Jak by można było założyć własny obóz, to gdzie byście go założyli? PS. Nie mogłem znaleźć takiego tematu w Off Topic więc założyłem
Moja wizja obozu
Mój obóz byłby z starym klasztorze (tam gdzie jest kamień ogniskujący po który idzie się z Gornem ...) i zamiast tamtej kładki można by zrobić mały mostek zwodzony. Odnowił bym mury i bramę żeby nikt mi przypadkiem nie wlazł w postaci chrząszcza , tam koło posągu orka bym postawiłbym łuczników podczas obrony fortecy. Sporo strażników w obozie i dwóch przy bramie i jeden żeby otwierał i zamykał bramę , w środku porobiło by się domki dla mieszkańców a na tej górce gdzie jest kolumna był by magazyn broni lub kuźnia a w wieży po drugiej stronie obozu był by magazyn żywnościowy a w bibliotece w jaskini (tam gdzie w skrzyni jest kamień ogniskujący) była by moja siedziba . A tam na dole gdzie się wpierw idzie z Gornem no ta jaskinia to mogła by być jakaś kopalnia. Gildie by były:
- Kopacz
- Nowicjusz Mroku
- Strażnik Cienia a łucznik to Łucznik Mroku
- Mag Cienia
- Arcymistrz Zakonu (ja XD )
Oczywiście byśmy byli wyznawcami Beliara XD I dodam że obok wieży z pożywieniem była by kaplica z Posągiem Beliara i tam siedziba Magów Cienia i Nowicjuszy Mroku, obok magazynu broni lub kuźni (na tej górce co jest ta kolumna...) byłą by siedziba Strażników Cienia i Łuczników Mroku . I oczywiście miałbym doradców . To tyle. Wypowiadać się! XD
W cytadeli orków. "Zakon Grabierzców". Utrzymywany z napadów, świetnie zorganizowany. Obóz byłby otoczony mini barierką , jest tam biblioteka z wszystkimi księgami na świecie, kilka wież ustawionych w środku (siedziby, ja [guronik] byłbym w największej), schowek\spichlerz w wierzy z chromainem. Czyli totalna przebudowa.
Chyba Górska Forteca...Taaak...Była by to "Kryjówka Assassinów" przygotował bym tam parę pułapek na wypadek gdyby strażnicy dowiedzieli się o kryjówce...Rangi hmmm...
-Uczeń (Każdy miałby swojego mistrza który szkoliłby go w posługiwaniu się bronią)
-Mistrz (Dość stary i doświadczony assassin już za stary na akcję, więc przekazuje wiedzę młodym uczniom)
-Assassin (no sama nazwa wskazuję co robi)
-Informator (tylko dwóch, trzech szpiegów którzy pracowaliby w mieście zdobywali informację)
-Radny (Już bardzo starzy assassini którzy zajmują się przyjmowaniem zleceń i rządzą całym obozem)
No i to chyba wszystko jak wpadnę na jeszcze jakieś pomysły to zedytuję posta.
Mój obóz nie trudno się domyślić XD zrobiłem o takim komiks To go może trochę opisze
byłby on w obozie bandytów (których wcześniej pozbawiono życia), i w kanionie trolii (gdzie już oczywiście niebyłoby trolla, goblinów i harpii) ;D Nazywał by się : "Zabójcami Orków" XD Utrzymywał by się z polowań na dzikie zwierzęta i pomocy innym obozom w walce z orkami
Jak bym zmienił budowę:
Zlikwidował bym górę dzielącą KT i OB tak by powstała jedna wielka przestrzeń Bramę zrobił bym z kamienia i otoczył murem do początków skał W tej jaskini w OB zrobiłbym kuźnię i zrobił otwór na komin Porobił bym chaty na przestrzeni obu terenów i arenę na środku kanionu trolli tam gdzie jest taka drewniana szopka w OB zrobiłbym kamienny magazyn i zbrojownię ;D Tam gdzie jes kamień ogniskujący zrobił bym siedzibę dla najważniejszych osób w obozie
System obronny obozu:
nad OB zrobił bym mały murek jakby ktoś miał zamiar nadejść z gór ;D i wystawił bym tam straże, Korzystając z bliskości gór i stromego terenu w okolicach głównej bramy zrobiłbym magazyn z dużymi głazami które staczne byłyby na napastnika i w drugim magazynku były by wielkie kule ze słomy które podpalano by i robiono to co z głazami Po obozie kręcili by się strażnicy zwani Elitą Głównego magazynu pilnowali by Zabójcy orków Na murach i wieżyczkach stali by Starsi myśliwi
Kasty W obozie:
-Myśliwy, każdy członek obozu na początku był poddawany próbą sprawdzającym zamiary żółtodzioba, czy nie jest on szpiegiem z innych obozów. Po pomyślnym przejściu próby dostawali papier wiarygodności, który pozwalał się swobodnie poruszać po obozie Inne osoby spoza obozu musiały mieć zgodę od władcy miasta na wejście do obozu Gdyby Elita złapała kogoś bez papieru miała prawo zabrać go do lochu, lub w przypadku ucieczki i sprawiania oporu zabić. Myśliwi mieli za zadanie polować i oddawać 40% łupu obozowi.
-Starszy Myśliwy, myśliwi którzy zasłużyli sie dla obozu. Nie chodzi tu o wiek tylko doświadczenie Równo uprawnieni z Elitą Mieli swoje dokumenty potwierdzena tożsamości, Stanowili łuczników obozu, oddawali 30% łupu do obozu.
