Nie czytajcie [arkhana], tylko [arkana*] te "h" jest nieme. Komiks liczy 687 obrazków.
---_________________________________________________---
Postanowiłem umieścić ciekawostki, przypadki oraz sceny wycięte z mego komiksu. Na początku chciałem zrobić taki zlepek screenów jak Dankaw w "Shadow Beastcie", ale za mało tego i za bardzo mi się nie chciało sklejać. No to zaczynamy!
Ciekawostki:
Oto pierwsza z ciekawostek umieszczonych w komiksie.
Jeszcze się nie domyślacie? Na pewno nie macie pomysłu? Nie poznajecie tej zbroi? Tak...To nasi drodzy Wojownicy. Nawiązując do mojego pierwszego komiksu "Wojownik" dałem w Drodze Arkhana wojowników noszących identyczne zbroje co Wojownicy w "Wojowniku" (XD). Zresztą dawałem wam pewną wskazówkę, pisząc kilka razy "Wojownicy" z dużej litery .
Nr. dwa.
I tym razem nawiązanie do mojego drugiego, jeszcze nie skończonego komiksu, mianowicie "Soldier". Widzieliście "typka" pod mostem kiedy Ryu idzie do opuszczonej kopalni? Tak ten "typek" to w gruncie rzeczy Lioneel\Claud z Soldiera. Ci którzy czytali powinni skojarzyć moment ucieczki kiedy to zawala się most.
Cóż...ciekawostek miało być więcej, ale niestety nie miałem pomysłu gdzie tu je wcisnąć i pod koniec komiksu po prostu miałem już ochotę go skończyć i nie chciałem sobie robić jeszcze więcej ustawiania postaci .
Cut scenki:
Oto sceny wycięte z komiksu . Zaczynamy!
Tak...w Drodze Arkhana na początku miała być scena erotyczna . Mam jeszcze dwa screeny z tej sceny, nieco bardziej dla dorosłych, ale nie będę ich tu umieszczał i poza tym jeszcze mi się gdzieś zawieruszyły ( :cry: ) . Pewnie chcecie jeszcze wiedzieć w którym momencie miała być ta scena? Mianowicie miałem zrobić narodziny oraz dorastanie bohatera z historii o mieczu, czyli nie mogłem ominąć sceny poczęcia .
KURCZE! Mam tylko jedną . Wiem że mam jeszcze gdzieś na kompie scenę pierwszego zlecenia Arkhana w wersji beta, którą jak znajdę to wrzucę. Miałem jeszcze walkę bohatera (z opowieści o mieczu) z bandą orków, ale chyba to usunąłem...
Przypadki i kilka screenów bonusowych:
W pewnym momencie miałem mały przestój przy pracy i dziwnym trafem Pumo też...Zbieg okoliczności? Nie . Nie tym razem . Pumo zgodził się wystąpić w Drodze Arkhana, ale jak zobaczył z kim ma współpracować to uciekł na drzewo i nie mogliśmy go ściągnąć . To spowodowało małe opóźnienie w pracy, ale w końcu jakoś go ściągnęliśmy .
Nr. dwa.
Pamiętacie tę scenę? Ustawiałem to chyba z 15 min. jak nie dłużej i gdy już zrobiłem screen zapomniałem o "toogle desktop" i na dodatek zaraz po tym wyszło mi z Gothic-a, a później drugie 15 min. na ustawianie .
Heh to przypadek głupawki na planie . Chyba zostawię to bez komentarza.
A tutaj mamy zupełnie przypadkowy screen kiedy to Pumo nie wytrzymując presji na planie chciał odgryźć łeb Bezimiennemu, a dlaczego? Ponieważ bał się że taka gwiazda jak Bezimienny, całkowicie przyćmi jego występ w tym komiksie.
I na koniec mały bonus. Oto trzy całkiem ładne screeny które udało mi się zrobić w ciągu komiksu.
Na razie to na tyle, jak coś jeszcze wygrzebię to natychmiast wrzucę .
No więc komiks bardzo mi się podoba. Tak mnie wciągnął że nie obchodziło mnie nic poza komiksem . Ocena oczywiście wynosi 10\10. Powodzenia przy dalszych częściach .
