Witam! Mimo że zapowiedź tego komiksu dałem dość dawno to dopiero teraz wystwiam zaledwie 1 arkusz. Powody są dwa dlaczego tylko jeden. Miałem ich 15...miałem, po formacie (Juz dość dawno) został mi tylko ten jeden zapisany na zewnetrznym. Zaś drugim powodem jest to abym się zachęcil waszymi komentarzami do wznowienia prac nad komiksem. Jednak liczę na konstruktywną krytkę...jakby co A więc:
Zapowiedź:
Fabuła:
Marandia, miaseczko Contir. Morte, jeden z jego mieszkańców żyje sobie w nim spokojnie. Pewnego dnia poza miastem napadają go bandyci. Z opresji ratuje go tajemniczy nieznajomy mówiąc przy tym że kiedyś nadejdzie dzień w którym Morte spłaci swój dlug. Po tym wydarzeniu bohater nie widział tajemniczego wybawiciela przez kilka lat, jednak w końcu się zjawia i stawia Mortemu ultimatum...
Taaaak... szkoda, że usunął Ci się cały komiks. Współczuję No, ale, trzeba ocenić co jest.
Klimat komiksu przypomina ten stary klimat. Nie jest wszystko atom po atomie dokładnie wyrobione. Za to masz duży plus. Wykonanie, czyli ta mniejszość, też OK. Dzięki klimatowi wzrasta.
No i najważniejsza rzecz - fabuła. Mało można powiedzieć z 1 arkusza, ale z tego, co widzę zapowiada się znakomicie. Mnich... było kiedyś coś takiego? Morte ( z Tormenta ). Dalej typowo - winko. Bandyci. Ale ten koleś-kox który zabił wszystkich bandytów... został chociaż raz trafiony, co może pokazać, że jest zniszczalny. A nie, tak jak niektórzy robią - śmiertelna fala i wszyscy martwi. Fabuły nie mogę za bardzo ocenić, no bo jak, po 1 arkuszu Ale liczę na Szpony
9/10 - Trudno mi lepiej ocenić komiks po wstępnym arkuszu
_________________ "Śmierć, Zemsta i Furia to trzy podstawowe składniki Chaosu"
I believe i am pie!
Komiks mi się podoba. Przed oceną chciałbym jeszcze dodać, że cię podziwiam, jeśli nie wyrzuciłeś komputera przez okno Ja bym tak zrobił. Praca jest bardzo dobra. Fabuły za bardzo nie ma co oceniać po jednym arkuszu, więc tego nie zrobię. Wykonanie jest bardzo dobre - nie ma jakichś świetnych trików, ale wyszło dobrze. Zresztą, nie wiem, gdzie mógłbyś tu umieścić jakieś efekty specjalne. Teksty trzymają poziom wykonania, są niezłe. Ocena za pierwszy arkusz to 8/10.
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą
Mam nadzieje że nikt nie zginie przez kłamstwo mnicha...
I mam nadzieję że nie zrozumiałeś powyższego tekstu...
Komiks jest mi trudno oceniać...
10-/10 bo arcydzieło to jeszcze nie jest...
_________________ Urodziłem się 9 czerwca, to wielka data gdyż wtedy pojawiła się pierwsza kreskówka z Kaczorem Donaldem. Wiele lat później urodził się Don Rosa (też 9 czerwca) wg. mnie najlepszy rysownik tego uniwersum który wprowadził w bajkę dla dzieci łzy cierpienia i prawdziwe ludzkie marzenia.
Ładne wykonanie. Podoba mi się, ale są błędy: Jak mnich wyrusza z klasztoru- jest dzień jak Wojownik walczy z bandytami- jest zachód. A jak rozmawia z mnichem- noc. 8/10
_________________ "Ale Innos podpatrzył czyn Beliara i przemierzył Ziemię by znaleźć człowieka!"
"Wtedy zwrócił się Beliar do innej istoty. Ale Adanos zesłał potężną falę która zmyła ją z powierzchni Ziemii"
"Ale wraz z nią, odeszły także drzewa i zwierzęta. Więc Adanos wielce się zasmucił"
"Mam w dupie przeznaczenie!"