-Elita, podstawowa siła zbrojna obozu, dbająca o porządek i bezpieczeństwo w obozie. Rangę tą otrzymywali myśliwi, po ubiciu pokaźnego stwora w walce wręcz ;D Mieli prawo żądać w obozie o dokument pozwalający na przebywanie tu. Główną ich rozrywką były walki na arenie i picie piwska XD (oczywiście byłaby karczma XD ).
-Zabójca Orków, lub Łowca Orków, nieliczni ze Starszych myśliwych i Elity, wyróżniający się wielką odwagą i honorem, gdy jeden członek Elity lub Starszych M. odznaczał sie tymi cechami, władze obozu sprowadzały kilku orków, na arenę (ok. 5) i wpuszczało tam go. Miał za zadanie zabić wszystkich orków, gdy orkowie za bardzo wychodzili na prowadzenie zostawali usypiani przez dowódcę obozu. I śmiałek nie zostawał ZO lub ŁO. Członek tej kasty miał wstęp do wszystkich miejsc w obozie.
Dobra koniec pieprzenia bo założe sie że nikt tego nie przeczyta.
Wojska
1. Myśliwi. Zazwyczaj nie daleko Obozu.
2. Strażnicy. Normalne, pilnują bram i ważnych siedzib.
3. Elitarni Strażnicy, najlepsi ze strażników.
4. Magowie Wody Adanos RuLeZ
5. Zabójcy Potworów. Pomagają Myśliwym, w zdobyciu mocniejszej zwierzyny (Warg, Cieniostwór lub czasami Troll)
6. Pogromcy, ludzie którzy potrafią zabić trolla Solo, ci ludzie nadzorują większość wydarzeń. By konwój z mięsem/rudą/drewnem/kamieniem dotarł bezpiecznie do celu
7. Kapitani, prowadzą jednostki na wojne/także biorą w niej udział. Są najsilniejsi.
Miejsce Obozu
Usuńmy Stary Obóz. Tam stał by mój Obóz Jeżeli zaś nie mogli byśmy tego zrobić, Zastąpiło by to.. Górską Fortece Nie samą fortecę tylko także Okolicę Obok jej (Tam obok, gdzie są Ogry też był by moj Obóz )
LOL To chyba wszystko XD Może nawet zatrudnił bym ludzi z GK XD Hehehe
Ja bym zbudował swój obóz w górskiej fortecy.Oczywiście bez harpii.Zamiast mostu kamieennego dałbym most zwodzony a od strony fortecy mur z blankami.brama by miała most zwodzony,kraty,drzwi z 9 cm dębu.zbrojownia i biblioteka na swoim miescu ale w zbrojowni by była kużnia.spirzarnia by była w piwnicach a mojea komnata by była w wieży.inni mieszkali by w innych komnatach.dobudowałbym wieże i fortyfikacje takie jak:wilcze doły,rowy ze smołą itp
Mój obóz nazwałbym Obozem Braci Miecza. Położony byłby obok zawalonej kopalni (wicie, tam na początku gry ale wyżej). Brama główna zaczynała by się obok tego miejsca gdzie się wchodzi na górę. Skład zasobów byłby po prawej stronie mostu, a obok dom robotników i rekrótów. Co do mostu to zamiast takiego rozklekotanego zamieniłbym na kamienny. Po obu ich stronach stały by wieże w której jest po trzech łuczników i jeden koksownik (wystarczy wsadzić strzałe i już będziemy mieli ją w ogniu). Na drugiej stronie mostu byłyby kwatery rycerzy i wejście do podziemnego skarbca. Do złota prowadziłby jednak podziemny labirynt, a mapę miałby jedynie skrabnik który mieszka w fortecy na najwyższym piętrze. Skoro o tym mowa to prowadziła by tam winda zrobiona z panelu z drewna i kilku sznurów. Najwyżej będzie wspomniana wyżej forteca, zbrojownia, cztery wieże łuczniczę, koszary i stajnia. Bracia miecza są najemnikami i specjalistami do zadań niemożliwych. Czasmi za odpowiednią sumę wyślą niewielką armię do walki. Najgorsze stosunki utrzymują z obozem bractwa kiedy to podczas spotkania Braci z bractwem jeden nowicjusz za dużo wypalił i myśląc że dowódzca braci jest cieniostworem (nie jego wina że był taki włochaty ) zmasaktrował go swoim toporkiem. Gildie Braci Miecza to:
-Robotnik
-Rekrut
-Młody brat miecza
-Brat miecza
-Wojownik braci miecza/szpieg braci miecza (szpieg już się wyżej nie dostanie)
-Jeżdziec braci miecza
-Dowódzca braci miecza
-Generał (tylko 1)
-Big brother sword XD (tylko ja) XD
Mój obóz nazywałby się Sherwood,miejsce w gdzie bym go zrobił to tam gdzie jest chatka Cavalorna(oczywiście wy nie było jego chatki).W obozie byli by druidzi i Gońcy leśni.
A oto Rangi:
Droga Miecza:
Kopacz-W kopalni ma doła .
Goniec leśny-najniższy rangą Wojownik Lasu.
Strażnik Wioski-Jak sama nazwa wskazuje jest Strażnikiem.
Elitarny Goniec-Osobisty ochroniaż Dowódcy Wioski.
Dowódca-Dowódca Gońców Leśnych.
Człowiek Lasu-Najwyższy rangą wojownik lasu,Posiada on zarówno Siłę,Jak i więdze Magiczną(Takie coś jak wiedźmin )
Droga Magii:
Adept-Dopiero uczy sięczarów.
Nowicjusz-Zna się trochę na magii.
Druid-Opanował większośc Czarów Lasu.(Addanos'a)
Starszy Druid-Starszy Mag.W pełni opanował magie Lasu.
