Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez:
Dartam
09-07-10, 21:52
Noc niepokoju
Autor Wiadomość
Elminster 
1/2/3/24/4

Monet: 8
Medale: 3

Wysłany: 01-10-08, 20:36   Noc niepokoju  

Po długim czasie bezczynności trzeba coś zrobic! Jednak nie spodzewac się szybkiego wydawania arkuszy. No cóż technikum daje w kośc.
Dobra, coś o fabule:

Isentoria, Miasto na odludziu królestwa Marandii nawiedza co noc plaga nieumarłych. Kto nie skrył się w swoim domu czeka niechybna śmierc. Straż miejska nie może na to nic poradzic. Nie wiadomo skąd nadchodzą ataki. Virgil nowoprzybyły osobnik z nieznaną przeszłością właśnie przybył do miasta. Postanawia przeprowadzic śledztwo na własną rękę w tej tajemniczej sprawie.

Gatunek: Przygodówka(?)
Miejsce akcji: Marandia, miasto Isentoria
Czas akcji: Pseudośredniowiecze

Niespodziewajcie się jakiegoś hack'n'slasha, raczej przygodówkę z rozwiniętymi elementami zagadek.

"the smell of your flesh
so rancid and fresh
it keeps me alive"
~Bloodbath - Cry My Name

Ostatnio zmieniony przez Elminster 02-10-08, 14:28, w całości zmieniany 1 raz  

FIREWOLF 

Monet: 1
Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 01-10-08, 21:36     

Zombie by lepiej wyglądały ;( bo tzkielety są zbyt ,,żwawe" :( Ale... w końcu kośćce to też nieumarli :D mniejsza... fabuła zachęcająca! A Plakat też bardzo ładny... ta krew między obrazkami :) 9/10
DO KUJA Z POLITYKĄ :D Tu się Gothic i twórczość z niego liczy :) . Nie kłóćmy się o politykę, bo zobaczcie jak to nasze stosunki psuje... Ja + Fortuno = Korespondencyjni ziomale poróżnieni przez Politykę, ale zakopaliśmy to i cały czas ziomale. Tak samo z Darmorem. :)

Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16
Medale: 7

Wysłany: 02-10-08, 16:32     

No, no. Zapowiedź ciekawa. Pomysł dość oryginalny. Trochę kojarzy mi się z Jestem Legendą ale to raczej przypadkowe podobieństwo ;) Graficznie jest bardzo ładnie chociaż obrazki oddzielają takie czerwone kreski i to troszkę psuje efekt. I bardzo dobrze że w końcu będzie coś innego niż ciągłe zombiasy :D Przyda się trochę szkieletów. A i tak nie wątpie że zombie też się pojawią w komiksie. Tak czy siak zapowiedź mi się podoba tylko te kreski trochę tak nie pasują :P . Ale zapowiedź zasługuje na 9/10! Tradycyjnie czekam na komiks.
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 03-10-08, 12:55     

Fajna zapowiedź ;) . Trochę jej brakuje do statusu "bardzo fajnej zapowiedzi", a dlaczego? Dowiesz się czytając mój komentarz :D . Jak to przystało na doświadczonego komiksiarz (w tym przypadku mam na myśli Ciebie :D ) obrazki są ładnie wykonane. Te napisy "Ucieczka" "Śmierć" miały budować jakiś klimat nie? Niestety nie uzyskałeś takiego efektu jaki powinien być. Raczej nie wzbudza to większego zainteresowania, ale też nie odstrasza. Fabuła wydaje się być dość przemyślana i zachęca do czytania, jednak za wiele o niej nie wiemy, tylko tyle że będzie jakaś plaga nieumarlaków. No dobra to co nam jeszcze zostało? Ah tak! Zapowiedź bardziej przypomina zapowiedź gry niż komiksu. Niestety uznaję to za błąd...W sumie jest całkiem sympatycznie z kilkoma błędami czyli 8/10.

[EDIT]

No tak! Zapomniałem o jeszcze jednym. Ta krew na końcu wyszła ładnie, zwłaszcza na księżycu wygląda prześlicznie, jednak niepotrzebnie umazałeś napis.
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Ostatnio zmieniony przez Ado'o 03-10-08, 19:15, w całości zmieniany 1 raz  

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Monet: 23
Medale: 5

Wysłany: 03-10-08, 13:43     

eh.. mi się za bardzo nie spodobała :/ Dla mnie zapowiedź powinna być jednym screenem, takim którego nie trzeba przesuwać. Takiego typu zapowiedzi nie lubię :/ Ogólnie ustawienie postaci mi się za bardzo nie spodobało, ale podoba mi się ta krew, chociaż te kreski trochę psują efekt :roll: Ode mnie za zapowiedź -5/10
Witto, :D
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
CI: Braterska Złość
CII: Leże Bestii
Arcyś?
:D praca się gotuje :? zawieszony ;) planowany xD skończony

Nie chcem ale muszem! Jeśli chcesz dostać komentarz, PW!

