Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Droga Arkhana
Autor Wiadomość
Reseken 

Monet: 4

Wysłany: 18-05-08, 08:39     

Część ta jest super. Nie mam żadnych zastrzeżeń do fabuły. Jest bardzo dobra. Wykonanie bardzo dobre. To rozmycie obrazu było fantastyczne! Teksty są dobre. Nie znalazłem żadnego mocnego błędu. To jest na prawdę świetna robota. Ocena całkowita to oczywiście zasłużone 9,5/10! Czekam na kolejne części.

Aktualnie robione:
Ostatni Potomek: Genesis

Wstrzymane na pewien:
Robinsonowie

DarkHallow

Wysłany: 22-05-08, 08:04     

Jezuuu... Co wy widzicie w tym szajsie?
>>To był mój taki mały żarcik<< :D

Więc:
Fabuła - ładnie dopracowana, widać, że podobnie jak wielu dobrych komiksiarzy stawiasz na fabułę.
Akcja - Błagam was, nie czepiajcie się tego! W komiksie ważniejsza jest Fabuła niż Akcja.
Grafika - Całkiem dobrze, ale stać cię na więcej.

Więc sumując: 8,99/10

+Tożsamość cz.I (100%),
+Tożsamość cz.II:Rzeź (100%),

Aktualnie robione:
Tożsamość cz.III: Bunt (10%)

Prace nad Tożsamość cz.III: Bunt:
Fabuła: [50%]
Screeny: [1%]
Montaż: [1%]

Piszę poprawnie po polsku
.

Chcesz żebym ocenił twój komiks? Pisz na PW!

Rynezian 

Monet: 1
Medale: 1

Wysłany: 23-05-08, 11:13     

Tak, to jest wyśmienity komiks. Bardzo wciągający. Dobre sceny walki. Nowatorskie pomysły, takie jak np. dym z puszki... no dobra, butelki! (I dodam, że przy tym też dobrze zrobione :wink: ) Tak jak powiedział Belia... Doriansen. Świetnie wykreowana postać, nie jest pusta, tylko prawdziwa, promieniują z niej uczucia. Nie jest "niepokonana i niezwyciężona MASTER" tylko normalnie stawia czoła swoim wyzwaniom. No dobra. Były plusy- teraz pora na minusy.
Sceny z liną- zrobione dobrze, ale ta paintowska lina (tak samo jak z Winlou) wygląda, szczerze powiedziawszy żałośnie. Ryu walczy z bratem- no dobra, rozumiem, ale po KIEGO GRZYBA BIJE GO TAK MOCNO, ?E ON KRWAWI!? Chociaż, dla tej jednej sceny, można by wyłączyć blood=4 albo pokazać scenę z innego miejsca. Ryu jest bohaterem honorowym, zauważyłem, że inspirowałeś go trochę na samurajach (np. katana) to zawsze powinien wykonywać zadanie do końca. Nie sądzisz, że przeżycie i "ostatnia deska ratunku" jaką jest złapanie pradawnej relikwii, by ratować własną rzyć to troszkę przegięcie (już pomijając, że obronił się dzięki temu). Wielka afera z tym mieczem- Ryu go broni, wszyscy "wielki zaszczyt, big respect" bo to jest relikwia wykuta przez Boginię. No i jacyś ziomkowie go kradną- "Nic się nie stało, to i tak było nieważne" no to po co, tak afera z pilnowaniem miecza?
No ale ogólnie- komiks bardzo dobry z małymi niedociągnięciami. W porównaniu z Wojownikiem, widać, że bardzo dobrze doskonalisz swój warsztat. Ocena to: 73/100. Pracuj, bo robienie komiksów idzie Ci coraz lepiej :wink:

Lestek
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-08, 17:16     

10/10
Wykonanie perfekcyjne.

