Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez:
Dartam
14-02-10, 10:48
Soldier
Autor Wiadomość
Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 21-12-07, 16:32   Soldier  

No to wreszcie są pierwsze części mojego komiksu:
Wstęp:

To życzę miłego czytania i proszę o komentarze.
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Ostatnio zmieniony przez Ado'o 27-12-07, 13:46, w całości zmieniany 1 raz  

Borlven 

Monet: 3

Wysłany: 21-12-07, 17:04     

:o mnie się podoba! Rewelacja! Ocenka to 10/10. Czekam na kolejne części. Minusów to za dużych tu nie ma a plusów jest dużo ;)

KamilzLasu 

Monet: 34
Medale: 3

Wysłany: 21-12-07, 17:16     

KOlejny twój świetny komiks. Naprawdę, jeśli to wstęp to rewelacyjne! Jedyny minus to brak numeracji. Niestety przez niego muszę obniżyć o 1 punkt. \Ile na oko obrazków? 9/10

LEGENDA

Drako 

Warn: 1/4

Wysłany: 21-12-07, 17:17     

ocenka...chmmmm 9+/10 :D bardzo fajne początek troszke przynudnawy ale reszta ok czekam na następne części wesołych Świąt!

Radwan 

Monet: 2
Medale: 1

Wysłany: 21-12-07, 18:02     

Hmmmmm... Bardzo dobre! Niewiele błędów, dobre wykonanie 10\10\10=10\10

Konrad

Monet: 5

Wysłany: 21-12-07, 19:39     

Dziwne troszku. w 2100 któryś tam roku ludzkość nie wymyśliła alternatywnego rozwiązania co do zużywania energii? Ekologiczne napędy itp. Ale OK nie czepiam się , to twój komiks i ty wymyślasz fabułę ;)

Ale nie zauważyłem ,żadnych błędów , szczególnie ,że od drugiej części komiks zaczyna wciągać. Dostaniesz 9/10 , bo 10 jest zarezerwowana na największe hity.
Wojna w Koloni 2
Ostatni Seigeen
Aktualizowane:
Vengeance
Ostatni Seigeen : Tajemnica szepczących

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Monet: 23
Medale: 5

Wysłany: 21-12-07, 19:40     

No w końcu jakieś porządne komiksy :D Dużo plusów, minusów troche mniej :P nie chce mi się rozpisywać więc szybka ocenka ;D 8/10 :wink:
Witto, :D
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
CI: Braterska Złość
CII: Leże Bestii
Arcyś?
:D praca się gotuje :? zawieszony ;) planowany xD skończony

Nie chcem ale muszem! Jeśli chcesz dostać komentarz, PW!

Farvan

Wysłany: 21-12-07, 20:28     

No całkiem niezły ten komiks mi się bardzo podobał. Podobała mi się fabuła, nieźle wymyśliłeś z tymi budynkami :D . Początek trochę przynudzał ale czego się spodziewać po wstępie on ma przecież tylko przedstawić fabułę itp. Trochę się rozczarowałem z tymi soliderami myślałem że staną się spragnionymi krwi mordercami, ale cóż :D . Później okazało się że mają uczucia, ale i to nawet dobrze. Komiks zawiera takie przeciętne screeny, bardzo mi się podobało jak trafił w łóżko to był zaje****e. Podsumowanie: komiks zawiera ciekawą fabułę, podobał mi się pomysł z tymi budynkami, i scena wcześniej wymieniona. Ocena 8,3/10. Pozdro i jak najszybciej dokończ (bo chyba masz zamiar kontynuować co nie :D )

Dawcor 

Monet: 11

Wysłany: 21-12-07, 22:51     

No no! Postarałeś się! Ocena 10/10! Ładna grafika, napisy dobre ale kilka błędów orto ale za to ci nie odliczam :P itp. Czekam na next cz. i powodzenia w nich ;)

"Pokora i spokój wewnętrzny idą z sobą w parze."

Kałasznikow 

Wysłany: 22-12-07, 08:44     

Bardzo fajny komiks tylko na początku troche nudny i nie ma numeracji ale i tak 10/10 :D

Bazimieny 

Wysłany: 22-12-07, 14:10     

Super komiks czekam na następną część 10/10

JPZPN 100%]
Skrót PZPN oznacza:
* Polski Związek Pogrążania Narodu
* Przyczyna Znikania Polskich Nadziei
* Polscy Złodzieje Piłkarskich Nadziei
* Program Zlikwidowania Piłki Nożnej
* Propaganda Zagłady Piłki Nożnej
* Przyczyna Zagłady Piłki Nożnej

Milten Michał 

Monet: 1
Medale: 3

Wysłany: 24-12-07, 11:03     

No noooo ! Naprawde pożądny komiks, ci Soldierzy giną jak w realu :) Bardzo mnie komiks wciągną ;) Ortografi błędów też, nie widze. Ale jedyne co mnie zdziwilo trochę... Albo bardzo (XD) to, to, że nie pomagali sobie nawzajem, jak jednego trafili to powiini pomoc :P Albo tak samo jak wyciągnąć Kumpla z Rzeki :D Ocena za komiks to solidne 9/10 :]

pozdro

lee661

Wysłany: 25-12-07, 18:15     

Dam 9,9999999999999999999/10 wciąga. Super.Jeden z najlepszych komiksów.Nie dałem 10/10 bo moim zdaniem te mapy sie nie różnią

Indiana 

Monet: 24
Medale: 2

Wysłany: 25-12-07, 18:44     

Trzecia część jest w porządku. Zbyt wiele akcji nie było, ale trzyma w napięciu. Dostaniesz odemnie 8/10. Tak na święta. Chociaż i tak bym ci tyle dał

Ado'o 

Wysłany: 27-12-07, 13:50     

tę część zrobiłem już przed świętami, ale chciałem umieścić 4 i 5 cz. naraz, ale z braku weny muszę trochę odpocząć :( . Miłego czytania.
[EDIT]
Zapomniałem dodać że ponumerowałem obrazki :) .
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16
Medale: 7

Wysłany: 27-12-07, 14:27     

Ciekawe, ciekawe ale pare mogłeś troche bardziej zalać tą ziemie bo kawałek Afyryki i Azji to tak jakoś skromnie nie sądzisz? :P No i jak dostał się gość z NY do Tokyo skoro wszystkie pojazdy zniszczono??
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Beliar

Wysłany: 28-12-07, 00:03     

Komiks pomysłowy. Jednak trochę się rzeczy nie zgadza. Rok 2120 jak dobrze pamietam i są takie zwykłe samochody, broń palna i nie ma nic co ochroniło by przed zniszczeniem warstwy ozonowej.... :/ Reszta OK. Ale od razu wiedziałem, że będzi emiał takie przebłyski i pewnie wróci mu pamięć i będzie chciał się zemścić..... Ale jest OK 8/10

Ado'o 

Wysłany: 28-12-07, 00:30     

Muszę wyjaśnić sprawę z powłoką ozonową i z samochodami. Przyszłość kojarzy się od razu z latającymi samochodami, jakimiś pistoletami laserowymi, podróżami w kosmos. Ja akurat w komiksie pokazuję świat mniej rozwiniętym niż być może zwykłe samochody itp. może w przyszłości wcale nie wymyślą żadnych samochodów energo oszczędnych, wiem że już są prototypy samochodów na światło słoneczne, ale to wszystko może nie wypalić.
I jeszcze co do postu Beliar-a akurat fabuła jest dość długa i chyba dość skomplikowana, na razie nic się nie dzieje, ale od 5 lub 6 cz. "Będzie się działo" :wink: .
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Dawcor 

Monet: 11

Wysłany: 28-12-07, 10:13     

No no kolejna część :D Trochę wyjaśniająca o co chodzi :P A co do tej "zabawy" w jeziorze to trochę jak dzieci XD (Prawie bo kto by skoczył z takiej wysokości do wody taki pewny XD ) no ale dość gadania ocena nadal 10/10! Powodzenia w next cz. ;)

"Pokora i spokój wewnętrzny idą z sobą w parze."

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Monet: 23
Medale: 5

Wysłany: 28-12-07, 10:52     

O część czwarta, teraz zauważyłem XD Najlepsze to było jak szli w gaciach koło tych panienek XD komiks niezły, tylko... Strasznie NUDNY ziewnąłem kilka razy, bo nic praktycznie się nie dzieje, i tak troszkę dziwnie jest, ten David to mi się wydaje że to dziecko, ma takie zabawy :/ ocena 8/10 :roll:
Witto, :D
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
CI: Braterska Złość
CII: Leże Bestii
Arcyś?
:D praca się gotuje :? zawieszony ;) planowany xD skończony

Nie chcem ale muszem! Jeśli chcesz dostać komentarz, PW!

