Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Droga Arkhana
Autor Wiadomość
Myrtan 

Wysłany: 05-12-09, 15:46     

S.U.P.E.RRRR fabuła długa i wciągająca, że szok chciało mi sie lac w trakcie czytania ale nie przestałem czytać bo mnie straszliwie wciągnęło, zapewne długo nad fabuła myślałeś co? :) Fabuła 10/10, sreeny genialne, arcymistrzowskie, oplacało sie robic ten sreen 30 minut :P bo lepszego nie widziałem :) 10/10, nie było raczej literówek, Ocena ogólna 10/10 :)
Pozdro Myrtan

Bartek 120 

Monet: 7
Medale: 2

Wysłany: 14-02-10, 10:22     

Nie miałem okazji ocenić całości. Zacznę od tego, że nie czytałem całości początkowe arkusze przejrzałem na szybko. Co najdziwniejsze większość pamiętałem. Fabuła jest po prostu genialna. Dużo walki, dużo akcji. ;) Najbardziej podobał mi się wątek z cyklopem. ;) Do tekstów zastrzeżeń nie mam, jak i do wykonania. Dam zasłużone 10/10. Bestseller jak najbardziej tu pasuje.

Pomóż mi uzbierać 120 złotych. xD

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Monet: 23
Medale: 5

Wysłany: 14-02-10, 21:36     

Nie oceniłem całości? Kurde, byłem pewny, że tak. To nadrabiam zaległości :P Komiks jest świetny, i dużo mówić nie trzeba, więc postaram się zbytnio nie rozpisywać :D

Fabuła, czy jest dobra? Tak! Mimo, że ktoś mógłby się na siłę uczepić, iż jest oklepana. Bzdura :) Wciąga, jest ciekawa, czego chcieć więcej? Nietypowego zakończenia? A nie, to też jest, bardzo rzadko to ten "dobry" dostaje kopa na ostatnich obrazkach. Ogół historii jest przemyślany, wszystko ma gdzieś swoje miejsce, bogowie i do tego ładnie przedstawione :D Motyw z narzucaniem woli przez miecz, skojarzył mi się z "Władcą Pierścieni". Nie wiem czy słusznie :P Ponadto postacie nie były "suche", czarny mag rzucający kąśliwe teksty, cała rodzinka głównego bohatera :) Jedyne co troszkę mi się nie podobało to "dobrzy zabójcy", na początku przedstawiasz ich jako "... są to zabójcy. Najlepsi w swoim fachu." Później nie ma wspomniane o tym już nic, tylko to, że są wysłannikami Tetry, no i ogólnie dobrzy. Chyba, że coś poknociłem z odbiorem :P

Wykonanie, dobre i nie, tak i tak :) Zacznę od tego co mi się nie spodobało, bo mam nadzieję, że utonie w reszcie tekstu :P Otóż jakość obrazków była nie najlepsza. Trochę sklejka była czasem nierówna, to jeden zachodził na drugi, to był większy odstęp, w większości nie sprawiało dużego kłopotu, ale w niektórych momentach rzucało się w oczy :| Wracając do obrazków, szczególnie w późniejszych częściach, dało się zauważyć takie wąskie paski, po lewej stronie obrazka, które jakby były ucięte z prawej części. Jak kolorystyka obu stron była podobna jakoś się to zlewało, ale na ostatnim arkuszu, bardzo było to widać. I tyle z tych nieładnych punktów. Bo w wykonaniu przytłoczyła mnie ilość nowych rzeczy i fajnych efektów! Genialne używanie komend, ciekawe pomysły (zombie spod ziemi, cyklopy i pomniejszenie bohatera, i wiele innych), "wolność w Gothicu", czyli swobodna zmiana miejsc akcji! Nie ma ograniczeń typu, "ta droga prowadzi do placu wymian, więc w komiksie też musi tam prowadzić", mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi :P Same ujęcia też są ok, albo pokazują co mają pokazać, albo są takie żeby zatrzymać na nich oko na dłużej ;) Jest kilka małych usterek, ale nie mają większego wpływu na całokształt wykonania, i całej pracy :P