Mag Addanos'a-W Pełni opanował 2 Rodzaje magii Adanos'a(Czary Lasu i Czary Lodowe).
Hmmm... Mój obóz leżałby... W podziemiach Wieży Mgieł. Byłby to obóz Wojowników Cienia. Liczyłby zaledwie garstkę ludzi. 5 Magów Cienia i 15 Strażników Cienia.
Pierwsza kasta:
-Praktykujący ( na początku trzeba się do niej dołączyć)
Ścieżka Miecza:
-Wojownik Cienia
-Strażnik Cienia - przyjmują gdy ma się 100 siły i zręczności
Ścieszka Magii:
-Poszukiwacz
-Mag Cienia - przyjmują gdy ma się 100 zręczności i 6 krąg.
Moj oboz bybly w wiosce orkow allbo w swiatyni spiacego i co by bylo nowego? tylko bronie jak w G2 i G3 i to tyle
_________________ Teraz bede rzadziej na forum Bo Mody Niechca zadnych zabaw na Off-topicu a wlasnie od tego jest ten dzial...
Dankaw
Wysłany: 02-01-08, 16:11
Macie niezłą fantazję, szczególnie spodobał mi się pomysł ArcyMaga, ale te kasty są takie trochę drętwe... No cóż teraz opowiem o mojej fortecy:
Lokacja:
- Górska forteca
- Stara cytadela
- Jaskinia pod cytadelą
- Miejsce strzeżone przez 2 orków (za kanionem obok chaty Cavalorna)
Zmiany w Lokacjach:
- Górska forteca:
a) Podziemia, do których można zejść z 2 i 3 piętra
b) Podziemia łączyłyby jaskinię pod cytadelą (jest obok 2 ogarów) z fortecą, oczywiście byłaby pełna pułapek, miałaby komnaty do ćwiczeń i sypialne.
c) Potężne przemeblowanie i usunięcie pajęczyn.
d) Wejście do fortecy osłonić kratami
- Stara Cytadela
a) Odbudowanie wieży
b) Odbudowa murów
c) Dorobienie wielu pułapek
-Jaskini pod cytadelą:
a) Dorobienie grubych drzwi, zamykane i otwierane jedynie od wewnątrz, bez zamka!
b) Dorobienie pułapek
- Plac za kanionem
a) Z pomieszczenia w środku skały zrobić szatnię i wejście zagrodzić kratami
Funkcje pomieszczeń w lokacji w górskiej fortecy:
Parter:
a) Plac przed wejściem do górskiej fortecy - Plac ćwiczeń dla broni dystansowych
b) Pomieszczenie na lewo w korytarzu jak się wchodzi do fortecy - Spichlerz
c) Pomieszczenie z przełącznikiem - Laboratorium, wykonywanie tajnych mikstur w ukrytym pomieszczeniu
1 Piętro:
a) Pomieszczenie na prawo - Miejsce do relaksu
b) Pomieszczenie na końcu - Biblioteka
2 Piętro:
a) Taras - Wejście do podziemi
3 Piętro
a) Wieża - Miejsce rady Generałów
Podziemia -1:
a) Miejsce ćwiczeń dla broni białej
b) Kuźnia i zbrojownia
Podziemia -2:
a) Sypialnia
b) Szatnia
c) Łaźnia
d) Stołówka i kuchnia
e) Wyjście ewakuacyjne i schron
Funkcja cytadeli:
- Posterunek
- Zabicie jak największej ilości wrogów, by ochrona fortecy była prostsza
Funkcja jaskini:
- Wyjście ewakuacyjne
- Schron
Funkcja ,,areny":
- Rozgrywanie pojedynków
- Plac ćwiczeń dla magów
Kasty:
Nowicjusz - Pierwsza, najniższa kasta dla nowych, bez określonego kierunku. Nie otrzymuje się nowej broni. Dostaje się spodnie nowicjusza (Strój Kopacza). Później może wybrać sobie kierunek w jakim będzie się specjalizował.
Ścieżka Młota:
O kierunku: Ścieżka młota polega na widowiskowej walce z użyciem 2 mosiężnych młotów, które powalają jednym trafieniem. Każdy kto potrafi się posługiwać tym rodzajem broni może powalić bez problemu 5 innych wojowników. Jednak sama sztuka nie wystarcza, młoty są bardzo ciężkie i nie można ich unieść bez odpowiedniej siły. Ci którzy wybrali ścieżkę młota są nie wyobrażalnie silni, nie mają broni dystansowej.
Adept Młota - Nie jest wyborowym wojownikiem ale potrafi poradzić sobie z kilkoma przeciwnikami na raz. Wyposażenie: 2 Młoty wojenne, Skórzana zbroja (Strój szkodnika)
Wojownik Młota - Doświadczony wojownik. Potrafi jednym ciosem powalić cieniostwora. Wyposażenie: 2 Boskie Młoty, Stalowa zbroja (Zbroja Najemnika)
Dowódca Młota - Weteran wojenny, doskonały wojownik, mistrz młotów. Dowodzi i uczy niższych rangą członków ścieżki. Wyposażenie: 2 Boskie Młoty, Zbroja dowódcy (Zbroja z pancerza pełzacza).