Borlven 

Wysłany: 28-12-07, 13:41     

Teraz było trochę nudnawo :/ ale wkurza mnie jedno :!: Narrator jest z kwadratem! No wszędzie te kwadratu to już wkurza! Ocenka 7/10 sora ale niestety.

Ado'o 

Wysłany: 28-12-07, 14:16     

Nie no teraz to mnie wkurzyłeś :!: Kael robił też narratora na białym tle i nikt nie obniżał mu za to oceny...A zresztą obniżaj jak chcesz ja będę dalej robił na białym tle, ponieważ jest lepiej czytelny :!: :evil:
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16
Medale: 7

Wysłany: 28-12-07, 15:22     

Według mnie Ado'o ma rację. Przecież w każdym komiksie rysowanym na papierze narrator mówi W RAMKACH! Jak to ludzi może wkurzać? Przecież to przybliża komiks Gothikowy do prawdziwego komiksu. Zresztą jak ja robię mowę bohaterów w okrągłych dymkach to nikt na to nie narzeka a to przecież sprawa niemal identyczna.
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Borlven 

Wysłany: 28-12-07, 19:57     

Ale powinno się odróżnać. Czasami nie które sceny są zakwadratowane.

Ado'o 

Wysłany: 28-12-07, 20:47     

No kurde chyba jak masz tekst bohatera to widać że odchodzi od "chmurki" łącznik i wyraźnie widać tekst narratora i postaci :!: No i tak jak mówiłem wcześniej i tak będę robił w prostokącie czy ci się to podoba czy nie :!: I na tym zakończymy tę dyskusję.
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Borlven 

Wysłany: 28-12-07, 21:29     

Ado'o ale nie obniżyłem tak gwałtownie za te obrazki :!: Tam też nic się nie dzieje i jak mówi ArcyMag. Ja obniżyłem tylko o jeden. A jak chcesz mieć zakwadeatowane screny i niższe oceny to proszę bardzo.

Keb-fan Gothica 

Monet: 2
Medale: 2

Wysłany: 29-12-07, 00:09     

Nie no to było dobre. Wyjątkowo dobry komiks. Małe zastrzeżenia : troche grafika wadzi, ale poza tym malinowo! 9.5/10

Konrad

Monet: 5

Wysłany: 31-12-07, 10:59     

Świetne! Znakomite! Bardzo mi się podoba. Fabułą robi się coraz ciekawsza. Błędów nie zauważyłem. Hmmm... 9/10. Jak wiadomo 10/10 jest tylko na najlepsze komiksy ;) A twojemu niewiele zabrakło by znaleźć się w ich gronie!
"Dziwna Fabuła Ekhm... w roku 1232 gdzie mają bronie laserowe itd...cofają siędo średniowiecza bo mogą znieszczyc cośtam ozonową Confused"
Wiesz Druid. Jakbyś był trochę mądrzejszy to byś wiedział co to jest "coś tam ozonowe" Bo dzięki "temu czemuś" istnieje jeszcze życie na naszej planecie. "To coś" chroni nas przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Jakby "tego czegoś" zabrakło ,teraz , nagle , to byś się wił w bólach i umierał na choroby popromienne!
Wojna w Koloni 2
Ostatni Seigeen
Aktualizowane:
Vengeance
Ostatni Seigeen : Tajemnica szepczących

Ado'o 

Wysłany: 31-12-07, 15:59     

Druid jakie pistolety laserowe :?: Co ty żeś sobie ubzdurał :?: Chyba wcześniej pisałem że nigdy nie wymyślono ani pistoletów laserowych ani latających samochodów :!: A to po hiszpańsku, nie wiem co to dokładnie oznacza, ale jest obraźliwe :evil: i należy się WARN za obrazę użytkownika Konrada :!:
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Druid

Wysłany: 01-01-08, 13:25     

Dobra Nic już nie napisze wy też nie piszcie(ale na TEN temat oczywiście).
a Ocena Komiksu:

Grafika:
+Wykonanie
+Dymki
Grafika: 10/10

Fabuła:
+Ciekawa
+Wciągająca
9/10

19/20=8/10

Odpowiedz do tematu