Łooo stary. Boskie. Ten hełm, ta zbroja, a przede wszystkim ta KATANA. Ten bohater komiksu jest świetny Świetna postać Za to już masz ogromnego plusa. Reszta to klimat, który też jest zaje...fajny. Ten dymek też bardzo mi się podobał, w ogóle pomysł, żeby zrobić butelkę z dymem... No, no bardzo się pan postarał. Tylko kurde, dlaczego te obrazki takie szarawe 10/10 bez zastanowienia.
Świetny komiks. Uwielbiam tematykę o zabójcach. Doskonale wyszła ci scena z tą liną chociaż gdybyś pokombinował pewnie zrobiłbyś to bez pomocy Gimpa i Painta Zasłona dymna wymiata a sama postać także prezentuje się znakomicie.
Jedynie, co mi się nie spodobało to wprowadzenie nie miało takiego klimatu jak reszta komiksu, która wyszła ci bardzo akuratnie. Ładne, o odpowiedniej wielkości dymki, dobrze poukładane obrazki obdzielone czarną linią, co bardzo mi się podoba.
Fabuła – 6/6
Grafika – 5/6
Teksty – 5+/6
Ocena ogólna – 6-/6
Oby tak dalej, rób kolejne części, bo idzie ci to bardzo dobrze. ?yczę powodzenia
No komiks jest zajeb***y! Mówiąc szczerze nie spodziewałem się takiego dobrego komiksu po zapowiedzi, ale jak widać pozory mylą Pięknie oddzielone obrazki, spoko dymki, i w ogóle jest nieźle. Tylko ten początek tak nijaki. Trochę 'paintówy' było, chociaż aż tak źle ci to nie wyszło, jednak te przejście po linie mnie dobiło XD . Nie było dużo błędów ortograficznych, ale kilka interpunkcyjnych. Trochę głupio zrobiłeś, że w pewnym momencie bohater poczuł skrzydła bezpieczeństwa i zaczął przechadzać się po środku obozu Oczywiście nie trwało to długo, ale zawsze jest fajnie do czegoś się przyczepić. Mam nadzieje, że nie popełnisz tego błędu co niektórzy twórcy, mianowicie to, że bohater jest niezwyciężony, pokonuje nawet oddziały i takie tam, moim zdaniem jest to największy błąd, więc radzę ci się od niego trzymać z daleka . Ogólna ocena 8/10 (bardzo wysoka w moim zakresie oceniania, rzadko stawiam wyższe)
Fabuła - Komiks strasznie mnie wciągnął! Naprawdę, wkurzyłem się jak zobaczyłem koniec arkusza! 9/10 - widzę inspiracje z Assassin Creed!
Teksty - Dobrze, bardzo dobrze. 8+/10.
Wykonanie - Nie spodobało mi się jedno - czemu gdy Ryu trzymał linę w ręce to była czerwona, a gdy po niej szedł - pomarańczowa? 8/10.
Moja ocena: Komiks wciągający i bardzo dobry. 8+/10.
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą
oooo widze że MT się kłania wiesz ado tą postacią która miała: hełm paladyna katane 2h oraz pancerz zabójcy zachęciłeś mmnie do MT i bedzie za to dodatkowy plus XD ogólnie bardzo dobrze fabuła jak widać troche inna niż w zapowiedzi ale to przecież 1 cz mnie się bardzo podoba więc 10/10 oj przepraszm zapomniałem o plusie 10+/10
Nie wim od czego zacząć. Nie wiem co wytknąć. Po prostu w moim przekonaniu komiks błędów chyba nie ma. No może te przejście po linie Komkix trzym a wnapięciu. Może nie jest to Istota ale wciąga podobnie Jak tak dalej pójdzie to być może będziesz miał bestsellera.
