Komiks dostał znak bestsellera więc to mówi samo za siebie:P Jednak kilka razy zdarzyły się literówki, i czasami fabuła była według mnie "naciągana" ale jednak było to takie wciągnięcie żeby czytać dalej:) Moja ocena to 9/10. Dobra robota!
Nie wiem jak innym ale mnie ten komiks po prostu się nie podoba, fabuła może dobra ale tylko 10% realizmu. Może i według was oceniam ten komiks źle ale takie jest moje zdanie. Ocena to 6/10.
"...Stary mistrz ze swym uczniem poszli do olbrzymiej jaskini w której spał gigantyczny troll. Mistrz rzekł do ucznia:
-Gdy ten troll się obudzi zabij go i przynieś mi jego głowę, będę czekał prze wejściem.
Mistrz poszedł zanim uczeń zadał pytanie.Po paru godzinach mistrz usłyszał głośny ryk trolla.
-Pewnie się już obudził-pomyślał.
Po następnych godzinach przyszedł uczeń z głową trolla.
-Teraz mój uczniu trzeba ją oprawić-rzekł starzec.
Po kilku godzinach uczeń pokazał owoc swej pracy.
-Bardzo dobrze oprawiona ,lecz nie idealnie ,ale mniej wprawne oko uznało ,by to za dzieło największego mistrza..."
Interpretacja opowieści:
Wykonanie komiksu jest staranne ,lecz ta perła nie została w pełni oszlifowana.Zwykły użytkownik od razu daje 10/10 ,ale mistrzowie komiksowi wypatrują najmniejszy błąd.Co prawda nie jestem mistrzem ,ale dużo komiksów przeczytałem i tych lepszych i gorszych.
Recka :
Cóż ,od razu w oczy rzuca się jeden szczegół. Wklejane słowa.Wiem ,byłeś zestresowany ,a poza tym to najdłuższy po "Ojczyźnie" komiks ,więc łatwo o pomyłkę. Nie dostrzegłem żadnych błędów ortograficznych.Nie rzucił mi się w oczy błąd z Urizelem. No to przejdźmy do plusów i minusów.
Plusy
+Fabuła
+Walka dwoma mieczami
+Wykonanie
+Długość
+Zakończenie [jestem ciekaw czy zrobisz komiks przedstawiający przygody wybrańca]
Minusy
-Milantos ,bo posyłają go w razie ostateczności ,a on walczyć nie umie
-Wklejane teksty
-Czasem można się pogubić z imionami[ale to nie zawadza ,zwłaszcza jeśli chodzi o nowicjuszy] -10/10
Zasłużony bestseller
Czas na moją ocenę. Może kiedyś, to był świetny komiks, ale dzisiaj nie dostrzegam w nim owej świetności.
Fabuła: po pierwsze, oryginalna. Ale niestety, z ciągłym biegiem akcji, bardzo łatwo można było zgadnąć dalszą fabułę. Początkowo była monotonna. Idź, znajdź/wykonaj, przyjdź, ale dalej się rozkręciło, tylko połowa komiksu to były opisy i powtarzające się sceny (modlitwa, zabójstwa). Wiem, że chciałeś to wytłumaczyć, ale lepiej by wyglądało, gdyby nie były razem, tylko oddzielone jakimiś akcjami, albo stopniowo poznajemy razem z bohaterem klan. Jedynym z poważniejszych błędów jest, to że Frank, podczas swojego 25 letniego treningu nie widział mistrza. Ale potem, spotykał się z nim, regularnie oraz był na modlitwach. Czyli przez te 25 wcale się nie modlili, albo nie wychodził żeby spotkać się z nowymi katetami ? Coś tu nie gra. Kolejnym jest to że Frank/Wilk, zabijał wszystkich do okoła swoim malutkim mieczykiem. Albo że po co trenował walki kuszą i łukiem, jeśli i tak mógł korzystać, tylko z swojego miecza. (6/10).
Wykonanie: dobre. Napisze w skrócie
Plusy: użycie moda, ładne ustawienie kamery, dwie bronie
Minusy: czerwony oddzielacz, nierówny oddzielacz
(8/10).
Teksty: może był jeden, czy dwa błędy, ale to się nie liczy. Przekleństwa, tego czego nie nawidzę w komiksach. I to na dodatek bez cenzury.(8/10).
Podsumowując: 7+/10.
_________________ Ej, ty!!! Tak, o ciebie chodzi. Jeśli chcesz mieć ocenę z komiksu/zapowiedzi/MK, to pisz śmiało do mnie na PW. Jak mam czas, to ocenię każdy komiks, jaki zostanie mi zaproponowany.
Klan Śmierci... BestSeller GothicKomiksy... Ech... Przyznam że zasłużony. Chociaż jest trochę małych niedociągnięć... Ale nie wielkich. Ogólnie komiks bardzo mi się spodobał. Fajnie zaczęty komiks, później było świetne rozwinięcie i bardzo dobre zakończenie...
