O ja cię Ado ta część jest zajebis**! Musze się dowiedzieć co będzie dalej. Do niczego nie mam zastrzeżen oczywiście 10\10. Skonczy szybko kolejną część bo się strasznie niecierpliwie.
Grafika w borządku, bez sensacji ale idealnie Fabułą coraz lepsza. To zamordowanie strażników przy bramie było swietne, tak samo jak spadek przeciwnika Ojca. Sama część... długa ale krótka 9/10 fabuła coraz bardziej wciąga, wydawaj po 2 części naraz. (sądze że tak będzie lepiej)
Adoo przyszedłem na forum specjalnie dla ciebie doceń to ocenie twój komiksior
Zaczne z tak zwanego mostu fabuła jest znana, zużyta, ci mordercy to najpewniej ludzie chcący uwolnić mrocznego pana, ten co zabije ojca Ryu (wiem że zabije, chyba że ojczulek wykręci ładną 180-tkę ) i co później po wybiciu obozu (oczywiście nie całego) wejdzie do świątyni, będzie walka z tym typem i Ryu, oczywiście Ryu przegra ale gość go nie zabije ponieważ tak musi być, bez Ryu nie ma komiksu no i nasz bohc wyruszy w pogoń za tajemniczym mordercą, przywódcą fanatycznej sekty idiotów którzy chcą powrotu Mrocznego władcy czy jakoś inaczej. Skąd ja to znam? Grasz może w Apostołów? Apostołowie 2 mroczne proroctwo fabuła mi idealnie to przypomina. Ryu będzie chciał się zemścić za : śmierć ojca, zabicie większości ludzi, porwanie miecza i pewnie w 4 części coś się doda do tej troche długiej list. Oczywiście może być inaczej : niczego nie wykluczam. Ale plusy są mocne : zasłona dymna mnie rozwaliła, przez 20 minut nie mogłem się ruszyć! Jak żeś to zrobił?? Świetnie zrobione podrzynanie gardła strażnikowi bramy, ta krew na mieczu później też była świetna (aczkolwiek było jej troszkę mało) i sceny walki choć krótkie, zachwycają. Ogólnie:
Minusy - wyświechtana fabuła, znana i lubiana ale razi mi w oczy podobieństwo do Apostołów.
Plusy (bardzo duże) - Grafika wymiata! Ta zasłona i poderżnięcie gardła to było arcydzieło! Sceny walki były bardzo dobre.
Ocena wynosi 7.9/10 gdyby nie grafika to byłoby 4/10
Jednak komiks urzeka i nie mogę się doczekać następnej części
Powiem ci że fabuła faktycznie może i jest lekko przewidywalna, ale mimo wszystko mam parę asów w rękawie . A druga sprawa że to dopiero początek trylogii i początek będzie chyba najmarniejszy . I dzięki za komentarz!
[EDIT]
Zapomniałem odpowiedzieć na pytania . W "Apostołów" nie grałem, a efekty takie jak krew na mieczu czy dym to zwykły gimp .
Ado'o... moja ocena o... komiksach na forum... diametralnie zmalała. Słowa uznania. Doceń to, bo niecodziennie trafia się taki komiks. Właściwie nie wiem czy mogę to nazwać komiksem. Lepiej tu pasuje dzieło (arcydzieło to to będzie jak skończysz). Odpowiednio wyważone, nie za dużo i nie za mało. ładnie to zrównoważyłeś. Naprawdę, słowa uznania.
I mała rada: nie spieprz następnych części bo Cię na forum zabiją (a głównym winowajcą będę ja).
Zapomniałem całkiem o ocenie. 10/10.
_________________ http://myplay.com/video-player/michael-jackson
Każdy fan (oraz nie fan) Króla, bezpretensjonalnie musi wejść na tę stronę.
"Nazywam się Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy. Żyję na tym świecie czterysta dwadzieścia osiem lat według waszego rachunku, sześćset czterdzieści dwa lata według rachuby elfów. Jestem potomkiem rozbitków, nieszczęsnych istot uwięzionych wśród was po kataklizmie, który wy nazywacie Koniunkcją Sfer. Uchodzę, delikatnie mówiąc, za potwora. Za krwiożercze monstrum. "
KOmiks jest świetny :thumright: Najbardziej spodobało mi się dobranie
stroju wojownikom w maskach Nie mam żadnych zastrzeżenien
,podoba mi się że w twoim komiksie są chełmy ,wkurzyłem sie
jak zamykałem arkusz ,ten komiks powinien miec betselerra ale
musisz go skonczyc. Według mnie jest to jeden z najlepszych komiksów
na tym forum.
