Wysłany: 08-03-09, 18:36 Szybsza rozmowa w g1 innej postaci
Dzień Dobry
Jak wiecie w g1 używa się komend play ani t_dialoggesture_(od 12 do 21) otóż znalazłem szybszy sposób. Gdy jesteśmy w byle jakiej osobie byle nie bezim i gadamy do nie bezia naciśnijmy rozmowę np. z Gomezem. przy jego tronie naprzykład. Dajemy by z nim porozmawiać a on mówi nie teraz wtedy możemy szybko w niego wejść i zablokowac F6 dalej już zostawiam waszej myśli. Jest też inny sposób przyzywamy kodem np. Kruka i tarasujemy mu drogę a on mówi daj mi przejść czy coś w tym stylu i wtedy tak samo wchodzimy w niego i stopujemy F6 jest tak jak w Dialoggesture tylko że szybciej. Jeśli widać jakieś błędy ortograficzne to przez klawiature bo ostatnio mi się psuje. Mam nadzieje że pomogłem
Szukałem tego na wielu stronach, ale nie znalazłem. Wiecie, że jak na włączonym MARVINIE, mając kogoś namierzonego, naciśniecie "c", To rzuci się na was? Dobre do robienia filmików:) Podchodzisz do kogoś, a tu nagle zaczyna cię gonić:)
Bawiłem się dziś w Gothicu i doszedłem do nowego sposobu na zatopione miejscówki, ale CAŁEJ nawet lasy czy całe obozy
Otóż sprawa jest banalna Wskakujemy jakimś gościem do wody, nurkujemy, wciskamy F6 i gitara teraz wszędzie będziemy mieli podwodny świat Ale uwaga !! Postacie należy ustawić wcześniej ! I jest jeden minus - czasochłonne Ale efekty są niezłe, można to wykorzystać jako:
-zatopione tereny
-ZIMĘ w Gothicu nie będziemy mieli może warstwy śniegu, ale taka zamieć może powstać
Cóż to jest mini trik i to jeszcze nie do Gothica ale przydatny przy pisaniu.
Gdy klikasz alt+jakaś litera i nie wyskakuje ci to co byś chciał to wciśnij "z" jeśli ci wyskoczy "y" to wciśnij ctrl+shift i powinno się naprawić.
Jak zmienić wielkość postaci? Tu macie odpowiedz!
http://www.youtube.com/watch?v=X_a4_N8N93g
P.S.: To NIE JEST film mojego autorstwa.
P.P.S.: To NIE JEST sposób z Godzillą i czarem "zmniejszenie potwora"!
_________________ Jako że wszyscy umieszczają w podpisach linki do swoich BatellKinght'ów(itp.), zrobionych komiksów, ja tego(na razie) nie zrobię.
A ty się tak nie interesuj i nie czytaj każdego napotkanego podpisu!
Miłego dnia życzę.
Dzieńdobry, otóż w wakacje odkryłem grając w Gothic II bardzo fajny sposób wykorzystywania drzwi To pewnie dla ludzi, którzy lubią tworzyć atmosfere, w komiksie bo to w sumie tylko taki mały 'detail' No ale dobra, chodzi po prostu, o 'uchylenie' drzwi (uwaga to działa tylko w Gothic II). Otóż by uchylić drzwi, nie musimy wpisywać marvina ani nic. Wystarczy, że mamy broń. Podchodzimy do drzwi, klikamy by zaczeła się animacja, i gdy bezimienny otwiera drzwi (w środku animacji) klikamy spacje lub 1/2 by wyjąć broń Drzwi powinny zostać uchylone!
W tym przypadku jesteśmy ograniczeni tylko do czterech wielkości, w dodatku trwa to dość długo.
A bliżej nieokreśloną wielkość kreśli się właśnie narzędziem Elipsa, ale wystarczy podczas jej rysowania mieć wciśnięty Shift. Wtedy w każdym przypadku wyjdzie równy okrąg
Jakiś czas temu, robiąc sobie jakieś tam śmieszne ujęcia w gothicu strasznie się irytowałem bo nie mogłem trafić przeciwnika w ten punkt w który chciałem, przypomniał mi się wtedy jeden kod, mianowicie ustawiamy się do jakiejś postaci tak żeby było widać napis nad jej głową, naciskamy B ( lub w niektórych przypadkach C) i wpisujemy Eowyn .Efekt - dana osoba zaczyna się poruszać jak mucha w kiślu.
Trick odkryłem kilka minut temu. Masz problem z wielkością dymków? Tzn. nie umiesz wymierzyć dymku do dialogu i wychodzi ci za duży/ za mały? Jest na to rada. Wystarczy, że napiszesz tekst nie robiąc dymka. Następnie robisz taki dymek, aby pokrywał cały tekst. I tym sposobem masz idealnie wymierzony dymek. Mam nadzieję, że to się przyda.
_________________ Piszę poprawnie po polsku.
Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie
Mam nadzieję, że tego tricku jeszcze nie było. Być może znany, ale do robienia np. komiksów bywa przydatny. Otóż, gdy już wklepiemy w konsolę Marvina, a po nim dowolny działający kod to, żeby się z nim nie męczyć po raz kolejny wystarczy wcisnąć klawisz Insert, ale przed tym musimy mieć już wcześniej włączoną konsole. I jeszcze jedna rzecz:
Przełączanie między postaciami:
Dość podobna zasada, z tym że kody również muszą być uaktywnione. Natomiast żeby to zadziałało musimy wcześniej grać jedną osobą, a następnie zamienić się w drugą. I jeśli ci się nie chce wpisywać kodu na wcześniejszą postać itd. wystarczy wcisnąć klawisz Home, zaraz obok klawisza Insert. Mam nadzieję, że pomogłem i ułatwię pracę innym osobom.