Może w przysłym roku wgryzę się na bramkę w szkolnej drużynie
Informatyka: 5/6 - głównie dzięki temu że prawie wszystko robię z kumplem... Ale z "6" nie zamierzam rezygnować...
Religia: 5/6 - Ocena 5- na pierwszy semestr była dla mnie szokiem (:szok:)... Szansa na szóstkę też mnie ,ale darowanemu bykowi w zad się nie patrzy tylko łapie się go za rogi...
Średnia:3,4-3,8... Ni hu... chu. Paska nie będzie... Po raz kolejny
Ostatnio zmieniony przez MattiR 02-06-09, 16:01, w całości zmieniany 1 raz
Zachowanie Bardzo dobre (coś ok. 160 PKT na plus
język polski 5 (byłem pewny, że da 4 Złapałem na koniec pałę, ale jednak)
historia 5 (mówiła coś o 6, ale dostałem -4 z odp. daty leżą )
wos 3/4 (miałem dwie 3, ale dałem mu zeszyt, i może da 4 )
język niemiecki 5 (pewna 5 Nie spodziewałem się niczego innego)
matematyka 5 (mogłaby być 6, ale wpadła 3 )
fizyka 5 (frajerka nie dała 6, a byłem z konkursu 1 z pierwszej klasy i miałem jedno 6 ze sprawdzianu całorocznego)
chemia 5 (też raczej pewna ;P )
biologia 5 (same 5 z góry na dół i jedna -2 za ćwiczenia )
geografia 5 (wyciągnąłem dzisiaj )
plastyka 4 (nie jestem super plastykiem )
informatyka 5 (mocna 5 )
wychowanie fizyczne 6 (jedyna 6 ;P )
religia 4/5 (muszę na 5 coś napisać na jutro, pieprzył mi, że nie mam 5, bo ze spr.miałem 4, a jeden gościu co miał 3 dostał 5 )
edukacja prozdrowotna 5 (chyba, ostatnio mnie nie było )
Dżizys.
Wy do rejonówek chodzicie?
Ja chodzę do szkoły "lepszej" poziomem nauczania i trudnością w uzyskiwaniu ocen, mam takie i się cieszę (no prawie )
J. Pol. - 4
Matma - 5
Fizyka - 5
J. niem. - 3 ( lolly lol )
J. ang. - 5
Inform. - 6
chemia - 3/4
biologia - 3/4
WOS - 5
Historia - 4
Geografia - 4/5
Wf - 4
Muzyka - 4
Średnia - 4.33/4.60
1 gimnazjum, klasa edukacji twórczej, szkoła zrzeszona w TST, z rekrutacją
Historia-3 (Niech to szlag!)
WOS-4
Religia-5
Fizyka-5
Angielski-4
Polski-4
Matematyka-5
Chemia-5
Biologia-5
Geografia-5
W-F-4
Muzyka-5
Informatyka-4
Technika-4
Zachowanie-Bardzo Dobre
Średnia:4,43 (w pierwszym semestrze było 4,6 )
EDIT: Właśnie otrzymałem świadectwo i... okazało się, że nauczyciele zawyżyli mi oceny ! I dowiedziałem się, że nie będą wliczać religii do średniej. Zmienione oceny to: historia na 4 i w-f na 5.
Matematyka - 5
WOS - 5
Historia - 5
Technika - 5
Chemia - 5
Fizyka - 6 (za projekt fizyczny)
Biologia - 5
Niemiecki - 5
Angielski - 4 (powinienem mieć 5, ale jest taka nauczycielka, że ... i tak będe pisał egzamin sprawdzający)
WF - 4
Religia - 5
Informatyka - 5
Polski - 5
Muzyka - 5
Plastyka - 5
Geografia - 4
Zachowanie - Bardzo dobre (mam nadzieje XD)
Średnia - 4,9. Przez ostatni miesiąc tak ciorałem oceny, że naprawdę jestem z siebie dumny Jak na 3 kl gim to nieźle nawet bardzo nieźle
Zachowanie: Bardzo dobre
Matematyka: 4 (próbowałem się podciągnąć na 5, ale nie wyszło)
Chemia: 4
Biologia: 4
Fizyka: 4, pan mnie dzisiaj pytał
Niemiecki: 5, za co to ja nie wiem
Angielski: 4, ale biorąc pod uwagę wyniki z próbnego testu z anglika powinno być 5
Polski: 4+, dosłownie otarłem się o 5
WOS: 3
Plastyka: 4
Muzyka: 4
Religia: 4, u nas z tym to wcale nie tak łatwo
Geografia: 4, a szkoda bo na półrocze było 5
Historia: 5
Informatyka: 5
WF: 5
Technika: 4
Średnia: 4,15. Trzeba się starać za rok
Ostatnio zmieniony przez Indiana 19-06-09, 15:34, w całości zmieniany 1 raz
No to i ja coś nabazgrzę:
Matematyka: 5
J. Niem: 5
WF: 5
Technika: 6
Informatyka: 6
Religia: 5
Historia: 6
J. Pol: 6 ( A mówiła że da 5 )
Przyroda: 5 ( Wychodziło mi 4/5 bo zawaliłem parę kartkówek, ale za udział w konkursie dała mi 5 )
Plastyka: 6
Zachowanie: Bdb/Wzór ( Nie powiedziała jasno )
Średnia: 5.5
Jestem bardzo zadowolony z wyników Jest lepiej od poprzedniego półrocza ( Nie licząc zachowania )
Eskel, no wreszcie ktoś normalny XD. Tak to same kujony na forum . Ja nie pochwalę się ocenami, ale wierzcie mi że przykładu z wujka Ado'o brać nie warto . A jak tam test w tym roku gimnazjaliści i przyszłe koty? Może pochwalicie się swoimi wynikami? Ja pamiętam że miałem razem 58, nie licząc dodatkowych ocen z przedmiotów i zachowania. 32 z polaka i 26 z matmy. W tym roku wiem że pisaliście także z anglika. Zazdroszczę, miałbym 50/50 .