Generał Młota - Najwyższy rangą dowódca, przedstawiciel klanu młota. Członek rady obozu. Wyposażenie - 2 Boskie Młoty, Zbroja Generała (Starożytna zbroja magiczna)
Ścieżka Miecza:
O kierunku: Członkowie ścieżki miecza potrafią z nie wiarygodną szybkością machać swoim ostrym ,,nożem". Ci którzy są w tym klanie postawili na prędkość, i nikt nie dorówna im w polowaniu na zwierzęta. Każdy z nich posiada również łuk, są oni bardzo zręczni i nie potrzebna im ciężka zbroja. Jest to z pewnością najłatwiejszy kierunek. Dodatkowo członkowie klanu miecza mają obowiązek dbać o zapasy żywności.
Adept Miecza - Kiepski myśliwy, jeszcze nie nauczył się szybko machać mieczem. Wyposażenie - Miecz Bojowy, Długi Łuk, Lekka skórzana zbroja (Lekka zbroja szkodnika)
Wojownik Miecza - Dobry żołnierz, dobrze opanował sztukę walki bronią jednoręczną. Wyposażenie - Miecz Zwycięstwa, Łuk Dębowy, Lekka zbroja stalowa (Lekka zbroja najemnika)
Dowódca Miecza - Doskonały żołnierz, świetnie opanował sztukę walki bronią jednoręczną, mało kto mu dorównuje. Dowodzi i uczy niższą rangą członkami klanu. Wyposażenie - Ręka Strażnika, Pogromca Orków, Zbroja dowódcy (Zbroja z pancerza pełzacza)
Generał Miecza - Wybitny dowódca, mistrz w posługiwaniu się mieczem jednoręcznym, najwyższy rangą dowódca, przedstawiciel klanu miecza, członek rady obozu. Wyposażenie - Wrzask Berserkera, Łuk Śmierci, Zbroja Generała (Starożytna zbroja magiczna)
Byłaby jeszcze ścieżka Topora i Magii ale chwilowo niechce mi się robić Może jutro?
Mój obóz znajdował by się na plaży obok bractwa(albo raczej nie obóz tylko zamek!)
-1 władca
-20 strażników
-25 wojowników
- 5 magów
klan zwał by się ,,Wojownicy światła"
Oto mój obóz:
Położenie:
Górska forteca-gówna siedziba
stary klsztor-forteca pomocnicza
przebudowania:
Górska forteca:
bez harpii, reszta może zostać
stary klasztor
drewniane przejście zastąpiłbym mostem, odbudowa murów
Miejsca w obozach
Górska forteca
pierwsze piętro-koszary, sypialnie nowicjuszy
drugie piętro siedziba wyrzszych sfer-bardziej doświadczonych ludzi w obozie
trzecie piętro siedziba rady i najważniejszych ludzi w obozie
stary klasztor
przed bramą(jest zamknięta dla nowych) siedziba ludzi którzy będą poddani próbie
w klasztorze- wszyscy wojskowi magowie itp
jaskinia siedziba przywódcy tego obozu
kasty:
stary klasztor
pomniejszy nowicjusz-nie ma prawie żadnych praw musi przejść próbę(strój kopacza)
nowicjusz-przeszedł próbę i musi się naprawdę wykazać(zabić przynajmniej orka) aby wejść na wyższą rangę(strój kopacza)
wojak-początkujący strażnik ochrania siedzibę(lekka zbroja strażnika)
elitarny wojak-wojak który się wykazał uczy wojaków(ciężka zbroja strażnika)
mag kręgu 1,2,3- tak samo jak wojak(lekka szata wody)
mag kręgu 4,5-tak samo jak elitarny wojak(lekka szata wody)
mag kręgu 6-przywódca tego obozu(nie można na niego awansować) (szata nekromanty przerobiona na niebiesko)
Dopiero po awansie na elitarnego wojaka lub maga kręgu 5 przywódca zdradza nam położenie drugiego obozu a w nim zaczynamy prawie od początku(tylko że kożyści są dużo większe)
zabójca lub magiczny zabójca-mało praw w tym obozie jego zadaniem jest ochrona obozu(zbroja kręgu wody lub ciężka szata maga wody)
elitarny zabójca lub magiczny elitarny zabójca-niewiele mu brakuje do bycia członkiem rady uczy zabójców i magicznych zabójców(zbroja jak wyżej)
członek rady-najpotężniejsi magowie lub zabójcy w obozie jest ich zaledwie sześciu i nie może być więcej no chyba że odbędziemy z którymś z nich honorowy pojedynek i wygramy(starożytna zbroja magiczna)
A, prawie zapomniałem obóz czci adanosa a jego nazwa to "Krąg wody"
który wbrew nazwie niektórch kast nie zabija niewinnych ale rzezimieszków i bandytów oraz potwory
czyli tak;
usunoł bym nowy obóz(domki bym zostawił) prawie tak samo ale u góry nad jaskinią jest dużo miejsca zrobił bym tam kuźnię wyrób pancerzy, farmy, zasiał bym trochę lasu. wolna kopalnia też by nalerzała do mnie knajpę bym zostawił i koło niej bym wybudował port a w porcie by budowały się łodzie rybackie. tam gdzie jest topielec spod tamy bym wybudował pałac dla mnie i cztery wieże otaczające siedzibę. pole ryżowe bym zostawił zasiał bym tam też winogrona i bym miał handel ze wszystkimi obozami(chodzi o wino).na początku obozu postawił bym dwa forty.
Jak to by wyglądało:
Forteca byłaby odpowiednikiem zamku. Mieszkałby tam przywódca i inne ważne osobistości chronionionych przez najlepszych wojowników. Przez stok schodzący na dół ustawieni byliby strażnicy. Przy moście także bym postawił straże. W okolicach (Tam gdzie grasują Ogary i Stara Cytadela gdzie spotykamy Ur-Shaka) postawione byłyby chaty ludności. Przy przepaści postawiłbym mur oraz bramę. Most prowadzący do Starej Cytadeli oczywiście byłby mocno strzeżony. Zamiast Cytadeli zrobiłbym klasztor magów żywiołów.
