Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez:
Dartam
09-07-10, 21:47
Szpon
Autor Wiadomość
Bartek 120 

Monet: 7
Medale: 2

Wysłany: 07-02-10, 20:05     

Nie miałem jeszcze okazji ocenić komiks. Teraz ją mam. :D Fabularnie komiks jest dobrze zrobiony nie pędzi, ani bohater nie jest super hero :D Co do grafiki nie mam zastrzeżeń świetna robota. ;) Niestety teksty cytuję: "Cholerny dupek" nie pasuje. Ogólnie bardzo dobry komiks. Ocena za 4 części wynosi: 8+/10. ;)

Pomóż mi uzbierać 120 złotych. xD

Karik04 

Monet: 5

Wysłany: 09-02-10, 20:40     

Fabuła świetna. Fajnie się rozwija. Nie mogę się doczekać następnych arkuszy :mrgreen:
Wykonanie bardzo dobre ale to u ciebie norma.
Teksty świetne, klimatyczne ale "Cholerny dupek" raczej nie pasuje.
Ocena to 9/10. Super komiks.

xxxl 

Wysłany: 15-02-10, 21:03     

Długość: 10/10
Fabuła: Ciekawa... wciągnęła mnie... 10/10
Grafika: Gęba tego typa, co przyszedł w drugim arkuszu po Morte'a była paskudna, ale te świetne ujęcia w praktycznie każdym arkuszu zrównoważyły to. Daję 10/10
Teksty: Nieźle wymyślone... ale nie powalająco. Tekst "cholerny dupek" nie pasuje do mnicha. Dam 7/10
Ogólnie: 9,25/10

http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=1969

Komentujcie i oceniajcie.

TheNagazul 

Wysłany: 11-04-10, 17:39     

Ciekawy, klimatyczny, pięknie plastyczny 10/10

Denpok 

Wysłany: 17-04-10, 11:48     

No, ten komiks bardzo mi sie podoba. Niby znalazlem kilka ortow i literowek ale nie bylo ich duzo i nie rzucaly sie w oczy. Tak, zgadzam sie. Napis "Szpon" na kazdym z arkuszy fajnie sie prezentowal. Fabula wporzadku. Rozumiem, niby jest mnich i wiedzie spokojny zywot w klasztorze ale tak jak i w komiksach o podobnej tematyce jest takie "...az tu nagle..." (chodzi mi o pierwsze spotkanie z bandytami) i cale jego zycie odmienia sie poprzez spotkanie z tajemniczym wybawca, tu Silvestrem. No dobra, nie bede zawijal, przejde do oceny. Praca ogolnie jest dobrze wykonana i dostajesz za nia 8/10.

Karfikx 

Wysłany: 17-04-10, 13:40     

Bardzo fajny komiks.

Fabuła: Bardzo ciekawa,i nawet wciągająca moim zdaniem.10/10
Grafika: Świetna,po prostu świetna!10/10
Teksty : Też dobre. Jednak jeden mi coś nie pasował.9/10

Moja ocena to 9/10 przez ten jeden tekst.

karpczonisko 

Monet: 5
Warn: 1/4

Wysłany: 30-07-10, 11:18     

Zawalista grafika na początek. To znaczy grafika jest średnia ale render ładnie wycięty i ten napis... Render sztyletu jest źle wycięty ale to tak na boku :P . Render książki i Bartoka (to znaczy Mortego :D ) też ładny. Za napis masz u mnie duży plus. Ostatni obraz numer 4 nie działa. Fabuła zapowiada się ciekawie szkoda że nie ma całego komiksu :/ . Co do obrazków to są całkiem nieźle pyknięte teksty ogólnie są całkiem dobre raczej solidne ale nazwać je słabe to już jest chyba obraza. Ocena to 10/10
Arkusz 4 niestety straciłem bezpowrotnie więc będe musial go zrobić od nowa...a nieprędko to się stanie ponieważ aktualnie nad "czymś" pracuję :P -Elminster

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

Elminster 
1/2/3/24/4

Monet: 8
Medale: 3

Wysłany: 24-08-11, 19:07     

Heh muszę przyznać że nie za bardzo pamiętam tutaj bohaterów, będę się wiec posługiwał pełnionymi przez nich funkcjami.