Ocena...
zgadnij
KOmiks jest bardzo dobry ,wciągną mnie ,fajna ta katana i ten dym
Plusy;
Grafika
Dobra Operacja kamerą
Fabułą
Minusy:{/b]
Nie mam zadnych zazczerzeń
Dam ci ....9,5/10
_________________ Gdy biją to uciekaj a jak dają to bierz
Grafika nawet dobra Ale fabuła jest po prostu zajebiaszcza Text też bardzo, bardzo dobry. Ale poczułem się trochę jak w bajce Anime, przy niektórych momentach, tak czy siak - komiks znakomity - czekam na następną część, a za tą masz odemnie. Hmm... powiedzmy 9/10
Komiks naprawde fajny ale jakoś tak kojarzy mi się z grą assassin's creed. No ale tak czy inaczej komiks jest bardzo fajny, dobrze wszystko wykonałeś dlatego stawiam ci ocene 10/10 czekam na kolejne arkusze
Będę surowy... I szczery do bólu.. Podoba mi sie bardzo (no co , szczery do bólu XD )Fajna ta katana, teksty dobre chodź za dużo ich nie było. Pomysł z butelką naprawdę dobry, świetnie odwzorowany dym. a minusy ?? tylko takie , że były paintówy. Ale bez nich się nie dało , bardzo się postarałeś . Czekam na kolejne części ! 10\10. zASłUżYłEś . Sorry za pokemona XD przypadkiem capslocka włączyłem
_________________ To twoja walka ,to twoje życie. Nigdy na dnie , zawsze na szczycie !
Fabuła - bardzo dobra Wydaje mi się, że nie będą to przygody gladiatora Romana ... 10/10
Teksty - wyśmienite ... 10/10
Wykonanie - tak samo jak tamto pozostałe ... 10/10
Ogólna ocena za komiks: 10/10 proszę teraz o ocenkę mojego komiksu ...
Otóż komunikuję iż ponieważ ( XD ) mam drugą część! Miałem umieszczać po kilka części, ale prace za wolno mi idą i nie chcę was zbyt długo trzymać w niepewności .
2 część też jest fajna ale za mało akcji się dzieje. Dam ci 9.5\10 bo wyszło ci trochę gorzej. Dobra rada nie przykładaj im tego trójkąta do buzi bo to trochę wkurza (może i sam tak robiłem ale się już nauczyłem tak nie robić).
Otóż ponieważ dlatego że ale bo... [ XD ] Muszę ci powiedzieć, że komiks jest bardzo wciągający. Wykonanie piękne... ale są też błędy:
- Człowiek nie może tak krwawić po ciosie z pięści! -5.
- Kiedy pierwszy raz kładł zbroję... Powiedz mi - jak to możliwe, że zdjął ją, i położył jedną ręką? :shock: -5.
- Przerwy między obrazkami są trochę za małe (rób na dwa pixele, choć tak też może być ) -5.
- Te... ekhem... przytulanie... przesadziłeś z tym -5.
Błędziki są małe. Ocena to: 80/100... KOmiks w porządku, ale psują go.. nie potrzebne sceny.
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą
Otóż ponieważ dlatego że ale bo... [ XD ] Muszę ci powiedzieć, że komiks jest bardzo wciągający. Wykonanie piękne... ale są też błędy:
- Człowiek nie może tak krwawić po ciosie z pięści! -5.
- Kiedy pierwszy raz kładł zbroję... Powiedz mi - jak to możliwe, że zdjął ją, i położył jedną ręką? :shock: -5.
- Przerwy między obrazkami są trochę za małe (rób na dwa pixele, choć tak też może być ) -5.
- Te... ekhem... przytulanie... przesadziłeś z tym -5.
Błędziki są małe. Ocena to: 80/100... KOmiks w porządku, ale psują go.. nie potrzebne sceny.
1. Tak dla pewności to nie jest człowiek, a plamy krwi nie były zaplanowane, ale akurat tak wyszło .
2. Ale nie pokazywałem jak ją zdejmował! Tylko jak ją kładł więc ja przynajmniej nie mam problemu z chwyceniem całego kompletu w dłoń i rzuceniem jej na stół .
3. Aha...dzięki za radę .
4. A masz brata? Ja akurat też miałem ochotę go przytulić kiedy nie widziałem się z nim z miesiąc! :oops: ...
5. I teraz do Bartka...wiedziałem że ktoś napisze "za mało akcji"...no chyba nie może się się bez przerwy coś dziać? Jednak bardziej stawiam na fabułę niż akcję .
Dobra, ale dzięki za komentarze i za pozytywne oceny! Następna część na pewno będzie lepsza!
