Danek Besteseller to nie jest hehe, ale muszę powiedzieć Elministere... Zainponowałeś mi, bardzo ładne Efekty specjalne, oraz np te napisy "Wybraniec" na samej górze, nie no naprawdę spoko. jednak obrazki są ciut zamałe, oraz z tego co widze, to robisz styl rowneych obrazkow (Kwadratów - Prostokątów) więc jak już to próboj robić je równo. No więc, jedynie Grafika jest do poprawienia, dał bym ci tak 8/10, jak dla profesjonalisty, ale dam ci 9/10 bo cię lubię
Genialne!!! Super alternatywa: Avatar Innosa zły, Beliar tak samo dobry jak bracia. Masz pomysły na 10 punktów, wykonanie: 10, Narracja (tu słabiej) : 8
RAZEM: tak około 9,3/10
_________________ "To ja wysłałem go do walki ze Śniącym.
To ja sprowadzę go teraz z powrotem."- mój ulubiony cytat
A do mnie pisałeś coś że długo trzeba było na nastepną część czekać .
Komiks troche łupi ale fajny- 10/10 (nie traktócie tego tekstu na poważnie )
Teraz na serio:
Te ramki sa spoko- ale czasami mi przeszkadzały. I to chyba największy minus... no ale będe upierdliwy...walka skończyła się w najlepszym momęcie .
Graficznie jest jak zwykle, teksty też jak zwykle.
Czyli najogólniej bez zmian- 10/10.
No aż się dziwię że nie przeczytałem wcześniej tego komiksu w całości Fabuła mnie wciągnęła, wykonanie stoi na wysokim poziomie. Chociaż w ostatniej części te ramki nie wyglądają źle, to potrafią trochę przeszkodzić. Ale prezentują się bardzo ładnie. Jest też kilka ciekawych pomysłów. Do tekstów też nie mam zastrzeżeń chociaż zdarzyło się parę literówek. Ale to zdarza się każdemu
Plusy
+Fabuła
+Teksty
+Grafika
+Efekty
+Ramki
Minusy
-Drobne literówki
-Te przeskoki czasowe są czasem dodane w złych momentach
-Ramki
Czemu dwa razy ramki? Bo wyglądają ładnie ale czasem przeszkodzą w czytaniu
9+/10 bo mimo że komiks b. dobry to nie jest super ekstra wyczabisty
Szkoda, że zawiesiłeś pracę i przekazałeś komuś innemu. Jeżeli wyjdą kolejne części, to nie będzie to samo... powinieneś to dokończyć, bo jest świetne. Jako gość jeszcze czytałem poprzednie części, ale teraz nie będę komentował wszystkiego.
No więc tak - fabuła oczywiście jest świetna, tutaj nie ma do czego się przyczepić. Tylko jakoś za łatwo Max przeszedł na stronę Beliara... jakoś tak prosto i bez komplikacji?
Wykonanie oczywiście świetne, aczkolwiek w ostatnim arkuszu ta ramka jakoś mi nie pasowała... może ja jestem wybredny?
Co do tekstów - nie czepiam się, bo nie mam czego.
9+/10, za tą małą lukę w fabule i ramkę w 5. części.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.
Dalszy plan wydarzeń:
(Większość tego mówię z głowy, ten komiks był robiony na zasadzie "wskoczy do głowy jakiś pomysł-zrealizuje go!"
1. Max się budzi, wokół są zebrani ludzie czczący go jak boga, bariera zniknęła, awatarowie i cały klan również.
2. Mimo wszystko Ci ludzie nie chcą go wypuścić, obmyśla plan ucieczki.
3. Trafia do lasu, spotyka tam Wilka(Tego o którym mówił "Klan śmierci")
4. Wilk przekazuje mu wiadomość od Johna, która jest niejasna.
5. Max trafia na orków którzy traktują go co najmniej jak ich duchowego przywódcę.
6. W siedzibie orków (Właściwie mieście orków, Returning mod mógłby dać porządany rezultat) spotyka Johna, ten mu opowiada co zaszło.
7. Tzn: Ukazanie scen walki dwóch awatarów, zniszczenie bariery oraz zapadnięcie się pod ziemię klanu śmierci.
8. Max pyta się o słowa przekazane mu przez Wilka, John na ten temat milczy.
9. Plan ataku na Khorinis.
10. Ukazanie sytuacji w khorinis, Lord Hagen nie może spać, dręczą go sny. Będąc na skraju szaleństwa ucieka z miasta.
11. Atak na Khorinis, szybko pada bez silnego wodza.
12. Max spotyka Vatrasa, pyta sie go o słowa Wilka, ten używa zaklęcia teleportacji.. tyle go widzieli ;p
13. Dalsze plany podbojów, długi czas się nic nie dzieje.
14. Vatras szuka znaczenia słów Wilka, przypadkowo natrafia na jednego z członków klanu śmierci-obłąkanego.
15. Z bełkotu klanowicza Vatras rozumie, że dzięki tym słowom można zostać bogiem.
16. Ukazanie Beliara, który obserwował śledztwo Vatrasa.
17. Konfrontacja pomiędzy Johnem a Beliarem, Bóg nie był w stanie zrobić cokolwiek swoiemu awatarowi, zapowiedź rychłej zmiany boskiego piedestału.
18. Max'a nawiedzają sny ze starym podstarzałym człowiekiem który mówi, że jego największym wrobiem jest najlepszy przyjaciel, Max ignoruje nawoływania.
19. Sny się ziszczają, Max nie otrzymawszy wyjaśnienia trafia do lochu.
20. Vatras kontaktuje się z Adanosem, ten jednak milczy.
21. Ukazanie walki pomiędzy Innosem a Johnem, wspominka że Adanos nie żyje.
22. Vatras odkrywa że stracił swoją moc, postanawia wrócić do Khorinis i wybadać sprawę w jej zalążku.
23. Do Max'a przychodzi zdruzgotany Beliar, mówi że niebawem świat jaki zna się skończy i przekazuje mu swoją moc, oraz moc Innosa.
24. Retrospekcja: Innos z Beliarem się jednoczą, Innos przekazuje swoją moc Beliarowi aby ten dla ratowania świata przekazał ją dalej-do wybrańca.
25. Max ucieka. W tym czasie Vatras przybywa do Khorinis i od razu jest schwytany i wtrącony do lochu przez to okazuje się że Max uciekł.
26. John wpada we wściekłość, Innos okazał się pustą skorupą, na dodatek posiadacz mocy obu Bogów uciekł.
27. Max z każdym krokiem staje się coraz potężniejszy, Esencja życia i śmierci przez niego przepływa i w końcu posiadł wiedzę co oznaczały słowa wilka.
28. "Kluczem do boskiego piedestału są słowa: "No i tu miałem wymyśleć jakieś nienormalnie brzmiące słowa w stylu: sezamie roztwórz się"" ;p
29. John poczuł, że ktoś niepowołany jest na boskim planie, wiedział kto.
30. Ostateczna konfrontacja. Obaj mają równą moc i obaj giną. Z ich ciał wydobywają się "Zeżarci" Bogowie, świat wraca do normy.
Koniec.
Mniej więcej tak się prezentował ogólnikowy scenariusz, pewnie bym jeszcze wcisnął parę wątków. Miałem dokończyć ten komiks po zakończeniu Szponu.. czyli optymistycznie rzecz biorąc: na przyszłe wakacje.