Gildie:
Farmer:
Najniższy stan. Zajmowali by się oni plantacjami ziół magów oraz królewskimi ogrodami.
Obywatele:
Zwykli mieszkańcy góskiej cytadeli.
Straż:
Lekko uzbrojeni wojownicy. Chodziliby oni po mieście sprawdzając bezpieczeństwo.
Magowie ?ywiołów:
Magowie zamieszkujący świątynię. Posługiwaliby się magią żywiołów.
Siewcy Śmierci:
Osobista, elitarna gwardia przywódcy. Uzbrojeni w dwa miecze i stalowe, niezniszczalne maski i zbroje z lekkiego srebra.
Mędrcy:
Doradcy, myśliciele i inni przyboczni króla.
Przywódca (Ja ) :
No chyba stanowiłby najwyższą władzę w cytadeli.
ja chcialbym 2 obozy jeden glowny gorska forteca most by byl zwodzony kolo niego brama i mur otaczajacy dwie wieze gdzie bym stawil 50 lucznikow innosa zamek bym odnowil posprzatal i tam gdzie jest kamien ogniskujacy to mur i moja siedziba w zamku ogolnie 2000 straznikow skad 500 na wartach 5000 lucznikow skad 2000 na wartach i paladynow 100000 skad 50 na wartach 5000 magow beliara 2000 innosa i 100 adannosa druga baza to w obozie przed kopalnia stara tam to identycznie jak w mt tylko mury kamienne i 2150 straznikow i 1000 lucznikow skad 8 magow 2 innosa 4 adannosa i 2 beliara
rangi
gorska forteca
mysliwy innosa lub beliara lub adannosa(mysliwy poluje inno na cieniostwory)
wojownik belia innosa adannosa
zabojca orków
lowca
lucznik
paladyn
mag taki same jak z paladynem
kopalnia
straznik
lucznik
mag
wielki wojownik lub mag lub lucznik
A u mnie:
Stara cytadela.Odbudowałbym mury,dodałbym tam fosę,most zwodzony i powiększył bym to jakieś 2x, rangi(P.S oni wyznają adanosa)
Myśliwy
Łucznik
Kusznik
Wojownik
Paladyn
Mag
Arcymag(Arcymag nie obraź się że użyłem twego nicku XD )
Mistrz kręgu wody.(jest tylko jeden i ja bym był)
Arcymag ty zjebany ryju skąd miałem wiedzięc ku***a .pierwszy raz widze to na oczy
Mój obóz
Miejsce:Odbudowna opuszczona kopalnia.
Rangi:
kopacze wydobywali by rude.
straż królewska chronili by kopalnie , pilnowali kopaczów i walczyli z strażnikami gomeza
paladyni walczyli by z strażnikami gomeza
magnaci rządili by kopalnią
Były by tam duże składowiska rudy które były by dostarczane królowi
kopalnia była by otoczona murami i wieżami
A moj obóz miescil by sie w starym obozie.Nazywal by sie Rukongai.Byłoby w nim 13 oddziałow.
Rangi:
-Kapitan Dowódca
-Kapitan
-Porucznik
-Oficer
-Shinigami
ja założyłbym ,,Mroczne Bractwo które miało by pare lokacji jak zatopiona wieża i tam gdzie jest ten kamień ogniskujący przy krypcie cmętarzysko orków wieża xardasa a główną siecibą byłaby górska forteca opuszczona od wielu lat zajęta przez cz łonków gildi a jej rangi to:
-sługa
-strażnik mroku
-początkujący wampir
-wampir wojownik
-wampirzy generał
-mściwy doradca(1 jako wampir nekromanta )
-oraz jego Dracula
przy dołączyć do gildi trzeba zabić chociaż jednego człowieka
mieć 15 lev orazzostać wampirem :alien:
Kasty:
Wojownik
Wojownik światła/Wojownik mroku
Paladyn/Rycerz śmierci
Kapłan/Mroczny kapłan
Kasty dla magów:
Nowicjusz światła/mroku
Arcymag (:D)/Nekromanta
Święty arcymag/Upadły Arcymag
Strażnik światła/Tępiciel światła
Mistrz ładu/Upadły Strażnik światła
Kasty dla głównych mistrzów:
Mistrz światła/mroku
Mistrz magów/nekromantów
Władca burz (ja, dobro)/Władca śmierci (zło)
Dwór - miejsce gdzie szkolą się wojownicy, wojownicy światła i wojownicy mroku.
Parter - miejsce dla Paladynów, Rycerzy śmierci oraz kapłanów i Mrocznych kapłanów.
I piętro- Sypialnie dla nowicjuszy światła, nowicjuszy mroku, Arcymagów oraz Nekromantów.
II piętro - Są tu święci Arcymagowie, Upadli Arcymagowie, strażnicy światła, tępiciele światła, mistrzowie ładu i upadli strażnicy światła.
III piętro - Wszyscy mistrzowie
to wszystko nazywałoby się: Zakon Burzy Śmierci (burza śmierci - mordowanie w dużej ilości i bardzo szybko...)
