No i ja się pochwalę co ja lubię grać:
1. Cała seria Gothic, tylko bez G3ZB.
2. Medieval 2 i Królestwa
3. The Sims 2
4. Indiana Jones and Inferial Machine oraz Indiana Jones and Emperor's Tomb
5. Wszystkie części Tomb Raidera, tylko bez 6 części.
6. Kilka gier z serii Star Wars (Outcast, Jedi Academi, Empire at War, Battle of Naboo)
7. Wiedźmin
8. Simon 2 (poza tym, nie przepadam za point'n'clickami)
9. I jeszcze kilka gier z Władcy Pierścieni (BoŚ, Powrót Króla, Drużyna Pierścienia)
_________________ Ej, ty!!! Tak, o ciebie chodzi. Jeśli chcesz mieć ocenę z komiksu/zapowiedzi/MK, to pisz śmiało do mnie na PW. Jak mam czas, to ocenię każdy komiks, jaki zostanie mi zaproponowany.
No to i ja się wbiję w temat
1.Gothic(cała saga)
2.Assassins Creed (teraz czekam na 2 część)
3.Bionic comanndo
4.Fable zapomniane opowieści
5.Hitman blood money
6.Risen
7.Sherlock Holmes przebudzenie
8.Guitar hero world on tour
9.Wiedźmin (edycja rozszerzona)
10.Resident Evil (cała seria hihihihi )
11.GTA (SA,VC,4)
_________________ Michael Jackson (1958 - 2009)
Żal mi Michaela był wspaniałym artystą kocham jego utwory.
To i ja zaprezentuje w co gram Dziesięć ulubionych gier.
1. S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
2. S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
3. CivCity Rome
4. Cezar 4
5. The Guild 2 + dodatek
6. Quake III Arena
7. The Settlers - Dziedzictwo Królów
8. The Settlers - Narodziny Imperium
9. The Sims 2 + dodatki
10. The Elder Scrolls Morrowind
_________________ Gdy wy stawiacie 10/10, ja próbuje wyciągnąć na 7/10.
Niech żyje energia atomowa!
Kupcie mi na urodziny pierogi. Ucieszę się. Loris chce na urodziny nowe łożysko.
Ja tutaj pisałem dawno, bardzo dawno temu więc napiszę.
1. Cała seria Gothic (G1, G2, G2NK, G3 i G3ZB)
2. Risen
3. Neverwinter Nights + dodatki
4. Assassin's Creed
5. Drakensang
6. Icewind Dale + dodatki
7. Call of Duty (1)
8. GTA: Vice City
Teraz pragnę ukończyć Drakensanga i Gothica 1. Później pogram Blacksite: Arena 51 i pierwszego Fallouta. W przyszłości nabędę Prince of Persia Piaski Czasu, Assassin's Creed 2, Mass Effect, Bioshock, Battlefield 1942, Neverwinter Nights 2 + dodatki, Dragon Age, The Bard's Tale, Baldur's Gate, Planescape Torment. I to tyle.
_________________ Piszę poprawnie po polsku.
Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie
Grałem w wiele więcej, ale przy tych bawiłem się najlepiej.
Akcja
1.COD 4.
2.COD 2.
3.Infernal.
4.King Kong.
5.Dark Sector.
6.Ninja Blade.
7.BlackSite: Area 51.
8.Na razie wolne
9.Na razie wolne
10.Na razie wolne
Ogólnie mało gram w gry akcji.
Bijatyki
1.Mortal Kombat 1.2.3
2.Street Fighter 4
3-9.Na razie wolne
Skradanki
1.Hitman 2.3.4
2.Splinter Cell 1.2
3.Thief 1.2.3
Sportowe
1.PES 2010
2.FIFA(cały cykl)
3.SBK 08
Strategie
0.(dla mnie- gra- legenda)Cykl Football Manager
1.Medieval II: Total War
2.Age of Empires
3.Age of Mythology
4.Warhammer 40.000 Dawn of War
Mało gram w strategówki, ale te naprawdę przykuły mnie do monitora.
RPG
1.Cykl Gothic
2.Cykl TES
3.Drakensang
4.Jade Empire
5.Saga Fallout
6.The Bard's Tale: Opowieści Barda
7.Wiedźmin
8.Baldur's Gate
9.Loki
10.Star Wars: Knights of the Old Republic
To póki co wszystko, ale jak sobie przypomnę to dodam.
Ostatnio zmieniony przez Karik04 23-04-10, 17:21, w całości zmieniany 1 raz
StarCraft + Dodatek Brood War (RTS) : No cóż gry Blizzarda wyjątkowo przedstawiać nie trzeba w końcu jej multiplayerowy żywot do tej pory jest bardzo udany i nic nie zwiastuje jego końca. Nawet sequel, którego odbywają się już betatesty. Gra mimo prostej i trochę już nieaktualnej grafiki, dalej nie odpycha od siebie, a jest to niemały sukces. No i muzyka... ona nie mogła się znudzić. Zachwyca od ponad 10 lat. Poza tym kampania zarówno w oryginalne jak i dodatku sprawia się świetnie w roli treningu przed wejściem na BattleNet, gdzie gra pokazuje "power". Gra wymusza na nas szybkie podejmowanie decyzji oraz niemałą zręczność aby operować wojskiem, jednak nagradza nas wspaniale zbalansowanymi rasami oraz ekscytującą i dynamiczną rozgrywką. Gra wiecznie żywa i tego będę się trzymał.
Heroes of Might & Magic III + Dodatki (Strategia Turowa) : Kolejna gra znana każdemu. Tak samo jak poprzedniczka nie zestarzała się ani graficznie, ani muzycznie. Z tym, że HoMM jeszcze lepiej uniknął ręki czasu dzięki wspaniałej baśniowej grafice. Do tego sam system rozgrywki turowej czyni grę bardzo przystępną. A czas przy niej stracony rekompensuje nam w sposób doskonały. Zróżnicowane zamki, rozwój bohatera, rozbudowa miasta i powiększanie armii, a to wszystko by rozpocząć podboje. Brzmi banalnie? Jednak w praktyce takie nie jest. Nie można robić wszystkiego od razu trzeba zachować proporcje między rozbudową militarną, a ekonomiczną. No i nawet jej proste zasady działania... co z tego skoro diabelnie wciąga? Kolejny tytuł jak dla mnie wiecznie żywy. Przede wszystkim dzięki temu, że jest to najlepsza gra do gry z znajomymi... a nawet partnerem/partnerką.
Gabriel Knight 3 : Blood of the Sacred, Blood of the Damned (Przygodówka) : Przygodówek przeszedłem naprawdę wiele. Niejedna z nich była uważana za wybitnego przedstawiciela gatunku. Taką samą opinie posiada ostatnia gra o tropicielu zjawisk paranormalnych - Gabrielu Knightcie. Dlaczego jest to jedyna przygodówka jaką wyróżnię? Proste - bo to temat ulubione gry, a nie wszystko co przeszedłem i mi zapadło w pamięci. A przygody księgarza z Orleanu oczarowały mnie klimatem. Jednak nie bajkowym, a mrocznym i niepokojącym. No bo jaki klimat może mieć gra, która opowiada o porwaniu książęcego dziecka, a przy okazji przewijają się przez całą to opowieść miejscowe legendy, dziwne zjawiska oraz stworzenia z pogranicza mitu. W tym... wampiry. Gra z każdym rozdziałem gęstnieje od klimatu - mrocznego i tajemniczego. Niestety aby poznać zakończenie trzeba nieźle się napocić, gdyż gra momentami jest dość trudna. Ale powiadam wam warto! Bo jest to klasyk pełną gębą. Nawet jeśli grafika jest teraz obrzydliwa, a coś co kiedyś uznawano wspaniałym 3D teraz jest grafiką z gry freeware... to nie zabiło to tego wspaniałego klimatu.
Soldier of Fortune (FPS) : No cóż... nie jest to może gra wyjątkowa, ale mi zapadła w pamięci. I to nie tylko dzięki imponującemu sposobowi rozczłonkowywania (dosłownie) shotgunem oraz innymi narzędziami zagłady naszych wrogów. Gra była jak dla mnie wciągającym shooterem. Bo chociaż poza możliwościami masakrowania ciał nie wprowadzała do gatunku nic innowacyjnego to wszystkie elementy, które w grze tego gatunku być powinny były po prostu dobrze dopracowane. Nie żałuje żadnej minuty kiedy kolejne razy przeżywałem historie Johna Mullinsa i jego morderczego arsenału.
Pro Evolution Soccer 6 (Gra Sportowa) : Za dziecka byłem zażartym fanem FIFY i nic nie było w stanie skłonić mnie do zapoznania się z serią Konami. Dopiero część szósta, która była dla mnie przy okazji atrakcyjna graficznie skusiła mnie do zagrania w grę z serii PES. I szczęka mi opadła kiedy zobaczyłem jak wiele traciłem. PES ma wszystko czego brakowało serii EA, a to co FIFA miała PES miał lepsze. Jedynym jej brakiem w stosunku do FIFA były licencje oraz fatalni komentatorzy, ale nie miało to większego znaczenia kiedy zachwycałeś się wspaniałym zachowaniem piłkarzy. Oraz możliwościami jakie dawała ci gra na boisku. Wprawny gracz mógł rozgrywać naprawdę piękny football. Tutaj czułeś, że naprawdę grasz w piłkę nożną. Z wszystkimi jej blaskami i cieniami. I za to należy się jej wieczny szacunek.
Need for Speed : Most Wanted (Wyścigi Zręcznościowe) : Seria znana każdemu, która posiada wielu wybitnych przedstawicieli. Dlaczego wybrałem akurat tego? Bo nie ukrywam, że lubię klimaty takich właśnie wyścigów - odpicowane zarówno na zewnątrz jak i pod maską, drogie sportowe samochody, które w szaleńczym wyścigu mijają kolejne cywilne wozy oraz czasami uciekają przed ścigającymi je radiowozami. Wyścigi te nie są po prostu tak sterylne jak te rozgrywane na pustych torach, gdzie nie ma nic poza nami. Tutaj nie można być pewnym zwycięstwa dopóki nie minie się linii mety. Bo możemy przegrać nawet przez taksówkę, która akurat wyjechała zza rogu wprost na nasz tor jazdy. Ale zarazem dzięki prostemu, ale nieziemsko przyjemnemu modelowi jazdy, gra była strasznie grywalna w swej prostocie. Idealna dla laików, których przeraża masa ustawień w bardziej zaawansowanych przedstawicielach gatunku wyścigów. Poza tym wizytówka serii - pościgi policji, dalej jest świetna. Wszystkiego dopełnia genialny, jak zawsze w grach EA, soundtrack, który kusi nas przeróżnymi klimatami. Szkoda tylko, że zabrano nam noc...
Mafia : The City of Lost Heaven (TPP) : Dajcie spokój... jak mógłbym nie umieścić tutaj tej gry? Jedna z najklimatyczniejszych gier w jakie miałem okazję zagrać. Czym tak bardzo mnie do siebie przekonała? Przede wszystkim tym, że byłem zdolny uwierzyć, że to wszystko dzieje się naprawdę. Grafika dalej może się podobać, a odwzorowanie epoki największej zuchwałości gangsterów wyszło autorom doskonale. Jedyne co jest w stanie przebić klimat tej produkcji, jest grywalność na którą się on składa. Nie zagranie w tą grę jest grzechem. Jednym z głównych grzechów gracza.
Seria Gothic (Do Nocy Kruka) (cRPG) : Nie jest to typowe RPG, ale mimo to jest moim ulubionym przedstawicielem tego gatunku. Znam klasyki takie jak Neverwinther, Baldur czy Fallout, jednak ich formuła nie przyciągnęła mnie tak jak to zrobił Gothic. Jego sukces tkwi zapewne w prostocie, bo bardziej niż na tabelkach i rozwijaniu postaci skupiał się na opowiadaniu historii i prędkości akcji. Przyznam, że z mało którą postacią potrafiłem się tak zżyć jak z naszym bezimiennym herosem. Z którym mogliśmy przeżywać naprawdę ciekawe przygody (no dobra Gothic II nie był tak świetny jak jedynka czy NK, ale dalej był dobry). No i klimat tego żyjącego świata... to jest coś dla czego warto w to zagrać.
Deluxe Ski Jump (Sportowa) : Zdziwiony? Masz prawo. W końcu ta gra jest banalna, a do tego strasznie szpetna. Ale... ma grywalność, której mogłaby jej pozazdrościć niejedna wielka produkcja. Głównie dzięki możliwości gry w wiele osób przy jednym PC. Jest to najlepsza - zaraz po HoMM - gra do zabawy w kilka osób. Dzięki swojej prostocie, każdy ją zrozumie i nie będzie miał wielkich problemów z skakaniem. Jednak tworzenie rekordów to już zajęcie dla takich, którzy trochę czasu przy tej grze poświęcili. To nie jest tak, że od razu potrafisz skakać tak jak ktoś kto gra w to od roku. Trzeba poznać najlepsze miejsca wybicia, ułożenia się do wiatru itp. Ale też dla satysfakcji coraz dłuższych lotów warto się nią zainteresować.
Seria Hitman (Skradanka/TPP) : Gra ta kiedyś toczyła zacięty pojedynek o moje uwielbienie z inną wybitną serią gier. Mowa tutaj o serii gier Thief. Dlaczego wygrał łysy zabójca w garniturze? Chyba ze względu na klimat... bardziej pasował mi nastrój świata współczesnego niż pokręconego średniowiecza prezentowanego w Thief. Obie gry mają też trochę odmienną, ale dalej równie wybitną grywalność. Ogólnie obie gry są wspaniałymi przedstawicielami gatunku, ale w konkurencji o moje serce Numer 47 zachodzi z garotą od tyłu Garreta i zwycięża pojedynek.
Bo w końcu serii nie można odmówić "wiecznego życia". Nie sądzę, aby została ona zapomniana przez graczy za rok czy dwa. Po prostu możliwości kombinowania w tej grze są wspaniałe i rozbudowane. Poza tym kusi tutaj przede wszystkim jedno (tak jak w innych grach w tym spisie) - grywalność.
Worms Armageddon ([?] gra turowa) : Przy okazji zamknięcia całego spisu, zamykam również podium najlepszych gier to gry w kilka osób. Wormsy to kolejna prosta w wykonaniu oraz pod względem zasad gra, która stała się legendą właśnie dzięki płynącej z tej prostoty grywalności. A do tego ten pokrętny humor, który pojawia się we wszystkim. Nawet broniach. No bo gdzie znajdziesz wyrzutnie owiec, morderczego banana czy legendarny święty granat ręczny? Nigdzie. A jego dobre wykorzystanie może przechylić szansę zwycięstwa na twoją stronę. Spal, wysadź, utop czy uduś innych na tyle skutecznie by tylko twoje robaki ostały się na placu boju! Spróbuj, a nie pożałujesz, bo wciągniesz się na dni, lub nawet tygodnie!
Z gatunku gier przygodowych moją ulubioną jest zdecydowanie Syberia. Dwójka, dla ścisłości, gdyż w jedynce znudziło mi się "u ruskich" Świetna fabuła, parę bardzo ciekawych zwrotów akcji, i robocik-maszynista Oskar Prawie się rozpłakałem jak się poświęcił dla starego capa Hansa. No i piękne zakończenie.
W dziale gier RPG mam kilka faworytów:
Po pierwsze, seria Gothic. O tym nic nie będę pisał, bo każdy z tego forum zna tę grę. Po drugie, Star Wars: Knights of the Old Republic + druga część "The Sith Lords". Wspaniale wykonana, fabuła pokrętna, jednak trzymająca się kupy, no i chol... wciąga. Parę dni temu obiecałem sobie, że pogram sobie tylko pół godziny. Potem patrzę na zegarek, w międzyczasie wybijając szalonych Selkathów z Manaana, i aż się zdziwiłem, bo minęło ponad dwie godziny
Następnym z mych faworytów jest World of Warcraft. Wiem, wiem, jestem typowy do bólu, ale jak ta gra może się komuś nie podobać? Co prawda jest to MMO, ale także zalicza się do gatunku RPG. Wspaniałe rasy i klasy postaci, battlegroundy, olbrzymi świat... ciężko się tu nudzić.