Doriansen 

Monet: 6
Medale: 4

Wysłany: 24-05-08, 17:39     

Ado'o chylę czoła. Komiks jest na prawdę genialny. Zacznę od wyglądu postaci. Wszyscy wyglądają idealnie. Szczególnie ci dwaj tajemniczy goście (wiem, że to z MT, ale no super pomysł aby ich wykorzystać). Dalej klimat. Tu nie ma co gadać jest MEGA FAJNIE. Fabuła bardzo fajnie rozplanowana i niesamowicie wciągająca. Tylko jedno zastrzeżenie dlaczego tak ważnego artefaktu pilnuje jeden człowiek :?: Jakby to było poza obozem to rozumie, ale w sercu osady :?: W sumie to jest wielkie wyróżnienie rozumiem, ale jednak powinni być tam jacyś tacy tajni, ukryci strażnicy... Grafika i efekty specjalne: nie lubie identycznych obrazków, ale każdy lubi co innego, więc nie odejmuje za to. Co do efektów specjalnych wszystko super, dym, krew na mieczu no i fajnie ta historyjka wygląda. DU?E 10/10 :!:

Milten Michał 

Medale: 3

Wysłany: 26-05-08, 17:43     

No no Fajna ta 5 część, wciągająca, zbytnio nie nudawa, ale ważne, że przyciąga cię do monitora :D Wykonanie tak jak w pozostałcyh częściach, no... Dobry komiks, naprawdę dobry komiks :] Lecz czegoś mi tu brakowało, tego takiego ducha co był w pozostałych częściach, takiego bardziej... jeszcze bardziej wciągającego :D Mam nadzieje, że duszek wróci w 6 arkuszu :D 9/10! Keep it up!!!

Ado'o 

Monet: 19

Wysłany: 28-05-08, 14:22     

Oto jest 6cz. Drogi Arkhana! Obiecałem wam że do końca maja 6 arkusz ujrzy światło dzienne i dotrzymałem słowa :P . Dość długo musieliście nań czekać...najpierw nie miałem Gothic-a na kompie...później spadek weny (wiadomo przez co), ale jednak jest!!!
I przepraszam że nie na fotosiku, ale rozmiar komiksu nie pozwalał na umieszczenie go na tej stronie...przez co też premiera została opóźniona o jeden dzień :P . To tyle!

Droga Arkhana cz. 6

Aha! I jeszcze jedno...ta retrospekcja już nie długo się skończy...prawdopodobnie jeszcze z 10 screenów :] .
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Ostatnio zmieniony przez Ado'o 28-05-08, 14:27, w całości zmieniany 1 raz  

DarkHallow

Wysłany: 28-05-08, 14:27     

Link nie działa. Pisz na GG 10348297 jutro to ci upnę.

+Tożsamość cz.I (100%),
+Tożsamość cz.II:Rzeź (100%),

Aktualnie robione:
Tożsamość cz.III: Bunt (10%)

Prace nad Tożsamość cz.III: Bunt:
Fabuła: [50%]
Screeny: [1%]
Montaż: [1%]

Piszę poprawnie po polsku
.

Chcesz żebym ocenił twój komiks? Pisz na PW!

Ado'o 

Wysłany: 28-05-08, 14:33     

Nie działa...hmmm...to może ten?
Droga Arkhana cz. 6
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

darth_kranek 

Monet: 8

Wysłany: 28-05-08, 14:50     

Fajna ta retrospekcja XD
Ciekawa ta historia, zajebiście wciągająca :]
PS: Jak zrobiłeś taki kolor :?:
Do wykonania nie mam zastrzeżeń, tylko to, że owy bohater się nie bronił troche nie pasuje moim zdaniem :/
Ale ocena będzie 10/10
PS2:Może by tak następne częsci troche szybciej? :]

Bartek 120 

Monet: 7
Medale: 2

Wysłany: 28-05-08, 15:04     

No Ado opowieść naprawdę wciągająca:
Fabuła - no może być 10\10.
Teskty - nie znalazłem ortów (a szkoda XD) 10\10.
Wykonanie - ładne 10\10.
Ocena ogólna 0\10. E co ja gadam oczywiście, że 10.

