Teraz wszyscy będą sobie obniżać oceny, bo ma tak Adoo. A jak Adoo ma gówniane, to ja też muszę, no nie? Users mniemaniens...
Tak więc, widzę że nie jestem totalnie w tyle. Na koniec 3 klasy DŻimnazjum, niemam żadnego dopiszcza Ale test mi wypadł fatalnie, z polaka 35 (zap** ku*** rozprawka!) a z matematycznego 24. (nie tknąłem ostatniej kartki CZAS!) Więc łącznie mam 59 pkt.
Cytat:
Jak na was patrzę to przypominają mi się dobre czasy z podstawówki kiedy to średnia 5.0 i więcej byla na porządku dziennym
Zachowanie 4
Religia / Etyka 2
J. polski 3
Historia 3
WOS 5
J. angielski 4
Matematyka 2
Chemia 2
Biologia 3
Geografia 3
Muzyka 4
Technika 5
Informatyka 3
W-F 5
J. francuski 4
Oceny są dla mnie mega super dobre. Serio. Naukę olewam totalnie, nic nie wkuwam, na sprawdziany zawsze ściągi, wiadomo Mimo to mam dobre oceny, strasznie mnie one cieszą. Średnią mam: 3.4
Trochę cięko z tym polskim i z matmą, ale w następnym roku będę mieć lepsze oceny.
_________________ Ej, ty!!! Tak, o ciebie chodzi. Jeśli chcesz mieć ocenę z komiksu/zapowiedzi/MK, to pisz śmiało do mnie na PW. Jak mam czas, to ocenię każdy komiks, jaki zostanie mi zaproponowany.
II klasa gimnazjum...
U mnie tak:
Hista:4
Chemia:4
Gegra:4
Infa:5
Rela:6
Reszta jak w poście dwie strony temu...
Średnia: 3,61 i poprawka z matmy w sierpniu...
6 podstawówki...
Religia: 6
Ang.: 6
Muzyka: 6
W-F: 4
Pol.: 5
Matma: 5
Hista: 5
Przyroda: 5
Infa: 5(nie było facetki, a się 2 dni nad prezentacją męczyłem )
Plastyka: 5
Jeżeli jakiś przedmiot pominąłem, to piątka XD
I zachowanie Wzorowe
_________________ Jako że wszyscy umieszczają w podpisach linki do swoich BatellKinght'ów(itp.), zrobionych komiksów, ja tego(na razie) nie zrobię.
A ty się tak nie interesuj i nie czytaj każdego napotkanego podpisu!
Miłego dnia życzę.
Nowy rok szkolny już za kilkanaście godzin. Znów nauka, praca, stres, ale może to i... dobrze? Rozleniwiłem się przez wakacje niemiłosiernie. Na szczęście zacząłem coś tworzyć, lecz nie mam czasu, bo jestem leniwy. A tutaj - gdy pół dnia będę - powiedzmy to sobie szczerze - marnował w (tfu!) szkole to może docenię to drugie pół i wykorzystam je jakoś... produktywniej (oczywiście przeszkodzi mi w tym praca domowa).
Jak dla mnie - szkoła ogólnotematyczna... zabija talenty. Czy Mozart rozpocząłby tworzenie dzieł w wieku kilku lat w naszych czasach? Nie, bo musiałby chodzić do szkoły. A czy durniów nie trzeba kształcić? Dureń pozostanie durniem i bez dyplomu.
Szkoła jest dla przeciętniaków. A powinno być tak: W podstawówce i gimnazjum selekcja - na "przeciętniaków", "durniów oraz leni" i "tych lepszych". Przeciętniaki idą do szkoły normalnej, bądź zawodowej, durnie z leniami tylko do zawodówki, a "ci lepsi" do szkoły średniej o ostrym profilu humanistycznym, matematycznym itp. I potem studia - dla "tych lepszych" to najsensowniejszy wybór, mogą tam też iść "przeciętniaki"; ale muszą mieć dobre wyniki w szkole, jaką wcześniej wybrali. A durnie i lenie - tylko jeżeli zdobędą dodatkowe wykształcenie.
Trochę to nieścisłe, ale to tylko zarys moich poglądów na temat edukacji, dopiero zacząłem je precyzować.
A teraz co do samej szkoły - najlepiej zapomnieć. Wczuć się w tą szkolną monotonię. I tak większości się to ogólne nauczanie nie przyda. Zresztą przynajmniej rozsądniej można będzie wykorzystywać czas, który z dnia pozostanie. Gadam, bo jestem załamany. Niby to może zwiększy produktywność, ale po co mam się uczyć tego, co mi się nie przyda? Na przykład w 4 podstawówki (ale to dawno było) uczono mnie szyć. I po co? To zajęcie dla kobiet. Mogę jakoś zszyć skarpetkę, ale nie zrobię tego tak dobrze, jak kobieta. Ale oczywiście "równouprawnienie" ech... Na przykład taka plastyka - to powinno być dla tych, którzy chcą się tego uczyć i już. Bo po co mnie to? Żeby mi zaniżało/podwyższało (zależy od nauczyciela i umiejętności) średnią?