Komiks mi się spodobał. Trudno mi ocenić fabułę tego komiksu, dlatego że jest to dopiero pierwszy arkusz ale jedno mogę napisać - zapowiada się świetnie. Ten koleś co zabijał wszystkich jeden po drugim to dobrze że został trafiony, nie jest jakimś super wymiataczem którego nie można zabić - to dobrze. Co do wykonania to jest bardzo dobre, jednak to logo na samej górze... jest super. Potem te czarne ramki, dobre są ale miałem dziwne wrażenie że obrazki jakby są mniejsze przez to. Teksty są dobre, nie zauważyłem żadnych szczególnych błędów które mogłyby przeszkadzać w czytaniu. Podsumowując za Arkusz 1 dostajesz ocenę: 9/10 Czekam na dalsze Arkusze tego komiksu.
Zaczyna się ciekawie... jedyny znaleziony błąd to "wylaś". Fabuła (a przynajmniej to co narazie się pojawiło) ciekawa. No to będzie...1/10 Mwahahaha XD Dobra, 9+/10.
Bardzo fajny ten pierwszy arkusz Widząc nazwę pomyślałem, że to horror. A jednak
Zdradziłeś niewiele w pierwszym arkuszu Czekam na kolejne arkusze Za pierwszy arkusz dostaniesz 8/10.
_________________ Gdy wy stawiacie 10/10, ja próbuje wyciągnąć na 7/10.
Niech żyje energia atomowa!
Kupcie mi na urodziny pierogi. Ucieszę się. Loris chce na urodziny nowe łożysko.
No, zapowiada się bardzo ciekawie . Praktycznie nie mam do niczego nie mam zastrzeżeń. Zwłaszcza fabuła, która rozwija się naprawdę interesująco. Oprócz tego, to jak ten facet załatwiał bandytów, fajnie to zrobiłeś . Stawiam zasłużone 9/10 i czekam na kolejne części .
FABUŁA: Jest mnich (coś nowego) ma iść po winko (standard) napadają go bandyci (standard) ale tajemniczy facet go broni (nowość) ale sam zostaje raz zraniony (za to masz plusa, bo to rzadkość) i każe mu kiedyś spłacić dług (nowość). Zapowiada się ciekawie, 9/10.
WYKONANIE: Obrazki ładne i równe, podobnie jest z dymkami. Za wykonanie zasłużone 10/10.
TEKSTY: Podobały mi się średnio, ale i tak dostaniesz 7/10.
Trochę mało jak na początek, ale zapowiada się ciekawie. Co mi się nie podoba, to imię bohatera Morte takie jakieś dziwne, dobrze przynajmniej że nie Mort, bo chcę dać takie imię do swojego komiksu XD. No ale pomysł ogólnie masz fajny - ratuje go, potem wraca i cośtam chce. Przypomina mi jeden odcinek Batmana, ale oceniam w końcu twój komiks a nie Batmana Jeszcze jedna rzecz mi się nie podobała... Opisy! Arrgh, ile tu tego jest. Nie mam nic przeciwko opisywaniu walki, to jeszcze ma uzasadnienie, ale pięć razy opisywać podobne obrazki "Obiegł go" to już przesada. Przecież to widać. I miałem takie małe wrażenie że nie chciało ci się za bardzo robić tego komiksu, ale to może być tylko taka moja schizma Jeśli chodzi o wykonanie, to jest na świetnym poziomie, było kilka momentów które mogłeś zrobić lepiej (mogłeś chociaż spróbować podpalić tego bandytę, trochę wysiłku a efekt byłby lepszy niż napis "podpalił mu skórę" i "AAAAA!" (nawet nie miał otwartych ust ). Teksty są spoko, nie widziałem błędów. Cóż, może trochę za ostro oceniłem, ale wiem że możesz zrobić to 100 razy lepiej, bo pomijasz małe drobiazgi które mogą cieszyć Daję 8/10 bo komiks mimo tych paru bolączek, wyszedł dobrze i świetnie się zapowiada.
