Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez:
Dartam
09-07-10, 21:47
Klan Śmierci
Autor Wiadomość
Afrodyta

Wysłany: 20-12-08, 08:31     

To tak :
Długość - 10/10
Fabuła - 20/10
Wciągnęło mnie jak nic 10/10 ^_^

Safirka 

Monet: 5
Warn: 2/4

Wysłany: 20-12-08, 12:57     

Komiks jest zajebi***. Nic dziwnego że bestseller - 10/10
Uniwersytet Alibaba i Wielki Pożar
Poszukiwacze
Inny Wymiar
Upadła legenda

Moje słowa, moje wpisy - mój blog. Tylko o sporcie.

Ilus 

Wysłany: 31-12-08, 17:02     

Komiks dostał znak bestsellera więc to mówi samo za siebie:P Jednak kilka razy zdarzyły się literówki, i czasami fabuła była według mnie "naciągana" ale jednak było to takie wciągnięcie żeby czytać dalej:) Moja ocena to 9/10. Dobra robota!

www.michalsukowski.pl

Puma
[Usunięty]

Wysłany: 01-01-09, 18:33     

Nie wiem jak innym ale mnie ten komiks po prostu się nie podoba, fabuła może dobra ale tylko 10% realizmu. Może i według was oceniam ten komiks źle ale takie jest moje zdanie. Ocena to 6/10.

Cesar

Wysłany: 02-01-09, 14:46     

Komiks bardzo mi się podoba tylko fabuła trochę naciągana :) ale tak to spoko.

Witcher 

Monet: 15

Wysłany: 21-07-09, 08:01     

Zajefajny komiks!
Fabuła-10/10
Teksty-10/10
Obrazki-10/10
Kamera-10/10
Walki-10/10
Długość-10/10
Ogólnie-10/10 :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Zarejestruj się i wygrywaj nagrody!!!

Patryk128pl 

Wysłany: 23-07-09, 19:23     

"...Stary mistrz ze swym uczniem poszli do olbrzymiej jaskini w której spał gigantyczny troll. Mistrz rzekł do ucznia:
-Gdy ten troll się obudzi zabij go i przynieś mi jego głowę, będę czekał prze wejściem.
Mistrz poszedł zanim uczeń zadał pytanie.Po paru godzinach mistrz usłyszał głośny ryk trolla.
-Pewnie się już obudził-pomyślał.
Po następnych godzinach przyszedł uczeń z głową trolla.
-Teraz mój uczniu trzeba ją oprawić-rzekł starzec.
Po kilku godzinach uczeń pokazał owoc swej pracy.
-Bardzo dobrze oprawiona ,lecz nie idealnie ,ale mniej wprawne oko uznało ,by to za dzieło największego mistrza..."

Interpretacja opowieści:
Wykonanie komiksu jest staranne ,lecz ta perła nie została w pełni oszlifowana.Zwykły użytkownik od razu daje 10/10 ,ale mistrzowie komiksowi wypatrują najmniejszy błąd.Co prawda nie jestem mistrzem ,ale dużo komiksów przeczytałem i tych lepszych i gorszych.

Recka :D :
Cóż ,od razu w oczy rzuca się jeden szczegół. Wklejane słowa.Wiem ,byłeś zestresowany ,a poza tym to najdłuższy po "Ojczyźnie" komiks ,więc łatwo o pomyłkę. Nie dostrzegłem żadnych błędów ortograficznych.Nie rzucił mi się w oczy błąd z Urizelem. No to przejdźmy do plusów i minusów.
Plusy
+Fabuła
+Walka dwoma mieczami
+Wykonanie
+Długość
+Zakończenie [jestem ciekaw czy zrobisz komiks przedstawiający przygody wybrańca]

Minusy
-Milantos ,bo posyłają go w razie ostateczności ,a on walczyć nie umie
-Wklejane teksty
-Czasem można się pogubić z imionami[ale to nie zawadza ,zwłaszcza jeśli chodzi o nowicjuszy]

-10/10
Zasłużony bestseller
V.I.P.
Wiara
~Filmy~
~Opowiadania~
Krwawy dąb
"To co wiemy to kropla.To czego nie wiemy to ocean."-I. Newton
Mój rycerz xd

PatrykCXXVIII

Generał 

Monet: 12
Medale: 1

Wysłany: 23-07-09, 22:19     

Czas na moją ocenę. Może kiedyś, to był świetny komiks, ale dzisiaj nie dostrzegam w nim owej świetności.

