Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Twoja Nazwa
Autor Wiadomość
Diego

Medale: 1

Wysłany: 19-05-08, 20:43   Twoja Nazwa  

W temacie możecie się wypowiadac skąd się wzioł wasz nick, jego historie itp.

No więc,kiedy chciałem się zarejestrowac na Gothic Komiksy nie miałem nazwy,no więc Wziołem nazwe z mojej ulubionej postaci z Gothic'a.

Zrobione:
-Gothic Vs. Świat realny (Mini-Komiks)

Robie:
-Brak

darth_kranek 

Monet: 8

Wysłany: 19-05-08, 21:29     

Mój nick z koleji ma jakąś historię, mianowicie:
1.Wpierw mówiono na mnie w szkole "kran" (kawałek nazwiska)
2.Później przeistoczyło się to w "kranek"
3.I wreszczie ostatnia metamorfoza - "darth_kranek", a wzieło się to z tąd, iż bardzo lubie gwiezdne wojny i ciemną strone mocy :twisted:

Milten Michał 

Monet: 1
Medale: 3

Wysłany: 19-05-08, 22:17     

Michał - nie chciałem tak się nazwać na forum bo po prostu było by to żałosne, więc dodałem coś bardziej gothicowego do "Michał" i wyszło Milten Michał..

Teraz tego żałuje bo CJ mnie nazywa MM XD

Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 19-05-08, 22:39     

Wydaje mi się że temat pójdzie pod nóż...no, ale cóż jeżeli Moderator się w nim wypowiedział to i ja mogę :D . Historia mojego nicku jest krótka i prosta...kumple nazywali mnie Ado...taka ksywa :wink: . A że wymyślili mi to na boisku, a jetem kibicem FC Barcelony...to od piłkarza grającego w tym że klubie Eto'o zgapiłem sobie drugie "o" :P . I tak oto jestem jako Ado'o :) .
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Dartam 

Monet: 27
Medale: 6

Wysłany: 19-05-08, 23:21     

A mój nick pochodzi od zdrobnienia imienia francuskiego generała D’artagnana, początkowo używałem nicku Dartagam (Nie wiedziałem wtedy jak się piszę w sumie jak czyta również), ale pomyślałem, że lepiej mieć własny, oryginalny nick a nie czyjś, więc zdrobniłem jego imię do słowa Dartam. I o to cała teoria tarcia. :D

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

CJ 

Medale: 8
Warn: 4/4

Wysłany: 20-05-08, 06:42     

No... MOja historia jest ocewista :DPrzyznam że keidyś używałem nickatommy z vice city ale na krótko bo jak wyszło GTA to LOL :D :D :D Na początku używałem tego Carla a potem użyłem jego ksywy CJ (sidżej) i nieważne jaka część gta wyjdzie z jakim imieniem, ksywą, ta nazwa CJ spodobała mi się i wole przyniej zostać a najlepsze że ją można pisać na 2 sopsoby i zdrobniale:

Sidżej, Sidżejek, CeJot <- nienawidze tego, i klasyczny CJ :D

Boso przez GK

Ukończono
alpha |||||||||| 100%
Beta |||||||||| 60%
ostateczna wersja |||||||||| 30%

.:KERTH:. 

Wysłany: 20-05-08, 06:56     

Historia mojego nicku, jest krótka i banalna. Wpierw chciałem się zalogować na Gothic Tawernie, ale nie miałem pomysłu na nick. I wtedy to, na moim biórku leżał oryginalny Gothic3. Spojrzałem na niego, i pisało na nim:
"W roli Kertha ROBERT GAWLIńSKI" No i do tej pory zostało "Kerth". Tylko, że (jeszcze na GT) pomysł wydawał mi się "naciągany", więc dorobiłem ".: :.", i POGRUBIŁEM literki. No i do tej pory tak zostało :D

bartholo 

Wysłany: 20-05-08, 07:16     

Historia mego nicku jest krótka . Gdy chciałem się zarejestrować na forum nie miałem pomysłu na nick i przypomniał mi się Bartholo Który zawsze mnie bił gdy chciałem być cieniem i byłem u Gomeza ( Błąd gry ) . I tak oto jestem między wami komiksiarzami :)

Hubi2 

Wysłany: 20-05-08, 09:54     

Mój pochodzi od mojego imienia pierwotnie miało być Hubi ale ktoś już miał więc wybrałem Hubi2

P.S.Czy jest możliwość zmiany nicku?