Fabuła - 10/10
Teksty -10/10
Grafika- 10/10
Ocene to juz sam wynioskujesz
_________________ Gdy biją to uciekaj a jak dają to bierz
no cóż, wszystkie plusy wymienili moji poprzednicy. Komiks naprawde zaje***, i jak w następnych arkuszach będzie tak samo to będzie jeden z najlepszych komiksów na forum
Powiem ci: Aż chce się czytać Komiks bomba, wciąga i jest po prostu super. Nie wiem co mam napisać, wszystko już zostało powiedziane. Ocena to 10/10 oczywiście Powodzenia w kolejnych i kolejnych częściach
łał! komix baaardzo ciekawy serio! fabuła jest bardzo ciekawa ujęcia zajebiste i co za tym idzie zajebiście trudne do wykonania(jak ty to zrobiłeś że szedł po linie ?: ) ocena oczywiście 10+/10 bez dwóch zdań
_________________ DO KUJA Z POLITYKĄ Tu się Gothic i twórczość z niego liczy . Nie kłóćmy się o politykę, bo zobaczcie jak to nasze stosunki psuje... Ja + Fortuno = Korespondencyjni ziomale poróżnieni przez Politykę, ale zakopaliśmy to i cały czas ziomale. Tak samo z Darmorem.
Komiks naprawdę ciekawy, fabuła wciąga, i jest nawet fajna, wszystko pasuje do siebie i jest dość sensowna, toczy się prawie w sam raz, można ją troszeczkę przyśpieszyć, bo na kilku scenach ziewnąłem
Praca kamerą dobra można by było, w pewnych momentach robić z innej strony, Paintowa obróbka bardzo dobra, zastrzeżeń nie mam Teksty w miarę napisane, parę literówek się zdarza, ale niedużo, czcionka dobrana dobrze, i teksty są sensowne ;D
a)
Fabuła - ciekawość - 6/8, spójność 3/3, sens 3/3, szybkość 0,5/1 12,5/10
Wykonanie - praca kamerą 3/4, obróbka w Paint'cie 5/5, efekty specialne 2/3 10/12
Tekst - ortografia 6/7, sens 4/4, czcionka 2/2 12/13
SUMA : 34,5/40
b)
Komiks mi się podoba +
Oto jest! 4 część Drogi Arkhana! Przepraszam za opóźnienia...Najpierw miałem egzamin gimnazjalny, później miałem małą (wielką) wpadkę podczas zdjęć XD . Ale mimo przeciwności już jest!!!
4 cz. EXTRA!!!
Fabuła - wiele się dzieje . 10/10
Teksty - bardzo dobre, z tego co widzę, literówek brak 10/10
Wykonanie - walki ładne, wszystko ładne 10/10
Jakby to powiedzieć i nie skłamać...
komix jest...extra...super...wyjebany w kosmos... po części tak. Fabuła piękna, wspaniała, po prostu cud miód i orzeszki (czy jakoś tak) Ujęcia... nosz cholera jasna... jak ty to robisz? (retoryczne) Texty- trzeba powiedzieć że są raczej normalne. Nie chodzi mi że złe ale bez żadnych trudniejszych słów. Zdarzyła się jedna literówka. (dobra koniec pieprzenia o słowach)
Ale dlaczego tylko po części...bo nie w całości
Ocena 9,9\10
Bo czegoś tu brakuje...a może nie?
Jak zwykle miałem prawie we wszystkim rację to już zaczyna być nudne a na serio :
Fabuła jest tak jak mówiłem przewidywalna. Wejdzie ten koleś w szacie albo w zbroji paladyna i coś zrobi z Ryu i zabierze miecz a później trza będzie go odzyskać. Ale nie pokazałeś co zrobili z ojczulkiem Ryu i chwała ci za to później będzie tak :
R(yu): Zabiłeś mojego ojca!
P(aladyn zła): Nie Ryu! To JA jestem twoim ojcem!
R: NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!
XD XD XD heh okej ocena:
Fabuła jest ani minusem, ani plusem. Grafika i efekty specjalne są dużym plusem. Efekt Sprite'a XD jest wielkim plusem ocena wynosi 8.5/10 za tę część.
4 cz.
Wiadomo; w fabule nic nowego ale co nowego dodać jezeli w poprzedniej części były takie a takie zdarzenia? dlatego się nieczepiam. Grafika idealna. obrazki, wykończenia itp. teksty mądre i przemyślane. git. a te ataki strażników świątyni były zarąbiste.
9/10. cały czas czegoś mi tam brakuje
O stary, co za nędza... A raczej na odwrót. Komiks jest super. Do fabuły nic nie mam, większość scen (np. ta z zasłoną, albo z mieczem) wyszła znakomicie. Literówek nie znalazłem, nic dodać nic ująć. W pełni zasługujesz na 10/10
Dobra teraz pora na mnie .
Teksty 6/6 Nie są głupawe .
Grafika 6/6 dobre ustawienia kamery .
Fabuła 6/6 Fabuła super i nie sjest nudna
Długość 6/6 W sam raz .
Szybkość 6/6 Akcja nie lata jak f-16.
Ortografia 6/6 nie zauważyłem błędów.
PLUSY
- Operacja kamerą
- Fabuła
- Teksty
- Długość
- Wciąga
- Szybkość
- Ortografia
- Estetyka
MINUSY
- Brak
OCENA OSTATECZNA
Bez podliczania wiadomo 6/6
Rewelacja Ado:
Fabuła: Jest good nie obchodzi mnie, że za mało akcji ta cz. podoba mi się najbardziej 10\10
Teksty: Nie mam żadnych zastrzeżeń 10\10
Wykonanie: Pieknie podobało mi się parę screenów taki obraz... czułem się jakbym oglądał film 10\10.