Dobra, dość gadania. Czas wykorzystać ostatnią noc wolności - do kolejnego dłuższego wolnego daleko. I jeszcze poranek... Chyba gdzieś wyjdę przed szkołą... Nie mogę myśleć, że po obudzeniu się od razu szkoła. Musi być coś przed tym...
_________________ "Pro Fide, Rege et Lege" - "Za Wiarę, Króla i Prawo" "Sic transit gloria mundi." - "Tak przemija chwała świata."
Niestety, Vesten ma rację. Szkoła się zaczyna. Kolejny rok kucia (ja mam w tym roku jeszcze gorzej, bo to 3 klasa gimnazjum i już nie będe mógł olewać wszystkiego w pierwszym półroczu ) Znów będzie walka o oceny... Życzę wszystkim dobrych ocen w nadchodzącym roku szkolnym
Vesten ja miałem tak samo. Ale niestety samym zrzędzeniem nic się nie wskóra. Dzisiaj nareszcie wyspałem się po wsze czasy i nikt mnie nie obudził. A wakacje trzeba wykorzystywać... I ja je moim zdaniem wykorzystałem .
No a ja cóż, też do nowej szkoły. Wybrałem sobie liceum plastyczne i w tym kierunku mam zamiar się rozwijać Rozpoczęcie mam dość udane, było szybko, przyjemnie i zwięźle, bez zbędnych przedłużeń. Pierwszy dzień lekcji to trzy lekcje rysunku i malarstwa, a potem język polski. Mam 15 osobową klasę plastyków na całą szkołę, tylko szkoda że w tym samym budynku mieści się też prywatne LO i gimnazjum. Ale zapowiada się świetnie, zwłaszcza że to idealna szkoła dla mnie Więc nie rozpaczam. Żałuję tylko że będę miał mniej czasu na WoWa, chodzenie na raidy i robienie komiksów (no, chyba że w ramach pracy domowej XD), ale raczej się cieszę.
Właśnie niedawno wróciłem z rozpoczęcia roku, mojego już drugiego w gimnazjum (olej szkołę, zostań ninja!). Nie wiem jeszcze, czy już się brać do roboty, czy dopiero w trzeciej... W pierwszej klasie miałem średnią coś koło 3.8, ale to nie odzwierciedla realności tej średniej. Po prostu nic nie robiłem i tyle (jedynie w pierwszym półroczu coś tam mi się chciało).
-Patrząc dalej w przyszłość, będę się kształcić w kierunku Zarządzania i marketingu.
PS. Pumo, jak już będziesz malarzem typu Da Vinci, to kupię od ciebie jakiś obraz do mojej firmy :O
Ja dzis psozeldem do nowej szkoly gdzie znam wszytskich XD Bo w tym LO miesci sie tez Gim. ktory skonczylem Klasa fajna, rozpoczecie bylo krotkie, szybkie i zwiezle
Ja poszedłem do szóstej klasy. Mamy nową nauczycielkę historii, prawdę mówiąc to jej jeszcze nie widziałem XD Lekcji w tygodniu mam 29, nie jest tak źle. Jeden odszedł, bo - jak to się mówi - kibla szczelił XD
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą
Jakubcio...dokładnie. Jeszcze będziesz się śmiał z tych obaw . Ja pamiętam pierwszą klasę LO, nowe środowisko, nowa szkoła...stres. A w nowej klasie nawet jednej osoby nie znałem, a tak to prawie wszyscy się znali . Ale po jakiś 2-3 miesiącach wszystko się ustabilizuje i będzie luźno . A ja teraz szczęśliwie poszedłem do 2 kl. LO o profilu lingwistycznym no to chyba tyle mam do przekazania .
Heh... Szkoła... Mieliśmy u nas świetne rozpoczęcie... Jak zwykle. Najpierw jak zwykle dyro gadał przez dziesięć minut, po czym życzył nam byśmy się dobrze uczyli przez nadchodzące dziesięć miesięcy. Przeczytał jeszcze list od prezydenta miasta... To brzmiało tak jakby przez całe wakacje obaj nie robili nic innego niż wymyślanie tego arcynudnego przemówienia, z którego chyba nikt nic nie zrozumiał... Klasa jak klasa... Ta sama powalona co w zeszłym roku. Tylko żeśmy tera w trzeciej gimnazjum więc...
