Plusy:
+Bardzo długi! (nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale jest to najdłuższy komiks na forum [oprócz ojczyzny])
+Bardzo dobra fabuła, choć czasem nie wiadomo co się dzieje.
+Ładne obrazki.
+Teksty są w porządku.
Minusy:
-Taki trochę mało realistyczny... Miał zabić Thorusa, a przy okazji zabił manata? Eee...
-Niekiedy nie wiadomo kto jest kim, przez te stroje.Rozumiem, ze tak miało być, ale to trochę przesada.
-Zakończenie... Takie nijakie i podobne do Myśliwego Winlou.
Moja ocena: 86/100 - komiks jest świetny.
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą
Wedgłu mnie komiks jest zajefajny:
Plusy:
- komiks jest bardzo długi
- grafika dobrze wykonana
- fabuła dobrze rozwinięta
Minusy:
- ortografia czasami się zdazrzyła
- zauważyłem że niektóre teksty są nierówno ułożone
Ocena końcowa:
7\10.
nom, bardzo dobry komiks . Dla niego poświęcę trochę więcej miejsca niż w innych komiksach, a to dlatego, że komiks bardzo mi się podobał.
A więc tak, najpierw powiem co nieco o fabule. Czasami jest przynudnawa i nijaka. Lecz w większości coś się dzieje, musiałeś się sporo namęczyć żeby zrobić tych wszystkich akolitów. Ocena za fabułę to 9+/10.
Teraz co nieco o treści graficznej . Screeny ładnie pstryknięte, widać, że włożyłeś w ten cały komiks bardzo dużo pracy i szata graficzna jest OSZOŁAMIAJ!CA. Ocena za wygląd to 10/10.
A teraz teksty, tutaj już niestety jest cały problem . Zdarza się kilka razy (kilkanaście), że litery są poprzestawiane albo, że z URIZIELA zrobił się URIZJEL. Co było trochę dziwne . Ogólnie teksty są ładne, ale te zmiany rozumiem, w końcu miałeś stres i dużo roboty z tym, więc trochę podwyższę ocenę na 10/10, bo rozumiem cię jak najbardziej, stres itd.
A teraz ogólnie o komiksie. Komiks bardzo przyjemnie mi się czytało i przez to, że mój kumpel pisał mi na gg to go zablokowałem na chwilę, bo czytałem komiks, naprawdę włożono dużo trudu i dużo pracy w ten komiks. Rzadko zdarza się, że komiks w PK jest TAK wyśmienity, założę się, że poza komiksami tych wybitnych (co mają własne działy) to jest to najlepszy komiks na forum (jeżeli mam powiedzieć swoje własne zdanie to ten komiks jest lepszy od wszystkich komiksów Papcia ChmieLLa, sorry Kapciu... Papciu)!!!
Ocena za to, że komiks mi się podobał jest NIECO zawyżona . 10-/10!!!
Chyba będzie następna część;).
W sumie to najgorzej(nie mówie że słabo) wyszły teksty, czasami, ale rzdako, przekręciłeś słowo- ale jest OK.
Zdięcia są bardzo dobre, a o fabule już nie wspomne!
10/10- komiks powinien dostać Bestselera:!:. gdyż jest to jeden z lepszych komiksów na forum, myślę że możesz dorównać Piotrowi.
Jak dla mnie jest super! Fabuła i sam komiks mnie bardzo wciągnął. Jedynie mam zastrzeżenia co do tekstów "Lać" itp. Po prostu używałeś współczesnych tekstów do komiksu który nie dzieje się w XXI w. I co też budzi niesmak to to że Wilk jest taki zbyt madafakerski ( ) no czyli głupie było to że sam powalił 3 akolitów . Ale ogólnie jest supcio i oby tak dalej! 9/10. Komiks jeszcze nie na bestsellera, ale jesteś na dobrej drodze.
PS. I mój poradnik chyba się przydał . Czy znałeś już tę sztuczkę z dwoma broniami?
Jak dla mnie jest super! Fabuła i sam komiks mnie bardzo wciągnął. Jedynie mam zastrzeżenia co do tekstów "Lać" itp. Po prostu używałeś współczesnych tekstów do komiksu który nie dzieje się w XXI w. I co też budzi niesmak to to że Wilk jest taki zbyt madafakerski ( ) no czyli głupie było to że sam powalił 3 akolitów . Ale ogólnie jest supcio i oby tak dalej! 9/10. Komiks jeszcze nie na bestsellera, ale jesteś na dobrej drodze.
PS. I mój poradnik chyba się przydał . Czy znałeś już tę sztuczkę z dwoma broniami?
Ja pierdykam... od ciebie 9\10... nie spodziewałem się.
Nie ukrywam że na twojej ocence mi najbardziej zależało.
Co do textów to... w gothicu też używają podobnych. Może nie aż tak ale...
A co do powalenia 3 akolitów. Wilka ćwiczył sam Urizjel więc chyba miał do tego prawo.