Pomóż mi uzbierać 120 złotych. xD

Doriansen 

Wysłany: 29-05-08, 14:54     

Mmmmm.... Mam problem... Tylko się nie śmiejcie...Nie wiem jak to powiększyć... Daje tą lupę co jest na dole, ale wtedy przekierowuje mnie na stronę główną Extrafotki... Co mam zrobić, żeby zdjęcie było większe :?: Bo na tym linku co dałeś to jest za małe...

Bartek 120 

Wysłany: 29-05-08, 15:41     

Nie wiem Doriansen czemu ci nie działa ja kliknąłem na tą lupę chwilę poczekałem i miałem powiększony komiks.

KamilzLasu 

Monet: 34

Wysłany: 29-05-08, 15:50     

Fabuła
Sens - Bardzo sensowny, wiadomo o co chodzi, akcja jest odpowiednio szybka. 5/5.
Wciąga? - tak, bardzo. Klimat miażdży! 5/5!
Teksty
Sens - bardzo przemyślane i sensowne, choć zdarzały się zdania przygłupie. 4/5.
Orty - bardzo mało, prawie ich nie widać (bo ich nie ma :P ) 3/3.
Interpunkcja - w sumie porządna, acz czasem brakowało przecinka. 2/3.
Czcionka - zwykła, porządna, czytelna. 3/3.
Wykonanie - Gothic
Kody - w sumie świetnie, bo ustawiania musiało być sporo. 5/5.
Praca kamerą - poprawna i bardzo dobra, acz bez rewelacji. 4/5.
Wykonanie - Paint, Gimp
Wielkość obrazka - dobrej wielkości, lecz przerwy między obrazkami są trochę za małe. 2/3.
Długość - Bardzo dobra. Szkoda, że nie numerujesz (nie odejmuję ci za to), ale mam nadzieję, że powiesz ile obrazków miał komiks ;) 4/5.
Moja ocena: 35/40 - do bestsellera jeden krok!

LEGENDA

Ado'o 

Wysłany: 30-05-08, 09:01     

Witam ponownie :P . Na prośbę kilku osób pociąłem 6 arkusz i macie go na fotosiku :D . I zapraszam do czytania tych co jeszcze go nie czytali! :P
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

KamilzLasu 

Monet: 34

Wysłany: 30-05-08, 12:03     

O dzieki! Calkiem niezle, podoba mi się ten efekt. Historia niezgorsza... masz 9/10.

PS. Sorka za brak polskich znakow.

LEGENDA

Doriansen 

Wysłany: 30-05-08, 12:04     

Bardzo ładna opowiastka... Bardzo ładna grafika... Fakt, troszkę mnie to nudziło, ale jakbym teraz wziął i czytał wszystkie arkusze na raz, to na pewno by mnie trzymało w napięciu ;) Nie ma co się rozpisywać kolejna DYCHA ode mnie dla Ciebie

Reseken 

Monet: 4

Wysłany: 30-05-08, 13:54     

Nieźle to zrobiłeś. Opowieść jest bardzo ciekawa. Teksty są dobre. Grafika jest bardzo dobra. Wykonanie perfekcyjne. Ocena całkowita to 10/10. Czekam na kolejne części!

Aktualnie robione:
Ostatni Potomek: Genesis

Wstrzymane na pewien:
Robinsonowie

Milten Michał 

Wysłany: 30-05-08, 18:32     

ŁoŁ xD Nie na Ado'o gratulacje ;) naprawdę fajną historię sobie zrobiłeś, lecz nadal nie czystą :( Z kąd wizeli się Arkani w tej całe sprawie? Nie zawiodłem się tą częścią, fabuła jest bardzo bardzo miła i dobra, lecz niedociągnieta. . .

