Ja natomiast kiedyś podpisywałem się jako "wik" ale pewnego dnia, gdy kupiłem sobie battlefront 2, stworzyłem sobie w nim profil "lord vader".
Natomiast kiedy trochę później logowałem się na jakiejś stronie na której jestem zajerestrowany (nie pamiętam jak się nazywana ale wiem że jest o gothicu) to przez przypadek napisałem "lord" a potem "wik" i wyszło "lordwik" i polubiłem tę nazwę.
Mój pierwszy nick na gk to był tom36-97 ale forum nie przyjmuje meili wp więc próbowałem jeszcze raz na wp i nic. Założyłem e-maila na onecie i od razu zadziałało ale ponieważ moje dwie ulubione ksywki (tom36-97, witialol) były zajęte wymyśliłem sobie Arcy Witia
A mój nick wziął się z tego, że lubię Star Wars, a poza tym najbardziej sithów. Ot - cała filozofia.
_________________ Strzeżcie się Lorda Sithów!
"Jeżeli nie wierzysz w Szatana, jesteś moim wrogiem. Jeżeli wierzysz w Szatana, nienawidzę cię. Jeżeli w nic nie wierzysz, jesteś zmarłym."
Lordsith [na konferencji prasowej w dupie]
Od niedawna mam nowy nick - PolishBoX, a wziął się z tego, że od ok. roku zacząłem grać w The Orange BoX, więc BoX jest od tego, a Polish to inaczej jest Polski
_________________ Młody Wiedźmin = [|| ] - 20 % ukończone. (wstrzymane). <---- A kogo to obchodzi
W planach...
WRESTLING - To jest moje życie - Komiks powstanie w okolicach Backlash albo Judgemnt Day (czyli w kwietniu albo w maju) albo ostatecznie do Extreme Rulez (czyli w czerwcu). Wszystkich, czekających na ten komiks GORˇCO PRZEPRASZAM!
Każdy kto gra w Garry's Mod'a, niech napisze, bo samemu smutno się gra Oczywiście STEAM
Ja grałem pare lat temu w jakąś grę przez przeglądarke i miałem tam nick Legolas. Ale niestety wszędobylski admin to zauważył i powiedział że ten nick jest zajęty. Więc przekształciłem Legolas na Lenosis i tego nicku używam do dziś.
Och, nie ma w tym zbyt dużej zagadki. Otóż szczylem będąc kiedy to bardzo jarały mnie "gry dla starszych" i ogólnie ekscytowałem się wszelkimi FPS'ami i Slasherami, moją uwagę przykuła gra Quake III Arena. Podczas obcowania z nią zapoznałem się ze wszystkimi dostępnymi w grze botami, ale jeden jakoś szczególnie mi się spodobał. I zwał się on Visor. Kiedy pierwszy raz musiałem wpisać swój nick w internecie, nie zastanawiałem się zbyt długo i skorzystałem z imienia tworu ID Software.
Moim pierwszym nickiem był Spartan. Jak że często był zajęty, dodałem na końcu DUݎ literę "X", nie wiem dla czego, akurat mi się podobała. Po jakimś czasie, chciałem zarejestrować się na forum GOTHIC SITE. Niestety Spartan i SpartanX byli zajęte. Pograłem w gothica 1 i spodobał mi się strażnik który uciekł do Calavorna, Skorpion. Pomyślałem że to fajne imię, i ostre zwierzę XD. Skorpionowi dodałem literkę X. Powstał SkorpionX. Ostatnio dodałem moje inicjały i wyszedł SkorpionXAP. Niestety zamiana SkorpionX na SkorpionXAP kosztuje dużo bryłek...
Akurat geneza mojego nicku jest prosta, bo Fortuno to postać z Gothica. Ale dlaczego właśnie ta postać, a nie np. Andre albo Lee? Ano dlatego, że w dniu, w którym się zarejestrowałem, udało mi się (w G2NK) wykonać zadanie z Fortunem, w którym odzyskuje pamięć i jakoś tak mi się to skojarzyło, taki nick sobie więc sprawiłem.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.
Z początku moim nickiem miał być Hetfield. Od wokalisty Metallici Jamesa Hetfielda. Jednak, chciałem cosik innego . Freigh, wzięło się stąd, że kiedyś grałem dużo w grę Metin (nie polecam), i nie mogłem wymysleć fajnego nicku. Aż w końcu tak, samo z siebie wpadło do głowy: Freigh. Tak więc, sam sobie wymyśliłem nick.
Siedzę przed kompem... jaki by tu nick wpisać? Miłosz...OK...ale,czy to nie jest za krótkie?
