1.Nie którzy (np. kiedyś ja ) mogę mieć problem z uchwyceniem momentu podczas jakiejś animacji. Aby dobrze uchwycić jakiś fragment czynności lub komendy play ani,zanim użyjemy komendy lub zaczniemy animację wciskamy F9. Potem wciskamy F6 i ustawiamy kamerę tak jak nam pasuje. Potem wciskamy F5. Teraz włączamy konsolę (F2) i wpisujemy interesujący nas kod. Po jego wpisaniu wpisujemy toggle desktop. I teraz akcja właściwa: Wciskając F10 zmieniamy klatkę. Dzięki czemu zawsze możemy uchwycić idealny moment animacji!
2.Robisz bitwę ale kiedy przyzywasz potwory wszystkie rzucają się na twoją postać zamiast na ciebie? Wpisujesz w konsoli edit abilities i wpisujesz w otwartym oknie: guild = 60 Teraz przyzwane potwory atakować cię nie będą i ludzie również (oprócz bandytów. Jeśli nie chcesz by bandyci cię atakowali to wpisz zamiast 90 liczbę 9. Ale wtedy atakować cie będą potwory)
3.Ustawiasz bitwę ale kiedy dajesz kusznikom,kusze oni i tak wyciągają miecze i szarżują na przeciwnika? Jest i na to sposób. Podchodzisz do postaci która walczy bronią dystansową i kiedy ją podświetlisz wpisujesz edit focus. w otwartym oknie wpisujesz fight tactic = 12 Wtedy postać której zmieniłeś ten parametr będzie walczyć uniwersalnie (tzn. jeśli ma broń dystansową oddalonego przeciwnika będzie atakować z kuszy lub łuku a jeśli przeciwnik się zbliży schowa kuszę i przejdzie do walki wręcz). Jeśli chcesz żeby ta postać używała czarów to oprócz fight tactic = 12 musisz w tym samym oknie wpisać guild = 4
"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]