Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Droga Arkhana
Autor Wiadomość
Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16
Medale: 7

Wysłany: 14-09-08, 09:01     

No to czas na mnie ;) Na początek wystawiam ci 1/10! Haha! :twisted:
No dobra, teraz na poważnie. Pomysł z cyklopami jest świetny ale samo ich wykonanie, jak już zauważył Ryn, jest takie sobie. Oczy pełzacza w ciemności wyglądały ładnie chociaż kiedy robiłeś tą ciemność to mogłeś użyć kropidła żeby wziąć ten szary kolor który był za bramą. Wyszłoby o wiele ładniej. Do tekstów nie ma za wielu zastrzeżeń ale jest sporo powtórzeń. Szczególnie przy słowie "cyklop". No i ta walka z cyklopami chwilami trochę naciągana ale i tak przyjemnie mi się czytało :]
8.5/10 i rób dalej :D
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Xardas80

Monet: 1
Medale: 1

Wysłany: 14-09-08, 17:01     

Jak moi poprzednicy zauważyli pomysł z cyklopami był bardzo dobry, ale wykonanie słabiutkie, głównie to oko :) . Dalej ta ucieczka taka naciągana... no dobra, to stawiam ci w pełni zasłużoną ocenę 8/10 (wina cyklopów).

Cavalorn 

Wysłany: 15-09-08, 15:31     

Wszyscy czepiają się oczu cyklopów. :D Ja też. :P No i oczy tego pełzaczowatego, gigantycznego stwora.
Swoją drogą, wydawało mi się, że ten Ryu jest naprawdę porządny, a tu nagle nie raczył zareagować, że tuż obok niego jest kradzież... Ale to nie jest wada komiksu, żeby nie było. Po prostu bohater kontrowersyjny i tyle. ;) Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem, i że to nie jest żadne niedopatrzenie...
9/10

Ciekawy ze mnie człowiek... zawsze, gdy wszystkim komiks się podoba maksymalnie, gdy wystawiają oceny 10/10, ja i tak znajdę dziurę... :D

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Monet: 23
Medale: 5

Wysłany: 16-09-08, 20:14     

Naprawdę niezły komiks, dopracowany, a nie odwalony na odpieprz ;D Przednie pomysły, co do wykonania i fabuły, czasem w tekście można było uzyć innych słów, dla mnie czasem lepiej by "brzmiało" inne słowo :) Faktycznie jak inni wspominali, oczy cyklopów są nienajlepsze, Ogólnie mi się komiks podoba 9/10
Witto, :D
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
CI: Braterska Złość
CII: Leże Bestii
Arcyś?
:D praca się gotuje :? zawieszony ;) planowany xD skończony

Nie chcem ale muszem! Jeśli chcesz dostać komentarz, PW!

Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 18-09-08, 18:42     

Moi drodzy! Czas znieść nudę na forum! Oto mamy 11 arkusz Drogi Arkhana i bardzo powoli zbliżamy się do końca 1 części przygód Ryu. Fabuły chyba nie muszę przypominać ponieważ między ostatnimi arkuszami nie zrobiłem zbyt długiej przerwy ;) . Oceniać!
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Xardas80

Wysłany: 18-09-08, 18:51     

Po pierwsze warn dla ciebie, jako nowy admin i twórca nowego regulaminu mogę ci go dać, powód? Nie wstawiłeś całego komiksu HAHAHA!

A co do oceny to: cóż, trochę to dziwne z tym olbrzymem, może Ryu pokonał pajączka, ale olbrzym miałby większe szansę... znaczy cyklop. No, ale i tak 10/10 za całokształt XD.

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Wysłany: 18-09-08, 21:54     

No nieźle nieźle, bardzo wciągający :) dobry pomysł z tym kołowrotem, i dobrze wykonany :D Ta walka z tym przeciwnikiem, Wiem na 99% kto to jest ;D Od pierwszego momentu miałem przeczucie że to ..., i jeden tekst mnie w tym upewnił :wink: Ciekawy obrót sprawy :) masz +9/10
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
Arcyś?

Kael'thas 
Władca Pustki

Monet: 9
Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 19-09-08, 07:25     

tak jak mi kazałeś ado'o'o przeczytałem i co ?? GÓWNO XD
no dobra jako największy Krytyk komiksowy 0/10 ponieważ trup pod mostem w 9 arkuszu wszystko psuje XD
a jako kael'thas to 8,5/10 pewnie teraz jesteś wkurzony i myślisz dlaczego nie 7/10?? ponieważ
Fabuła:bardzo dobra, ciekawe pomysły, ale niekiedy nudne (nudziło mnie całe przejście z sekty do kopalni)
Wykonanie: Drewniany miecz?? po co mu?? XD dopiero potem zmieniłeś by wyglądał fajnie, i ten trup pod mostem :/ to psuje cała atmosferę komiksu XD, z cyklopami też słabo.
Teksty: Wszystko czytałem bez utrudnień więc dobrze
i za to 8,5/10

Kastet 
I'm a collector!