Dzięki za komentarze. Szczerze powiedziawszy nie sądzilem że aż tak mnie zachęcicie do robienia kolejnej części. Na szczęście się myliłem. Oto kolejna częśc:
Czas na drugi arkusz Powiem na początku, że był trochę gorszy od poprzedniego. Screeny ładnie pstryknięte i ładnie ustawione, dialogi to samo. Rozmowa mnicha z pomocnikiem Silvestra była nieco dziwna. "Cholerny dupek..." raczej nie pasuje do mnicha. Błędów i omyłek językowych nie znalazłem Z niecierpliwością czekam na kolejny arkusz 7/10
Kupcie mi na urodziny pierogi. Ucieszę się. Loris chce na urodziny nowe łożysko.
Co do fabuły to w tym arkuszu nie działo się nić ciekawego prócz końcówki gdzie zjawił się ten gość. Przechodząc do wykonania trzeba przyczepić się do... stój. Do niczego nie idzie się przyczepić, jest bardzo dobre. Screeny niczego sobie, ładnie pstryknięte. Ostatni etap tej oceny do teksty które są dobre, niezłe dialogi. Chociaż tekst "Cholerny Dupek..." nie pasują za bardzo do Mnicha. Błędów i literówek w tym arkuszu nie znalazłem. Podsumowując dostajesz ocenę: 9/10
2 Arkusz ładnie ci wyszedł. No ale mnich nie powinien przeklinać. Więc dostaniesz 8+/10.
_________________ "Ale Innos podpatrzył czyn Beliara i przemierzył Ziemię by znaleźć człowieka!"
"Wtedy zwrócił się Beliar do innej istoty. Ale Adanos zesłał potężną falę która zmyła ją z powierzchni Ziemii"
"Ale wraz z nią, odeszły także drzewa i zwierzęta. Więc Adanos wielce się zasmucił"
FABUŁA: Zaczyna się rozkręcać. Morte pracuje aż przychodzi do niego posłaniec Silvestra i każe mu iść za sobą... wszędzie czuć klimat tajemniczości. To lubię 10/10.
WYKONANIE: Tak jak poprzednio, ładne obrazki i ujęcia. 10/10.
TEKSTY: Byłoby ładnie, pięknie... gdyby nie "ch*lerny d*pek" od mnicha. Co to ma być? Na pewno nie mnich. 9/10.
OGÓLNIE: Wychodzi 29, to jest prawie 10.
DOSTAJESZ: 10-/10
Hmm szkoda że sie jeszcze nie rozkręciło, ale jak narazie trzyma w napięciu i tak naprawdę wszystko się może stać... Podobają mi się bardzo obydwie części i czekam na kolejne
9/10
_________________ W Planach:
-Miecz Dusz III (Brak weny )
W trakcie robótki:
-Ballada o Bardzie (kolejne części)
3 arkusz też jest dobry. Ciekawe gdzie jest Morte? Za 3 arkusz 9+/10. Bo obrazki są trochę ciemne.
Zacznę od tekstów. Ten cholerny dupek rzeczywiście trochę nie pasuje. Poza tym "Zatrzymaj się. Zatrzymamy się w tej gospodzie" - trochę to dziwnie brzmi, przyznasz "?dzierca" - wydaje mi się (acz nie jestem pewien), że powinno być "zdzierca". Czy ten komiks znów jest w świecie znanym z twoich innych komiksów? Teraz wykonanie. Powiem krótko: jest świetne. Logo komiksu jest niezłe. Fabuła jest bardzo interesująca - ucieczka mnie szczerze mówiąc nie zaskoczyła, ale być może nie miała. Tak czy inaczej, komiks jest bardzo dobry. Wystawię za te dwa arkusze 8+/9 - dziesiątka będzie 'udostępniona' po wydaniu całego komiksu
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą
3 arkusz był trochę słabszy od innych, ale cały czas dobry
FABUŁA: Idą sobie, idą, zatrzymują się w gospodzie, Morte ucieka. Nic się nie dzieje. To taki bardziej "fillerowy" arkusz? 7/10.
WYKONANIE: Tak jak wcześniej, bez zarzutu. Ładne logo, obrazki, łączniki. 10/10.
TEKSTY: Były tylko 2 babole: "Zatrzymaj się. Zatrzymamy się w tej gospodzie" i "?dzierca" . W pierwszym z tych dwóch powtórzenie, poza tym lekko bezsensowne zdanie, a w drugim zwykły ortograf. Powinno być "Zdzierca". Ale masz 9/10.
Fabuła - No cóż, zabójstwa ? -.- A mi jak Rzeźnika z Agrril robiłem to było że źle... to tobie niestety muszę obniżyc. Albo nie. Nie czyń drugiemu co tobie nie miłe. To będzie... 9/10
Wykonanie - Świetne efekty z tym ubranym na czarno kolesie. Reszta również była bez zarzutu. 10/10
Teksty - Nie całkiem rozumiem oburzenie wcześniej wypowiadających się userów. Chodzi o "Zatrzymaj się. Zatrzymajmy się w tej gospodzie". Gdyby nie wcześniejsze posty, w ogóle bym tego nie zauważył. Tym bardziej, że pomiędzy tymi zdaniami jest obrazek przerwy... ale ?dzierca zdecydowanie jest błędem. Więc będzie 9/10.
Cóż było trochę literówek, ale da się przeżyć . Ogólnie tak jak powiedział KzL, lepiej by było:
"Stój!"
"Zatrzymamy się w tej gospodzie!"
I "pozatym" piszę się "poza tym" 8+/10.
Wykonanie - Jak zwykle u Ciebie świetne, GIMP rlz 10/10.
Fabuła - Trochę dziwna Skąd Morte mógł wiedzieć że ten koleś to posłaniec Sokratesa? Ale oprócz tego dobrze 9/10.
9/10.
Znowu dobrze zrobiony arkusz Wspomniałeś już co nieco o fabule
Teksty są świetne, ale jest parę omyłek językowych. A może tylko jedna... Screeny znów ładnie pstryknięte Oczywiście są też ładnie posklejane. Efekty które użyłeś-cud, miód. Bardzo fajny był ten fioletowy dym. Czyli chyba "GoMan & GIMP rlz" Ale mógł to być tylko "GIMP rlz" 8/10
Co do fabuły to w tym arkuszu działo się, widzę że zaczyna się robić co raz ciekawiej. Dopiero co zacząłem czytać, a tu już koniec. Potrafi również wciągnąć. W przerwałeś w w najlepszym momencie, ale on raczej chyba zginie. ;P Co do wykonania to jest b. dobre. Teksty też są niczego sobie. 10/10
Znowu świetnie zrobiona część. Szkoda mi Silvestra. Ciekawe co sobie pomyślał Cedric gdy zobaczył Morte siedzącego na ławce. A Cedric od tego pioruna chyba też zginie. No cóż. 10/10!
Fabuła - EXTRA. Choć szkoda że zginął Silvestro i oby nie Cedric, ale skąś kojaże Cedrica, a Silvestro to najemnik z G2 - 10/10
Obrazki - Dobre, nie takie brzydkie, nawet świetne, ale jakby było bez tego napisu SZPON na samej górze, to bym dał 9/10, jak ty robisz ten napis? - 10/10
Jakość - Świetna! Nie ma żadnych przeciągnięć, po prostu mogę powiedzieć: WSPANIAŁA! - 10/10
Ortografia- Nie zauważyłem żadnych błędów - 10/10
Napis "SZPON" - Za niego dostaniesz plusa do oceny głównej
Ocena Główna - 10+10+10+10+=40:4=10/10 i obiecany plus za napis SZPON: 10+/10
I powiem jeszcze raz: ŚWIETNE! Szybko pisz kolejne części