Mój obóz:
Miejsce:Górska Forteca i okolice
Zmiany:Zamiast Mostu z tym golemem,byłby zwodzony,przy nim byłby niedługi mur z dwiema wieżami i jeszcze jakaś kopalnia z rudą,złotem i stalą
gildie:
-nowy:spodnie nowego(strój kopacza),kilof;nowym zostaje się jeśli przez miesiąc nie zostanie się członkiem innej gildii,zajmuje się kopaniem
-złodziej:strój złodzieja(średni strój szkodnika)lub pancerz złodzieja(pancerz cienia),kłujący cierń,krótki łuk;żeby nim zostać trzeba mieć jakąś złodziejską umiejętność i znać podstawy walki łukiem i br.jednoręczną,zajmuje się szpiegostwem,morderstwem i zasadzkami,jest też gońcem
-myśliwy:pancerz myśliwego(ciężki strój szkodnika),ćwiekowana maczuga,długi łuk;myśliwym zostaje się mając jakąkolwiek umiejętność związaną z oprawianiem zwierzyny oprócz pełzaczy i znać podstawy walki łukiem i br.jednoręczną,poluje na zwierzęta
-wojownik:lekki pancerz wojownika(pancerz straży królewskiej)lub średni pancerz wojownika(średni pancerz straży)lub ciężki pancerz wojownika(ciężki pancerz straży),miecz nadzorcy lub kat,lekka kusza;żeby nim zostać trzeba być mistrzem w br.jedno lub dwuręcznej
-adept magii:szata adepta(przepaska nowicjusza),stary miecz;żeby nim zostać trzeba przypodobać się nekromancie
-mag ognia:szata ognia,chłopski miecz;trzeba mieć 2 krąg magii
-mag wody:szata wody,reszta taka sama
-arcymag ognia:zdobiona szata ognia,siekacz;trzeba mieć 4 krąg magii
-arcymag wody:zdobiona szata wody,reszta taka sama
-nekromanta:szata nekromanty,język topielca;tylko jeden
-władca:starożytna zbroja magiczna,Uriziel;tylko jeden
Na parterze mieszkaliby nowi i adepci magii.
Na I piętrze myśliwi,złodzieje i magowie.
Na II piętrze wojownicy i arcymagowie
Na IV piętrze nekromanta i władca
Na parterze byłyby kapliczki Innosa,Adanosa i Beliara
Moj w nowym obozie:
by on byl oboziem innosa adannosa i beliara
gildie rozrywkowe:
dziwka/striptizer(czy jak to sie pisze)
gildie:
wojownik/lucznik
mag/rycerz/kusznik
arcymag( )/paladyn/elitarny lucznik
nowicjusz kregow/paladyn Boga/elitarny kusznik
mag kregow/paladyn Bogow/lucznik boga/kusznik
mistrz kregow/mistrz paladynów/mistrz lucznikow/kusznikow
wladca kregow/wladca paladynow/wladca lucznikow i kusznikow
Wladca Świata(ja)
kazdy mogl by se wybrac kogo wyznaje ale paladyn bogow wszystkich wyznaje tez mistrz /wladca i inni czyli od mag kregow/paladyn bogow/elitarny kusznik i wyzej razem ze mna wiezymy w kazdego boga
To taak... ciekawe prace. Ale wrzuce swoje "trzy grosze".
Nazwa Ogólna: Światła I Cienie (Bractwo)
Lokacja Zakazana: Zatopiona wieża Xardasa (Sekret)
Lokacja Główna: Stara Cytadela (Warownia)
Lokacja Poboczna: Plaża między Wieżą Mgieł a Ruinami Klasztoru (Plaża Rozbitków), Tunele i Jaskinia pod Wieżą Mgieł (Groty)
Kasty/Rangi:
"Kasta" Nowo przybyłych:
Ranga Chłopiec Na Posyłki: Lub coś w tym stylu. Jest to ktoś kto aby wskoczyć na następny szczebel musi wypełniać polecenia innych, wyżej postawionych członków Bractwa. Nie ma stałego miejsca w obozie.
Następna ranga --> Mieszkaniec/Uczeń
Ranga Mieszkaniec: Ma on w obozie stałe miejsce zamieszkania na Plaży Rozbitków. Może pracować. Nie ma wstępu do Warowni ani do Grot.
Następna ranga --> Bogacz/Kapłan/Uczeń
Ranga Bogacz: Uzyskał on wysoki status w Bractwie. Nie posiada wiedzy o Grotach ani Sekrecie. Mieszka w Warowni. Ma dużo pieniędzy i może zatrudniać pracowników na Plaży Rozbitków.
Następna ranga --> Kapłan/Uczeń
Ranga Kapłan: Równa jest randze bogacza. Ale bogacz ma możliwość żeby potem stać się kapłanem, a kapłan już jej nie ma. Kapłan dostaje mieszkanie w Warowni i raz na tydzień MUSI zjawić się w podziemiach Warowni.
Kasta Wojowników:
Ranga Uczeń: Uczy się walki mieczem/młotem/ew.innym gównem oraz łukiem/kuszą. Jest to ranga przyznawana tym którzy zostali przyjęci do obozu i dostali mistrza który zgodził się go szkolić.
Następna ranga --> Wojownik
Ranga Wojownik: Po pełnym przeszkoleniu jako uczeń, dostaje średni pancerz straży świątynnej. Pełni funkcję obrońcy. Potem czeka go długa (lub "legalna" krótka) droga aby zostać...
Następna ranga --> Mistrz
Ranga Mistrz: Jest to doświadczony w bojach wojownik który ma możliwość oraz prawo szkolić innych i pobierać za to wybraną przez siebie opłatę. Nie musi nic robić i dostaje prywatne mieszkanie (bardzo ładne i schludne) w Grotach. Mieszka tam z innymi mistrzami (każdy ma osobny dom). Jak dostanie ucznia (i zgodzi się na szkolenie go), wtedy już MUSI odwiedzać go na Plaży Rozbitków, jako że uczniowie nie mają prawa wstępu do Grot.
Następna ranga --> Strażnik Bramy
Ranga Strażnik Bramy: Jest to najwyższe wyróżnienie jakie może otrzymać członek Bractwa. Zostaje on wprowadzony w klucz do największej tajemnicy bractwa. Zostaje on strażnikiem portalu (czyli tej bramy) prowadzącego do Sekretu. Musi być lojalny, silny, zręczny i takie inne pierdoły.
Kasta Magów:
Ranga Uczeń: Podobnie jak przy uczniu w wojowniku, ale uczy się pierwszego kręgu i dostaje wybraną przez siebie runę która później określa jego stopień. Ognisty Pocisk (Światło) lub Sopel Lodu (Cień).
Następna ranga --> Adept
Ranga Adept: Tak jak uczeń ale uczy się do trzeciego kręgu i dostaje dwie kolejne runy (przy przejściu na kolejne kręgi po jednej) Światła lub Mroku (nie pamiętam reszty run z 2 i 3 poziomu wiec nie napisze. ale zasada jest jasna). Mieszka w Świątyni Światła w Warowni. Nie ma wstępu do Grot.
Następna ranga --> Światło/Cień
Ranga Światło: Uczy się czwartego kręgu i dostaje Szatę Światła. Dostaje runę Deszcz Ognia. Ma wstęp do Warowni (tam też mieszka z innymi) i Grot. Jest jednym z bardziej szanowanych członków bractwa (taka podstawowa/standardowa ranga). Może szkolić młodych uczniów i adeptów.
Następna ranga --> Mistrz Światła
Ranga Cień: Tak jak wyżej, ALE: dostaje Szatę Cienia i Lodową Falę. Ponad to jest bardziej wtajemniczony. Po prostu wie troszkę więcej o Bractwie.
Następna ranga --> Mistrz Cienia
Ranga Mistrz Światła: Po pierwsze, dostaje własny pokój na klucz (radujmy się). Uczy się NAJWY?EJ piątego kręgu. Dostaje runy wszystkich czarów (ognia) z tego i niższych poziomów. Dostaje też EXTRA runę światła i Szatę Mistrza Światła (zdobiona szata ognia). Dalej już nie zajdzie.
Ranga Mistrz Cienia: Jak wyżej ALE (no właśnie, znów ale) może się uczyć do szóstego kręgu. Dostaje tylko Tchnienie Śmierci (wciskają mu kit że wystarczy mu pięć kręgów a buc się nabiera). Jest ponad to wprowadzany powoli w "wewnętrzne" warstwy Bractwa.
Następna ranga --> A to już inna histor... kasta znaczy się
Kasta Mroku:
Ranga Stary Cień: Jest zapoznany z tajnym wyznaniem Bractwa i ma dostęp do Sekretu.
Następna ranga --> Młody Cień
Ranga Młody Mrok: Na tej randze ma dużą władzę i dużo do powiedzenia w Bractwie. Ponad to ma dostęp do większości jego sekretów. Dostaje jakąś lepszą szmatę i gustowny nożyk do masła (joke).
Następna ranga --> Starszy Mrok/Nekromanta
Ranga Starszy Mrok: To NIEMAL władca Bractwa. Super, mega, ultra szatka jaką dostaje... budzi respekt. Maska na buzi i morda na kłódkę (ja nie mogę przestać... joke). Ma dostęp do WSZYSTKICH sekretów.
Następna ranga --> Duch Beliara
Ranga Nekromanta: Primo - dostaje full zwojów przywołania wszelkich szczurów, pijawek i dżdżownic. Oprócz tego wszystkich golemów, demonów i szkieletów.
Jeszcze bardziej wypasiony wór (Szata Mrocznych Sztuk (iab(chyba))). Dalej nie pójdzie... chyba że się zabije to dołączy do swojego boga.
Ranga Duch Beliara: Po prostu... Dostaje Falę Śmierci Uriziela... jak ją zdobędzie w jakiejś próbie czy czymś tam. Cieszy się szczególną łaską Beliara. Jest takim vice szefem Bractwa. No i "Może być tylko jeden". Dalej nie zajdzie.
Kasta Koszmarów:
Ranga Władcy Snów: To najwyższa ranga w bractwie. To najwyższy boss. Ma runy śniącego którego potajemnie czci w swoim ustronnym mieszkanku w najwyższej wieży starego klasztoru. Ładnie umeblowaną i czyściutką.
Opis Lokacji: Dodam jak potem. Jest około drugiej i mi sie nie chce już nic pisać.
Opis Ogólny, założenia i te "inne sprawy": Jak wyżej.
_________________ http://myplay.com/video-player/michael-jackson
Każdy fan (oraz nie fan) Króla, bezpretensjonalnie musi wejść na tę stronę.
"Nazywam się Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy. Żyję na tym świecie czterysta dwadzieścia osiem lat według waszego rachunku, sześćset czterdzieści dwa lata według rachuby elfów. Jestem potomkiem rozbitków, nieszczęsnych istot uwięzionych wśród was po kataklizmie, który wy nazywacie Koniunkcją Sfer. Uchodzę, delikatnie mówiąc, za potwora. Za krwiożercze monstrum. "
Miejsce położenia obozu:
Zniszczona świątynia orków
Wywalił bym świątynię i postawił tam obóz. Zaczynał by się on przy dróżce prowadzącej do góry. Poza tym umieścił bym w środku góry świątynię.
Kasty/Rangi:
Zwykła kasta
Mieszkaniec:
Zwykły mieszkaniec obozu. Zajmuje się swoimi sprawami i nie angażuje się w sprawy obozowe.
Drwal:
Dostarcza drewno do obozu.
Myśliwy:
Zdobywa mięso dla obozu oraz handluje trofeami z pozostałymi obozami. Chętnie angażuje się w sprawy obozu.
Kasta Wojowników
Adept:
Trenuje walkę i pilnuje spokoju w obozie.
Patrol:
Patroluje obóz. Jest szanowaną osobą.
Elita:
Najwyższa ranga wśród wojowników. Jest mistrzem kusznictwa i walki mieczem lub toporem. Jest ważną osobą w obozie.
Kasta kapłanów
Uczeń:
Uczy się magii, starożytnych języków oraz alchemii.
Podkapłan:
Pomaga kapłanom i kandyduje na kapłana.
Kapłan:
Naucza magicznych zdolności, uzdrawia oraz daje błogosławieństwa Adanosa.
Kasta "podziemna"
Nowicjusz:
To samo co Uczeń.
Strażnik:
Chroni magów i pilnuje spokoju w świątyni.
Strażnik skarbca:
Człowiek obdarzony magicznymi zdolnościami, który pilnuje skarbca.
Mag wody:
Zwykły sługa Adanosa. Pomaga wyższym magom.
Arcymag wody:
Naucza nowicjuszów oraz posiada niezwykłe zdolności.
Święty Arcymistrz Wody:
To ja. Pełni władzę w obozie i jest obdarzony mocą przez samego Adanosa. Tylko on może podarować wielkie błogosławiństwo Adanosa.
Napiszę mój drugi pomysł . No więc...
Nazwa: Obóz mrocznych łuczników
Lokacja: Stara Cytadela
Kasty: Łucznik, Strzelec, Strzelec wyborowy, Mroczny łucznik, Mistrz łuku
Opis lokacji:
No więc przed mostem do cytadeli byłby mały obóz gdzie pracowaliby ludzie, którzy mają mi dostarczać jedzenie, oczywiście przed obozem będzie mur z bramą. Most będzie zwodzony i za mostem będzie brama z murem. W drodze na górę zrobiłbym schody. Na dziedzińcu byłoby miejsce dla kuźni itp. Na parterze byłyby miejsca do ćwiczeń dla zwykłych łuczników. Na pierwszym piętrze byłyby łóżka i miejsca do treningu strzelców i strzelców wyborowych. Na drugim piętrze mistrzowie łuku uczyliby mrocznych łuczników, a na trzecim piętrze byłaby moja siedziba, miałbym tam wielkie łoże, służyłoby mi 10 pięknych babeczek i to tyle.
bugs14
Wysłany: 16-08-08, 14:24
no to teraz ja
Nazwa: Obóz Wiecznych Cierpień
Położenie: Świątynia Śniącego ( bez żadnych pułapek, dziur itp. oraz odbudowany i nie zniszczony )
Kasty:
Droga Łucznika
Zielony;
Adept;
Młody łucznik;
łucznik;
Zaawansowany Łucznik
Najlepszy Łucznik;
Droga Wojownika:
Zielony;
Adept;
Młody wojownik;
Wojownik;
Zaawansowany wojownik;
Najlepszy wojownik;
Droga Magii:
Uczeń;
Nowicjusz;
Kapłan;
Arcykapłan;
Mag ...(taki jaki chcesz żywioł taki posiądziesz);
Arcymag ... (to co na górze);
Kasta Wybrańców
W kaście wybrańców są specjalne osoby, które są ważne w obozie
Oto rangi:
Druid;
Mistrz Magi ( ma opanowane wszystkie żywioły);
Mistrz Miecza;
Mistrz Łuku;
Berserk;
Nekromanta;
Szaman;
Uzdrowiciel;
Magnat ( czyli ranga dla założyciela );
Opis:
Mój obóz byłby bardzo skryty, ale bardzo łagodny, w co można zwątpić zaraz po usłyszeniu nazwy obozu.
W obozie panuje spokój i harmonia.
Obóz będzie Najspokojniejszym obozem ze wszystkich.
Ja bym zrobił obóz o nazwie Obóz Wiecznych Łowców. Mieścił by się on w Starej Górskiej Fortecy (tam gdzie kamień ogniskujący z Lesterem). Trochę bym go ulepszył mostkiem zwodzonym i takimi tam. Rangi były by następujące:
- Student - człowiek, który dopiero poznaje obóz oraz sztukę łowiectwa i polowania.
- Adept - człowiek, który dopiero stał się łowcą. Polował by z Łowcami, żeby dalej nabierać wiedzy.
- Łowca - każdy Łowca miał by Adepta z którym chodziłby na polowania i pomagał mu zagłębić się w tym zawodzie.
-Wieczny Łowca - elitarna ranga łowcy, bardzo doświadczony myśliwy, znający się na wszelakim rodzaju broni.
-Wieczny Mistrz - emerytowany członek obozu, on wraz z innymi Wiecznymi Mistrzami decydowałby, który Student jest gotowy na przyjęcie tytułu Adepta i który Łowca będzie jego mentorem.
-Zbrojny Łowca - mistrzowie decydują kto zajmuje się ekwipunkiem obozu oraz poległych Łowców, człowiek ten musiał przed przyjęciem rangi być Wiecznym Łowcą. Jego głos liczył się tak samo jak głos Wiecznego Mistrza. W całym obozie byłby tylko jeden Zbrojny Łowca.
-Przywódca - głowa, serce i władza obozu. Jego zdanie liczyło by się najbardziej. Zasiadałby w radzie razem ze Zbrojnym Łowcą i Wiecznymi Mistrzami.