Monet: 92

Wysłany: 19-09-08, 12:02     

Dobra. Tu już nie ma wiele o cyklopie i dobrze, bo by psuło ocenę. Bardzo mnie wciągnęło :) Ciekawy miałeś pomysł z tą bestią :) Dam 10/10 :P

Dawcor 

Monet: 11

Wysłany: 23-09-08, 18:29     

Nareszcie kolejne arkusze DA! :D Te części wyszły Ci wyśmienicie :] . Fajne rozwiązanie z tymi cyklopami, tylko trochę źle wygląda to oko na czole XD. Reszta komiksu też ciekawa. Tylko czemu na początku nowych arkuszy wpierw Ryu nie chce dać 20 sztuk złota, a potem daje bez problemu? Trochę nielogiczne :] . Przysiągłbym, że ta walka Ryu z pełzaczem na sto procent była inspirowana Gwiezdnymi Wojnami :] (moment, gdy w pałacu Jabba Luke i jego kompani przygniatają Rancorna kratami :] ). Sama walka z tym drugim Arkhanem (chyba XD) też jest bardzo ciekawa, a to zablokowanie miecza i Unik ala Neo wyszło Ci świetnie ;) . 10/10 :] .

"Pokora i spokój wewnętrzny idą z sobą w parze."

Papcio ChmieLL 
Nieugięty

Monet: 5

Wysłany: 26-09-08, 19:19     

O KURDE :shock: ale zarąbiście się akcja rozwija. w arkuszach 10 i 11 troszkę wiało nudą. Ale reszta świetna. Grafika gites, paintowe liny super (tez takie robie :D ) fabuła wciągtająca, ale jak już mówiłem arkusz 10,11 troche nudny. Lecz końcówka 11 zacheca do następnych części :) zdjęcie kosmosu wzięte z 2112? ;) Całokształt bardzo mi się podoba i z przyjemnościa przeczytam następne części. aha, i pisze się "z cebra" a nie scebra :D ;)
Zgadnij co dostaniesz? Oczywiście! 9/10! :D Bardzo dobry komiks.

pozdr.

Dodane po 50 sekundach:

Acha, i motyw z cyklopami był zarąbisty i bardzo mi się podobał ;)

Elminster 
1/2/3/24/4

Monet: 8
Medale: 3

Wysłany: 01-10-08, 20:15     

O jana cholera! Przecież to jest takie...Świetne...Wspaniałe...piękne. Fabuła, wykonanie wszystko PERFEKCYJNIE. Heh no może prócz cyklopów ale przy natłoku tylu plusów to co to jest!? Komiks prawie doskonały(albo to może ja się opuściłem w swej krytyce) No cóż 10\10 to za mało!

"the smell of your flesh
so rancid and fresh
it keeps me alive"
~Bloodbath - Cry My Name

Ostatnio zmieniony przez Elminster 21-02-10, 11:05, w całości zmieniany 1 raz  

Doriansen 

Monet: 6

Wysłany: 03-10-08, 20:47     

Łoooo stary masz ogromny plus za fabułę. Te pomysły: las, cyklopy, kopalnia, bestia, zły Arkhan. Super super. Co tu się rozpisywać komiks cudo. Ładniutkie screeny, nie widzę błędów ortograficznych ani literówek. Jednak jest coś co mi nie pasuje. Za dużo wyjaśniania tzn. tekstu narratora. To jest komiks tu wszystko widać na obrazkach, nie rób z tego opowiadania. Jednak nie potrafię tylko za to odjąć Ci od dziesiąteczki więc masz ją XD

Ado'o 

Monet: 19

Wysłany: 11-10-08, 19:43     

Dla tych cierpliwych i niecierpliwych! Oto jest 12 arkusz Drogi Arkhana! Na początek chciałbym wyjaśnić pewną sprawę:
Kael napisał/a:
Drewniany miecz?? po co mu?? XD dopiero potem zmieniłeś by wyglądał fajnie, i ten trup pod mostem Ekhm... to psuje cała atmosferę komiksu

Właśnie z tym mieczem to nie wiem czemu tak...Chyba jakiś błąd w modzie. No, cóż, a co do trupa pod mostem to jak zwykle musiałeś wszystko popsuć XD. To jest smaczek nawiązujący do Soldiera...no cóż miałem o tym napisać po wydaniu całego komiksu, ale pokrzyżowałeś moje plany.
No dobra, a co do najnowszego arkusza to dla tych co nie pamiętają co był w ostatniej części to...radzę przeczytać ją jeszcze raz :D . Niestety w nowszych arkuszach brak smaczków tak i w tym nie będziecie mieli gdzie wytężać wzroku :P . No, ale życzę miłego czytania i mam nadzieję że w następnych arkuszach uda mi się wymyślić jakieś smakołyki :D .
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Xardas80

Wysłany: 11-10-08, 19:56     

Lekki dramacik ci wyszedł, deprecha xD . A ogólnie ta część jest bardzo dobra, pomysł z bratem bardzo fajny. Dobrze, że nei chce mi się na takich scenach płakać! 10/10 nie mam zastrzeżeń.