Zostawiłem laptopa na kilka godzin, oglądałem TV. Rodzice męczą, że mam zrobić pracę domową o Vincencie Van Goghu... Idę do laptopa, całkiem padam, wydaje mi się że wpisałem Miłosz Mc Miłosz, ale wpisałem Vincent Van Gogh, jedyne co zdąłyłem poprawić to tego Vincenta...ehh..
_________________ czytaj mój opis w profilu!
Ostatnio zmieniony przez Miłosz 23-07-10, 17:10, w całości zmieniany 1 raz
Mój stary nick: Mikmik1 - od imienia Michał
Mój nowy nick: Archanix - bo protossko brzmi
W sumie daje nam Mik Archanix - Michał Archanioł.
_________________ Urodziłem się 9 czerwca, to wielka data gdyż wtedy pojawiła się pierwsza kreskówka z Kaczorem Donaldem. Wiele lat później urodził się Don Rosa (też 9 czerwca) wg. mnie najlepszy rysownik tego uniwersum który wprowadził w bajkę dla dzieci łzy cierpienia i prawdziwe ludzkie marzenia.
Ja to przedstawię jeszcze prościej niż moi poprzednicy .
Jakub - Jakob ( dla nie kumatych Jakub - Kuba to moje imię )
_________________ "gdybym miał no koncie więcej niż trzy zera odpier**** bym zajebisty melanż" "teraz mam szacunek u najlepszych graczy w kieleckim podziemiu, to nie te czasy gdy ctg było w cieniu, a teraz zobacz do czego doszło ? kur** teraz to wstyd wyjść na osiedle w bluzie prosto, gdy najlepszym raperom zaczęło się pier*** w baniach"
U mnie to dziwne ale... Przekształcenie od nazwiska Nie było wolnego mojego szkolnego przezwiska na YT (też od nazwiska hehe) czyli karp. No to dodałem końcówkę -czonisko i tak jakoś zostało. Przynajmniej nigdy ten nick nie jest nigdzie zajęty . Tak po za tym miałem jeszcze dwa nicki polak666 i polskipolak. Czemu takie? Pierwszy bo dostałem bana na stronce za nie logowanie się i nie mogłem utworzyć konta pod nickiem karpczonisko o bardzo chciałem mieć konto. Admin nie odpisywał od miecha a musiałem mieć nick inny od karpczonisko. Bo admin by się skapował. Pomyślałem... polak666 może być Drugi nick był taki żeby mnie kolega na plemionach nie rozwalił i nie wiedział że to ja
"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]
Mój nick wziął się z gry... nie, nie z Gothic. Z gry Soldat, a właściwie od kolegi. Kiedyś pykałem w Soldata i nie wiedziałem jaki sobie nick wymyślić. Czekałem i czekałem aż przyszedł kolega i dał mi ===>ReDmAsTeR<===, później tylko lekka zmiana i wychodzi ReDmAsTeR(PL). Akurat kolega szybko to wymyślił bo nazwał tak bota w Soldacie
No ja mój nick wziąłem z takiej mizji z HL2.
A oto taki lamerski tester nicków:
http://www.uw-team.org/nick.html
To mój wynik:
Interesujesz sie nauką i prasą popularno-naukową
Masz dusze artysty (muzyka, grafika itp.)
Chcesz być zauważany w swoim środowisku
Umiesz mówić NIE
Jesteś człowiekiem spokojnym, ale szukającym sposobu na wyróżnienie się (subkultury itp.)
Czujesz się nie spełniony w życiu - ciągle czegoś Ci brakuje
Otóż grałem w pewną bardzo mało znaną grę w Polsce. Byłem nowy, więc potrzebowałem pomocy Polskich graczy. Nie chciałem zachować się jak noob, i nie wpisałem _PL do mojego nicku, chciałem mieć taki nich, żeby tylko Polacy zauważali że jestem Polakiem. Nazwałem się Jan Kowalski . Trochę narozrabiałem w grze (zabójstwa bardziej znanych graczy, zabijanie bez przyczyny) i stworzyłem nową postać "LeetJan". Leet od Elite (3|eet 8|>34k ) a Jan, bo spodobało mi się to imię.
Mój nick się wziął od miecza, w pewnym sensie... Zawsze mi się Sajber z mieczem... świetlnym ;x. Może dlatego, że jak się "uruchamia" miecz świetlny to robi takie "ssssss", nie wiem... Po prostu tak mam ;x.
_________________ Taki epicki ten kolor zielony...hmmm... albo nie... Dobra, ten już lepszy, co ja miałem czytać? A no właśnie !
Przybyłem, zobaczyłem, uciekłem i ponownie przybyłem krytykować wasze komiksy, no właśnie, na razie komiksów nie chce robić, ale pokrytykować mi się chce ;d. Strzeżcie się mnie !