1. Morte i członek szponu idą do miasta, na swojej drodze spotykają zabójców, udaje im się ich zabić.
2. Ukazanie sytuacji w mieście. Przywódca szponu otrzymuje kolejne raporty o zabójstwach w jego organizacji.
3. Członkowie przeciwnej organizacji wykonują rytuał. Wzywają magicznie cżlowieka, pętają go oraz ustawiają obok rzeszy innych spętanych ludzi (niekoniecznie ludzko wyglądających)
4. Morte przybywa do miasta, widać że wszyscy się boją, są nieufni. Nic nie jest tak jak przyjaciel Mortego to zapamiętał.
5. Spotkanie z szefem Szponu, wyjaśnienie regulaminu oraz zaistniałej sytuacji.
6. Jeden z przywódców politycznych idzie do przywódcy mhrocznej organizacji, pyta się kiedy będzie gotowe, zostaje zbyty machnięciem ręki, kiedy zaczyna sie bulwersować zostaje wyssana z niego energia życiowa.
7. Kolejna ofiara w Szponie, Morte chce zbadać sprawę, okazuje się że nic nie zapowiadało zgonu człowieka, po prostu padł martwy na ziemię we własnym domu, to rzekome zabójstwo różniło się od poprzednich (tzn sztylet w plecy)
8. Jeden z magów szponu bada ciało, nie wyczuwa w nim żadej znanej sobie magi.
9. Kontaktuje się z magami z innych miast, żaden z nich nie wie co to za typ magi.
10. Morte pamięta że widział kiedyś w Cenercie księgi z dziwnym rodzajem magi, nikt jednak nie chciał mu wtedy o tym powiedzieć.
11. Z braku innego tropu jeden ze Szponiaków zostaje wysłany razem z Mortym po owe księgi.
12. Mhroczna organizacja znów wykonuje rytuał, jednak nic z niego nie wynika, nikt nie zostaje wezwany. Jedyne coś wnoszące zdanie do tematu: Ten Bóg jest zbyt silny, spróbujmy z innym.
13. Morte i członek szponu przeszukują bibliotekę, znajdują parę ksiąg napisanych w dziwnym języku, wracją do Fenuru.
14. Tymczasem w mieście miał miejsce wybuch jednego z domów, Szpon bada sprawę, odnajdują okultystyczne malowidła. W końcu mają jakiś trop.
15. Ukazanie mhrocznej organizacji, w końcu zostaje podana jej nazwa: Mhroczne szpony. Okazało się, że jednak udało się im wezwać Boga z innego wymiaru, jednak okazał sie zbyt silny i im zbiegł.
16. Morte wraca, przekazuje księgi do tłumaczenia.
17. Dlugo nie musial czekać owa tajemnicza magia jest zalezna od jej użytkownika-tylko i wyłącznie Boga, owy Bóg może kształtować ją jak tylko chce, nic więcej jednak nie jest wspomniane prócz druzgocącej mocy magi.
18. Mhroczne szpony szukają zguby, jednak ich wysiłki nie zostają wynagrodzone.
18. Morte przypadkowo spotyka zdruzgotaną kobietę, próba zaczęcia rozmowy kończy się na mocnym poturbowaniu Mortego, kobieta ucieka.
19. Jeden z członków szponu natrafia na ledwo żywego Mortego, zabiera go do medyka.
20. Morte opowiada co widział, nikt nie ma wątpliwości że owa kobieta jes w rzeczywistości Boginią.
21. Kobieta przechadza się przez miasto zwracając uwagę, kiedy ktoś ją zaczepia rozpętuje się prawdziwe piekło, wszyscy wokół giną czy to rozrywani na kawałki czy po prostu padają w miejscu. Ostatkiem sił magów miasta i straży udaje się ją powstrzymać i wsadzić do czarowięzów.