KamilzLasu 

Monet: 34

Wysłany: 20-05-08, 13:04     

Heh, no moje to chyba wiadome ;) Nazywam się Kamil, jestem z Leszna, więc - co by długo nie główkować - połączyłem nazwy. Chociaż znany jestem bardziej jako KamilzLasu ale co tam... :P To przez DartagRama! :D

PS. Hubi, pisz do admina.
PS2. Ech, historia Dartaniana [ XD ] jest najlepsza... :P
PS3. Poczekam, aż się Piotrpl wypowie, to wreszcie będę wiedział skąd taki nick sobie wziął :D

LEGENDA

Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16
Medale: 7

Wysłany: 20-05-08, 13:10     

Ja kiedyś nosiłem ksywę Angelus od bohatera gry Ground Control (czy jakoś tak) Jakuba Angelusa (a właśnie Jakub mam naprawdę na imię) Później kupiłem sobie Warcrafta 2 i chciałem pograć w battle.net ale jakiś Angelus już był. Nie wiedziałem co wziąć. Podszedł mój braciak i wpisał Pumo (od piosenki Karate Pumo amatorskiego zespołu filmowego Skurcz) i tak już zostało. :P Później zresztą wymyśłiłem własną postać. Złego maga Puma Mortifera The Death Bringera i czasami używam różnych wersji np. Mortifer, Pumo Mortifer itp.
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Ostatnio zmieniony przez Pumo 15-02-09, 08:41, w całości zmieniany 1 raz  

Indiana 

Monet: 24
Medale: 2

Wysłany: 20-05-08, 14:38     

Ok. co do mojego nie trzeba się domyślać. Zawsze podobały mi się filmy z Indiana Jones (jak wyjdzie Królestwo Kryształowej Czaszki pierwszy kupię bilety :D ). Ale od kiedy mam grę z nim naprawdę bardzo go polubiłem. I gdy rejestrowałem się na GK zobaczyłem pudełko z grą Indiana Jones, no i wziołem sobie nazwę stąd.

PS.Miałem mieć początkowo nick "Marvel" ale uznałem że jednak nie.

Raziel 

Wysłany: 20-05-08, 15:23     

Hmm.. a więc... kiedyś nie miałem pomysłu na nicki, miałem 2, Toxic10 i Hagen, lecz Hagena miałem króciutko, i wiecie, skąd wziąłem ten nick ;) z G2, Toxic10 to tak poprostu, jakoś mi się wymyśliło :D chciałem Toxic ale było na mailu zajęte więc wziąłem 10 :D ale też na krótko, to jedynie mój stały mail i ?ADKO używam tego nicka. Ale potem zagrałem w Soul Reavera 2... tak mi się spodoał gl. bohater - Raziel, że postanowiłem miec go na nicku :D miałem go przez dłuugi czas, aż do chwili, kiedy na forum TheModders pewien user napisał do mnie ,,Cześc, panie Razielowsky :D " :P dziwne, ale spodoało mi się to, więc postanowiłem, że będę miał nick Razielowsky, używam go bardzo często, teraz Raziela też używam, np. tutaj na forum :) ale w Cabal Onlinr mam nick Razielowsky, oryginalny i fajny :D

JakubcioPL 

Monet: 25
Warn: 1/4

Wysłany: 20-05-08, 15:25     

Mój nick, jak się nie trudno domysli, pochodzi od imienia "Jakub" ale kiedy tworzyłem swojego pierwszego maila, to wszystkie "Jakub" były zajęte (a nie chciałem jakiehoś z 564 itp.) więc dodałem "cio" i tak już zostało ;)

Autor postu otrzymał kopa w dupę.

Milten Michał 

Wysłany: 20-05-08, 21:07     

Kamil myślałem, że jesteś z lasu :roll: XD XD A tak szczerze to wkurza, mnie to, że każdy ciekawy temat/zabawa idzie pod nóż... jakby posty były pieniezmi, rozumiem spam, ale żartowanie w tematcie itp... No bez przesady :D

Pumo - myślałem, że twój nick wzią się od firmy Puma :D
Cejot - Fajnie, teraz wiem jak cię podrażnić za tego MM'a XD CeJotcie! [/quote]

Rynezian 

Wysłany: 21-05-08, 17:19     

No historia mojego nicku dość typowa. Pochodzi z książki- "Opowieści z Narnii". Był tam niejaki Baron Oktezjan. Trochę to przekształciłem. R to moja ulubiona litera (nie wiem czemu, może dlatego, ze jej nie wymawiam :P ) a j przekształciłem na i bo lepiej wygląda w druku. A dla niekumatych- Mój nick czyta się RynezJan a nie Ryne?an!!!!

Doriansen 

Monet: 6
Medale: 4

Wysłany: 22-05-08, 10:01     

A mój nick wziął się od dodania do mojego imienia końcówki "-sen'' Z kolegami kiedyś w piłkę graliśmy i wymyślaliśmy sobie różne przezwiska i mi wymyślili właśnie takie :P

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Monet: 23
Medale: 5

Wysłany: 22-05-08, 10:35     

A z moim ArcyMagiem było tak :D
Grałem sobie w Heroes'a IV, miałem bohatera na 30-40 lvl, większość umiejętności na arymistrzu, jak były czarne smoki to zawsze sam chodziłem i je zabijałem w pojedynkę by armii nie narażać :P No i tak wszedłem sobie w staty i tam pisało Arcymag, no i stąd sobie wziąłem XD Spodobało mi się to dlatego że lubiłem magię w grach, a cząsteczka "arcy" mi się bardzo spodobła ;D Później ją troche urozmaiciłem Pisząc ArcyMag, nie Arcymag :wink: Denerwuje mnie najbardziej jak ktoś napisze tak: arcy mag, po pierwsze napisane osobno czego nienawidzę, po drugie z małych liter co wiąże sięz brakiem szacunku :/ Najczęściej używam nicków: ArcyMag, ArcyMagOgnia, ArcyNekromanta, ArcyMag88, i arcymagik ale tylko w e-mailu :D Czasem używam nicku Mutilator, z faktu że to mój ulubiony bohater Xiao-Xiao (też jestem fanem :P )
Witto, :D
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
CI: Braterska Złość
CII: Leże Bestii
Arcyś?
:D praca się gotuje :? zawieszony ;) planowany xD skończony

Nie chcem ale muszem! Jeśli chcesz dostać komentarz, PW!

PATandMAT

Wysłany: 23-05-08, 10:38     

Mój nick wziąłem z połączenia imion dwóch najzabawniejszych postaci :) Czyli PAT'a i MAT'a z serialu czeskiego pt: "Sąsiedzi"

DarkHallow

Wysłany: 23-05-08, 11:17     

Mój nick wziął się od tego:
Siedziałem w szkole na lekcji polskiego. Czytaliśmy opowiadanko w którym głównym bohaterem był MARVIN. Spodobało mi się to więc używałem tej ksywki aż do momentu gdy kuzyn powiedział że Marvine lepiej brzmi. I tak oto przyjąłem ksywkę Marvine.

+Tożsamość cz.I (100%),
+Tożsamość cz.II:Rzeź (100%),

Aktualnie robione:
Tożsamość cz.III: Bunt (10%)

Prace nad Tożsamość cz.III: Bunt:
Fabuła: [50%]
Screeny: [1%]
Montaż: [1%]

Piszę poprawnie po polsku
.

Chcesz żebym ocenił twój komiks? Pisz na PW!

Wagner 

Monet: 7
Medale: 6

Wysłany: 23-05-08, 12:28     

No więc...

Moją pierwszą ksywą był nick: Gorn. Nie wiem dlaczego. Po prostu podobała mi się postawa tej postaci w Gothic'u 1. Używałem tej ksywy to czasu założenia GK.
A teraz coś o moim aktualnym nicku - to dość śmieszna historia :P . Zmęczony, niewyspany idę do szkoły na pierwszą lekcję - muzykę. Pech chciał, że facetka wzięła mnie do odpowiedzi. Nie widziałem o co mnie zapyta. Pierwsze pytanie brzmiało tak: "Kim był Ryszard Wagner?" Odpowiedziałem, że nie mam pojęcia. Drugie: "Kim z zawodu był Ryszard Wagner?" Powiedziałem, że był muzykiem - bo chyba każdy to wie ;P. A ona "i?" a ja "i tyle" :D . Postawiła mi 1. Gdy już sobie usiadłem do ławki ciesząc się, że będę mógł sobie trochę pospać (XD), kolega powiedział "Ooo..Nie nauczyłeś się Wagner". I od tamtej chwili wszyscy tak w szkole na mnie mówią. Nie przeszkadza mi to - uważam, że to fajna i mroczna ksywa ;) .

HunterBots19

Wysłany: 23-05-08, 12:46     

Eee....ja mam różne nicki :)
Najczęściej jednak albo Hunter19 albo ...:::FangorN:::.... :)

Hunter19 to właściwie taka sprawa że grałem w C-Sa i z kuzynem przez LAN z botami :)
I ja nawalałem w boty, miałem z 2 śmierci i 24 boty na dnie :)
A kuzyn do mnie "Ty to jesteś łowca botów" i wziełem to do siebie i nazywałem się HunterBots19 ale uznałem że to za długie i wziełem Hunter19, a 19 to z mojego numeru w dzienniku, a FangorN to z nazwy lasu w Władcy Pierścieni :)

Dawcor 

Monet: 11

Wysłany: 24-05-08, 23:11     

Nie chciało mi się wymyślać nicku, więc trochę "podkolorowałem" moje imię (No zgadujcie, jakie XD !) i tak oto jestem Dawcor ^^ .

"Pokora i spokój wewnętrzny idą z sobą w parze."

Mazak 

Wysłany: 25-05-08, 11:57     

Śmieszna historia.

No więc Skate, nie miałem pomysłu a akurat jeździłem na desce ...

Maazte. Chciałem się nazwać Maze ( fable the lost chapters) ale że było to dość późno i byłem zmęczony i zamotałem się, napisałem jeszcze jedno A i jakoś wcisnąłem między to nick

Miałem jeszcze nick XAR_DAS. Skąd? Kiedyś jak byłem mały bawiłem się z kumplem w gothica, ja byłem xardasem a on Lee. No i 2 lata potym dalej się w to bawiłem z nim i akurat wtedy dostałem internet. Pierwszą stroną na którą się zarejestrowałem była Tawerna Gothic. Kurna, jak ja wtedy dokładnie czytałem regulamin i pytałem się mamy czy mogę xD i jako że w zabawie byłem xardasem, to chciałem się nazwać tak samo. Ale jakiś xardas już był, ale nei chciałem mieć jakichś numerków. Mama mi doradziła żeby wstawić _ i wyszło xar_das . Tylko jeszcze capslock i tyle ;p

Na serio tak było!!! To nie żart :wink:

Xardas 

Wysłany: 25-05-08, 19:12     

Moja historia z nickiem wyglądała tak:

Na początku (jeszcze zanim wogóle miałem internet) wyzywałem Gothic'a od...... poprostu nie trawiłem tej gry, ale.... koniec końców mój kumpel namówił mnie na Gothic'a :D no i dobra grałem w niego czasem po 2-3 nawet 4 godziny i mnie poprostu wkręcił :D W grze podobał mi się zawsze (mój nick). No.... nie minał miesiąc kiedy dostałem neta pamiętam w google "GOthic" i na pierwszym miejscu wystawił sie Gothic Site no cóż chciałem zalogować sie na forum i wpisałem Xardas. ALe bryndza! nic z tego! I myślałem jakie by tu.... i wpadłem na Zioma! ale też zajęte wieć zdrobniłem na ziomka i wyszło XardasZiomek.GS mi sie znudził i nie wiem jakim cudem do was trafiłem xD Zalogowałem sie jako XardasZiomek, miałem go do czasu jak któryś z user'ów wymyślił komiks o nas i wtedy powiedział że mam za długi nick. Sam nie mogłem zmieinć nicka wieć poprosiłem Raziel'a o zmiane i tak oto jest Xardas

Do filmów i jako podpis mam XardasZiom™

Kamilzot 

Wysłany: 04-06-08, 09:58     

Historia mojego nicku jest taka.

Na podwórku koledzy mówili na mnie Kamyk lub Kamień. Bierze się to od mojego imienia Kamil. W szkole za to mówili na mnie kamelot. Nie podobało mi się to przezwisko, więc zaprotestowałem (dorzucając kilka bluzg). Od tamtej pory w szkole mówią na mnie po imieniu.

Jednak na podwórku wciąż nazywali mnie Kamień. Pewnego razu przyjechał do mnie kuzyn. Zaczęliśmi grać w Gothica 3. Akurat grałem w Lago. Kiedy tak popikiwałem w tym "mieście", kuzyn wymyślił, że będziemy tworzyć sobie przezwiska. On wymyślił mi Kamilzot. Jest to połączenie mojego imienia i dodanie "zot".

Na początku byłem Kamilzot z Lago. Taki miałem nick na Tawernie Gothic. Wzięło się to z mojego ulubionego miasta, Lago. Potem zmieniłem nick na Kamilzot i od tamtej pory tylko jego używam.

Ktoś poniżej nabazgrał:

Nowe komiksy, brak czasu i inne pierdoły

Z trudem to odczytałeś

Ilus 

Wysłany: 04-06-08, 15:50     

Ja mam Ilus.Historia tego nicku jest taka ze od ladnych kilku lat pasjonuje sie sztuka iluzji i mi koledzy wymyslili Ilus (zdrobnienie od iluzjonista).Pozniej krotko uzywalem Iluso wzielo sie to z tego ze poprostu chcialem tego uzywac jako pseudonimu artystycznego ale gdy zglosilem swoja kandydature do KKI (Krajowy Klub Iluzjonistow) to zaproponowali mi pseudonim Inkluzo XD no przyjalem i teraz tego pseudonimu uzywam:)

www.michalsukowski.pl

Garrador 
Arcymag arcylisz

Monet: 13

Wysłany: 04-06-08, 15:57     

A ja?
Hmm... trudno coś powiedzieć, czasem wymyślam idiotyzmy...Ilomeran, Garrador... to są wytwory dowolnego walenia w klawiaturę xD No, więc wybrałem sobie Garradora na pewno forum... i tak już zostało, cóż więcej powiedzieć?
Niedawno się dowiedziałem, że potwór w Resdient Evil 4 nazywa się garrador :? Plagiaterzy jedni xD

"Śmierć, Zemsta i Furia to trzy podstawowe składniki Chaosu"
I believe i am pie!

Ostatnio zmieniony przez Garrador 04-07-10, 09:41, w całości zmieniany 1 raz  

Regis_Osso 

Wysłany: 05-06-08, 18:49     

Ciekawe historyjki...
Regis_Osso = mój pierwszy nick. Regis, to od wampira z Wiedźmina (pełne jego imię w sygnie :lol: ) a Osso to pierwsze litery mojego nazwiska.
Używam jeszcze "Azazel". Czytałem kiedyś książkę Grahama Mastertona i tam był taki koleś (coś jak by kozioł ofiarny), imię mi się spodobało no i jest. Poza tym jest to imię jednego z upadłych aniołów.
"Nazywam się Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy. Żyję na tym świecie czterysta dwadzieścia osiem lat według waszego rachunku, sześćset czterdzieści dwa lata według rachuby elfów. Jestem potomkiem rozbitków, nieszczęsnych istot uwięzionych wśród was po kataklizmie, który wy nazywacie Koniunkcją Sfer. Uchodzę, delikatnie mówiąc, za potwora. Za krwiożercze monstrum. "

Chrzest Ognia

Ciekos 

Warn: 1/4

Wysłany: 09-06-08, 09:18     

A to wam powiem że historia mojego pięknego nicku zaczeła się tak XD
1. Jak byliśmy mali (jakieś 5 lat temu) to z Witkiem wymyslaliśmy sobie ksywki. No to ja wymisliłem sobie Ciek a Witek ArcyMag
2.Mineło kilka lat
3.Przypadek zrobiłem sobie 2 konta na GK* to musiałem wymislic sobie jakis inny nick tak wiec dodałem sobie -os i wyszło Ciekos
4. A tak wogóle to mam na imie Ma-ciek więc sami widzicie

* Jak kilkniecie na "Użytkownicy" to na 28 (chyba) miejscu będzie Ciek a pod nim ciekos

Odpowiedz do tematu