Nie wiem Kamil czego się czepiasz ,komiks jest zaje** a mało (wogóle)
nie widziałem gościa który by przytulił innego gościa w komiksie .A teraz moja ocena o komiksie :
Plusy:
Grafika
Teksty
Fabuła
Minusy:
Z tą krwią jak go uderzył
Dam ci .. 9,5/10 Tak Trzymaj :thumleft:
Pzdr.
_________________ Gdy biją to uciekaj a jak dają to bierz
Podejrzewam iż moja ocena będzie dobra. No dobra, kończę z tymi poważnymi tekścikami i przechodzę do sedna sprawy.
1. Przepraszam, że dopiero teraz komentuję, nie zauważyłem, że dodałeś kolejną część .
2. Komiks jest ponad świetny .
Fabuła - bardzo dobra, fakt, że trochę są nudy, ale nie może cały czas się coś dziać, to nie jest film, że stawia się na akcję . 10/10
Teksty - bardzo dobre, ja literówek i nic podobnego nie zauważyłem, a może to po prostu przepracowanie oka w szkole? 10/10
Wykonanie - bardzo dobre, przerwy większe i czasami przerw brakowało . 9+/10
Ocena końcowa: 10-/10
Druga część może i troszeczkę pozbawiona akcji. (Nie chciałem powiedzieć nudna bo nie jest) Fabuła się rozwija ale jeszcze nie wiadomo o co chodzi...ale to akurat mi się podoba. Czyta się przyjemnie bez zas...a no właśnie...zastszeżenia. Z przytulaniem trochę przesadziłeś...niby to lud od małego wychowywany na zabójców ale... Wiadomo...nie mówie tutaj aby byli bez skropołow no ale przytulanie... walka braci była imponująca...niby na pięści a wciągająca. Błędem są również nielicne ujęcia zza pleców-jak ja ich nie lubie. Sprawy graficzne-nie lubie czarnych oddzielaczy ale nie traktuje tego jako błąd.
Słowo na koniec:
Komix z malusieńkimi błędami, wciągający itp.
Ocena: 9,75\10
Niby na 10 za mało ale na 9,5 za dużo
HA! Świetne! ŚWIETNE! Bardzo dobrze wykonany i fabularnie i graficznie komiks który wciąga. (czyli jest ciekawy ) Grafika super, bezbłędna praktycznie. Obrazki dobrej wielkości, równe, odstępy czarne fajnie wyszły. Zdjęcia łądnie zrobione. Widzę że nie tylko ja zaczynam używać liny To jej przywiązywanie, rzut i przejście poprostu ZAJE***TE! Niewiem jak to inaczej powiedzieć. IDEALNE, PIęKNE, MIODZIO! A zasłona dymna miażdży pałę w kazdym calu! Genialny pomysł! i Wykonanie również, ta butelka... No cudo! CUDOO!!! A w drugiej części to zdjęcie zbroi i uścisk z bratem... no perfekto Przy tekstach było kilka powtórzeń słownych, przez co troszkę gorzej się czytało. Ale to jedyny błąd chyba w całej pracy. A czcionka którą było pisane droga Arkhana, NO ZAJE****A! Fabuła: sam początek był kiepski, tak wszystko nagle z nikąd... ale potem zaczęło robić się nieźle, aż w końcu pod koniec czytania części drugiej z niecierpliwością czeka się na kolejne części.
Wydaje mi się że to tyle. Komiks ma minimalne błędy, ocena 9/10 naprawdę; pożądny komiks!
Dobra dobra! Jednak postanowiłem umieszczać komiks częściami ponieważ zauważyłem iż kilka osób lekko się niecierpliwi tak więc mamy 3 część przygód Ryu!.
Hmm... mam lekki niedosyt po przeczytaniu 3 cz. Oczywiście chodzi mi o inny niedosyt niż ci się wydaje, chcę kolejną część!!!
Fabuła - bardzo dobra, zdradzisz nam kim są ci mordercy? 10/10
Teksty - Literówek się nie dopatrzyłem, jest spox. 10/10
Wykonanie - Też bardzo dobre, ładne screeny itp. 10/10
Ocena Końcowa: 10/10 Oby tak dalej młody Arkhanie XD.