Kastet 
I'm a collector!

Monet: 92

Wysłany: 11-10-08, 20:42     

No niezłe ;)
-Fajnie Ryju, znaczy Ryu wygląda z tymi czerwonymi oczami ;)
-Zajebiście poprostu wyszła ci ta zakrwawiona woda i miecz po dobiciu brata Ryja, znaczy Ryu`a :)

No i nigdy bym się nie spodziewał, że to będzie jego braciak ;)
Daję 10/10 :)

Papcio ChmieLL 
Nieugięty

Monet: 5

Wysłany: 11-10-08, 21:47     

No ludzie, co z wami? Tylko 2 komenty? :/
Ale do rzeczy. Ooo bracie, to chyba najlepsza część. No tak! Grafika świetna! Krew na wodzie, rzut przeciwnikiem o ścianę, ciało płynące z prądem, MIODZIO! Teksty też git, nie zauważyłem żadnych niedociągnięć. Fabuła: Dzieje się dużo ale nie dzieje się nic. Tak to określę. Jednak chwyta za serce.

kurna. Mam ochote dać Ci 10/10, ale ten błąd fabularny jest mocny. 9/10, znakomite!

Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16

Wysłany: 12-10-08, 19:22     

No! W końcu wziąłeś się za GIMPa! Moja krew! :D Znaczy nie ta krew w wodzie moja. Nieważne... Pomysł z zakrwawieniem wody jest świetny ale trochę ci to niewyszło. Miejscami takie kwadratowe to było. Ale wiem że zrobienie czegoś takiego nie było łatwe. Ta telekineza i błyśnięcie (teleporcik) za przeciwnika i wykonanie tychże pomysłów jest świetne! Zwrot akcji też zaskakujący. Do tekstów zero zastrzeżeń. Po prostu... 10/10 :]
| Biała Śmierć | Dwa Światy

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Wysłany: 12-10-08, 20:25     

no i udało się :) Wiedziałem że to jego brat :D to że się nie pojawił na odejściu Ryu, a później nie chciał mu popatrzeć w oczy :P byłem prawie pewien ;D A co do komiksu, ta krew, no niezła ale czasem niedociągnięta, reszta spoko, -10/10, wahałem się pomiędzy -10 , a +9, ale jednak chyba zasługujesz na dychę ze sporym minusem :P
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
Arcyś?

Dawcor 

Wysłany: 13-10-08, 14:52     

Ten Ryu to istna fontanna krwi XD. Trochę przydużo zrobiłeś czerwonego soku pomidorowego, ale to szczegół ;) . Sama zaś reszta komiksu jest niezła, a co do tego brata... szkoda, że go dobił XD. No cóż, za wszystko masz tym razem 9+/10, coś mnie z deczka ta część nie zainteresowała zbytnio :P .

"Pokora i spokój wewnętrzny idą z sobą w parze."

Vesten 
Hand of the King

Wysłany: 13-10-08, 15:41     

ArcyMag napisał/a:
no i udało się :) Wiedziałem że to jego brat :D

Tak jak ja... E... Co ja miałem zrobić? A, tak, oceniać XD.
Wykonanie: Chyba wszyscy wiemy, że 10/10 ;) .
Fabuła: Bardzo pomysłowa i interesująca... No a co mam dać? 10/10 oczywiście :P .
Teksty: Tu nieco gorzej. 9+/10.
Ogółem: No cóż, jak już mówiłem na SB (XD) daję ci 10/10 ;) . Czekam na ciąg dalszy :P .