FABUŁA: 10/10-genialna wręcz... Znakomicie wycisnąłeś z niej tyle ile się dało i nie przedobrzyłeś... Cała historia Franka/Wilka jest bardzo wciągająca i ciekawa...
WYKONANIE: 9/10-... Wykonanie. W zasadzie standardowe... Choć obrazki są jak dla mnie ciut za duże...
GRAFIKA: 9:10-ogólnie? Nie ma się do czego przyczepić. Ujęcia fajne, choć na niektórych screenach jest wybitnie za ciemno...
Teksty: 8+/10- parę drobnych błędów, które się przecież mogą zdarzyć każdemu. Po za tym fajne dialogi, w które na początku wplotłeś ciut humoru...
PLUSY:
+Fabuła
+Bohater
+Długość
+Niektóre teksty
+Tajemniczy Akolita (czyżby sam Beliar?)
MINUSY:
-Najwyższy z dowódców chyba długo nie miał nic do roboty, skoro zapomniał jak się walczy...
-Teksty, które po prostu wklejałeś (zapewne z Worda)
Ocena: 9+/10
Nie jest to co prawda maks, ale komiks jest bardzo dobry. Z pewnością zasłużony BestSeller...
No i ja przeczytałem ten komiks
Fabuła - Jest bardzo ciekawa. Kilka nieoczekiwanych zwrotów akcji. Nie podobał mi się początek, ale w sumie nie mógł być inny, bo by nie pasował. Bardzo fajnie wyszła inicjacja oraz życie w obozie. Ciekawy pomysł z długowiecznością Fabuła niby wciąga, ale czasem się nudziłem troszkę. No i chyba niez rozumiałem zakończenia Podobnie jak Papcia i mnie kilka momentów rozśmieszyło Tak jakbyś wzorował się na jakichś mangach w których bardzo często też pojawia się humor.
Teksty - No kilka błędów ortograficznych, ale nie odejmuję i nie czepiam się bo sam robię ich masę. Kilka błędów językowych ale na palcach jednej ręki można je policzyć Nie podobała mi się sytuacja gdy Uriziel umierał, Wilk/Frank mówi swoją heroiczną kwestię, a tu nagle jego mistrz wyskakuje z K***a idź już czy coś w tym stylu Poza tym jak dla mnie za dużo tekstu narratora niektóre rzeczy niepotrzebnie opisywane bo widać co obrazek przedstawia.
Screeny - Na ten temat nigdy zbytnio się nie rozwodzę. Ładnie pyknięte. Cóż mogę powiedzieć więcej? No może, że czasem za ciemno ale czytałem na stojąco i widziałem wszystko
Ocena: 9/10
Ciekawy pomysł na fabułę, komiks mnie naprawdę wciągnął Bardzo myliły mi się postacie, a bardziej ci akolici. Nie widziałem twarzy i te same zbroje. Czasem nie wiedziałem kto jest kto. Ale to tylko ten minus. Teksty dobre, rażących błędów nie wykryłem. Wykonanie jest też dobre aczkolwiek mam minusa:
1) Ostatni arkusz, zdjęcie starego obozu i te klasztoru wygląda brzydko, a czemu? Od razu zauważyłem że jest ono rozciągnięte.
Fajnie to wymyśliłeś że kopacze znikali z obozów, z początku myślałem żę uciekają ze strachu ale potem dowiedziałem się że nie.
I co by tu ci postawić? 9,5/10 - Tak, to chyba ocena na jaką zasługujesz
Komiks w niektórych momentach stawał sie dziwny, np, że akurat Frank od razu uciekł do Klanu Śmierci po otrzymaniu przez akolitę mapy, myślałem, że ucieknie ale nie tam... Gdy morderca zabijał ludziw nocy to na obrazkach kompletnie nic nie było widać . Dymki ogólnie ładne. Fabuła zachęcająca do czytania Niezły pomysł z tym KLanem Smierci za co napewno zasłóżyłeś na Bestsellera 9/10
Pozdro Myrtan
No,cóż.Bardzo dobre,ale nie jest mistrzowskie.Teksty nie są równo,a Akolitów trudno odróżnić.
Pomimo to dostaniesz 8+/10
Oby tak dalej
_________________ "Ale Innos podpatrzył czyn Beliara i przemierzył Ziemię by znaleźć człowieka!"
"Wtedy zwrócił się Beliar do innej istoty. Ale Adanos zesłał potężną falę która zmyła ją z powierzchni Ziemii"
"Ale wraz z nią, odeszły także drzewa i zwierzęta. Więc Adanos wielce się zasmucił"
"Mam w dupie przeznaczenie!"
"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]