22. Zarówno mhroczne szpony jak i szpon mają interes w "uratowaniu" Bogini. Obie organizacje spotykają się przy więzieniu Bogini, wywiązuje się walka, ktorą wygrywają... strażnicy miasta.
23. Wszyscy zostają wrzuceni do lochu, Ci w których byla cząstka magi zostali wrzuceni do czarowięzów, tuż obok Bogini, Morte również.
24. Morte znów próbuje nawiązać kontakt z kobietą w więzieniu nie mogła użyć na nim swoich umiejętności więc przesłała mu telepatyczny symbol.
25. tzn: Morte umysłem znajduje się w jej domu, ogląda piękne zielone tereny, zwierzęta, ktorych nie widział nigdzie indziej oraz czuje wszechogarniającą ulgę i poczucie bezpieczeństwa, nagle coś wyrywa go z tego utopijnego świata i trafia do mhrocznej komnaty gdzie czuć tylko strach, ostatkiem sił wyrywa się z więzów i ucieka. Kolejna scena przedstawia Mortego, ktory jest rozrywany na strzępy, domyśla się że Bogini właśnie jego obwinia za ten stan rzeczy, wizja kończy się.
26. Mhroczne szpony wysyłają kolejnych ludzi na ratunek, Bogini wpada w ich ręce.
27. Niebawem szpon idzie na odsiecz, nie znajdują jednak bogini, uwalniają swoich ludzi.
28. Mhroczne szpony w końcu pętają Boginię.
29. Po miesięcznych poszukiwaniach, śledztwach itp szpon w końcu znajduje trop mhrocznych szponów i bogini.
30. Wkrótce potem odnajdują ich siedzibę, planują atak.
31. Szpon atakuje siedzibę mhrocznych, szybko okazuje się że to byl zły pomysł, mhroczni władają mocami szesnastu mniejszych bogów i szybko roznoszą najznamienitrzych członków szponu na strzępy.
32. W pewnym momencie wszystko cichnie, na środku pojawia się człowiek w czarnej szacie z kosą na plecach. W jednej chwili wszyscy zabici zostają wskrzeszeni. Tajemniczy osobnik przedstawia się jako Hiend oraz pyta się co się tu wyrabia z jego dziećmi.
33. Zaskoczenie wszystkich. Ten tajemniczy Bóg, nieopisany w żadnej księdze właśnie przedstawia się jako ojciec wszystkich bóstw, szpon zdaje się nie brac słów Hienda na poważnie jednak mhroczni wierzą w każde jego slowo.
34. Mhroczni przyznają że to ich dzieło, chcieli nowego porządku dla świata, lepszego (Nie mieli żadnych morderczych skłonności ani nic w tym stylu) Pętali bóstwa tylko dlatego że nie było innego sposobu aby zmienic coś takiego jak świat. Wszyscy są zaskoczeni odpowiedzią mhrocznych, zarówno spętani bogowie, którzy mówią że pomogli by gdyby ich tylko o to poprosili, Szpon, który sądzil że nie mają oni skrupółów oraz Hiend. On sądził że mają ambicję stać się bogami.
35. Hiend proponuje mhrocznym aby pracowali na jego dworze, przydałi by mu się ludzie z tak trzeźwym podejściem. Wezwanych bogów odesłał do swoich planów zaś Szponiaków przestrzegl przed pochopnym osądzaniem wrogów.
36. Epilog: Szpon nadal działał bardzo dobrze, wielu nowych ludzi zostalo zrekrutowanych, Morte został szychą ;p Mhroczni zaś doradzali Hiendowi do końca świata, dzięki temu na świat stał się lepszym miejscem.
Koniec.

"the smell of your flesh
so rancid and fresh
it keeps me alive"
~Bloodbath - Cry My Name

Odpowiedz do tematu