Doriansen 

Monet: 6
Medale: 4

Wysłany: 03-10-08, 13:47     

Noo Elminster zapowiedź super :!: Piękna zapowiedź jeśli można tak powiedzieć XD Super oddaje klimat nadchodzącego komiksu :!: Według mnie właśnie tak powinna wyglądać zapowiedź, jednak takich nie robię, bo... no leniwy jestem XD. Super krew super teksty, które dodają mroczności. BRAWO BRAWO BRAWO :!: Ocena oczywiście maksymalna XD

Keb-fan Gothica 

Monet: 2

Wysłany: 03-10-08, 18:01     

Zapowiedź rzeczywiście bardzo dobra. Ja jednak wykorzystałbym Jaktyl zamiast zwykłego Gothica :D troche bardziej mi pasuje. Krew wygląda ładnie i fabuła też zapowieda się nieźle ale bardzo ciężko zrobić dobrą komiksową przygodówkę. Ale powodzenia :D

Ocena : no niech będzie, 9.7/10 XD

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21
Medale: 1

Wysłany: 04-10-08, 11:46     

Intrygująca zapowiedź. Fabuła zapowiada się nieźle,"plakat" pożądnie zrobiony. Ta krew dodaje animuszu. Jedyne co dla mnie jest ciut nie halo to te trupy... 7/10

Patryk94 

Wysłany: 05-10-08, 17:11     

Zapowiada się fajowy komiks. Fabuła niezła i to jak. Plakat zaś również świetny. Oby wyszedł tobie fajny komiks. Ocena za zapowiedź to 8/10 ;)

Rhobar I 

Wysłany: 06-10-08, 14:12     

mi się podoba zapowiedź, fajny efekt z tą krwią. wiem, ze nie łatwo jest zrobic zapowiedź do tajemniczej opowieści, dlatego daję 9,5/10

Średnia ocen Armii: 6,1

Komiksy które zamierzam zrobic:
1. Ostatnia Ofensywa

Kuba1 

Monet: 3
Medale: 1

Wysłany: 07-10-08, 16:50     

Zaje***** zapowiedź , obrazek dobrze wykonany , fabuła ekstra , nie mogę się doczekać tego komiksu,
ocena to 10/10

Buntownik Michał

Wysłany: 10-10-08, 17:04     

Super, napewno zobacze komiks, fajnie wyszło z tą krwią, nawet bardzo fajnie, ale coś mi tu nie pasuje, a no tak te czerwone paski pomiędzy obrazkami troszeczkę psują efekt, chociarz sam nie wiem, ale zapowiedź i tak mi się podobała. Będę czekał, aż wyjdzie. A i jeszcze jedno lepiej by było bez tych szkieletów, bo one troche takie nudne.
Pomimo wszystko 10/10.

Archanix 

Wysłany: 15-10-08, 20:25     

moim zdaniem powinieneś pisać całymi zdaniami to dodaje klimatu.

.:KERTH:. 

Wysłany: 16-10-08, 15:01     

No no, klimacik zapowiedzi ekstra. Chociaż dwoje screeny do dupy :roll: daje 8/10, i z niecierpliwością czekam na komiks.

Visor 
Bo w sklepie pustki

Wysłany: 01-12-08, 22:27     

Zacznijmy od obrazka - składa się on z kilku pojedynczych, dobrze wykonanych screenów. Pokazują one to co należy - o co chodzi w głównym wątku. Irytują mnie czerwone przedziałki pomiędzy obrazkami. Sądzę, iż sama krew, która też nie jest dla mnie dziełem sztuki wystarczyłaby za ramki, a nawet dałaby lepszy efekt nie sądzisz? Mimo wszystko jestem pozytywnie zaskoczony - rzadko kiedy zapowiedź będąca sklejką kolejnych screenów z podpisami była tak dobra.

Pora wziąć się za fabułę - tu jest obiecującą. nie z względu na trupy czy tajemniczą zarazę, ale to jak chcesz wykonać komiks. Miło byłoby zobaczyć coś co odbiega od normy i nie koncentruje się na walce, a na pracy umysłowej. Mało jest komiksów, które pokazują drugi sposób rozwiązywania problemów - logiczny. Oczywiście jeśli znajdziesz jakieś interesujące wytłumaczenie, przychodzącej co noc plagi nieumarłych fabuła będzie naprawdę doskonała. Liczę, iż naprawdę stworzysz komiks jak sam to nazwałeś "przygodówkowy". ?yczę powodzenia przy pracy - 8+/10
Sickhead (By Visor i Pumo)

I mini komiksy...
Ech, te trendy...

Jeśli chcesz abym ocenił ci komiks, wyślij mi kwiaty i czekoladki.

PIOTREK 128 

Wysłany: 06-12-08, 22:47     

Fabuła dobrze się zapowiada. Ciekawa i straszna zarazem.
Zapowiedź nasiąknięta klimatem tak że gdy zobaczyłem tego kościotrupa na koniec to mną wzdrygnęło. Nie znalazłem żadnych minusów. 10/10

Moje Prace (Te które są udane xD )

GOTHIX
Ados Buntownik
Sevos syn króla nekromanty
Strażnik Max
Dług

Elminster 
1/2/3/24/4

Monet: 8
Medale: 3

Wysłany: 29-01-09, 15:39     

Uwaga!!! Uwaga!!!

Chciałem oznajmić, że komiks pod tytułem "Noc Niepokoju" niestety....

...wyjdzie jescze DZIŚ!!!
Premiera o godzinie 18:00!!!
Pojawiły się drobne zmiany w fabule ale to raczej nic wielkiego.
Ostatnie poprawki są nanoszone...

Temat można zamknąc.

Zamknięty. - Dawcor

"the smell of your flesh
so rancid and fresh
it keeps me alive"
~Bloodbath - Cry My Name

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi