Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Wiedźmin 2 nominowany przez Gamespot!
Autor Wiadomość
Witcher 

Monet: 15

Wysłany: 18-06-10, 19:53   WiedĽmin 2 nominowany przez Gamespot!  

Wiedźmin 2 nominowany przez Gamespot!

Gra Wiedźmin 2: Zabójcy Królów znalazła się na prestiżowej liście "Best of E3" serwisu GameSpot. Mimo że dodana jako jedna z ostatnich, gra ciągle zdobywa głosy i pnie się coraz wyżej w klasyfikacji.

To internauci z całego świata decydują, która pozycja wygra. Polscy gracze po raz kolejny pokazali swoją siłę i zaledwie w kilka godzin pozwolili Wiedźminowi 2 trafić do pierwszej dziesiątki gier na PC. Głosy zbierane są do poniedziałku, 21-go czerwca i zakończy się w godzinach wieczornych – zapraszamy do głosowania ;-)

Podczas tegorocznych targów E3 Wiedźmin 2: Zabójcy Królów został również nominowany w następujących kategoriach:

Best of E3 - Kotaku
Best Game of E3 - IGN
Best RPG - IGN

Cytat z The Witcher Forum

A więc każdy prawdziwy fan powinien wejść i zagłosować. Chodź jak na razie The Witcher 2 ma pierwsze miejsce to może się to szybko zmienić. Dlatego trzeba umacniać pozycję naszego Wieśka.

Wiedźmin 2: Nagrody Czytelników!

Wiedźmin 2 ponownie nominowany! Tym razem Geralt walczy o dwie nagrody czytelników Voodoo Extreme! Takie wyróżnienia są dla nas szczególnie ważne - najcięższe do zdobycia, ale też najbardziej satysfakcjonujące. Zapraszamy do głosowania TU & TU . Dziękujemy!

No i dalszy ciąg głosowania. Wiedźmin na pierwszym miejscu, ale wszystko się może zmienić dlatego zachęcam do głosowania.

Zarejestruj się i wygrywaj nagrody!!!

Ostatnio zmieniony przez Witcher 21-06-10, 17:14, w całości zmieniany 1 raz  

Kentis 
Najemnik

Monet: 8

Wysłany: 18-06-10, 20:55     

To ja się dospawam i dołączę prośbę:

Na tej samej stronie głosujcie na Arcanię: Gothic 4

Postarajmy się, aby nowy gothic znalazł się wysoko.
Do tego zagłosowałem na Fable 3 i Assassin's Creed: Brotherhood.

Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie

W pracy:
Powrót zbanowanych
Duch (NoName Studio production)
Artefakty

Plany:
Paladyni vs. Łowcy Smoków
Nekrologi (NoName Studio production)

Malbert 
Filtrator komiksowy

Monet: 16
Medale: 1

Wysłany: 18-06-10, 21:08     

Wiedźmin - jak najbardziej.
Arcania - poszli won. Przerobili Gothica na każualowe gówno, które wygląda jak Two Worlds. Za taką profanację? To już lepiej na rodzimego Bulletstorma zagłosować...

A co do Wiedźmina... Wiedźmin na prezydenta! Mamy nad Star Warsem ponad 2000 przewagi, tak trzymać! :mrgreen:

Indiana 

Monet: 24
Medale: 2

Wysłany: 19-06-10, 07:15     

Noo, ja jako wielki fan Wiedźmina musiałem zagłosować :D . Ale nie powinniśmy przestawać, chociaż Wiedźmin 2 jest tam teraz na pierwszym miejscu, trzeba umocnić naszą pozycję :)

Malbert 
Filtrator komiksowy

Wysłany: 19-06-10, 09:17     

Btw. biorąc info ze strony CDA, widać że kilka osób ustawiło sobie automatyczne restartowanie internetu klikania na nominację dla Wiedźmina, za pomocą symulatora ruchów myszki xD Aktualnie mamy niemal 5000 głosów przewagi xDDDD

Milten Michał 

Monet: 1
Medale: 3

Wysłany: 19-06-10, 11:17     

Nie ma mowy żebym głosował na Wiedźmina. Chyba w snach. A na Gothica ''4'' to chyba ktoś musiał by mi zapłacić xD Głosuje na Medal of Honor, AC2, Gears Of War3 i LittleBigPlanet2. Dziękuje, dobranoc.

No Pumo, fajnie że AA2 był na E3 :roll: Fail.

Ostatnio zmieniony przez Milten Michał 19-06-10, 11:30, w całości zmieniany 1 raz  

Pumo 
Full-Time Employee

Medale: 7

Wysłany: 19-06-10, 11:22     

Ja zagłosowałem na Wiedźmaka, Portala 2 (na to czekam najbardziej) Starcarfta, Crysisa, Fable III, Bulletstorm (Kolejna polska produkcja :D ) i Batmana Arkham Asylum 2.

PS. Bardzo dobrze że polskie gry są w końcu zauważane, może dzięki temu się u nas znacznie rozwinie ta branża :D
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Karik04 

Monet: 5
Medale: 2

Wysłany: 19-06-10, 11:47     

Ja głosów oddałem od groma. Wiesiek 2, ME3, Deus Ex, Batman: AA2, Dragon Age 2, Two World 2, Shogun 2, Monkey Island 2, Sam i Max 3 i Black Mirror 3.

Powinniśmy być dumni, że jeden z najlepszych erpegów na świecie stworzony w Polsce został doceniony i to zapewne nie tylko przez Polaków. Dowodzi to, że branżę naszą czeka rozkwit. Gry robimy coraz lepsze. Przygodówki, RPG czy strzelanki to nasze całkiem mocne strony. Wiedźmin 2 zapowiada zupełnie nową jakość i czekać naprawdę warto. A kto w Wiesia nie grał, ten kiep. Mistrzostwo świata i to stworzone przez DEBIUTANTÓW. W Gothicu 3 widać więcej blędów niż tam a fabułą rozmaite TESy bije na głowę. Za parę lat być może Polska będzie potentatem na rynku gier? Takie mam ciche marzenie... :D

Eskel 

Wysłany: 19-06-10, 12:57     

Ja dużo głosów oddałem: Wiedźmin 2, Two World 2, Call of Duty: Black Ops, Medal of Honor, Assasin's Creed: Brotherhood, Pro Evolution Soccer 2011, Saints Row 3,

Nawet jakby mi płacili za głosowanie na Gothica "4" to nie wiem czy bym się zgodził. Jeśli chodzi o Wiedźmina to głosowałem na niego wczoraj, dziś i będę na niego głosował. Bardzo fajnie że został on doceniony nie tylko przez Polaków. ;)

Witcher 

Wysłany: 21-06-10, 16:53     

Wiedźmin 2: Nagrody Czytelników!

Wiedźmin 2 ponownie nominowany! Tym razem Geralt walczy o dwie nagrody czytelników Voodoo Extreme! Takie wyróżnienia są dla nas szczególnie ważne - najcięższe do zdobycia, ale też najbardziej satysfakcjonujące. Zapraszamy do głosowania TU & TU . Dziękujemy!

No i dalszy ciąg głosowania. Wiedźmin na pierwszym miejscu, ale wszystko się może zmienić dlatego zachęcam do głosowania.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Co do pierwszego postu!
Gamespot odjął Wiedźminowi 20 tysięcy głosów, bo uważa, że taki duży wynik jest dziełem oszustw fanów. I znowu Star Wars jest na pierwszym miejscu. Trzeba dalej głosować.

Witcher 

Wysłany: 26-06-10, 14:36     

Głosowanie kolejna tura.

Głosujcie na Wiedźmina w następujących kategoriach:

Sory za post pod postem ale inaczej nikt by nie zauważył.

Fortuno 

Monet: 3

Wysłany: 26-06-10, 15:08     

Mam małe zastrzeżenie - czy wyszło już demo Wiedźmaka 2? Bo jak nie, to to jest bez sensu... głosować tylko aby głosować to moim zdaniem przegięcie. Ja rozumiem, że to nasza rodzima produkcja, ale...
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.

Cytat:
Ready to set the world on fire...

Brand

Malbert 
Filtrator komiksowy

Wysłany: 26-06-10, 15:22     

A czy wyszło demo Star Wars? A czy wyszło demo Fallouta New Vegas, Crysisa 2? Dema Wiedźmina nie ma, a jeśli takowe powstanie to zostanie wydane dopiero po premierze, jak to się teraz robi. Może czas trochę pomyśleć, obejrzeć filmy z gry, poprzeglądać strony fanowskie i dowiedzieć się czegoś więcej. A jeśli ci się nie podoba, to nie głosuj, przecież to tylko ogłoszenie, nikt nie zmusza cię o głosowania.
EDIT:
Nie mówiąc już o tym, że na E3 pokazywane były właśnie w większości dema tych gier. W tym właśnie Wiedźmina 2. Po co w takim razie (prawdopodobnie) głosowałeś, nic nie wiedząc o samej grze? ;d

Fortuno 

Wysłany: 26-06-10, 15:30     

Ale mi chodziło o udostępnienie ogólnie na świecie. Że mogę sobie wejść, kliknąć i ściągnąć na kompa demko i w nie pyknąć, a nie, że na E3 pokazali... Jak na E3 pokażą ci urywek gry, a ona nie wyjdzie, to zagłosujesz na tą grę jako na najlepszą grę? Nie. Zresztą nie rozumiem, po co się tak rzucasz. I skąd wiesz, że zagłosowałem na Wiedźmina 2. Skąd wiesz, że W OGÓLE głosowałem. Akurat na demo nie głosowałem, bo jak nie wyszło i nie grałem, to co mam powiedzieć?
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,

Cytat:

Brand

Malbert 
Filtrator komiksowy

Wysłany: 26-06-10, 15:46     

Cytat:
Po co w takim razie (prawdopodobnie) głosowałeś

Czytanie ze zrozumieniem.

Nie wiem czy wiesz na czym polegają targi E3. Na nich nie pokazuje się gier, których wyszły już dema. Tylko pokazuje się i daje NOWE INFORMACJE o grach które powstają, albo dopiero zaczęły powstawać. Na tym właśnie polegają targi E3. Nikt z głosujących, może oprócz osób które na samych targach były, nie grał w dema ani pełne wersje tych gier, ponieważ żadna z nich jeszcze nie wyszła.

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21

Wysłany: 10-07-10, 13:21     

Odświeżam temat bo przez ostatnie dwa tygodnie ucichło, a działo się sporo. Otóż jak wiecie Wiedźmin 2, a wraz z nim Bulletstorm i Nail'd, a raczej fani tych gier, którzy głosowali, zostali potraktowani przez GameSpot.com jak zwyczajni oszuści i podając nie mające żadnego sensu( i związku z rzeczywistością, jak na przykład zhackowanie serwerów GameSpot przez fanów Wiedźmina) argumenty chamsko chamsko odebrali produkcjom z nad Wisły tysiące głosów, a Wiedźmin nawet został w jednej z kategorii usunięty z listy nominowanych oraz podobno w systemie głosowania pojawił się algotytm, który blokuje naliczanie głosów oddanych z Polski, co jest już szczytem chamstwa i prostactwa. Żaden GameSpot nie będzie robił z nas oszustów. Wszyscy, który mogli promowali swoje gry na swoich stronach, a że to fani Wiedźmina byli najbardziej aktywni to znaczy że Wiesiek ma najwięcej wiernych fanów. O!
Oto właśnie rozpoczął się upadek jednego z największych portali na świecie który zajmuje się grami komputerowymi. Wielu użytkowników GameSpot.com, nie tylko Polaków, wyraziło już swoją dezaprobatę wobec tego :o żenującego posunięcia ze strony portalu. Ale nas już to nie obchodzi. Wiemy przecież że te 23 tysiące głosów oddanych na Wieśka (tyle było dwa dni temu, co dawało 51% wszystkich głosów) to 23 tysiące osób, które na pewno kupią grę jak tylko się pojawi. Wiedźmin rządzi, a Polska jest najlepsza. To że GameSpot odjął nam 20 tysięcy głosów tego nie zmieni.

Kentis 
Najemnik

Wysłany: 10-07-10, 13:51     

Ja chciałbym stwierdzić, że to po części wina tych ze zmiennym IP którzy co chwilę na wieśka klikali. Jak dla mnie to postąpili chamsko blokując głosy z polski, a odjęcie punktów powinno być mniejsze. Do tego należy stwierdzić, że ludzie z innych krajów też pewnie tak robią, ale nie próbowali zhackować serwera! Skąd wiesz, że nikt nie zhackował? Znasz wszystkich polaków, którzy zrobią wiele, żeby Polska była najlepsza? Częściowo z odjęciem punktów się zgadzam, ale eliminowanie gry? Jak dla mnie Polacy przesadzili, a GameSpot również. I nie mów nic o upadku bo wiem, że to i tak się nie stanie.

Żal mi naszego Bullestorma, który był naszą wizytówką na E3, ale trudno. Co się stało to się nie odstanie.

Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie

W pracy:
Powrót zbanowanych
Duch (NoName Studio production)
Artefakty

Plany:
Paladyni vs. Łowcy Smoków
Nekrologi (NoName Studio production)

Jakoob 

Wysłany: 10-07-10, 17:08     

MASAKRA ! Niech się walą XD
Wiedźmin jest spoko grą, ale że go eliminują bo ma wiernych fanów ? Nieźle się popisali :/ Skoro 23 tysiące to około 50 % to jasne że znaleźli się fani ze zmiennym "IP", ale nieźle nas w chu... zrobili odejmując 20 tysiaków... i jeszcze ta blokada "specjalnie" dla nas... Ja na 100% kupię Wiedźmina 2 i mnie tak szczerze gów** obchodzi ten Gamespot... Niby Polacy trochę przegięli, lecz GameSpot dużo bardziej...
"teraz mam szacunek u najlepszych graczy w kieleckim podziemiu, to nie te czasy gdy ctg było w cieniu, a teraz zobacz do czego doszło ? kur** teraz to wstyd wyjść na osiedle w bluzie prosto, gdy najlepszym raperom zaczęło się pier*** w baniach"

Fortuno 

Wysłany: 10-07-10, 17:52     

GameSpot faktycznie przegiął pałkę, jak to się mówi. Dobra, niektórzy korzystali ze zmiennego IP, ok, ale usuwać praktycznie wszystkie głosy? No fajnie... mogli odjąć połowę, 3/4, ale nie... to jest już naprawdę lekka przesada. Może i my też trochę zawiniliśmy, ale oni nas po prostu w ch[cenzor]a zrobili. To jest jak dla mnie głupota z ich strony i znając życie wielu czytelników stracą, ale to jest ich problem.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,

Cytat:

Brand

Odpowiedz do tematu