Szkoła, szkoła, szkoła… Cóż… niby nowy etap w życiu, prawda? W końcu to gimnazjum, taak? Czyli praktycznie największa porażka systemu edukacyjnego. No cóż… Trzeba skupić się na przetrwaniu… Kilku nauczycieli starej daty, wychowawczyni-polonistka. Początek, tradycyjnie. Msza święta, spędzona poza kościołem z powodu własnych ideologii. Później rozpoczęcie, przemówienie dyrektora i dyrektor… Wyjątkowo na dworze. Dodajmy do tego długie wiersze o bólu, jestem patriotą, składam szanuję i hołd tym którzy zginęli podczas II wojny światowej za nasza ojczyznę jednak… Mogliby opowiedzieć normalniej, nie wyznaczyć uczniów którzy nauczą się czegoś i powiedzą bo to było… Dosyć żałosne, nie związane nawet za wiele z samymi tamtymi wydarzeniami. Później spotkanie, krótkie zapoznanie z wychowawcą, dowiedzenie się iż prawie cały tydzień 7 godzin no i… Do domu. Cóóóż. Towarzyszu Darmor! Do roboty! Musisz wytrwać i dać z siebie wszystko! Nie chcesz siedzieć w jednej miejscowości całe życie, zapracuj sobie na ciekawsze liceum! A więc… Do roboty i wytrwać jakoś trza, zobaczymy jak to będzie.
Medieval shop TV!
Już dziś zakup poręczny zestaw małego inkwizytora!
W skład zestawu wchodzą:
1. Narzędzia tortur
2. Przenośny stos*
3. Projekt jednego z wybranych narzędzi tortur
4. Książka Roderyka Rompfha "Polowanie na Czarownice"
* - w skład wchodzi jedynie drewniana belka i lina
Nie przegap okazji! Już dziś możesz mieć to wszystko za jedyne 666.00$! To nie są żarty! Nasze produkty posiadają atest Świętego Oficjum!
Zadzwoń! 666 - 00 - 00 (koszt połączenia to jedyne 20$ za 3 sekundy + vat)
Szkoła, szkoła, szkoła… Cóż… niby nowy etap w życiu, prawda? W końcu to gimnazjum, taak? Czyli praktycznie największa porażka systemu edukacyjnego. No cóż…
Gimnazjum to koszmar. To idiotyzm. To nonsens. Lepiej było jak dawniej - 8 klas podstawówki, 4 liceum. Ale oczywiście... Zamknąć bandę ludzi w wieku dojrzewania, z których 90% to rozhulana hałastra razem, zamiast porozdzielać ich do młodszych i starszych, co wpłynęłoby chociaż trochę na ich uspokojenie, to totalny idiotyzm. Niemal wszyscy, których opinii na ten temat wysłuchałem,zgadzają się ze mną w tejże sprawie.
Co do szkoły... W piątek najgorzej - po rosyjskim na pierwszej lekcji dziura na dwa fakultety z fizyki (na które nie chodzę). Ogólnie dzisiaj spokój, jedyne zadanie, to rozwiązać kilka sudoku na matematykę (phi, ale pryszcz). A tak, to nawet dobrze. Można odpocząć i się zrelaksować, bo lekcje nie są tragicznie długie. Więc...
_________________ "Pro Fide, Rege et Lege" - "Za Wiarę, Króla i Prawo" "Sic transit gloria mundi." - "Tak przemija chwała świata."
Wybaczcie ale muszę zapytać. Czy u was w gimnazjach także wprowadzili takie cuś jak "dziennik elektroniczny"? Tzn że każda ocena, każdy bz, każde np, każda nieusprawiedliwiona nieobecność automatycznie trafia do rodziców? U nas wprowadzili coś takiego w tym roku, a uwas? Jest od dawna czy wogóle nie ma?
Ja jestem w 1Lo i sa takie dzienniki XD Jeszcze nie znam loginu i hasla Szukam tez ale o tym moze nie bede mowil Ogolnie to narazie jest ok bo ocen nie ma
No i od ostatniego postu minęło pół roku... koniec półrocza się zbliża wielkimi krokami. Jak tam z waszymi ocenanami?
Na półrocze, oczywiście. Proponowane, czy ni...
Oczywiście sześć oczywiste na koniec z mojego ulubionego przedmiotu, czyt. fizyki
Piątka z techniki, niemieckiego i ew. religii. Reszta same czwórki. Czyli typowo jak na mnie. Gimnazjum wcale nie jest wiele trudniejsze.
Ale co ja będę o sobie pisał, wy mówcie
_________________ "Śmierć, Zemsta i Furia to trzy podstawowe składniki Chaosu"
I believe i am pie!