Lubię także h'n'sa pod tytułem Sacred, jak i jej kontynuację z podtytułem Fallen Angel. Bardzo fajne i odprężające gierki.
Co do tych waszych BG, Tormentów czy innych "kultowych RPG" to się nie wypowiem, bo po prostu nie grałem. Grałem tylko jakieś pół godziny w ID2 i szczerze powiem że mi się nie podoba.
A Diablo? Szczerze mówiąc, dwójka mnie nudzi. Przeszedłem, zabiłem pana D i odłożyłem na półkę. Nic ciekawego. Słyszałem że jedynka jest fajna, ale nie ma jej w żadnych sklepach. D3 pewnie kupię, ale jak będzie przypominało zbyt mocno dwójkę to też zbyt długo tam nie zabawię.
Dobra, przejdźmy do strategii. Gra, która odebrała mi dzieciństwo, to Command & Conquer: Red Alert 2. Ciężko opisać to słowami. Wspaniałe misje, rasy, możliwość wybrania narodowości, ładne 2D... Jest ładnie po prostu.
Po drugie, cała seria Heroesów (poza czwórką, bo ją uznaję za grę z innej serii). Jak powiedział nasz Wisiorek, gra jest wiecznie żywa i tak pozostanie.
Zacząłem również od wczoraj grać w dwie kultowe gry Blizzarda - StarCraft i Warcraft 3. Nie gram w to jeszcze zbyt długo, ale mogę już powiedzieć że są niezłe .
Od czasu do czasu uda mi się także popykać w jakąś część Settlersów, najczęściej 3 albo 4. Od piątki aż do tych Settków co teraz są mi się nie podoba, bo zupełnie nie przypomina starych. Wyjątkiem jest remake dwójki.
Pewnie zaraz się zapytacie "Ej, a gdzie strzelanki?" To ja wam mówię prosto w twarz: Nienawidzę wszelkich strzelanek i gier GTA lub podobnych. Co jest fajnego w strzelaniu do niewinnych ludzi? Wszystkie gry strzelanki poza Crysisem, w którego grałem u kolegi, są delikatnie mówiąc "do tyłka".
Co do zręcznościówek, to wymienię tutaj tylko serię Rayman. Bo któż nie lubi tego sympatycznego stworka? Na wyróżnienie zasługuje zwłaszcza część trzecia, Hoodlum Havoc. Olbrzymia dawka humoru, ciekawe poziomy i dużo skakania oraz akcji
Z gier akcji to wybieram Avatara, Transformers: Zemsta Upadłych i Eragona. Nie pogrubiam, bo mogę w nie pograć tylko jak nie ma nic innego. Z tych ciekawszych natomiast wyróżniam Batman: Arkham Asylum i Star Wars: The Force Unleashed. Szczególnie ten pierwszy tytuł jest ciekawy. Co prawda liniowy do bólu, nadrabia to jednak rozwiązaniami i genialną fabułą, a także KLIMATEM. Czasem naprawdę czuć, że łazisz po psychiatryku, szczególnie kiedy Joker wypuszcza na wolność psycholi przed walką z Harley Quinn.
Akcja
1.Tomb Raider (cały cykl a szczególnie Aniversary i Legend, no i oczywiście 1 )
2.Hitman (cały cykl)
3.Alien Shooter
4.Citzein Giant : Obywatel Kabuto
Sportowe
1.PES 2010
2.NFS (cały cykl a szczególnie Underground 2)
Strategie
1.Heroes V Dzikie Hordy
2.Warlords Battercy III
3.Twierdza
4.Ufo Alien Invasion
RPG
1.Gothic (cały cykl oprócz 3)
2.Jade Empire
3.Risen
4.Divine Divinity
5.Divinity 2: Ego Drag...(nie pamiętam całej nazwy)
- S.T.A.L.K.E.R - Cień Czarnobyla Gra świetna, polecam wszystkim.