Fabuła: po pierwsze, oryginalna. Ale niestety, z ciągłym biegiem akcji, bardzo łatwo można było zgadnąć dalszą fabułę. Początkowo była monotonna. Idź, znajdź/wykonaj, przyjdź, ale dalej się rozkręciło, tylko połowa komiksu to były opisy i powtarzające się sceny (modlitwa, zabójstwa). Wiem, że chciałeś to wytłumaczyć, ale lepiej by wyglądało, gdyby nie były razem, tylko oddzielone jakimiś akcjami, albo stopniowo poznajemy razem z bohaterem klan. Jedynym z poważniejszych błędów jest, to że Frank, podczas swojego 25 letniego treningu nie widział mistrza. Ale potem, spotykał się z nim, regularnie oraz był na modlitwach. Czyli przez te 25 wcale się nie modlili, albo nie wychodził żeby spotkać się z nowymi katetami ? Coś tu nie gra. Kolejnym jest to że Frank/Wilk, zabijał wszystkich do okoła swoim malutkim mieczykiem. Albo że po co trenował walki kuszą i łukiem, jeśli i tak mógł korzystać, tylko z swojego miecza. (6/10).

Wykonanie: dobre. Napisze w skrócie
Plusy: użycie moda, ładne ustawienie kamery, dwie bronie
Minusy: czerwony oddzielacz, nierówny oddzielacz
(8/10).

Teksty: może był jeden, czy dwa błędy, ale to się nie liczy. Przekleństwa, tego czego nie nawidzę w komiksach. I to na dodatek bez cenzury.(8/10).

Podsumowując: 7+/10.

Safirka 

Warn: 2/4

Wysłany: 24-07-09, 15:23     

Patryk128pl napisał/a:
[jestem ciekaw czy zrobisz komiks przedstawiający przygody wybrańca]

Ekhem. Patryk ten komiks już jest ;) .
Uniwersytet Alibaba i Wielki Pożar
Poszukiwacze
Inny Wymiar
Upadła legenda

Moje słowa, moje wpisy - mój blog. Tylko o sporcie.

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21

Wysłany: 26-07-09, 00:42     

Klan Śmierci... BestSeller GothicKomiksy... Ech... Przyznam że zasłużony. Chociaż jest trochę małych niedociągnięć... Ale nie wielkich. Ogólnie komiks bardzo mi się spodobał. Fajnie zaczęty komiks, później było świetne rozwinięcie i bardzo dobre zakończenie...

FABUŁA: 10/10-genialna wręcz... Znakomicie wycisnąłeś z niej tyle ile się dało i nie przedobrzyłeś... Cała historia Franka/Wilka jest bardzo wciągająca i ciekawa...
WYKONANIE: 9/10-... Wykonanie. W zasadzie standardowe... Choć obrazki są jak dla mnie ciut za duże...
GRAFIKA: 9:10-ogólnie? Nie ma się do czego przyczepić. Ujęcia fajne, choć na niektórych screenach jest wybitnie za ciemno...
Teksty: 8+/10- parę drobnych błędów, które się przecież mogą zdarzyć każdemu. Po za tym fajne dialogi, w które na początku wplotłeś ciut humoru...

PLUSY:
+Fabuła
+Bohater
+Długość
+Niektóre teksty
+Tajemniczy Akolita (czyżby sam Beliar?)

MINUSY:
-Najwyższy z dowódców chyba długo nie miał nic do roboty, skoro zapomniał jak się walczy...
-Teksty, które po prostu wklejałeś (zapewne z Worda)

Ocena: 9+/10
Nie jest to co prawda maks, ale komiks jest bardzo dobry. Z pewnością zasłużony BestSeller...

Doriansen 

Monet: 6
Medale: 4

Wysłany: 12-08-09, 12:37     

No i ja przeczytałem ten komiks :]
Fabuła - Jest bardzo ciekawa. Kilka nieoczekiwanych zwrotów akcji. Nie podobał mi się początek, ale w sumie nie mógł być inny, bo by nie pasował. Bardzo fajnie wyszła inicjacja oraz życie w obozie. Ciekawy pomysł z długowiecznością :] Fabuła niby wciąga, ale czasem się nudziłem troszkę. No i chyba niez rozumiałem zakończenia xD Podobnie jak Papcia i mnie kilka momentów rozśmieszyło xD Tak jakbyś wzorował się na jakichś mangach w których bardzo często też pojawia się humor.
Teksty - No kilka błędów ortograficznych, ale nie odejmuję i nie czepiam się bo sam robię ich masę. Kilka błędów językowych ale na palcach jednej ręki można je policzyć :) Nie podobała mi się sytuacja gdy Uriziel umierał, Wilk/Frank mówi swoją heroiczną kwestię, a tu nagle jego mistrz wyskakuje z K***a idź już czy coś w tym stylu :) Poza tym jak dla mnie za dużo tekstu narratora niektóre rzeczy niepotrzebnie opisywane bo widać co obrazek przedstawia.
Screeny - Na ten temat nigdy zbytnio się nie rozwodzę. Ładnie pyknięte. Cóż mogę powiedzieć więcej? No może, że czasem za ciemno ale czytałem na stojąco i widziałem wszystko :P
Ocena: 9/10

Eskel 

Monet: 8

Wysłany: 03-09-09, 15:10     

Ciekawy pomysł na fabułę, komiks mnie naprawdę wciągnął :P Bardzo myliły mi się postacie, a bardziej ci akolici. Nie widziałem twarzy i te same zbroje. Czasem nie wiedziałem kto jest kto. Ale to tylko ten minus. Teksty dobre, rażących błędów nie wykryłem. Wykonanie jest też dobre aczkolwiek mam minusa:
1) Ostatni arkusz, zdjęcie starego obozu i te klasztoru wygląda brzydko, a czemu? Od razu zauważyłem że jest ono rozciągnięte.
Fajnie to wymyśliłeś że kopacze znikali z obozów, z początku myślałem żę uciekają ze strachu ale potem dowiedziałem się że nie. :D
I co by tu ci postawić? 9,5/10 - Tak, to chyba ocena na jaką zasługujesz :]

Myrtan 

Wysłany: 13-12-09, 10:45     

Komiks w niektórych momentach stawał sie dziwny, np, że akurat Frank od razu uciekł do Klanu Śmierci po otrzymaniu przez akolitę mapy, myślałem, że ucieknie ale nie tam... :/ Gdy morderca zabijał ludziw nocy to na obrazkach kompletnie nic nie było widać :/ . Dymki ogólnie ładne. Fabuła zachęcająca do czytania :) Niezły pomysł z tym KLanem Smierci za co napewno zasłóżyłeś na Bestsellera 9/10
Pozdro Myrtan

Kraksa 

Monet: 2

Wysłany: 18-01-10, 20:20     

No,cóż.Bardzo dobre,ale nie jest mistrzowskie.Teksty nie są równo,a Akolitów trudno odróżnić.
Pomimo to dostaniesz 8+/10
Oby tak dalej :D
"Mam w dupie przeznaczenie!"

Moje Komiksy:

Zrobione:
Ray-Odejście. http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=4836
Niezapomniana Osiemnastka. http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=4725
Zatopienie Marzanny. http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=4882

Zawieszone:
Najemnik-Tajemnicza wieża.

Planowane:
Ray-Przyjaciel

Zerox 
Nabijacz postów

Monet: 14
Medale: 3

Wysłany: 03-04-10, 19:56     

Wspaniały komiks, świetny pomysł na fabułę dobrze wykonany. Tylko dosyć dużo błędów :/
Bestseller moim zdaniem zasłużony ;) W wykonaniu błędów nie było.

Fabuła: 11/10
Grafika: 10/10
Teksty: 8/10

RAZEM: 9,7/10

michur 

Wysłany: 26-04-10, 16:34     

SUPER komiks tylko czasem te słowa są wyżej niż mają być ale i tak bardzo dobre

Fabuła 10/10
Teksty 7/10
Grafa 10/10
Walki 7/10
Razem nie wiem co dać :/ A..dam 9/10 :-)

kerplunk 

Wysłany: 03-05-10, 09:59     

Świetny komiks 10/10! Są błędy ortograficzne ,ale to sie każdemu zdarza. Zasługuje na bestsellera.

gothic-fan22 

Wysłany: 08-05-10, 23:19     

Najlepszy komiks na forum gratulacje za pomyslowosc swietnie wykonany no 10/10

PW dla pana... // Visor

keciam 

Wysłany: 12-06-10, 20:26     

Ten komiks bardzo mi się podobał moje oceny to
Fabuła-10/10
Teksty-10/10
Obrazki-10/10
Kamera-10/10
Ogólnie-10/10

karpczonisko 

Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 22-07-10, 10:30     

Muszę dać kolejną dziesiątke. Komiks zasługuje na to. jest bardzo fajny wszystko ładnie ułożone fabuła z lekka zaskakuje... 10/10

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

Coone 

Monet: 14

Wysłany: 23-12-11, 00:15     

Krótko i na temat : 10/10 , Ekstra fabuła, WCIĄGAJĄCY (co jest wielkim plusem) i wgl. wszystko zaje*** :)

Powiedz NIE do ACTA !

Odpowiedz do tematu