Chciałem wam przedstawić zapowiedź mojego kolejnego komiksu.
Fabuła:
Marandia(Nie, nie mylicie się-to ten sam świat co w NN) Portowe miasteczko Andalus najechały zjednoczone klany bandytów. Po długich tygodniach walki nie udało się ich pokonać. Władze postanawiają przywołać na ten świat bohatera, który w zamierzchłych czasach ich bronił. Istnieje jednak duże ryzyko niepowodzenia. Czy im się uda?
Tego dowiecie się w komiksie
-Niewspominanie o głównym bohaterze było celowe.
-To co przedstawiłem to około 2-3 arkusze komiksu. Fabułę mam już obmyślaną i wyszło mi że zajmie... zaledwie 20 arkuszy (Arkusze robie po 56 obrazków )
-Komiks wyjdzie w całości.
Gatunek-Przygodówka
Miejsce akcji-Marandia, miasteczko Andalus
Czas akcji-Pseudośredniowiecze
Dodano po kilku minutach
Premiera:
Optymistyczna data premiery: 5.2009
Najbardziej realna data premiery: 6.2009
Najmniej optymistyczna data premiery: 8.2009 (Chociaż myślę że właśnie ta data jest najbardziej realna )
Fabuła jest w miarę oryginalna i mam nadzieję, że wyjdzie z tego coś dobrego. Posiedź trochę nad fabułą i sprawdź ją jeszcze raz, musi by na prawdę dobra, by komiks był wspaniały. Poza tym sama zapowiedź jest ładnie wykonana. Obrazek przedstawiający te różne screey z komiksu jest na prawdę dobry i życzę powodzenia w dalszych pracach nad tym projektem. Oby był zdecydowanie lepszy od twojego ostatniego dzieła. Ocena to 10/10.
Robinsonowie
Ostatnio zmieniony przez Reseken 01-02-09, 16:56, w całości zmieniany 1 raz
Powiem, że napis jest bardzo ładny. Jego tło też. Ułożenie czterech obrazków dookoła jednego też Ci nieźle wyszło. Ogólnie obrazek świetny. Dyszka.
Co do fabuły... O głównym bohaterze nie wiemy nic... i dobrze. To, co opisałeś, tzn. początek, już mnie zainteresowało. Wprawdzie z pozoru nie wydaje sięto oryginalne (atak na miasto, przywołanie), tylko, że... Po prostu Twoje komiksy zawsze zaskakują. A ilość ok. 20 arkuszy wystarczy na całą masę niespodzianek. Bądź co bądź - nie wiemy na tyle, żeby się jeszcze rozpisywać. Czekam na komiks i liczę, że będzie bestsellerem. 10/10
_________________ "Pro Fide, Rege et Lege" - "Za Wiarę, Króla i Prawo" "Sic transit gloria mundi." - "Tak przemija chwała świata."
Obrazek - jest bardzo dobry, napis jak i obrazki są świetne. Ich ułożenie też wyszło ci bardzo dobrze . 10/10
Opis fabuły - jest bardzo dobry! Napis jak i obrazki... a to było w obrazku XD. Dobra - nie wiemy nic o głównym bohaterze, co po prostu wywołuje dreszczyk emocji XD. Czekam na komiks, bo nie wiem kim będzie główny bohater. 10/10
10/10 za zapowiedź .
No, zapowiada się ciekawie. Wykonanie wręcz wzorowe, pomysł na fabułe
też. Należy się pochwała. Komiks nie będący kontynuacją innego, rozgrywa się w tym samym świecie, nie będący Myrthaną. Brawo. Ocena za zapowiedź : 10/10 Czekam z niecierpliwością.
Plakat prezentuje się dość...ładnie, aczkolwiek jest trochę za ciemny, na dwóch obrazkach mało widzę. Fabuła wydaje się być ciekawa. W sumie to nie wiem co więcej napisać. Zapowiedź bardzo ciekawa tylko żeby obrazki były odrobinę jaśniejsze. 9+/10.
Nie mam żadnych zastrzeżeń. Według mnie komiks będzie bardzo dobry. Plakat ładny, fabuła zapowiada się bardzo dobrze, więc mogę postawić 10/10. Gratuluje, wspaniała zapowiedź.
_________________ Ej, ty!!! Tak, o ciebie chodzi. Jeśli chcesz mieć ocenę z komiksu/zapowiedzi/MK, to pisz śmiało do mnie na PW. Jak mam czas, to ocenię każdy komiks, jaki zostanie mi zaproponowany.
Nie mam w zwyczaju pisac newsów o komiksach ale tym razem zrobię wyjątek.
Otóż prace nad Rytuałem idą pełną parą. Heh, jestem ciekaw czy jeszcze ktoś pamięta, że miałem taki komiks w planach
Na dzień dzisiejszy mam 1064 obrazki, w tym 112 nie zatekstowanych (2 arkusze) Myślę że komiks nie powinien przekroczyc 1500 obrazków.
Dobra, wysmętniłem się o dlugości, teraz powiem o moich koncepcjach.
W komiksie zobaczycie ogromną ilośc "Cut Scenek" (Dziejących się w innych miejscach niż jest bohater)
Pomysł na scenki zaczerpnąłem z gry "NewerWinter Nights 2"
"Rytuał" jako tytuł jest bardzo symboliczny. W 3 arkuszu uświadczycie tego "czegoś" i mimo że akcja będzie się kręcic wokól efektu ubocznego Rytuału to już nigdy nie będzie o samym rytuale nic wspomniane.
Mogę powiedziec że sporą rolę w komiksie będą odgrywac magowie i ich magia zwłaszcza tajemniczy bezimienny nieumarly mag (Nie, to nie będzie bezimienny XD )
Głównym bohaterem komiksu na pewno nie będzie bezimienny, chodź pojawi się w dośc miłej roli (Taki smaczek komiksowy )
Komiks powinien ukazac się przed końcem wakacji.
Czekam na oceny zapowiedzi bo jak na razie niewiele osób oceniło
Elminster... Czy ty nie zaczerpnąłeś pomysłu też z mniej znanej książki pt. "Rytuał"?
Specjalnie poświęciłem chwilę na szukanie w internecie i znalazlem zapowiedź tej książki:
Cytat:
W ponurym domostwie na odludziu mieszka niesamowite towarzystwo, najwyraźniej związane jakąś tajemnicą. Każdemu z nich czegoś brakuje: a to ucha, a to palca czy nawet ręki. Co dziwniejsze, goszczą tam światowej sławy kucharze, zdrowi i jak najbardziej kompletni...
Jak dla mnie to nijak się ma do mojego komiksu. wszyscy są pełnosprawni XD
Aha, dam odpowiedź na pytanie:
Nie, nie cztytałem taj mało znanej książki pod tytułem "Rytuał"