- F.E.A.R (Seria) Lubię gry na podstawie horroru
- Gothic (Seria) Nie trzeba tłumaczyć.
- Silent Hill (Seria) Ahh Ci piramidogłowi
- Counter Strike Grając na owocach odkryłem nowe środowisko tej gry.
- Portal Pewnego razu szukałem 4h przejścia, a tu nagle znalazłem schody -.-
_________________ Twoja sygnatura była nieregulaminowa i została usunięta przez Pumo.
Zapoznaj się z regulaminem.
-Oczywiście seria Gothic ( na tym forum chyba nie trzeba jej opisywać )
-Twierdza ( Jedynka i Crusader )
-Age of Wonder 2 plus dodatek Shadow Magic
-Oczywiście Heroes 3 z wszystkimi dodatkami (te nie przespane noce)
-Tzar:The Burding of the Crown
-Knighst of Honour
-Star Wars Empire At Wars
-Empire Earth 1 i 2
To te do których najczęściej wracam
Ostatnio zmieniony przez Eragorn 16-07-10, 06:55, w całości zmieniany 1 raz
-gothic ( wszystkie cześci )
-gta ( wszystkie cześci )
-fable ( 1 i 2 )
-wolfenstein ET ( czy jakoś tak )
-Heroes ( wszystkie cześci z dodatkami )
-Lineage 2
-wiedzmin
-crysis
-AvP ( obcy vs predator [dla nie rozumiejących] )
No, to ja też się pochwalę, bo w końcu... w każdym razie tak wypada XD.
- Seria Gothic (bez Zmierzchu B(u)ogów)
- Seria Heroes (bez IV)
- Wiedźmin
- Dragon Age
- Mass Effect (1 i 2)
- KotOR (jw.)
- Battlefield: Bad Company 2
- Just Cause 2
- Assassin's Creed (1 i 2)
- SW: Battlefront 2
- Warcraft 3
- Risen
I pewnie jeszcze kilka się znajdzie, ale w tej chwili jakoś sobie nie przypominam.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.
1.Gothic I + mody i Gothic II nk + mody
2.Star Wars Jedi Academy
3.Twierdza krzyżowiec
4.Gta VC
5.Władca Pierścieni Powrót Króla
6.Quake III arena
7.FIFA 2005
8.Warcraft III the Frozen Throne
9.Heros IV
(Specjalnie ukryte )**** ** *******. Podczas grania w ŻADNˇ INNˇ GRĘ nie bawiłem się tak dobrze jak w **** ** *******. Idealny GamePlay, przyjemna grafika i klimatycznie dobrana muzyka. Gra-marzenie.
Seria Gothic. Wiadomo dlaczego.
Counter-Strike. Idealna gra po ciężkim dniu pracy/szkoły.
Mount & Blade. Byłby drugi na mojej liście, gdyby nie sentyment który czuje do Serii Gothic i CS'a oraz gdyby multiplayer był bardziej udany. Nowatorski pomysł, cudny gameplay i wielka przyjemność z gry.
Enclave. Kolejny cudny odstresowator.
Star Wars Jedi Academy/Jedi Knight. Oba tryby; Singleplayer oraz Multiplayer zostały stworzone bezbłędnie.
Age of Empires 2. Po prostu - klasyka.
Heroes of Might and Magiv II, III, IV oraz V. Patrz wyżej.
Fable: Zapomniane Opowieści. Gdyby został stworzony jako MMo, nikt by nie widział co to WoW.
1.Gothic wszystkie części
2.Risen podobny do gothica
3.assasin creed
4.Napoleon total war
5.Twierdza krzyżowiec
6.Mount & blade Ogniem i mieczem
7.Medieval total war
8.Warlords battlecry 2 i 3
9.Bitwa o śródziemie 1,2 i król nazguli
10.Podbój