BRAWO, komiks jest super, wreszcie coś porządnego chociaż w niektórych momentach zaczął mnie przynudzać, a tych momentów było całkiem sporo. Ale ogólnie wyszło ci to świetnie
Fabuła - 5/6
Grafika - 5/6 - Te czerwone "oddzielacze" zaczynają mnie irytować XD (Irytować... lubię to słowo )
Teksty - 6/6 - Nie mam żadnych uwag
Ocena ogólna - 5+/6
+Długość (najdłuższy na forum oprócz Ojczyzny)
+Fajna fabuła
+Ciekawa,trzymająca w napięciu akcja
+Niezłe imiona
+Brak pasków życia
+Potrafisz robić niezłe triki (Widać, że przeczytałeś dział z Poradami bardzo uważnie)
Minusy :
-Drobna ortografia
-Miejscami trochę nudzi
Rób więcej takich to może dostaniesz własny dział!
Ostatnio zmieniony przez xxxl 11-07-10, 12:24, w całości zmieniany 2 razy
Niezłe. No dobra, nie sugeruj się tym. Chciałem być oszczędny w słowach. Jest super, etc etc. Chciałem coś napisać ale zapomniałem co... w każdym razie ocena to 9,9/10 (10/10 jest zarezerwowane dla Piotra_pl, hehe).
_________________ http://myplay.com/video-player/michael-jackson
Każdy fan (oraz nie fan) Króla, bezpretensjonalnie musi wejść na tę stronę.
"Nazywam się Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy. Żyję na tym świecie czterysta dwadzieścia osiem lat według waszego rachunku, sześćset czterdzieści dwa lata według rachuby elfów. Jestem potomkiem rozbitków, nieszczęsnych istot uwięzionych wśród was po kataklizmie, który wy nazywacie Koniunkcją Sfer. Uchodzę, delikatnie mówiąc, za potwora. Za krwiożercze monstrum. "
No no, brawo, super komiks. Rób tak dalej a daleko zajdziesz. Można znaleźdź pare błędów (jak np. wspomniany już Urizjel) nie przeszkadza mi to w daniu oceny 10/10
No cóż komiks bardzo dobry, ale nie najlepszy. Chodzi o fabułę, trochę przynudnawa w niektórych momentach, oraz nie najdoskonalsza. Ale wykonanie, teksty (Mińmalne buendy ) są GITes. Ocena 9/10 Kolejny świetny komiks w twoim wykonaniu
Cóż...Komiks bardzo fajny, nie widzę potrzeby pisania plusów i minusów gdyż moi poprzednicy na pewno wszystkie napisali Ocena 10/10
bardzo mi się podobało!
PS: mam narazie dostęp do kompa ale ne wiem na jak długo (dlatego pisze)
PS2: czy mi się wydaje czy tych kapitanów(jako tytuł) i pluton egzekucyjny nie wziołeś czasem z Bleacha??
A oto z dalekich krajów przywędrował mój komentarz XD
Dobra
Teksty 5/6 Było kilka mniejszych wyrazów niż reszta tekstu
Fabuła 6/6
Szybkość 6/6 dobre tempo
PLUSY
- Fabuła
- Teksty
- Grafika
- Długość
- Szybkość
- Operacja kamerą
MINUSY
- Kilka wyrazów mniejszych niż reszta tekstu
Ocena końcowa
6-/6
Zaje*iście ci to wyszło Ale jak kazdy ma plusy i minusy
PLUSY
Fabuła.. bardzo wciąga
screeny satranne bardzo
wykorzystany trick z dwoma broniami długi
akcja jak trzeba, nie za szybko nie za wolno
Minusy
dużo ortografii
czasem się zamotałem z imionami i jak się bohater postarzał
9\10
_________________ To twoja walka ,to twoje życie. Nigdy na dnie , zawsze na szczycie !
Tutaj się nieźle natrudziłeś.
Plusy:
Fabuła-nie mam żadnych zastrzeżeń. Mistrzowska!
Grafika-Bardzo dobra
Niezły trik z 2 broniami
Minusy
tekst-zdarzają się niedociągnięcia.
Ocena całkowita to 10-/10. Super komiks.
Robinsonowie
HunterBots19
Wysłany: 01-05-08, 21:40
No więc, znalazłem kilka błędów.Kilka błędów językowych, trochę niedociągnięć, zły pomysł, żeby wszyscy bohaterowie mieli takie same stroje (myliłem się) ale ogólnie niezły.
4,5/6 (patrz. kryterium ocen by Hunter19)
Przyjemnie mi się czytało ten komiks. fabuła i wykonanie świetne. Szczególnie mi się podobało kiedy nowicjusze walczyli o to żeby wyłonić akolitę. Mam tylko zastrzeżenie co do dat. 25 lat na treningu to trochę za dużo. 10/10
:shock: A niech mnie stara patelnią pierdol*** XD to jest ZAR!BISTE muszę przyznać szczerze że ten komiks najbardziej mi się podoba ze wszystkich i nie kłamię Bardzo się fajnie go czyta albo np:Śmierć Uriziela wtedy naprawdę mi się smutno zrobiło szkoda że zginął :cry: No dobra Fabuła zajebista wykonanie zajebiste a komiks PRZE FANTASTYCZNY OCENA 10/10
Bardzo polecany mi komiks, więc musiałem przeczytać. Chyba trochę się rozgadam. Zacznijmy ogólnie. Sam pomysł na komiks fajny, ale zabójcy, zabójcy, zabójcy... oklepane to jak niewiem co! Twój komiks niejest najnowszy, więc się aż tak bardzo nieczepiam. Ale serio, co drugi komiks na forum jest o zabójcach. Ludzi, co z wami? Poprostu aż ciśnie się na usta żeby zapytać co jest z waszą psychiką? Nic tylko komiksy o rozpieprzaniu. Przynajmmniej ten komiks o rozpieprzaniu wyszedł.
