Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez:
Dartam
09-07-10, 21:47
Noc Niepokoju
Autor Wiadomość
Jakoob 

Wysłany: 10-05-10, 15:42     

Sklejka beznadziejna, fabuła beznadziejna i ogólnie jedno wielkie gówn* 0/10. ( to ten pierwszy komiks xD )

Drugi komiks jest świetny :) Ramka na początku budowała taką "grozę", no ale horror tylko na początku to był ale Ch** z tym :) wciągnął mnie to na dobre kilkanaście min. sklejka bardzo dobra. Mało mi przeszkadza że to Bezio jest głównym bohaterem (tak ogólnie to można by nowe bestsellery zrobić ;) ). 10-/10 czegoś tu trochę brakuje no ale oby więcej takich komiksów ;)
"teraz mam szacunek u najlepszych graczy w kieleckim podziemiu, to nie te czasy gdy ctg było w cieniu, a teraz zobacz do czego doszło ? kur** teraz to wstyd wyjść na osiedle w bluzie prosto, gdy najlepszym raperom zaczęło się pier*** w baniach"

Fortuno 

Monet: 3

Wysłany: 16-05-10, 13:58     

Naprawdę super komiks. Szczerze mówiąc to czytałem go 2 razy. Raz jak byłem gościem i drugi raz jak byłem gościem. Moim zdaniem wszystkie twoje komiksy są świetne i wszystkie na Bestsellera zasługują. Fabuła, wykonanie i teksty są u ciebie świetne, dużo roboty w to musisz wkładać, ale efekty są piorunujące. 10/10.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.

Cytat:
Ready to set the world on fire...

Brand

Doriansen 

Monet: 6
Medale: 4

Wysłany: 25-05-10, 15:38     

Chciałem przeczytać ale mi coś nie działa. Proszę o reup :)

Elminster 
1/2/3/24/4

Monet: 8
Medale: 3

Wysłany: 25-05-10, 19:57     

Doriansen napisał/a:
Chciałem przeczytać ale mi coś nie działa. Proszę o reup :)

Jest reup, można czytać!

"the smell of your flesh
so rancid and fresh
it keeps me alive"
~Bloodbath - Cry My Name

Doriansen 

Monet: 6
Medale: 4

Wysłany: 25-05-10, 21:07     

Noc Niepokoju to komiks który z tego co widzę jednym się bardzo podobał innym ciut mniej. Ja jestem mniej więcej po środku. Uważam, że fabuła jest doskonała. Jednak ma kilka uchybień. Jednym z nich jest to, że Frank i Virgil ledwo co się poznali, a już byli przyjaciółmi. Inny minusik to moim zdaniem za bardzo przekonujący główny bohater. Czasami wydawało mi się, że wszystko za łatwo mu przychodzi. No i nie do końca końcówkę zrozumiałem. Nie rozumiem motywów działań zakapturzonego i nie wiem dlaczego Virgil zmienił zdanie i się przyłączył. Co do plusów to zdecydowanie cała reszta fabuły. Na prawdę na początku, jak złapali Marka pomyślałem "Wiedziałem to on jest zakapturzonym a tu zonk :!: " Na prawdę tu mnie miałeś :) Komiks przyciągnął moją uwagę w 100% :) Co do wykonania jest git. Oryginalny pomysł z tą krwią. Osobiście uważam jednak, że mogłeś się trochę bardziej postarać i pokazać więcej niż opisywać narratorem. A co do tekstów jest spoko. Nie zauważyłem błędów, żeby takowe zauważyć musiałbyś robić "byki" :)

Podsumowując Noc Niepokoju spokojnie można polecić innym. Jest to komiks i ciekawą, nieliniową i obfitującą w zwroty akcji fabułą. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony po przeczytaniu tej pracy. Jednak posiada ona kilka niedoróbek. 8/10

Ps. Dziękuję za reup :)

Eragorn 

Wysłany: 16-07-10, 06:34     

Komiks ma swoje wady i zalety. Fabularnie jest dobrze aczkolwiek nie zakapowałem końcówki :P .Ramka nie powiem nadaje klimatu ,lecz czasem zasłania obrazki. Można od czasu do czasu złapać literówkę lub dwie. Do screenów nie mam zastrzeżeń efekty graficzne,ustawienie itp. są wykonane bardzo dobrze. Zwroty akcji ciekawe. Chciałbym się dowiedzieć o co chodziło z tym zwojem :o .Ocena to 9-/10

karpczonisko 

Monet: 5
Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 30-07-10, 11:07     

Ahhh wspaniała robota Elminster. Fabuła 10/10 i naprawdę nie ma tutaj co się sprzeczać ale... Zaskoczył mnie ten zwrot akcji w końcówce. Nieee tego się nie spodziewałem. Za żadne skarby nie miałem takiego hmmmmm... przeczucia. OGROMNY PLUS za fabułę. Ujęcia są ładne teksty nie są sztuczne ani robione na siłę jednak jakieś wyśmienite też nie są. Co do ogólnego wykonania to łączniki po prostu świetna dobra robota graficzna. Mnie tam się podoba choć zawyżę ci ocenę właśnie za ten zwrot akcji bo to było po prostu ZASKOCZENIE! 10/10.

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

misiekgrabo98 

Monet: 4

Wysłany: 03-08-10, 00:56     

KOMIKS ŚWIETNY!!! Czytam go od pierwszej :mrgreen: Tak długo...no ale cóż...nie recenzuje bo spać się chcę tylko daję 0/10...nie no żart :-) Daję oczywiście 10+/10 :D Plusik to za ramkę. TAKA...ŚWIETNA... :szok:

Stworzone:
-Przygody Gregora cz. 1-5 - http://gothickomiksy.pl/v...p?p=72725#72725
-Ćwiczenie - Yoda vs. Luke - http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=4748
-Pijacy odc. 1-12 - http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?p=72794#

Zawieszone:
-Sztylet Czasu

Te które robię:
-Pijacy KONTYNUACJA odc 13-? - już dłuższe, nie żenujące(tak mi się wydaje, ale żarty w komedii muszą być! - http://gothickomiksy.pl/t...cja-vt5344.htm#

Te które mam w planie:
-Boss Arena

Odpowiedz do tematu