Teksty, orta nie doszukałem, a literówek było tylko kilka :) Czasem narrator był na siłę, ale w nielicznych przypadkach. Ogółem były dobre, nie zachwyciły mnie może jakoś nadzwyczajnie, ale spełniły swoją rolę ;) W końcu tekst ma najmniejszą wagę w komiksie, liczy się głównie przekaz wizualny :P

Ogólnie, komiks zasługuje wszystkich swoich wyróżnień, a ty działu. Mimo małych potknięć, całokształt jest świetny. Zasługuje na +9/10.
Witto, :D
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
CI: Braterska Złość
CII: Leże Bestii
Arcyś?
:D praca się gotuje :? zawieszony ;) planowany xD skończony

Nie chcem ale muszem! Jeśli chcesz dostać komentarz, PW!

misiekgrabo98 

Monet: 4

Wysłany: 25-02-10, 08:22     

Świetny komiks!
Powiem tak:
FABUŁA: EXTRA! Chociaż było kilka nudnych scenek, a więc: 9,99/10
ORTOGRAFIA: Zauważyłem dwa czy jeden błąd ortograficzny, a więc: 9,98/10
TEKSTY:Powiem tak:SUPEROWE! Nic więcej nie mogę powiedzieć, a więc: 10/10
CAŁOŚĆ:Postawiłbym 9,99/10, ale też postawiłbym 10/10 ze względu na "Ciekawostki", ale postawiłbym też 9,99/10 bo dziwny jest "koniec", bo nie wiem czy można to tak nazwać, bo Ryu...czy tam Dante, w tamtym świecie nadal nie żyje i nie pokonał tego Czarnego Maga, ale postawię 10/10 bo to Bestseller, a więc 10/10

Stworzone:
-Przygody Gregora cz. 1-5 - http://gothickomiksy.pl/v...p?p=72725#72725
-Ćwiczenie - Yoda vs. Luke - http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=4748
-Pijacy odc. 1-12 - http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?p=72794#

Zawieszone:
-Sztylet Czasu

Te które robię:
-Pijacy KONTYNUACJA odc 13-? - już dłuższe, nie żenujące(tak mi się wydaje, ale żarty w komedii muszą być! - http://gothickomiksy.pl/t...cja-vt5344.htm#

Te które mam w planie:
-Boss Arena

karpczonisko 

Monet: 5
Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 22-07-10, 09:41     

Fabuła 10/10 Bardzo dobra fabuła zdziwiło mnie zakończenie.
Wykonanie 9,9/10 Brak tego 0,1 za błędy bo jako wykonanie liczę zarówno grafikę jak i teksty.

Ale bardzo dobre i zasłużenie bestseller.

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

Zerox 
Nabijacz postów

Monet: 14
Medale: 3

Wysłany: 19-10-10, 17:50     

Dokładnie przeszukałem temat ale nie znalazłem mojej oceny. :? Niewiem jak to się stało, bo komiks przeczytałem XD A jak przeczytam jakiś komiks to daję ocenę :P
Tak więc pora nadrobić zaległości...

Przede wszystkim, nie można doczepić się fabuły. A co powiem dalej? Super pomysł, super wykonany XD
No dobra. Co tu dużo się czepiać... Komiks zaczął powstawać na początku 2008 roku, Także ma swoje lata. Poza tym czytałem go ładnych parę miesięcy temu więc dokładnie nie pamiętam XD Dlatego nie będę rozbijał oceny, dam poprostu...

11/10

Koniec z komiksami - czas na emeryturę

Shatzi 

Wysłany: 21-04-11, 17:26     

Super wykonanie , idealne sceny , Raczej z min. 2 błędami ort , super teksty i w ogóle świetny komiks:)
ocena - 10/10 , zdecydowanie zasługuje na bestsellera :)

Odpowiedz do tematu