Poeta
Milten

Pan Nieznajomy

Wysłany: 17-10-08, 13:39     

No,komiks jest po prostu niesamowity.
Długość:Ło cholera,ale to długie XD 10/10
Wykonanie Graficzne:9,5/10 za trupa pod mostem i zmienne kolory liny
Fabuła:No super,no 10/10
Teksty:No,bez zastrzeżeń 10/10
Ogólnie:9,9/10 XD
to ku górze,chmielu nieboze

Oj,chmielu,chmielu,syrokie liście,
oj,juz Zosiunie ocepiliście.
Oj,chmielu,oj,nieboze,
to na dół,to ku górze,
chmielu nieboze

?ebyś ty chmielu po tyckach nie loz,
nie przerobioł ty byś z panienek niewiost.
Oj,chmielu,oj,nieboze,
niech ci Pan Bóg dopomoze,
chmielu nieboze

Ale ty chmielu po tyckach łazis,
niejedno panne z wionecka zdradzis.
Oj,chmielu,oj nieboze,
wloz na gruske,zliźć ni moze,
chmielu nieboze

Ostatnio zmieniony przez Pan Nieznajomy 17-10-08, 19:37, w całości zmieniany 1 raz  

.:KERTH:. 

Wysłany: 17-10-08, 15:10     

Ekstra, super, mega długi komiks... Mam nadzieję, że zakończenie będzie nie długo ;) Cóż tu jeszcze dodać? Wspaniałe tekstury, wykorzystanie Gimpa... Po prostu cud, miód, i orzeszki :D 10/10, i czekam na C.D.N ;)

KamilzLasu 

Monet: 34

Wysłany: 17-10-08, 15:55     

Ocenię ci wszystkie części:

Części 1-5
:D Genialnie wykreowana postać, można się w nią wczuć.
:D Butelka wyszła ci GENIALNIE!
:) Walki w obozie zrobione bardzo dobrze.
:) Teksty dobre. Czasem jednak zapomniałeś przecinka... :)
:( Akcja z bratem... Nie powinna lecieć krew, przytulanie nie wyszło ci najlepiej.
:( Dziwne, że Ryu odważył się wziąć ten miecz...
:( Zmienny kolor liny, która to wyszła ci średnio.

Części 6-12
:) Retrospekcja dobra, lecz trochę przydługa
XD Strażnik w dziewiątej części wygląda jak bęcwał XD
:) Walki bardzo dobre...
:| Po co Agryppa (czy jak mu tam) jeszcze raz żegnał Ryu? I czemu powierzył mu tę misję? Tego w tym momencie nie wiadomo.
:| Cyklopy... Pomysł okej, ale wykonanie...
:( Małą wtopę zrobiłeś... Bo czemu te beczki takie ogromne, a Ryju taki mały?
:( Były drobne pomyłki w tekście i błędy

Ogólne wrażenia:
Teksty... Są trochę za dokładne. Jak to sam mówiłeś, to komiks nie opowiadanie. Wykonanie bardzo dobre, fabuła wciąga.

Ogół: Dam ci za to: :) Wpadki były za małe, żeby odjąć ci więcej :)

LEGENDA

Doriansen 

Monet: 6

Wysłany: 19-10-08, 20:01     

No to tak zacznę od oceny. 10. Fabuła super rozpracowana. Kur... dlaczego :?: Dlaczego brat go zaatakował :?: No szok. Efekty graficzne też niezłe :] Ale jest coś co mnie wkur... w tym komiksie. Strasznie dokładne teksty. Facet to komiks nie opowiadanie. Tutaj możesz wszystko na obrazku pokazać, nie musisz wszystkiego opisywać. Popatrz na Pumo XD Co prawda nie odjąłem Ci za to oceny i nie mam prawa odjąć. Jednak proszę spróbuj trochę nad tym pomyśleć i ograniczyć tego narratora

Siruviel 

Monet: 3

Wysłany: 22-10-08, 15:57     

Super nie ma sobie równych w tym stylu a ta Katana żadnych minusów same plusy. 10/10

PS. Jak zrobiłeś tą katane pisz na PW.

KamilzLasu 

Monet: 34

Wysłany: 22-10-08, 16:27     

To jest z modu Mroczne Tajemnice. Można go pobrać na wielu stronach. ;)

LEGENDA

Dartam 

Monet: 27
Medale: 6

Wysłany: 26-10-08, 08:50     

Nie no Ado’o zamurowało mnie to jest wyjeb**e w kosmos przebija miliardami lat świetnych wiele innych komiksów to jedno z największych dzieł jakich czytałem. Jak nic komiks zasługujący na bestsellera, ten świetny wciągający klimat i ta fabuła.

Fabuła – 7+/6
Grafika – 5/6
Teksty – 6/6

Ocena ogólna – 6+/6 – Nie mogę się doczekać kolejnej części, czekam na nią z niecierpliwością. ;-)

Siruviel 

Monet: 3

Wysłany: 27-10-08, 12:07     

Uwielbiam komiksy o zabójcach, nieźle się napracowałeś.
Najbardziej podobał mi się dym z butelki, ocena będzie wysoka.
10/10

Rekin 

Wysłany: 31-10-08, 12:21     

komiks mi się bardzo spodobał uwielbiam komiksy o zabójcach ocena to 10/10

Odpowiedz do tematu