Jak już robisz równe obrazki (np jak Piotr - nierówne - np jak Beliar) to staraj się robić je równo, bo czasem zwiększaja się i zmniejszają przecinki pomiędzy screenami. Nie obchodzi mnie tak naprawdę numeracja... wszystko ładnie, klimat jest, wciąga tak samo jak poprzednia część ;) Masz 9/10, bo widziało się lepsze :D Nie noo, ale coś czuje, że będzie dycha za następny arkusz :] keep this up!

Regis_Osso 

Wysłany: 31-05-08, 23:21     

Na początek wystawię Ci ocenę za wszystkie części. 8/10 bo... bo tak. To co było do napisania, zostało napisane wyżej, w innych postach. Było kilka niedociągnięć, kilka niepasujących tekstów, itd. Ale z oceny chyba się cieszysz. No ale dawaj lepiej siódmy arkusz.
"Nazywam się Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy. Żyję na tym świecie czterysta dwadzieścia osiem lat według waszego rachunku, sześćset czterdzieści dwa lata według rachuby elfów. Jestem potomkiem rozbitków, nieszczęsnych istot uwięzionych wśród was po kataklizmie, który wy nazywacie Koniunkcją Sfer. Uchodzę, delikatnie mówiąc, za potwora. Za krwiożercze monstrum. "

Chrzest Ognia

Kastet 
I'm a collector!

Monet: 92
Medale: 7

Wysłany: 03-06-08, 12:54     

Ado`o - Ten komiks jest po prostu... (nie mam określenia XD). To jest już bestseller, a podejrzewam, że jeszcze długo, końca komiksu nie ujrzymy (Yes, yes, yes :D ). Za samo to, dałbym tobie dział XD
A ocena za części 2-7 (pierwszą oceniałem) to nie co innego, jak 10/10. I chyba to się nie zmieni XD

Ado'o 

Wysłany: 28-06-08, 14:59     

Czcigodni.
Tfu...
(Gadam jak Papcio XD) Witam! (O tak lepiej :] )
Otóż już zbyt długo nie przeczytałem komentarza na temat mojej pracy, a to właśnie dzięki waszym komentarzom powstają nowe części. I za to wam dziękuję ;) . Mam nadzieję że ciepło przyjmiecie tę część :) . Jeszcze taka mała wskazówka. Proszę o nie obniżanie oceny za to że obrazki są krzywo poukładane...po prostu nie mam do tego zdrowia. Nie piszcie że jest nudno bo to wiem :] , ale od następnej części akcja rusza pełną parą :D . I proszę nie pisać że akcja momentami pędzi zbyt szybko...otóż nie pędzi. Uwierzcie mi na słowo że usunąłem parę zdjęć ponieważ przez nie 7 arkusz dłużyłby się bez końca ;) . I ostatnia sprawa (głównie do Arcymaga) jeżeli ktoś ma oceniać w innym systemie niż 10/10, 6/6, bądź 100/100...niech sobie odpuści...To tyle. Oto i komiks:
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16
Medale: 7

Wysłany: 28-06-08, 15:06     

No cóż jakoś tak nigdy nie miałem okazji ocenić tego komiksu. Teraz mam :D A więc czcigodny Ado'o powiem że komiks po prostu wymiata :)

Plusy
+Fabuła
+Wciąga jak cholera
+Teksty
+Grafika
+Ortografia

Minusy
-Zdarzyło się kilka błędów i literówek (jak to w każdym komiksie)

Po prostu bezapelacyjne 10/10 ;)
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Bartek 120 

Wysłany: 28-06-08, 15:45     

Ta część jest równie ciekawa jak i poprzednie:
Fabuła - wciąga, a jak 10\10. Miałeś dobry pomysł za wyrwanie tej strony w książce.
Teskty - niezłe 10\10.
Wykonanie - również bardzo dobre 10\10.
Ocena ogólna: kolejna dyszka dla ciebie 10\10. Gratuluje! :wink:

Darmor 
Primus Inter Pares

Wysłany: 28-06-08, 18:15     

Bardzo ciekawy komiks, wciągnął mnie bardzo, ogólnie jest on dobry, ciekawa fabuła, do tekstów nic nie mam, fajnie Ci wyszedł ten dym w pierwszym arkuszu komiksu, no i zrobienie uderzenia wiatru które miecz wywołuje też wymagało pracy, są małe błędy typu jakieś literówki ale jak to było wcześniej wspomniane każdemu się zdarza. Myślę że mogę dać z czystym sumieniem 10/10.

?yczę powodzenia w pracy nad dalszymi częściami komiksu! ;)

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett

Rosyjscy naukowcy przeprowadzili badania, z których wynika, że 100% żyjących ludzi jest narażonych na śmierć.

"Takie rzeczy odkrywa się czytając dobrze sobie znane mangi. Polskie skanlacje odkrywają drugie dno tekstu!" - Cesarz

Medieval shop TV!

Już dziś zakup poręczny zestaw małego inkwizytora!
W skład zestawu wchodzą:
1. Narzędzia tortur
2. Przenośny stos*
3. Projekt jednego z wybranych narzędzi tortur
4. Książka Roderyka Rompfha "Polowanie na Czarownice"
* - w skład wchodzi jedynie drewniana belka i lina

Nie przegap okazji! Już dziś możesz mieć to wszystko za jedyne 666.00$! To nie są żarty! Nasze produkty posiadają atest Świętego Oficjum!
Zadzwoń! 666 - 00 - 00 (koszt połączenia to jedyne 20$ za 3 sekundy + vat)

Nero

Wysłany: 28-06-08, 18:16     

Co tu dużo gadać. Komiks jest naprawde genialny :D . Świetna fabuła, ciekawe postacie i niezwykle dokładnie wykreowany świat. Ale pora podać oceny:
Teksty&Ortografia- 10/10
Fabuła- 10/10
Ujęcia- 10/10

Razem 10/10 - bez wątpienia najlepszy komiks jaki czytałem.

pozdro

To Twoja Walka! To Twoje ?ycie!
Nigdy Na Dnie! Zawsze Na Szczycie!

Dawno mnie tu nie było.

darth_kranek 

Monet: 8

Wysłany: 28-06-08, 20:55     

Noooo wciągające jak poprzednio :D , wykonanie, fabuła wszystko jest luks. Tylko te nie róne obrazki :? , ale sam mówiłeś, żeby nie brać pod uwagę....bez tego ocenka to 10/10, ale biorąc pod uwagę to 9/10 to tyla :]

Mazak 

Wysłany: 28-06-08, 21:20     

Nie chce mi się włączyć arkusz 6 part I, możesz poprawić linka? Bo bardzo chce czytnać dalej

Ado'o 

Wysłany: 28-06-08, 21:31     

To musiał być jakiś chwilowy błąd fotosika...najlepiej odśwież parę razy stronę i później spróbuj jeszcze raz ;) .
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Milten Michał 

Wysłany: 28-06-08, 23:29     

Nieeeeeeeeeee, nieee no nieeee :/ Naprawdę ale jak mam być szczery to cholernie nudne to to już jest ;/ Naprawdę, przez ładne 3/4 komiksu nudziłem się jak niewiem co, podobał mi się tylko kawałek w szpitalu, taki... Realistyczny a tak to naprawdę ta część ci się nieudała, jak włąnczyłem komiks to krzyknłem "no nie, znowu kontynuacja te Histori" No bo bez przesady, ładne 1, pół - arkusza to się działo, więc naprawdę mnie przynudziło... Reszta zaś gites, Texty wporzo, Do grafiki też się nie żucam, naprawdę spoko :thumright: 8/10 nienawidze nudy w komiksach ;p

Odpowiedz do tematu