Co tu się chwalić =,= 23 z Polaka, 18 z matmy, 27 z niemieckiego Mogło być lepiej ale cóż ;/ Ta, widziałem ich oceny Ado'o, same kujony XD Ale ty tez sie pochwal Ja gdybym chciał tez bym miał lepsze ;D
Jakie same kujony, Ado'o? Moja średnia na 95% nie przekroczyła 3,5 (nie liczyłem jeszcze)... Zresztą poprawka z matmy też mi się nie uśmiecha, ale nie zamierzam zostawać na kolejny rok... A tak właściwie to ta szkoła prawie nic pożytecznego nie uczy... Regału na książki nie da się powiesić za pomocą matmy, ot taki przykład... Program maksymalnie przeładowany tym czego nigdy w życiu zapewne nie będę używał itp... A czas zmarnowany na odrabianie pracy domowej z matematyki mógłbym wykorzystać nieco inaczej... Na przykład ucząc się japońskiego...
A egzamin dopiero za rok...
A gdybym ja chciał byłbym papieżem
Z tego co widzę jestem największym kretynem Ktoś w końcu musi być ostatni. Średnia nie wiem dokładnie jaka, dawno mnie w szkole nie było, ale coś koło 3,2 Nie chce sie chwalić ale w kwietniu miałem 1,9
MattiR11 napisał/a:
A tak właściwie to ta szkoła prawie nic pożytecznego nie uczy...
MattiR11, spokojnie, ogólnie patrząc na oceny tutaj to większość osób jest piątkowa, tak 3/4 forum ma średnią 5.0, ale w sumie 3/4 forum to jeszcze podstawówka gdzie ja też miałem średnią po 4.z haczykiem. A w gim. to się trzymałem na poziomie 3.0-3.7 . Teraz w pierwszej liceum spadłem na 2.7 . Cóż...ogólnie moim celem było zdanie, a później dopiero uzyskanie średniej 3.0, jak widać nie powiodło mi się, ale nie narzekam, że tak powiem, liczy się dopiero świadectwo na koniec 3 klasy. A moje oceny są następujące:
(zacznę od dwój)
Historia 2
Geografia 2
Matematyka 2
Fizyka 2
Chemia 2
Francuski 2/3 (tu nie jestem pewien i nie udało mi się tego ustalić )
WoK (Wiedza o Kulturze) 3
Polski 3
Biologia 3
Religia 5
Angielski 3+ (blisko 4 było, ale czasu na poprawianie zabrakło )
PO (Przysposobienie Obronne) 3
WF 5
To tyle, zachowanie jeśli chcecie wiedzieć to chyba Nieodpowiednie, albo Poprawne, też nie jestem pewien. Tak więc jak widać chwalić się nie ma czym, ale nauka i średnia na koniec roku to nie jest mój główny cel życia, mam inne (dla mnie ważniejsze) wartości.
Dokładnie Ado'o, żeby tylko zdać. Nie ma co skopałem ten rok jak cholera. Nigdy nie byłem dobrym uczniem ale to tylko z tego powodu że nie poświęcałem za dużo czasu nauce. Prawie wcale rzecz ujmując. Technikum dało mi w kość, nie ma co. W 2 klasie biorę się do roboty.
Chemia 2 (groziła mi 1, na pórocze mogłem mieć 4)
Historia 2
Geografia 3
Matematyka 2 (heh nienawidzę matmy, całe szczęście że na sieciach komputerowych ten przedmiot jest mniej potrzebny (czyt. mniej godzin))
Fizyka 2
Niemiecki 3 (z trudem bo z trudem, ale jest)
Angielski 3 (bez trudności, podobno miałem szanse na 4 ale jej nie wykorzystałem)
Biologia 2
Religia NIE ŚMIAĆ SIĘ!!! 2 (za baaaaardzo częste zwiewanie. Niby to powinno się liczyć do zachowania ale katechetka miała co do tego odmienne zdanie
WF 5
Przedmioty zawodowe:
Oprogramowanie biurowe 4
Systemy operacyjne 4
Urządzenia techniki komputerowej 5
Technika informacyjna 4
Przynajmniej z zawodowych mam się czym pochwalić
Zachowanie: O dziwo! Dobre! Myślałem że będę miał nieodpowiednie, a tu dobre! Własnym oczom nie wierzę!
1 Klasa Technikum informatycznego.
Jak na was patrzę to przypominają mi się dobre czasy z podstawówki kiedy to średnia 5.0 i więcej byla na porządku dziennym