Wow! Jak na pierwszy komiks to ... Znakomicie! Widać ,że czytałeś porady. Gratulacje! Z racji ,że to twój pierwszy komiks otrzymasz ocenę 8/10! Powodzenia!
Acha prawie bym zapomniał. W komiksie postacie nieraz niejasno się wyrażają. I troszkę dziwna fabułą. To jest błąd bo reszta jest perfekt!
EDIT:
Znowu zapomniałem XD . Jak dajesz dialogi postaciom , to rób taką kreseczkę łączącą z twarzą bohatera, a nie kółka, bo kółka przeważnie przedstawiają myślenie postaci - to co się dzieje u niej w głowie.
Jak na razie nawet fajnie
Minusy:
-W nocy za ciemno
-Za dużo opisów...przez co komiks jest nudny
-Ortografia cienka "tusz" (hehe tusz może być do drukarki )
-"(...) jednak nie wyczuł niebezpieczeństwa kryjącego się tusz za jego plecami..." .... "...jednak w porę wyczuł niebezpieczeństwo." czy nie uważasz że to trochę dziwne I to samo się tyczy walki z szkieletemi.
-Takie drobne nie dopatrzenie "obudź mnie o 20:50" w średniowieczu chyba nie znali jeszcze godzin z dokładnością co do min.
-Dialogi trochę nie przemyślane
Plusy:
+Wrzód w Ciężkiej Zbroi Szkodnika XD niezły jest
+Długość nawet ok.
+Fajnie wymyśliłeś ten ostatni obrazek...
Ocena 5/10 nieźle, ale kilka minusów naprawdę psuje cały komiks
Słuchaj daję 8/10 bo to twój pierwszy (rewalacyjny) komiks. Po prostu rewelacja. Tylko narratora trochę pogrub i zmniejsz trochę obrazki (poucinaj tło). Pokazuj walki. Bardzo dobrze
No da się znieść W końcu coś normalnego Ortografia troszkę zawalona, no ale cóż...tak zawsze chyba jest Za jasny niebieski, może być niebieski ale bardzo ciemny No ale mi bardziej pasują przerwy między obrazkami czarne, najbardziej ;D Ewetualnie mogą być czerwone Czcionkę daj pogrubionego Ariala, wdedy są git literki Łączniki rób takimi kreskami, lub trójkątami, ten trójkąt ładniej wygląda, ale kreska szybsza i łatwiejsza Niektórych textów nie przemyślałeś do końca, i wychodzą takie badziewne XD Z godzinami też nie za dobrze W dzień to rozumiem ale w nocy słońca nie ma, z którego mogli by czytać godzinę Krótki trochę jedną część rób min. 40 obrazków Fabuła przeciętna, mogła być troszkę urozmaicona, no ale... każdy ma swój gust XD Mogę z czystym sumieniem dać 5/10
PS.
Cytat:
Minusy:
-W nocy za ciemno
Już mam dość takiego gadania Jak nie dowidzicie to kupcie sobie okulary Albo czytajcie przy wyłączonych wszystkich światłach I wtedy będzie dobrze widać, jest noc to jest ciemno, i nie gadać o rozjaśnianiu bo wiem o tym
Nic Dziwnego że nocy jest ciemno ! Chcesz żeby w nocy był dzień ?
A Komiks jest Super jak na pierwszy !
Grafika 9/10
+Dobra grafika
+wykonanie
-Rób lińje jak ktoś coś muwi
-na końcu rób na czarnym kolorze napis C.D.N (fajniej wygląda)
+Dobry Narrator(co nie zdarza się często w pierwszych komiksach)
No! Nareszcie nowicjusz który potrafi zrobić porządny komiks. A ja już się bałem że głupota ludzka dochodzi do stopnia takiego że połowa ludu nie potrafi nawet średniego komiksu zrobić za pierwszym razem.
Dobrze poszło jak na pierwszy komiks
plusy:
Akcja
Równe obrazki (co w pierwszych komiksach jest rzadkie)
Fabuła
i kilka tym podobnych.
Minusy:
Dymki jak by myśleli
ocena: 8/10
Za cz. 2 ocena bez zmian 5/10 ciągle jest cała masa błędów . Między innymi obrazki są nieco rozmazane i jest kilka błędów ort. reszty nie chce mi się wymieniać.
EXTRA . Jak na pierwszy komiks, no, no... Fajna fabuła, tajemniczy demoniczny głos. Minusem jest to,że niektóre obrazki są lekko rozmyte, nic poza tym Ocena : 9/10
Ahah- jest jeden lub dwa błędy ortograficzne
_________________ http://s2.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=53779
Kliknij!To nie boli a pomoże!
Pomogłem ci? Nie zapomnij dać mi pochwały:)
Userzy któzy należą do "Twórcze screeny Team" :
Skate
Arcymag
remik
Dawcor
Indiana
Pumo
Kakashi
Team robi różne śmieszne screeny!!!
Druga , część lepsza od pierwszej. Fabuła stoi na wysokim poziomie ,aczkolwiek są momenty przynudzające. Oprawa graficzna , niezła , może być jednak niektóre obrazki za bardzo powiększone ,a nie raz za małe.. A więc ocena 8-/10.
bardzo fajny komiks, orginalna fabuła ale...te chmurki w pierwszym komiksie jakies nie za ciekawie tak jak by sie telepatycznie porozumiewali dlatego 9/10
Wykonanie i wszystko ok. ale....komiks nie przypadł mi za bardzo do gust . Nie wiem czemu, ale po prostu mi się nie podoba . Jest oczywiście kilka błędów:
1.Teksty trochę mi się nie podobają i jeszcze mógłbyś robić do rozmów kilka obrazków, a nie cały obrazek zawalony chmurkami i nic nie widać .
2.Walki są kiepski i mało wciągające.
3.Trochę wszystko się szybko dzieje.
4.(Tego nie liczę do oceny) Te piekło to....nie piekło .
Ocena 5/10 jak wspominałem wszystko jest git, ale po prostu komiks mi nie przypadł do gustu i nic na to nie poradzę
Komiks ŚWIETNY... pełne uznanie. Fabuła wciągająca i nie mam raczej zastrzeżeń(każda następna część ma coraz MNIEJ błędów). Tak więc z całą pewnością komiks zasługuje na 8,5/10
Muszę przyznać że jest bardzo ciekawie, ale komiks zaczyna wciągać dopiero od 4 cz. . Walki to raczej słaby punkt tego komiksu są raczej nudne i ujęcia też nie są zbyt dobre. Najbardziej dobił mnie ten trening nie wiem po co go tam dałeś, chyba dla przedłużenia komiksu, nie dość że był nudny to jeszcze w kilka godzin stał się mistrzem w walce bronią dwuręczną . Czasami teksty są dobijające i co mnie bardzo drażni czasami jedna informacja zawarta jest w tekście narratora i bohatera . No, ale po za dość licznymi minusami komiks posiada wiele atutów m.in. jak już wspominałem jest wciągający.
Ocena 5+/10 bardzo dobra fabuła, ale niestety liczne błędy psują frajdę z czytania komiksu. Mam nadzieję że w "Wybrańcu 2" postarasz się bardziej bo jestem ciekaw co się stanie dalej .