Ocena ogólna: 10\10.
Co tu dużo mówić? Mam powymieniać błędy? Nie zrobię tego! Bo tylko zostawiłbym puste miejsce. Najlepiej od razu powiem to, co mam do powiedzenia - extra, super, full wypas, świetne... no nie wiem, 10/10
No no no... hmmmmmmmmmm.... (przy okazji oświadczam że znowu przyszedłem na forum specjalnie dla ciebie ) nieźle. Jak powiedział Bartek120
Bartek 120 napisał/a:
czułem się jakbym oglądał film
Ja także tak się czułem. Niestety, film jest klasy C...
Co spowodowało tak negatywne uczucie? Już wyjaśniam :
Tak zwane przez lud prosty minusiki
- nużąca fabuła, tak wiem że w pierwszej części ma się dziać mało. Po prostu nie chwyciła mnie za serce i jelita
- Ten ich mistrz jest coś podejrzanie miły. "Normalni" Guru są niesamowicie chamscy, na odpowiedź Ryu powinien odpowiedzieć tak : ty bezczelny śmieciu! Jak śmiesz odowiadać?! NIE MASZ PRAWA MÓWIć DO MNIE BEZ MOJEJ ZGODY!! Bądź cicho i słuchaj! a zamiast "proszę ryu, nie krępuj się" powinno być : jak już tam stoisz wyczyść mi buty albo coś w tym stylu. Może przesadzam. Ale guru byli i są nadęci
- Historia była naprawdę ciekawa i do niej nie mam zastrzeżeń. Nie licząc niewyjaśnienia nawet w 1/9999999999 o co w tym chodzi. Ot, świat i parę bożków którzy popełnili błąd a właściwie jedna baba co popełniła błąd. Niewyjaśniłeś jaki i nieprzedstawiłeś czego bogiem był jej ojciec. Na dodatek opisywałeś Arkhan jako rasę. Było to wcześniej ale dlaczego? To przecież ludzie, nie? Tyle że z dużymi możliwościami.
No to na osłodę tak zwane przez elytę le plusy
+ jest miło
+ dalej czuć Efekt Sprite'a
+ grafika jest taka, że wyciągnąć z kompa i jeść
+/- i za to że oceniłeś mi magów daje ci olbrzymi +/-
Ogółem, czyli czy to można jeść?
Myślę że tak A teraz to, co komiksiarze lubią najbardziej czyli... OCENA!
Masz... 8/10! Komiks jednak wciąga! (mimo fabuły jak z bajki i miłego mistrza )
1. Ten ich mistrz jest coś podejrzanie miły. "Normalni" Guru są niesamowicie chamscy, na odpowiedź Ryu powinien odpowiedzieć tak : ty bezczelny śmieciu! Jak śmiesz odowiadać?! NIE MASZ PRAWA MÓWIć DO MNIE BEZ MOJEJ ZGODY!! Bądź cicho i słuchaj! a zamiast "proszę ryu, nie krępuj się" powinno być : jak już tam stoisz wyczyść mi buty albo coś w tym stylu. Może przesadzam. Ale guru byli i są nadęci Very Happy
2. Historia była naprawdę ciekawa i do niej nie mam zastrzeżeń. Nie licząc niewyjaśnienia nawet w 1/9999999999 o co w tym chodzi. Ot, świat i parę bożków którzy popełnili błąd a właściwie jedna baba co popełniła błąd. Niewyjaśniłeś jaki i nieprzedstawiłeś czego bogiem był jej ojciec.
3. Na dodatek opisywałeś Arkhan jako rasę. Było to wcześniej ale dlaczego? To przecież ludzie, nie? Tyle że z dużymi możliwościami.
Dobra dobra już tłumaczę ten kawałek bo zaszło kilka nie porozumień .
1. Przecież to nie są guru z Gothic-a!
2. To nie koniec opowieści. Ciąg dalszy w następnej części .
3. Tak Arkhan to nowa rasa . Może źle zrozumiałeś, ale nigdzie nie napisałem że to są "człowieki" XD .
Nooooo...jestem pod wrażeniem! Komix ze świetną fabułą, grafiką, textami...tylko wychwalać! Historyjka ładnie opowiedziana...komix pełen tajemniczości. No ale żeczywiście...wszyscy (prócz wrogów Ruy) są tacy nieznośnie mili. Agryppa powinien być wkurwiony na maxa! No i chyba to jest jedyny błąd...
Ocena 9,8\10
NONO! Super część, pięknie to wszystko ze sobą gra. Teksty niekiedy beznadziejne i niepasujące (ale chyba tylko w trzech dymkach) grfika fak najbardziej wporządku, fabuła się rozwija. A to wykuwanie skojarzyło mi się z władcą pierścieni i fajnie .
Tak więc w porządku komiks. A zgadnij jaką ocenę dostaniesz. tak tak, to cholerne 9/10