Uwaga! powyższe kody nie zostały odnalezione przeze mnie! Ja je tylko uporządkowałem
><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>><><><><><><><><>
Ten sposób wymyśliłem sam, i jeśli ktoś też go odnalazł jest to czysty przypadek.
Teraz, powiem co zrobić żeby grać inną postacią w G3. Zmieniamy się w nią a następnie w okienku komend wpisujemy ,,teach ALL" klikamy F8. Teraz szybko naciskamy klawisz ,,B" i kiedy wyświetli nam ekran czarów wybieramy jeden z nich. Kiedy nasza postać skończy czarować będzie mogła już walczyć i biegać. Nie możemy natomiast skakać, bo choć postać uniesie się w powietrze to nie spadnie tylko zawiśnie w powietrzu i trzeba będzie powtarzać całą operację od F8
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
A teraz kilka pomniejszych kodów
idkfa - wszystkie przedmioty w liczbie 100
teach STR X- w miejsce X wpisujemy ilość siły (z pozostałymi jest tak samo a kody do nich to DEX, MP, HP, SP, THF, ALC.
teach all - uczy wszystkich umiejętności.
Aby pozbyć się pasków życia należy wcisnąć razem Ctrl i F1 , żeby można było kierować kamerą należy wcisnąć Ctrl i insert a żeby zapałzować grę , Ctrl F4
To oczywiście nie jest nawet dziesiąty ułamek kodów do Gothica 3. W poszukiwaniu dalszej wiedzy na ten temat odsyłam do filmów Rovala14 na youtube.