Jak już mówiłem, kolejny cholerny komiks o zabijaniu, lecz w dużo ciekawszej formie. Klan, inicjacje, bardzo mi się to podobało. Spróbuje teraz jakoś omówić kwestie fabularne które mi się niepodobały.
Początek z dupy. Niewiadomo co i jak, jakis kolo który wpada za barierę. Potem momentalnie sam odnajduje się w sytuacji. Wie gdzie jest stary obóz, wie CO TO JEST stary obóz chociaż nikt mu nie powiedziął. Potem poproawiłes ten błąd wyjaśnieniami które udzielał diego. (zapomniałem imienia z komiksu ). Niepodobało mi się też to, że właśnie w początkowych arkuszach wszystko działo się troche za szybko. Wogóle to fajna akcja zaczęła się od przystąpienia do klanu. Organizacja tego wszystkiego podobała mi się, fajnie Ci to wyszło. Trochę za szybki potem to postępowania bohatera, za szybko stawał się taki "super". Jagby on też był jakiś wybrany. A takie właśnie komiksy, w których jest sobie jeden gostek niewiadomo skąd i potem staje się wybrańcem wszystkiego na świecie... jak widze taki komiks to odrazu odejmuje punkty. Ale dobra, fabuła spoko i świetny koniec.
grafika: Nooo... spoko. Było naprawde dużo fajnie pstrykniętych screenów, które bardzo mi się podobały. szczególnie wrażenie zrobiłna mnie obrazek 751. Mimo, że rozciągniety wyszedł fenomenalnie. Jedyny minus grafiki, to ciut za małe niekiedy obrazki, i czerwone odstępny miedzy obrazkami. Za grube, i zbyt intensywna czerwień.
Teksty: Tu było najgorzej. Nie chodzi o literówki i błędy ortograficzno/interpunkcyjne, bo sam je robie i nielubie się mądrzyć ze tu i tu był błąd. Wale to. Głównie raziły mnie teksty typu "Mistrzu, nie zostawię Cię, wytrzymaj jeszcze trochę". Heroicznie i wzruszająco, no nie? I walisz tekst "Ku*wa mać, musisz iść" XD No troche to niepasowało. Za dużo takich 'blokowych' tekstów.
Humor: tak, dostrzegłem w tym komiksie humor i to taki, z którego naprawdę dość długo lałem XD Mianowicie od obrazka 690, do 694. Wilk zabił kolesia piorunem, jak ten był w wodzie. Na to dowódca "dobra, to włazimy wszyscy" XD No rozwaliło mnie.
To tyle mojej gadki. Komiks jest naprawdę niezły. Daje mu 8/10.
Od razu ci powiem - to jest naprawdę udany komiks. Fabuła wprawdzie znowu opowiada o zabójcach (kto to mówi ) ale ważne, że jest dobra. Sądziłem, że kiedy Urizjel wszedł do chaty Franka to ten go zabije i stanie się wielkim, potwornym, kosmicznym pogromcą całej szajki. Mile mnie tym zaskoczyłeś. Dalsza fabuła nie jest wcale mnie interesująca niż sam początek. Wciąga i uprzyjemnia obcowanie z komiksem. Ogólnie najbardziej do gustu przypadł mi chyba motyw z walką na arenie. Same teksty też nie są złe. Ba są dobre. Nie przyglądałem się uważnie więc może nie zobaczyłem jakiegoś błędu, ale i tak nie mam nic większego do zarzucenia. Jedynie nie pasowały mi jedna rzecz. Chodzi o to jak potężny stał się główny bohater. Stał się na tyle silny bo rozgromić grupkę szkolonych w tym samym miejscu, prawdopodobnie bardziej doświadczonych członków klanu. Pozostaje jeszcze wygląd. Ujęcia są dobre, nie nudzą, nie odpychają wyglądem czy jakością. jedynie co mnie irytowało to widoczne poprawianie wyrazów po zapisaniu dymka. Jedno słowo jest wyżej/niżej niż pozostałe i jest to trochę nieestetyczne, ale i tak nie wpływa na ocenę - 9+/10.
Muszę ci powiedzieć że wykonałeś kawał dobrej roboty, ten komiks jest jednym z lepszych na forum dlatego masz się czym cieszyć . W 100% komiks zasługuje na miano ,,BestSellerowego". Co do fabuły to zaskoczyłeś mnie z tym że Urizjel nie zabił Franka w jego chacie. No i nietypowe w komiksie tego typu jest zrobienie Happy Endu .